Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΗΠΑ


                    Ο ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΗΠΑ:
Τα μέτωπα:                             
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ προκαλούν με αυξανόμενο ρυθμό,  και η Ρωσία, με το πρόσχημα του συνετού, σιωπηρά αμύνεται, επιτυχώς μέχρι το σήμερον. Όμως το σήμερον, έχει ημερομηνία λήξης, και το ποδοβολητό του αύριο,  ευκρινώς ακούγεται ερχόμενο, με μπροστάρη την Αστερόεσσα.
Τρία τα ανοιχτά μέτωπα. Δημιουργήθηκαν,  διατηρούνται ενεργά, και με αυξανόμενο ρυθμό, ενισχύονται από τις ΗΠΑ. Αποτελούν εστίες πρόκλησης οικονομικής αιμορραγίας της Ρωσίας. Η Ουκρανία, δοκιμάζει την υπομονή και την στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας. Οι πηγές καυσίμων της Μέσης Ανατολής, δοκιμάζουν την οικονομική αντοχή της Ρωσίας. Τα Βαλκάνια απειλούν με πολιτική και γεωγραφική απομόνωση τη Ρωσία και άρα είναι ο χώρος στον οποίο θα έπρεπε η Ρωσία να έχει επικεντρώσει κατά προτεραιότητα το ενδιαφέρον της.     
Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ: Και οι δύο χώρες αποτελούν πυρηνικές δυνάμεις, ικανές μαζί με τον εαυτόν τους, να καταστρέψουν ολόκληρο τον πλανήτη ΓΗΣ. Έχει όμως ο συνετός την πνευματική βούληση να καταστρέψει τον πλανήτη; Τα αναπόδεικτα θεωρητικά του πιστεύω, του το απαγορεύουν, και έτσι περιορίζεται στην επίδειξη των συμβατικών στρατιωτικών του δυνάμεων, στις οποίες ακόμη υστερεί ποσοτικά και ποιοτικά έναντι του ΝΑΤΟ.
Και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ;  Κάνει ευρεία συνωμοτική χρήση των συμβατικών  δυνάμεων των ΗΠΑ στις οποίες υπερτερεί, και ταυτόχρονα επιδεικνύει τις πυρηνικές του δυνάμεις και την αποφασιστικότητα του να τις χρησιμοποιήσει.             
Προκαλεί μικρές εστίες έντασης και απειλή με περιορισμένη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, έτσι σαν επιβεβαίωση της πρόθεσης του, να τα χρησιμοποιήσει αιφνιδιαστικά όπου χρειαστεί. Βέβαια ακόμη η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ έχει αντιστάσεις απέναντι στο βαθύ κράτος, που λυσσαλέα την πολεμά.
Η Ρωσική πολιτική της σύνεσης, και οι όποιες αντιστάσεις του επίσημου κράτους των ΗΠΑ,  σε συνδυασμό με την ψυχοσύνθεση του Αμερικανικού λαού, ο οποίος θέλει εν ειρήνη να απολαμβάνει τα αγαθά της  οικονομικής ευημερίας της χώρας του, αποτελεί, επί του παρόντος, βασικό περιοριστικό  παράγοντα  για το βαθύ Αμερικανικό παρακράτος, να υλοποιήσει τις επιδιώξεις του. Προσφέρει δε,  άνεση χρόνου στην Ρωσική πολιτική να επανεξετάσει την στρατηγική της.
  Όμως η παρατηρούμενη ανακατανομή των οικονομικών πόρων των ΗΠΑ σε βάρος της εσωτερικής οικονομίας και υπέρ της ενίσχυσης της διεθνούς  παρουσίας της σε όλο το κόσμο,  αποτελεί μοναδική ευκαιρία καλλιεργημένης έξαρσης των λαϊκών παθών κατά της Ρωσίας.    
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  Η υπερκαταναλωτική ψυχοσύνθεση του Αμερικανικού λαού, και οι αντιστάσεις του επίσημου Αμερικανικού κράτους, έχουν ημερομηνία λήξης, και η Ρωσία θα πρέπει να επισπεύσει.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥΣ:
Από το 1930, το δολάριο μεταλλάχτηκε σε διεθνές αποθεματικό νόμισμα και διεθνές μέτρο αξιών αγαθών και υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.  Κατέστη το υπερόπλο των ΗΠΑ.
Όμως στον κόσμο του γίγνεσθαι τα πάντα είναι σχετικά και έχουν αρχή και τέλος. Από τον φυσικό αυτό κανόνα δεν ήταν δυνατό να εξαιρεθεί το δολάριο, και από την δεκαετία του 1970-1980, η φυσική επιβολή του ως αδιαμφισβήτητο διεθνές αποθεματικό νόμισμα, άρχισε σταδιακά να υποκαθίσταται από την στρατιωτική επιβολή του, ή ακριβέστερα την βίαιη πολιτική και στρατιωτική του επιβολή  στην παγκόσμια αγορά.    Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το USA IMPERIOUM το οφείλουν στο δολάριο, και για να το διατηρήσουν,  πρέπει να στηρίξουν με όλα τα εις την διάθεση τους μέσα, το ΔΟΛΑΡΙΟ.
Η Ευρωπαϊκή επανάσταση με το Ευρώ, απείλησε με διάλυση το ΝΑΤΟ και οδήγησε σε τρεις πολέμους με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή, που ακούει στο όνομα
ΕΥΡΩΔΟΛΑΡΙΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ, Η ΕΝΑ  ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ.
Τα ευρωδολάριο απορροφά εναλλάξ,  όλες τις αναταράξεις στην ισοτιμία, είτε του δολαρίου είτε του Ευρώ. Αντικατέστησε επάξια τον χρυσό κανόνα και αποτελεί αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη ανακάλυψη του 21ου αιώνα.
Είναι περιζήτητο σε όλες τις χώρες του κόσμου, πολλές από τις οποίες αντικατέστησαν τα εθνικά τους νομίσματα με αυτό. Στη συνείδηση των ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ,  το ευρωδολάριο αποτελεί τον ΘΕΟ του 21ου αιώνα.   Σε συνδυασμό με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων διεθνώς, μέσω των χρηματιστηρίων και του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος, οι φτωχές χώρες του πλανήτη, χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα τις πλούσιες χώρες του πλανήτη. Έναντι του χάρτινου θεού, εκχωρούν στις πλούσιες χώρες φυσικούς  εθνικούς τους πόρους και  δισεκατομμύρια  υπεραξίας, που συνεπάγεται το εκδοτικό προνόμιο.
Η υπεραξία προκύπτει από την διαχρονικά σχετικά σταθερή σχέση μεταξύ ΑΕΠ και προσφοράς χρήματος (Μ1,, Μ2, Μ3). Με τις εφαρμοζόμενες σήμερα νομισματοπιστωτικές πολιτικές η σχέση ΑΕΠ/Μ3 υπολείπεται της μονάδας, δηλαδή η παραγωγή μιας μονάδας προϊόντος χρηματοδοτείται με ποσό μεγαλύτερο της μιας χρηματικής μονάδας.
 Έτσι εάν π.χ. αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 5,0%, δίνεται η δυνατότητα στις νομισματικές αρχές να αυξήσουν την προσφορά χρήματος κατά, επίσης 5,0%, χωρίς να προκληθούν κραδασμοί στο επίπεδο του πληθωρισμού ή στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και κατά επέκταση στο ισοζύγιο πληρωμών.
Λαμβανομένου υπόψη ότι το εξωτερικό χρέος ΗΠΑ και ΕΕ υπερβαίνει αθροιστικά τα 30 τρις ευρώ, και ότι το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές αυξάνει παγκοσμίως με μέσο ρυθμό 4,0% περίπου, αβίαστα προκύπτει ότι ΗΠΑ και ΕΕ κερδίζουν ακόπως από τον υπόλοιπο κόσμο  30χ0,04=1,2 ή 1200 δις ευρώ ετησίως.
Βέβαια οι πλούσιες χώρες χτίζουν χρέος και οι δανείστριες τους χώρες χτίζουν απαιτήσεις.  Πολλοί είναι εκείνοι που φρονούν ότι η αύξηση του εξωτερικού χρέους π.χ. των ΗΠΑ, είναι εξέλιξη δυσμενής για την οικονομία τους. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η αύξηση του χρέους τους, υποδηλώνει αύξηση της διεθνούς εμπιστοσύνης στο δολάριο. Δεν γνωρίζουν ακόμη τον απλοϊκό λόγο της  ΧΟΤΖΕΝΑΣ. ‘’Έλα χότζα μου να κοιμηθείς. Το ΑΧ και το ΒΑΧ το έχει τώρα ο γείτονας δανειστής μας’’. Και ευθέως ακούστηκαν οι λυγμοί του γείτονα που έλεγε. ‘’Αχ  γυναίκα πάνε τα λεφτά μας, ο γείτονας δεν έχει να μας τα πληρώσει’’
Το κρατικό ομόλογο είναι υποκατάστατο του ευρωδολαρίου, και είναι η δεύτερη μεγάλη ανακάλυψη του 21ου αιώνα.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΤΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι, Μέχρι πότε θα διαρκέσει η αποστασία της Τουρκίας από την ΔΥΣΗ;  Ή, που οφείλει η Τουρκία την πολιτικοστρατιωτική της οντότητα, και την σκανδαλιστική στήριξη της από την Δύση, σε σημείο που να καταστεί περιφερειακή δύναμη, ικανή να απειλεί την Ευρώπη; Απλούστατη η απάντηση.
Στην γαιοστρατηγική της θέση και την επιρροή της σε χώρες του Ισλάμ, που καθιστά ικανό το ΝΑΤΟ να κυκλώσει και  να απειλεί σοβαρά την Ρωσία. Γαιοστρατηγικά,  η Τουρκία είναι ο ένας, ο αδυσώπητος και ο επικινδυνότερος  εχθρός της Ρωσίας.
Το ΝΑΤΟ στην προσπάθεια του να ενισχύσει την γαιοστρατηγική κύκλωση της Ρωσίας, έβγαλε στην επιφάνεια το Κουρδικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με την Τουρκία. Η Ρωσία, ή η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, θα μπορούσαν αυτοί να έχουν αναδείξει το Κουρδικό πρόβλημα, να επιδιώξουν την δημιουργία φιλικού Κουρδικού κράτους και την δημιουργία ενός στρατιωτικού προστατευτικού  τόξου κατά της όποιας στρατιωτικής απειλής  κατά του Ρωσικού εδάφους. 
Η Ρωσική πολιτική μέχρι σήμερα καταφέρνει να αντιμετωπίζει τις μεθοδεύσεις του ΝΑΤΟ με την κάθετη αντίθεση της στην δημιουργία Κουρδικού κράτους, υποστηρίζει δηλαδή την διατήρηση του Status των συνόρων  στην περιοχή και έχει συνάψει ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ φιλικές και συμμαχικές σχέσεις με τα κράτη που κατέχουν τα εδάφη του Κουρδιστάν.   
Η εμπλοκή της Τουρκίας σε πόλεμο κατά των Κούρδων της Συρίας, αποτελεί πιθανότατα μεθόδευση των ΗΠΑ, με σκοπό την οικονομική και στρατιωτική φθορά της Τουρκίας και της πολιτικής φθοράς του κ. Ερτογάν. Άρα γρήγορα η Τουρκία θα έχει ανάγκη την οικονομική ενίσχυση της από το ευρωδολάριο, με τίμημα την επαναφορά της στις αγκάλες της ΔΥΣΗΣ, από την οποία εξαρτάται και στρατιωτικά.
Το ουσιαστικό τίμημα θα είναι η πτώση του Ερτογάν, και η σταδιακή μετάβαση των Κούρδων από κάποια μορφή ενισχυμένης αυτονομίας, σε πλήρως ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος. Σε αντάλλαγμα η Τουρκία θα λάβει υπόσχεση στήριξης από το ΝΑΤΟ, των απαιτήσεων της σε ΑΙΓΑΙΟ και ΚΥΠΡΟ. Έτσι φθάνουμε στο τρίτο
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. 
Η προεργασία επιχειρείται με την εγκατάσταση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα ΣΚΟΠΙΑ, τα οποία τα θέλουν μικρά,  ασφαλή, και με σταθερά αμετακίνητα σύνορα. Δεν ευνοούν δηλαδή το δόγμα της Μεγάλης Αλβανίας.  Το πρόβλημα της διαφοράς Ελλάδας – Σκοπίων για το όνομα, αποτελεί ένα τρισάθλιο παιγνίδι που οδηγεί σε μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, και στρατιωτικού εκβιασμού της από Τουρκία και Βόρειους γείτονες της. Δηλαδή εάν ευοδωθεί το παιγνίδι, η Ελλάδα καθίσταται προτεκτοράτο των ΗΠΑ.
Η Παυλώφια προπαγάνδα που ασκείται από το ευρωδολάριο, έχει πείσει τους λαούς ότι τα δεινά της Ελλάδας οφείλονται στους διεφθαρμένους Έλληνες. Ποιούς έλληνες; Μα αυτούς, που τους διαφθείρουν οι δανειστές,  για να τους εκβιάζουν και να εφαρμόζουν στα τυφλά, τις εντολές τους. Θέλετε αποδείξεις;
1: Από το 1995 έως το 2016 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 260 δις. ευρώ, από τα οποία τα 190 δις. είναι τόκοι.
2: Από τα δάνεια αυτά, ούτε ένα ευρώ δεν έφθασε στην Ελλάδα και ούτε με ένα ευρώ δεν επιβαρύνθηκε,  ούτε ένας Ευρωπαίος πολίτης. Δάνεια παρέχει όποιος έχει πλεόνασμα στους κρατικούς προϋπολογισμούς του, και οι ευρωπαϊκές χώρες της Ευρωζώνης, κυρίως η Γαλλία, έχουν μονίμως τεράστια ελλείμματα, τα οποία χρηματοδοτεί το ευρωδολάριο του κ. Ντράγκι. 
3: Και έτσι, ΞΑΦΝΙΚΑ Ή ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ, ο φερόμενος Τροτσκιστής και πολυθεϊστής, πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατέστη το αγαπημένο τέκνο της Ευρώπης των Τραπεζών, αφού πρώτα διδάχθηκε σε όλες τις γλώσσες του κόσμου την φράση.
       ‘’YES, YES, YES, SIR’’, ‘’ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ’’. ‘’EVENT EFFENDI’’
Με τα δεδομένα αυτά, και με πιθανή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια,  το πέρασμα του Αιγαίου από την Ρωσία, μετατρέπεται σε άκρως προβληματική  υπόθεση και επιτηρούμενη ενέργεια. Δηλαδή η Ρωσία de facto,  αποκλείεται από την Μεσόγειο θάλασσα.
 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1:  Κάποτε έγραψα ότι η εμμονή χωρών στην διατήρηση του IMPERIOUM, πάση θυσία, αναπόφευκτα οδηγεί σε αιματοκύλισμα του πλανήτη. Εμμένω σε αυτή την άποψη.
2:   Να δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να σκοτώσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα; ΝΑΙ γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πεισθεί ότι είναι μικροί θεοί και ότι αποτελούν επί της Γής,  τα χέρια του κοσμοκράτορα. 
3: Να υπομνήσω ότι σύμφωνα με τους ανεπανάληπτους σε ΝΟΥ φιλόσοφους της κλασσικής Ελλάδας, οι άνθρωποι σέβονται τους δυνατούς και οικτίρουν τους αδύναμους.  Συνεπώς η Ρωσία πρέπει μαζί με την φήμη του συνετού, να καλλιεργήσει και την φήμη του δυνατού.
3: Να υποστηρίξω ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΗ η ήττα του ευρωδολαρίου από άλλο νόμισμα;  Ναι, αν υπάρχουν λαοί που θέλουν να ζουν ελεύθεροι, και το υποκατάστατο άλλο νόμισμα, να έχει την δύναμη να επαναφέρει τον ΧΡΥΣΟΝ ΚΑΝΟΝΑ στις διεθνείς συναλλαγές. Εγχείρημα άκρως δύσκολο, επώδυνο και χρονοβόρο, που η Ρωσική οικονομία, με τα σημερινά δεδομένα δεν το αντέχει.
Απαιτείται σύμπραξη κρατών, και κυρίως της Κίνας που έχει τεράστια χρηματικά αποθέματα, επενδυμένα σε ευρωδολάρια και με τα οποία έχει την δύναμη να εξουδετερώσει την αντεπίθεση του ευρωδολαρίου. Η Ρωσία ως πρώτη δύναμη σε αποθέματα καυσίμων, έχει την δύναμη να υπονομεύσει την τιμολόγηση τους σε ευρωδολάρια, η οποία συνεπάγεται τεράστια ζήτηση δολαρίων. Ταυτόχρονα η επίσημη καθιέρωσης της τιμολόγησης τους στο νέο νόμισμα, θα αυξήσει σημαντικά την ζήτηση του στην διεθνή αγορά.
Με το άρθρο αυτό θελήσαμε να αναδείξουμε  την ανάγκη παρέμβασης της Ρωσίας στα τεκταινόμενα και διαφαινόμενα να συμβούν στην περιοχή των Βαλκανίων.    Τυχών αδιαφορία της Ρωσίας, ή αντιμετώπισης τους  με συγγενικούς όρους, θα έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες για την ίδια και για όλη την Ευρώπη.    





Δεν υπάρχουν σχόλια: