Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΚΑΤΑΡΡΕΤΣΗ Ή ΧΗΜΕΙΑ.


                        ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ  Η ΧΗΜΕΙΑ;

 ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ :
ΣΥΓΝΩΜΗ, ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ  ΣΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ:
1:(ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΑ. Ξύπνα που δεν εχόρτασες τον ύπνο και κοιμάσαι . Ξύπνα να δεις τα χάλια μας που εσένα περιμένουν, να τα μαζέψεις όπως λες,  και να τα αυγατίσεις και πάνω στο κεφάλι μας και εσύ να τα Ακουμπίσης.)
            2: ( ΔΙΚΟΠΗ Η ΜΑΧΑΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ; Δηλαδή αντί να γεμίζει στομάχια,  κόβει κεφάλια; Και όμως, ένας κορυφαίος Άγγλος κλασικός οικονομολόγος, που έζησε πριν εμφανιστεί ο φασισμός!!!!  είπε. Επιστήμη που δεν υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, δεν είναι επιστήμη.                                               
             Το Υπουργείο Οικονομικών  αλλάζει συνεχώς την παρουσίαση (πινακοποίηση)  των δημοσιοοικονομικών ν στοιχείων και τα καθιστά δυσκόλως συγκρίσιμα. ΓΙΑΤΙ;
            Αφού κύριε αρμόδιε Υπουργέ διαπιστώσατε ότι κατά το δίμηνο Δεκεμβρίου 2018 - Ιανουαρίου 2019, σημειώθηκε έντονη εκτροπή των δημοσιονομικών μεγεθών γιατί δεν αντισταθήκατε στην προεκλογική παραχολογία της κυβέρνησης σας, έτσι για χάρη της Ελλάδας μας;
            Ασφαλώς διαπιστώσατε ότι τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 10234 εκ. ευρώ και οι δαπάνες κατά 15630 εκ. ευρώ, δηλαδή κατά 52,7% περισσότερο από τα έσοδα.                                                                                   Όταν το πρωτογενές αποτέλεσμα και το συνολικό αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, ήταν έντονα αρνητικά, και ανήλθαν αντίστοιχα  σε 4043 εκ, και 5705 εκ ευρώ, δεν ανησυχήσατε; Αδιαμαρτύρητα ανεχθήκατε η κυβέρνηση σας να κάνει προεκλογικές παροχές, με δανικά;
            3: (ΠΡΟΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ: Δολοφονήσατε την ντροπή και κατά επέκταση την ηθική, και μετατρέψατε την Ευρώπη των λαών και της Δημοκρατίας, σε εσμό αδίστακτων τρομοκρατών και αποικιοκρατών.
            ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.  
Καταφέρατε διπλό θανατηφόρο πλήγμα κατά της χώρας μου. Γνωρίζατε την εκτροπή των δημοσιοοικονομικών μεγεθών και όμως σιωπήσατε. Αφού πήρατε την συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ, από την στερούμενη αντιστάσεων κατοχικού τύπου κυβέρνηση των Αθηνών, τώρα εκβιάζετε και σπρώχνετε την κυβέρνηση στις αγορές για να εξοφλήσει σε ΕΣΑΣ δανεικά που ποτέ δεν της δώσατε και που η Ελλάδα ποτέ δεν είσπραξε.
Ο ίδιος ο σατανάς θαυμάζει τις πράξεις σας και ομολογεί ότι κατά πολύ τον ξεπεράσατε. Γνωρίζετε ότι το κόστος εξόφλησης του τεράστιου υφιστάμενου  χρέους που φορτώσατε στην Ελλάδα, ανέρχεται σε 520 δις ευρώ. Για να εξοφληθεί το χρέος αυτό με προσφυγή στις αγορές, το κόστος για την Ελλάδα θα υπερδιπλασιαστεί και θα φτάσει τα 1125 δις, ΝΑΙ ΔΙΣ, ΝΑΙ ξεδιάντροποι 1125 δις.. Και θα τα εισπράξετε εσείς γιατί η ελεύθερη αγορά είσαστε εσείς. 
 Γνωρίζετε ότι για να επιτύχει η Ελλάδα μέσο ρυθμό ανάπτυξης  4,0% την επόμενη 10ετία, θα πρέπει να επενδύσει σε πάγιο κεφάλαιο 600 δις ευρώ.
Γνωρίζετε ότι για να αξιοποιηθεί παραγωγικά, η νέα παραγωγική δυναμικότητα θα πρέπει οι εξαγωγές  να σημειώσουν γιγαντιαία αύξηση, και όμως επιμένετε.

.
                                       ΤΟ  ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΥΤΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,                                                       τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του μηνός Ιανουαρίου του 2019.   Από αυτά προκύπτει ότι,

ΕΣΟΔΑ:

           1: Τα καθαρά έσοδα τον Ιανουάριο του 2019 από 4697 εκ τον αντίστοιχο μήνα του 2018, μειώθηκαν σε 4107 εκ ή κατά 590 εκ. ή κατά 12,6%

            2:  Η μείωση των συνολικών εσόδων οφείλεται αποκλειστικά στην μείωση των εσόδων επενδύσεων, δηλαδή στην μείωση των σχετικών χορηγήσεων από την ΕΕ.
            Τα στοιχεία αυτά των εσόδων υποδηλώνουν ότι, έσοδα του 2019 μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό του 2018, για να κατασκευαστεί το  ….ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ    που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να εξαγγείλει προεκλογικές παροχές.

ΔΑΠΑΝΕΣ:  Έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

            1:  Από 3136 εκ το 2018 αυξήθηκαν σε 4548 εκ. το 2019, αύξηση 1412 εκ ή 45,0%

2:  Αύξηση αποδοχών σε εργαζομένους, από 983 εκ. το 2018 σε 1348 εκ. τον Ιανουάριο του 2019,  ή κατά 365 εκ. ή κατά 37,1%.

            3: Αύξηση δαπανών για τόκους από 235 εκ τον Ιανουάριο του 2018 σε 1171 εκ. τον Ιανουάριο πάντα, το 2019, ή κατά 936 εκ. ή κατά 398%.

Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι δαπάνες του 2018 μεταφέρθηκαν, με σύμπραξη και απόλυτη συνενοχή των αρμοδίων Υπηρεσιών της ΕΕ, στο 2019, για να προκύψει το ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να υπογράψει τις συμφωνίες των Πρεσπών, …. Ου, ου με συγχωρείτε γλωσσικό λάθος, ….που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να εξαγγείλει προεκλογικές παροχές.

          4:   Έψαξα να βρω την εκταμίευση των προεκλογικών παροχών και το μόνο που βρήκα είναι μεταβιβάσεις, (έτσι ονομάζονται οι χαριστικές πληρωμές του δημοσίου) 1510 εκ και 1536 εκ, αντίστοιχα για τον μήνα Ιανουάριο του 2018 και 2019.  Προφανώς και στον βαθμό που υλοποιήθηκαν, δεν καταγράφηκαν για να μην οδηγηθεί το Ελληνικό δημόσιο σε δυσμενή θέση.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ; Ναι, ναι υπάρχουν, μην φεύγετε ακόμη,

        1: Αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού για τον μήνα Ιανουάριο, πλεόνασμα 1562 εκ. το 2018 και έλλειμμα 442 εκ. τον Ιανουάριο πάντοτε, το 2019.  
Υπάρχει ακόμη ένας πίνακας που τιτλοφορείται ‘’χρηματοοικονομικές συναλλαγές’’

          2: Από τον πίνακα αυτό προκύπτει ότι τον Ιανουάριο του 2019 προέκυψε έλλειμμα στις συναλλαγές αυτές του δημοσίου 1429 εκ ευρώ, έναντι πλεονάσματος τον ίδιο μήνα του 2018 κατά 4603 εκ ευρώ.

          3: Αν προστεθεί και το αποτέλεσμα των τρεχουσών δημοσιονομικών συναλλαγών, προκύπτει για τον Ιανουάριο του 2019 αύξηση των δανειακών αναγκών του κράτους, και κατά επέκταση του κρατικού χρέους, ….. ΜΟΝΟ κατά 1871 εκ ευρώ.   

            ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

            1:  Όποιος μπορέσει να πληροφορήσει αντικειμενικά και κατά προσέγγιση 12,5% και άνω, την πραγματική κατάσταση του κρατικού προϋπολογισμού, θα λάβει από εμένα το δικαίωμα να διεκδικήσει τις συντάξεις, που μου έκοψαν και δεν τις έχω διεκδικήσει εγώ. Η τελευταία επιφύλαξη τίθεται  για να εξοικονομηθεί χρόνος.

            2: Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έτυχε πολλές διευκολύνσεις από την ΕΕ  άσκησης προπαγάνδας, επωφελούς για το κυβερνητικό κόμμα, με αντάλλαγμα τα απόνερα της μικρής και κυρίως της μεγάλης λίμνης των ΠΡΕΣΠΩΝ.   

            3: Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΟΥ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ , ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΑΛΗΘΕΥΕΙ,  ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ  ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 
            ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΝΟΘΕΥΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: