Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013


               ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

 

    ‘’Ήταν ημέρα Παρασκευή, 11/11/11, ώρα 4μ.μ, το τέλος μιας                φαρσοκωμωδίας, και η απαρχή μιας Ελληνικής τραγωδίας.’’

           ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΝ, Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ:  Λόγω της παρατεταμένης και βαθειάς οικονομικής κρίσης, οι εμπορικές τράπεζες έχασαν μεγάλο ποσό από τις καταθέσεις τους. (87,6 δις. ευρώ μεταξύ Δεκεμβρίου 2009 και Σεπτεμβρίου 2013 ). Για να μην οδηγηθούν σε πτώχευση, η ΕΚΤ τις δανειοδότησε, εκτάκτως,  με βραχυπρόθεσμα κεφάλαια, που έφθασαν το ύψους των 121,2 δις. τον Δεκέμβριο του 2012. Τα κεφάλαια αυτά ήταν επιστρεπτέα στην ΕΚΤ το Α’ τρίμηνο του 2013.

Η αδυναμία των εμπορικών τραπεζών να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά, και ο κίνδυνος που συνεπάγεται για το ευρώ η πτώχευση των εμπορικών τραπεζών των χωρών του Νότου, οδήγησε στο εφεύρημα του ( ΕΤΝΣ ) Ευρωπαϊκού Ταμείου Νομισματικής Συνοχής. Στις χώρες μέλη, έχουν συσταθεί αντίστοιχα ταμεία, για την διεκπεραίωση των διαδικασιών …ανακεφαλαιοποίησης.   

Το  ΕΤΝΣ συνεστήθη στα πλαίσια της ΕΚΤ, από την οποία και χρηματοδοτείται.        Έργο του είναι, η κάτω από ορισμένους όρους,  παροχή των αναγκαίων κεφαλαίων στις εμπορικές τράπεζες ( ανακεφαλαιοποίησης ) για να αποφευχθεί η πτώχευση τους και με ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Οι τράπεζες έναντι της δωρεάς, για αυτές, χορηγηθέντων κεφαλαίων, υποχρεώθηκαν να εκδώσουν μετοχές ισόποσης αξίας και να τις χορηγήσουν στο κράτος. Οι μετοχές αυτές δεν είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν απολαμβάνουν υποχρεωτικού  μερίσματος. Οι διάφορες φάσεις της όλης διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης είναι.

1: Η ΕΚΤ δανειοδοτεί το ΕΤΝΣ.

2: Το ΕΤΝΣ διαβιβάζει στο αντίστοιχο ΤΝΣ της ΤτΕ (Τράπεζας της Ελλάδος ), ποσό 45,0 δις. ευρώ, για διεκπεραίωση της κεφαλαιοποίησης των εμπορικών τραπεζών και ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  ( Τονίζουμε ότι πρόκειται για λογιστικές εγγραφές, που δεν συνεπάγονται την παραμικρή κίνηση κεφαλαίων ).

3: Η ΤτΕ αποσβένει  45,0 δις ευρώ  απαιτήσεις της έναντι των εμπορικών τραπεζών και ταυτόχρονα αντίστοιχες υποχρεώσεις της έναντι της ΕΚΤ. ( δηλαδή, ως μεσολαβούσα τράπεζα, αποσβένει 45,0 δις ευρώ υποχρεώσεις των εμπορικών τραπεζών, προς την ΕΚΤ ).

4: Οι εμπορικές τράπεζες εκδίδουν μετοχές αξίας 45,0 δις. και τις αποδίδουν
στο Ελληνικό δημόσιο.

ΔΙΑΠΙΤΩΣΕΙΣ:

Απλούστατα η ΕΚΤ μετέτρεψε τις απαιτήσεις της έναντι των εμπορικών τραπεζών,  σε ισόποσες εγγυημένες απαιτήσεις έναντι του Ελληνικού δημοσίου.

Οι εμπορικές τράπεζες, με την ψευδεπίγραφη ανακεφαλαιοποίηση, δεν απέκτησαν ούτε ένα ευρώ ρευστότητας και δεν κατέστησαν βασιμότερες. Δηλαδή το πρόβλημα ρευστότητας των εμπορικών τραπεζών και κατά επέκταση της Ελληνικής οικονομίας ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

Απόδειξη  της μειωμένης τραπεζικής ρευστότητας αποτελεί η μείωση των τραπεζικών χορηγήσεων προς την ιδιωτική οικονομία, από 236,8 δις. τον Δεκέμβριο του 2012, σε 227,8 δις τον Σεπτέμβριο του 2013.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

1: Με το ποσό των 45,0 δις χρεώθηκε το Ελληνικό κράτος. Όμως μεταξύ Δεκεμβρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2013, το δημόσιο χρέος εμφανίζεται από το Υπ. Οικονομικών, να έχει αυξηθεί κατά 15,9 δις. ευρώ μόνο. Η αύξηση αυτή του χρέους, πάντοτε σύμφωνα μεν το Υπ. Οικονομικών, κάλυψε 7,2 δις εξόφληση χρεολυσίων και 8,9 δις, ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού, το Α’ εξάμηνο του 2013.         Κατά συνέπεια δεν περιλαμβάνεται στο χρέος το ποσό της ψευδεπίγραφης ανακεφαλαιοποίησης.

Άρα το χρέος του κράτους, ή και των νομισματικών αρχών για τις οποίες ευθύνεται το κράτος, ανέρχεται τον Ιούνιο του 2013 σε 366,4 δις ευρώ, έναντι   368,0 δις ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2011.  Και όλα αυτά μετά το Βενιζέλιο Κούρεμα, το PSI, και την Στουρνάρια εξαγορά χρέους.

2:  Το ΕΤΝΣ και το ΕΤΧΣ από το οποίο δίνονται τα δάνεια στην Ελλάδα με αντίστοιχη χρέωση των χωρών μελών, το μεν πρώτο χρηματοδοτείται άμεσα από την ΕΚΤ και το δεύτερο χρηματοδοτείται με έκδοση ομολόγων σε ευρώ, που αποτελούν στενά υποκατάστατα του ευρώ.

Άρα π.χ. οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ, από την χορήγηση Γερμανικών δανείων προς την Ελλάδα. Επίσης το Γερμανικό κράτος δεν έχει να ανησυχεί για την αποπληρωμή των ομολόγων του κατά την λήξη τους, γιατί αυτή γίνεται μεν την έκδοση νέων ομολόγων.

 ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΟ ΚΑΙ ΔΙΗΝΕΚΕΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ).

Στην ακραία περίπτωση, που για διαφόρους λόγους το χρέος της Γερμανίας καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, η κρίση χρέους από την οποία θα συνοδεύεται, θα επιτρέψει στην Γερμανία να εξαγοράσει το ομόλογα της, ακόμη και στο 2,0% της ονομαστικής τους αξίας. Αν δε καταρρεύσει το ευρώ, τότε τα χρέη σε ευρώ αυτόματα αποσβένονται.

Ναι αυτή είναι πραγματική εγκληματική πράξη εταίρων εναντίον εταίρων. Ιδιοποιούνται την υπεραξία που συνεπάγεται το εκδοτικό προνόμιο, και που ανήκει σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης και στην Ελλάδα. Με τα τεράστια αυτά χρήματα μηδενικής εσωτερικής αξίας, εξαγοράζουν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους των χωρών του ΝΟΤΟΥ, καταστρέφουν οικονομίες, σκοτώνουν ανθρώπους και υποδουλώνουν έθνη. Εξαγοράζουν συνειδήσεις και βοηθούμενοι από την πολιτική του ‘’ΕΥΡΩ ΠΑΣΑ ΘΥΣΙΑ’’ επιχειρούν  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: