Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΆΡΘΡΟΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ,
άρθρου που δημοσιεύθηκε στο  axentrika25  την  15ην Οκτωβρίου το 2011.
Όταν η άδολη επιστήμη προσφέρει φως και οι εξαγορασμένοι και άνοες  πολιτικοί προτιμούν το σκοτάδι , το έρεβος,
Τότε καταστρέφονται χώρες, λαοί και έθνη με ζωή αιώνων και πολιτισμούς που δίδαξαν τον ανθρωπισμό, κατέβασαν τους ανθρώπους από τα δένδρα, τους έβγαλαν από τις σπηλιές, τους χάρισαν την φωτιά, τους έμαθαν να καλλιεργούν την γη  και κυρίως τους  κατέστησαν ικανούς να δεχτούν τον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ.
Όμως όταν η ΜΗΤΡΑ του πολιτισμού και του ανθρωπισμού καταρρέει , τότε νομοτελειακά ο άνθρωπος  χάνεται και η επανεκκίνηση του  γίνεται από  μέσα στα σπήλαια και πάνω στα δένδρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ
                Τα συνοπτικά εκτιθέμενα, είναι αποτέλεσμα αυστηρής οικονομετρικής ανάλυσης των δεδομένων της Ελληνικής οικονομίας. Δεν διεκδικούμε την μαθηματική ακρίβεια των ποσών. Διαβεβαιώνουμε όμως, ότι η φορά (+ ή - ) και η τάξης μεγέθους των ποσών, είναι απόλυτα ακριβής. Προτάσσουμε της όλης παρουσίασης, τα επιστημονικά συμπεράσματα, τα οποία υποστηρίζονται από την οικονομετρική ανάλυση.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
                1: Από την ένταξης μας στην Ε.Ε, η Ελληνική οικονομία κατέστη έντονα καταναλωτική, με αρνητική ιδιωτική και ασφαλώς και Δημόσια, αποταμίευση. Οι εισροές κεφαλαίων χρηματοδοτούσα ΜΟΝΟ καταναλωτικές δαπάνες.
                2: Από την ίδια εποχή, οι ακαθάριστες ιδιωτικές και σε έντονο βαθμό οι Δημόσιες επενδύσεις κατέστησαν αρνητικές και υπολείπονται σημαντικά της φυσικής φθοράς του κεφαλαίου της οικονομίας.  Η παραγωγική βάσει της οικονομίας μειώθηκε δραματικά.
              3: Πρόδηλο ήταν ότι απαιτείτο και απαιτείτε, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ της δαπάνης της οικονομίας, μεταξύ κατανάλωσης και παγίων επενδύσεων. Πρόδηλο ήταν και είναι η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ της δαπάνης των νοικοκυριών μεταξύ κατανάλωσης και αποταμίευσης. Η αποταμίευση  είναι συνώνυμη της επενδυτικής δαπάνης. Πρόδηλο είναι ότι απαιτείτο και απαιτούνται πολιτικές που να ενισχύουν τις επενδύσεις και την ιδιωτική αποταμίευση. Αυτή είναι η  μείζονα  αναδιάρθρωση που χρειάζεται η Ελληνική οικονομία. Τα περί κατάργησης κλειστών επαγγελμάτων κ.λ.π., είναι ήσσονος σημασίας πολιτικές, που με τις παρούσες συνθήκες δηλητηριάζουν την κοινωνία και έχουν ΑΝΤΙΘΕΤΑ των επιδιωκομένων αποτελέσματα.
4: Η πολιτική που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους σωτήρες της,  υλοποιεί  άνομες-ανήθικες κατοχικές επιδιώξεις. Ενδιαφέρει μόνο η είσπραξη των οφειλομένων και αδιαφορεί πλήρως για το παρών και το μέλλον ….. της κατεχόμενης χώρας. Δεν δυνάμεθα να καταλογίσουμε το ελαφρυντικό της ΑΓΝΟΙΑΣ, ούτε στους σωτήρες ούτε σε αυτούς που τους ανέχονται. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ.  Γνωρίζουν ότι,   
           α: Η εισοδηματική και κεφαλαιακή αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα, για πληρωμές τοκοχρεολυσίων εξωτερικού,  
            β: Η αδρανοποίηση και συρρίκνωση των κρατικών δαπανών, ιδιαίτερα των επενδυτικών δαπανών,  
γ: Οι εκροές εισοδημάτων και κεφαλαίων προς το εξωτερικό,     
           δ: Οι αρνητικές ακαθάριστες, ιδιωτικές και κυρίως κρατικές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου σε επίπεδα κάτω του 1/3 των αποσβέσεων, δηλαδή της φυσικής φθοράς της παραγωγικής βάσης της οικονομίας,  
           ΑΦΙΝΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΕΚΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΙΣ  ΕΞΑΓΩΓΕΣ, όμως,  
                ε: Για ύψος παραγωγής στα επίπεδα του 2009 απαιτείται τριπλασιασμός του όγκου των εξαγωγών , άθλος που δεν έχει επιτευχθεί από κανένα κράτος, σε καμιά εποχή. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει η παραγωγική βάσει, η ανταγωνιστικότητα, ( που είναι πρόβλημα εφαρμοζόμενης τεχνολογίας, μηχανολογικής επάρκειας, διοίκησης, εμπορικής οργάνωσης, είδος παραγωγής, προνόμια συνδικαλιστών, φορολογικό σύστημα και ΟΧΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ), η εμπορική υποδομή. Οι σωτήρες μας δεν έδωσαν στην Ελλάδα τον ελάχιστον αναγκαίο χρόνο, για μερική έστω, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ της παραγωγής της, που δεν είναι λιγότερος των 5 ετών.
                5: Ακόμη και από την αξιωματική αντιπολίτευση, στα πλαίσια της λεγόμενης πολιτικής  ‘’εισοδηματικής προσαρμογής’’, ακούστηκαν φωνές, όπως, ‘’οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε να ζούμε με όσα παράγουμε.’’ Παράφραση και αυτής  ακόμη της ανήθικης πολιτικής. Άνοες οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε να ζούμε με όσα μπορούμε να παράγουμε και το ζητούμενο δεν είναι η προσαρμογή του εισοδήματος, αλλά η προσαρμογή της δαπάνης στα επίπεδα των δυνατοτήτων μας.
                6: Υποστηρίζουν μερικοί, τυχόν επιστροφή στη δραχμή, οι μισθοί κ.λ.π. εισοδήματα θα μειωθούν κάτω του 40%. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ισχυρισμοί τους αποτελούν  παραδοχή ότι οι Έλληνες εκμεταλλευόμενη το ευρώ, κλέβουμε τους άλλους πολίτες της Ευρώπης, και άρα και με το ευρώ τα εισοδήματα μας πρέπει να μειωθούν στο 40%; Υποστηρίζουν δηλαδή την παραμονή μας στο ευρώ για να μπορούμε να κλέβουμε τους άλλους λαούς; Άρα σωστά οι σωτήρες μας σκοπεύουν και τα περιουσιακά μας στοιχεία, αφού, κατά τους άνοες, είναι προϊόν κλοπής.
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ.
             1 : Οι συνέπειες θετικές ή αρνητικές, των όποιων μέτρων, εξαντλούνται σε διάστημα 9-16 μήνες.
 2:  Για κάθε εκατοστιαία μονάδα αύξησης των εμμέσων φόρων, το εισόδημα μειώνεται κατά  0,926%.
3: Για κάθε εκατοστιαία μονάδα αύξησης, ως προς το εισόδημα, των αμέσων φόρων, ανεξάρτητα της μορφής αύξησης τους, το εισόδημα μειώνεται κατά 1,469%.
4: Για κάθε 100 ευρώ μεταβολής των επενδύσεων, κρατικών δαπανών και εξαγωγών, το εισόδημα μεταβάλλεται κατά 232,6 ευρώ, ευθέως ανάλογα.
5: Για 5 εκατοστιαίες μονάδες αύξησης του ποσοστού των εμμέσων και αμέσων φόρων,  μηδέν μεταβολή των ιδιωτικών επενδύσεων, 8 δις ευρώ μείωσης των κρατικών δαπανών και 5 δις. αύξησης των εξαγωγών, προκύπτουν τα ακόλουθα,  
α: Μείωση του ΑΕΠ κατά 34,5 δις ευρώ σε τιμές 2009. Η μείωση οφείλεται, κατά 10,6 δις στην αύξηση των εμμέσων φόρων, κατά 16,9 στην αύξηση των αμέσων φόρων, κατά 18,6 δις στην μείωση των κρατικών δαπανών και 11,6 δις (θετικά) αύξηση των εξαγωγών.        
  β: Η ιδιωτική κατανάλωση μειώθηκε κατά 40 δις και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7,9 δις ευρώ,    
                                                                                                                                                      γ: οι έμμεσοι φόροι μειώθηκαν κατά 1,2 δις και οι άμεσοι φόροι κατά 2,2 δις ευρώ, 
δ: Η απασχόληση, σε όρους 2009, μειώθηκε κατά 660000 άτομα.
6: Είναι πέραν από βέβαιο ότι με τα μέτρα που σχεδιάσθηκα να ληφθούν, η Ελληνική οικονομία θα περιπέσει σε ΝΑΡΚΗ και θα μετασχηματισθεί σε ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ, με ανεπανόρθωτες, ίσως, εθνικές και κοινωνικές συνέπειες.
7: Κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν είναι επιδεκτικές ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ. Με δικές σας αποφάσεις η Ελλάδα, άκριτα, άσκεφτα, απροετοίμαστα,  καθιέρωσε σαν εθνικό της νόμισμα το ευρώ. Η ενέργεια αυτή είχε τα θετικά τα οποία ακόμη και σήμερα δεν τα γνωρίζετε και δεν τα αξιοποιήσατε. Όμως η καθιέρωση του ευρώ στηρίχθηκε επί της αρχής όλοι μαζί και ο κάθε ένας μας χωριστά,  που αποτελεί αυταπόδεικτη ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ. Η σχιζοφρένεια αυτή μέλλει να οδηγήσει σε πολιτική ένωση ή σε διάλυση της Ευρωζώνης, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης και την παγκόσμιο οικονομία. 
Οι ευθύνες είναι, διαχρονικά, τεράστιες. Όμως, ό δογματικός μονόδρομος του ευρώ, η αυταρέσκεια, η περιφρόνηση των πολιτών και των φωνών των Ελλήνων επιστημόνων, η δουλική αποδοχή των εντολών των ΣΩΤΗΡΩΝ ΜΑΣ, οι …καλοκάγαθοι ασπασμοί τους και το ΤΑΜΠΟΥΡΙΣΜΑ  στη πλάτη ΣΑΣ με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥΣ, σας κλείνουν τα ώτα τε τον νου.
 ΑΦΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΕΙ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ.ΟΙ ευθύνες είναι τεράστιες και έρχεται η ώρα που οι Έλληνες πολίτες, ο Ελληνισμός των αιώνων θα ζητήσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.             
               
               

Δεν υπάρχουν σχόλια: