Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ.


         ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ:

  Προλεγόμενα:
Αυγά στον τοίχο, ή στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα; Εννοούμε το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας, που πάσχει από αθεράπευτες νόσους.
1: Αποδείξαμε μαθηματικά ότι χωρίς απομείωση του χρέους τουλάχιστον κατά 50,0%, η ελληνική οικονομία δεν είναι βιώσιμη, αν κληθεί να εξοφλήσει το υφιστάμενο χρέος με προσφυγή στις κεφαλαιαγορές.
2: Αποδείξαμε με την βοήθεια των μαθηματικών και της οικονομικής θεωρίας, ότι κρίσιμοι οικονομικοί δείκτες, όπως ΑΕΠ, απασχόληση, κ.λ.π. είναι, αναξιόπιστοι.
Και όμως η θυγατρική της Euro stat, επιμένει να μην παρουσιάζει στοιχεία διαρροής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων νεαρής ηλικίας, σε χώρες της ΕΕ, που μειώνουν δραστικά το εργατικό δυναμικό της χώρας, μειώνουν αριθμητικά την ανεργία αλλά ταυτόχρονα μειώνουν σημαντικά και  την απασχόληση και κατά επέκταση και το ΑΕΠ.
Με την μερική απασχόληση, σαν ποσοστό επί του συνόλου να λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας, η ΕΛΣΤΑΡ αρνείται να δώσει συγκριτικά  στοιχεία μέσου χρόνου  απασχόλησης, που αποτελούν την βάση υπολογισμού διαχρονικά την απασχόληση σε ισοδύναμα άτομα, η οποία με την σειρά της προσδιορίζει το ύψος της εθνικής παραγωγής.
 Και πολλά άλλα, και το χείρον όλων, δεσμεύτηκαν  για ύψος πλεονάσματος σε ποσοστό χ% επί ενός  σημαντικά υπερτιμημένου  ΑΕΠ. Άρα είναι ουτοπία να αναμένεται η κανονική επίτευξη του προϋπολογιζομένου πλεονάσματος, και άρα για την υπεσχημένη  επίτευξη του απαιτείται η λήψη συνεχώς και νέων μέτρων.
3: Αποδείξαμε ότι η εξόφληση του υφιστάμενου χρέους σε 40 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2060, με ίσες τοκοχρεολυτικές δόσεις , συνεπάγεται την καταβολή ετήσιου τοκοχρεολυσίου ύψους 12 δις. ευρώ, και ετήσια διαρροή παραγωγικών πόρων ύψους 7 % -9 % επί του ΑΕΠ. Για να παραχθεί αυτό το προϊόν απαιτούνται πάγιες καθαρές ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 80 δις ευρώ. Απαιτούνται ακόμη επενδύσεις 35 δις ευρώ ετησίως για αναπλήρωση της φυσικής φθοράς του επενδυμένου πάγιου κεφαλαίου. Η αποταμιευτική ικανότητα της Ελληνικής οικονομίας είναι έντονα αρνητική και συνεπώς στα πρώτα στάδια, απαιτείται εξωτερικός δανεισμός 115 δις. ευρώ ετησίως. Τα ποσά είναι ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία, και στο που σύρεται από τους συμμάχους της και τους εξαγορασμένους τους,  η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΑΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΧΟΜΕΝΑ:
1: Περιχαρής ο κ. Moscovisi, και προς υποστήριξη των άοκνων προσπαθειών της Ελληνικής κυβέρνησης να εδραιωθεί στην εξουσία, είπε.
                           ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
 Για τους δανειζόμενους τα μνημόνια σημαίνουν νέα μέτρα λιτότητας, για τους  δανειστές η φράση αυτή σημαίνει, ‘’τέλος τα προγράμματα στήριξης της Ελλάδας, τέλος τα όποια δάνεια των εταίρων προς την Ελλάδα. Ναι, στην επιτήρηση για τα επόμενα …348 χρόνια.’’
Εγώ που είμαι δανειζόμενος χάρηκα, γιατί κάποιο ποσό σύνταξης θα μου μείνει. Χάρηκαν όμως και οι δανειστές, όταν με είδαν εμένα να χαίρομαι και είπαν. Θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική κυβέρνηση. Έπεισε τους Έλληνες ……να μην τρώνε, για να μας ξεπληρώσουν τα δάνεια. Υπερβάλω; Όχι, Όχι, αν ήθελα την υπερβολή θα ……αποκάλυπτα τις φήμες που θέλουν τον  διάβολο με απόγνωση να λέγει, όταν  είδε και άκουσε τους δανειστές να χαριεντίζονται με μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης,.
            ‘’ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ,  ΧΑΝΟΜΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ                                                             ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ’’
Κυρίες και κύριοι, καλόπιστα ερωτώ σας. Εργάστηκα για 35 χρόνια ως οικονομολόγος ερευνητής, με τα ανάλογα βέβαια τυπικά προσόντα και δεν αρέσκομαι να με εξαπατούν θεωρώντας με ηλίθιο, οι ηλίθιοι. Το 2010 το συνολικό μου ετήσιο εισόδημα, αποκλειστικά από συντάξεις (αφαιρουμένων των φόρων), ήταν 40 χιλ. ευρώ.  Το 2017 το αντίστοιχο εισόδημα μου μειώθηκε σε 14 χιλ. ευρώ, από το οποίο πλήρωσα φόρο περιουσίας, που δεν υπήρχε το 2010, 950 ευρώ και τέλη κυκλοφορίας 690 ευρώ.
 Και εγώ χωρίς τις υποχρεώσεις των νέων οικογενειών, και χωρίς απαιτήσεις,  έχω έστω 13 χιλ. τον χρόνο, και δόξα τον Θεό, θα ζήσω. Όμως ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων πολιτών ζει με τα 500 ευρώ μηνιαίως, την σύνταξη των γονέων τους.
Και ερωτώ τους καλόπιστους. Δεν είναι εύλογο, οι Έλληνες, να αισθάνονται ΟΡΓΗ για το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο ; Δεν είναι εύλογο οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται απεριόριστη οργή για τους …. φερόμενους ως δανειστές τους; Ναι είναι απολύτως εύλογο, και παρακαλώ τον Θεό να δίνει υπομονή και αντοχή, γιατί αν η οργή ξεσπάσει, θα φθάσει μέχρι τις Βρυξέλλες.  
Όμως, ας επανέλθομε στην απρόσωπη και ανάλγητη επιστημονική ανάλυση.
 ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ                                                           ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
2:  Οι Γάλλοι σε αντίθεση με τους Γερμανούς ξέρουν να σφάζουν με το βαμβάκι. Βρήκαν την λύση για την …..φερόμενη αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους που θα τους εξασφαλίσει την άνετη είσπραξη τοκοχρεολυσίων για εξόφληση δανείων, που ποτέ δεν έδωσαν και ποτέ δεν εισέπραξαν οι Έλληνες.
Εισηγούνται και η εισήγηση τους φαίνεται να συζητείται από την δοτή κυβέρνηση των Αθηνών, κάποια απομείωση του χρέους να δίνεται σε συνδυασμό με το ύψος του ρυθμού ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή αν π.χ. ο ρυθμός ανάπτυξης είναι κατώτερος του 4,0%, έστω 2,0%, να μειώνεται το τοκοχρεολύσιο από 12000ευρώ σε 8000 ευρώ.
Ω,  Γερμανοί και Γάλλοι υποκριτές. Πως θα επιτευχθεί ρυθμός ανάπτυξης 4,0%, όταν η διαρροή οικονομικών πόρων για τοκοχρεολύσια, μειώνει την ζήτηση επί του ΑΕΠ κατά 7,0%  και την δυνητική παραγωγική δυναμικότητα της Ελληνικής οικονομίας κατά 1,7 δις ευρώ ετησίως και για τα επόμενα 20 χρόνια.
Ω, Ευρωπαίοι ΑΕΙ αποικιοκράτες και  εκμεταλλευτές των λαών. Εσείς δεν επιβάλετε με το τρίτο μνημόνιο την λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας, όταν το πλεόνασμα είναι κάτω του 4,0% επί του ΑΕΠ, έτσι για να εξασφαλίσετε την άνετη πληρωμή των τοκοχρεολυσίων; 
Εσείς διά του ΔΝΤ δεν επιβάλετε στην δοτή κυβέρνηση των Αθηνών, την λήψη εξοντωτικών μέτρων για τους Έλληνες πολίτες και την Ελληνική οικονομία, με την ρητή υπόσχεση αναδιάρθρωσης/απομείωσης του χρέους, που θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει ανεκτό ύψος επιτοκίου δανεισμού της, από τις  κεφαλαιαγορές; 
Εσείς δεν επιβάλετε στην δοτή κυβέρνηση των Αθηνών, το πλεόνασμα και τα όποια έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις να κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους;
Και πως θα επιτευχθεί  ανεκτό ύψος επιτοκίων; Με μειωμένο ,η αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης. Μειωμένος ρυθμός ανάπτυξης σηματοδοτεί στις αγορές αδυναμία εξυπηρέτησης τοκοχρεολυσίων και άρα αύξηση του επιτοκίου δανεισμού από την ελεύθερη αγορά.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ, ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ. 
Αν Ευρωπαίοι εταίροι, θέλατε ειλικρινά να βοηθήσετε την Ελλάδα, θα συνδέατε την απομείωση τοκοχρεολυσίων με την αύξηση και όχι με την μείωση των ρυθμών ανάπτυξης.  
3: Και με προϋποθέσεις λήψης πρόσθετων μέτρων λιτότητας παρακαλώ, η όποια απομείωση τοκοχρεολυσίου; Δηλαδή η απομείωση συνδέεται με πρόσθετα των είδη νομοθετημένων, μέτρα λιτότητας, που συνεπάγονται πρόσθετες μειωτικές τάσεις πάνω στον ρυθμό ανάπτυξης και πρόσθετη αιτία αύξησης των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας.   
Αν Ευρωπαίοι εταίροι θέλατε ειλικρινά να βοηθήσετε την Ελλάδα, θα συνδέατε την απομείωση τοκοχρεολυσίων με την αύξηση και όχι με την μείωση των ρυθμών ανάπτυξης. Θα συνδέατε το επίπεδο των μέτρων λιτότητας αντιστρόφως ανάλογα με το ύψος του ρυθμού ανάπτυξης, έτσι για να βοηθήσετε την Ελλάδα να επιτύχει ανεκτά επιτόκια δανεισμού της από τις κεφαλαιαγορές και να  επανέλθει, μετά από χρόνια και καιρούς,  εκεί όπου ήταν το 2010,   
 ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ. Το 1204 οι Ευρωπαίοι Σταυροφόροι, κατάφεραν και άλωσαν την ΠΟΛΗ, την ΝΕΑ ΡΩΜΗ, την ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.  Κούρσεψαν, λεηλάτησαν τους Ελληνικούς θησαυρούς, αυτούς που έχετε στα μουσεία σας και στα υπόγεια του Βατικανού, βίασαν και ατίμασαν γυναίκες, δολοφόνησαν ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί το ΒΥΖΑΝΤΙΟ δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει τους μισθούς και τα έξοδα εκστρατείας τους (που δεν έγινε ποτέ) στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.
Ακολούθησε πολυαίμακτος πόλεμος μεταξύ χριστιανών ΔΥΣΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Το 1260 η ΠΟΛΗΣ Η ΑΓΙΑ, ελευθερώθηκε από τον ΛΑΣΚΑΡΗ. Ήταν τόσο μεγάλη η καταστροφή, που έκτοτε, το Βυζάντιο δεν κατάφερε να ορθοποδήσει μέχρι και την άλωση του από τον τούρκο σουλτάνο τον Μωάμεθ τον Β’ το 1453.
Οι Χριστιανοί Ευρωπαίοι πολέμιοι του Ισλαμισμού, ήταν η αιτία άλωσης του Βυζαντίου από το Ισλάμ και η επικράτηση στην Ευρώπη για τέσσερις αιώνες του σκοταδισμού.
Ανέκαθεν, από καταβολής κόσμου η Ελλάδα ήταν το ανάχωμα επέκτασης της Ασιατικής πλημμυρίδας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.
Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνετε. Όπως τότε έτσι και σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες κούρσεψαν, λεηλάτησαν, βίασαν, δολοφόνησαν την Ελλάδα. Η αμυντική ικανότητα της Ελλάδας έναντι της Ασιατικής πλημμυρίδας έχει αποδυναμωθεί, και όπως τότε ο νέος Μωάμεθ, κύκλω,  κύκλω απειλή την Ελλάδα, απειλή την Ευρώπη.   



Δεν υπάρχουν σχόλια: