Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΘΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


Αναδημοσίευση από το axentrika17

 

                ΑΝΘΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ           

     ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

1: ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η κατάρρευση του συνταξιοδοτικού, ιδιωτικού ή κοινωνικού ανταποδοτικού συστήματος, η με μαθηματική νομοτέλεια αναμενομένη κατάρρευση του εν γένει αποταμιευτικού συστήματος, ιδιωτών και κράτους, είναι απόρροια της κατ’ επίφαση επιστημονικής, εφαρμοζόμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, πρωτίστως στις χώρες της ΕΕ. 

Με δεδομένο τα μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια, και με ακραίες ακόμη μεταβολές του απαιτούμενου εργάσιμου χρόνου για παροχή σύνταξης, μείωση του μέσου συντάξιμου χρόνου, κα ι δραματική και καταστρεπτική για την οικονομία, αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών, οι δυνατότητες παροχής σύνταξης περιορίζονται στο 22,08% της κανονικής σύνταξης.

Έτσι σε σχέση με το 2010, σύνταξη 3000 ευρώ μειώνεται σε 684 ευρώ,

Σύνταξη 2000 ευρώ μειώνεται σε 456 ευρώ,

Σύνταξη 1500 ευρώ μειώνεται σε 342 ευρώ, 

Σύνταξη 1000 ευρώ μειώνεται σε 228 ευρώ και

Σύνταξη 600 ευρώ μειώνεται σε 137 ευρώ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΙΑ Η ΕΚΟΥΣΙΑ, ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΚΑ, (ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ), Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΒΕΒΑΙΟ,     ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΗ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ .

 

2: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ, ότι με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων των αποθεματικών των ταμείων, και με βαθιά ύφεση της οικονομίας για έξη συνεχή χρόνια, κανένα συνταξιοδοτικό και εν γένει ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ, Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ,  ότι με αύξηση του χρόνου απόκτησης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ακόμη και στα 40 χρόνια από 35 που είναι σήμερα, και αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών, ακόμη και στο 20% από 17% που είναι σήμερα, ότι το Ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα καθίσταται βιώσιμο.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ, ότι οι παρεχόμενες συντάξεις, κύριες ή επικουρικές, δεν θα μειωθούν και δεν θα προσαρμοστούν στα επίπεδα των νέων συντάξεων.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι μετά το 2017, για να αποφευχθεί το Τέταρτο μνημόνιο ο πολιτικός κόσμος ανέλαβε την υποχρέωση σημαντικής μείωσης των επιχορηγήσεων προς τους ΟΚΑ. 

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι τα αρνητικά επιτόκια που επί σειρά ετών πριμοδοτούν τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων και τις τιμές των μετοχών, και γενικότερα η πολιτική της αρπαχτής που εξακολουθούν να εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχουν εξαντλήσει τις θετικές τους επιδράσεις. Η διόρθωση, χωρίς καταστρεπτικές επιδράσεις, οικονομικές και πολιτικές  πάνω  στην διεθνή οικονομία είναι σχεδόν αδύνατη.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΒΕΒΑΙΗ, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ 72 ΕΤΗ. ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΡΑΧΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

3:  ΈΓΡΑΨΑ: Οι δύο προηγούμενοι, Γιωργάκης και Αντώνης, μετέτρεψα την Ελλάδα σε κόλαση. Ο τρίτος, ο Αλέξης,  έκλεισε την πόρτα πίσω μας και χωρίς ρήξη, θα ζούμε εσαεί μέσα στην κόλαση. 

Θα δούμε πολλά. Τα δεκαπλάσια από όσα έκαναν οι προηγούμενοι. Σε πλήρη συνεργασία της κυβέρνησης Τσίπρα με τους θεσμούς, θα δούμε

1: Την απασχόληση να αυξάνεται, και τους ανθρώπους να ψάχνουν να βρουν απασχόληση για 75 Ευρώ μηνιαίως,

2: Το ΑΕΠ να αυξάνεται και οι Έλληνες να λιμοκτονούν.

3: Την φορολογία να αυξάνεται και να απορροφά το 120% του ατομικού εισοδήματος. Οι φόροι να μειώνονται και με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής, οι άνθρωποι να φυλακίζονται

4: Οι κεφαλικοί φόροι να αυξάνονται, περιουσιακά στοιχεία να δημεύονται, και άνθρωποι να φυλακίζονται με το πρόσχημα της κατακράτησης φόρων.

5: Οι οικονομική δείκτες να ευημερούν, και η χώρα να λιμοκτονεί

6: Οι περιουσίες και ατομικά εισοδηματικά δικαιώματα να δημεύονται για εξόφληση χρέους και το χρέος να αυξάνεται.

7: Άνθρωποι να φυλακίζονται για ρατσισμό και διά του ρατσισμού να επιχειρείτε η γενοκτονία των Ελλήνων.

 

4: ΈΓΡΑΨΑ: Οι δύο προηγούμενοι ήταν θετά τέκνα της παγκοσμιοποίησης. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι φυσικό τέκνο της παγκοσμιοποίησης. Όσοι φρονούν ότι το κράτος του Λένιν και του Στάλιν έπαψε να υπάρχει αυταπατούνται. Με Σοβιετική  Ένωση η παγκοσμιοποίηση επιχειρείτο με τον νομικό καταναγκασμό, τώρα επιχειρείται το ίδιο με τον οικονομικό καταναγκασμό,  ο οποίος ραγδαία εξελίσσεται σε απάνθρωπη δικτατορία. Και τότε και σήμερα, αδυσώπητος εχθρός η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός    

 

5: ΈΓΡΑΨΑ: το Ευρωδολάριο είναι το όχημα της παγκοσμιοποίησης, και ο κ. Τσίπρας σαν φυσικό τέκνο της,   είναι ανεπίτρεπτο να υπονομεύσει με εθνικές λύσεις, την λειτουργία του.

Όσοι ακόμη, αθεράπευτοι, προσδοκούν λύσεις μέσα από το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο, αυταπατούνται, απάτη μεγάλη. Οι δύο κεφαλές του πολιτικού μας συστήματος είναι ακριβώς οι ίδιες, φρονούν ακριβώς τα ίδια και εστιάζονται ακριβώς με τα ίδια αφεντικά. Τι μας απομένει;

Η ελπίδα στον Θεό που είναι κοντά, έρχεται. Και αφού οι  νεοταξίτες συνδιαλέγονται  με τον διάβολο τον οποίο και υπηρετούν, και αφού  άνοες υπάρχει ο διάβολος, εξ αντιδιαστολής συνάγεται ότι υπάρχει Θεός, ο ουράνιος και τρισυπόστατος θεός. Ο φύση Αγαθός και Παντοδύναμος, και Πάνσοφος και δίκαιος, ο ΕΝΑΣ και απολύτως ελεύθερος, ο Θεός των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών.

Και η δικαιοσύνη παράγωγος της αδικίας και εις τιμωρία του αδίκου υπάρχει. Και ο Θεός θέλει φυλάξει τον άνθρωπο από τους φονιάδες του, τους ποιήσαντες την  φύση των εξερχομένων εις φύση εισερχομένων και την φύση του εξερχομένου λόγου εις φύση εξερχομένων βδελυγμάτων. Τους ποιήσαντες τους βόθρους εις εστίας ηδονής και τα βοθρολύμματα εις τροφή πνεύματος.

Και κατά τα ανθρώπινα τούτο.

ΧΩΡΙΣ ΡΗΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

 

 

6: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία της επερχόμενης οικονομικής κρίσης. Δεκάδες οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι η διεθνής οικονομία στηρίζεται πάνω στην νεοφιλελεύθερη φούσκα (του 1:10) της χρηματοπιστωτικής πολιτικής που ασκούν οι κεντρικές τράπεζες Ευρωζώνης και ΗΠΑ..

Με την πολιτική των  μηδενικών  και αρνητικών επιτοκίων, κατακλέβουν τους καταθέτες, διαλύουν το αποταμιευτικό σύστημα  και ιδιαίτερα το συνταξιοδοτικό σύστημα,  κοινωνικό και ιδιωτικό, και μεταθέτουν  τρισεκατομμύρια στις επιχειρήσεις, τα οποία εμφανίζονται ως κέρδη, που αυξάνουν τις τιμές των μετοχών.  Η αύξηση των τιμών των μετοχών και τα διάφορα  παρασιτικά συστήματα,  που συνδέονται με αυτήν (παράγωγα, Ρέπους, κ.λ.π.), οδηγούν  σε πολλαπλάσια μετάθεση κεφαλαίων στις εμπορικές τράπεζες, και σημαντική αύξηση των τραπεζικών κερδών.

Αυτό είναι το οικονομικό θαύμα που επικαλούνται οι δήθεν νεοφιλελεύθεροι, οπαδοί της αρπαχτής.

Όμως κανείς δεν μπορεί να είναι εσαεί κλέφτης. Σε κάποια φάση ξυπνούν οι κοινωνίες, και ακολουθεί η κρίση.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ, ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ. Τα επιχειρηματικά και τραπεζικά κέρδη αρχικά καθηλώνονται, και σε συνέχεια γίνονται ζημιές, πρώτα μικρές και μετά μεγάλες. Οι τιμές των μετοχών, παρά την λυσσαλέα  στήριξη τους από την ΕΚΤ και το FRS, πρώτα αρχίζουν να υποχωρούν, μετά να πέφτουν και στην συνέχεια να κατρακυλούν. Ήδη όλα τα χρηματιστήρια Ευρώπης Αμερικής, Ασίας κ.λ.π., σε ετήσια και μηνιαία βάση, σημειώνουν μείωση άνω του 8,0%, δηλαδή οι επενδυτές πραγματοποιούν ζημιές και τοποθετούνται στην αγορά συναλλάγματος, και τίτλων σταθερού εισοδήματος.

 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.    

 

 

7: ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Οι δανειστές, από τον καιρό που εξημερώθηκαν από τους Έλληνες, και κατέβηκαν από τα δέντρα, και βγήκαν από τις σπηλιές στο πλάτωμα της γης, και είδαν φως ήλιου, και φως ανέσπερο, σκοτώνουν τους ευεργέτες τους. Κανείς νουνεχής δεν περίμενε και ούτε περιμένει να  αλλάξουν τώρα την συμπεριφορά τους, πλην των κατοχικού τύπου κυβερνήσεων και κυβερνητών.

Όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι σήμερα έχουν σχετικό δίκαιο. Σχετικό, επειδή ουσιαστικά αυτοί είναι που σχεδίασαν και σκοτώνουν μεθοδικά την Ελλάδα. Που βρίσκεται το δίκαιο τους;  

Μα αυτοί απαιτούν, από το πολιτικό μας σύστημα να σεβαστεί τις υπογραφές του, που είναι ακόμη νωπές κάτω από το τρίτο μνημόνιο, που όλοι συνυπέγραψαν και συναποδέχτηκαν.

 ΚΑΙ  ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ, ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Κυρίες και κύριοι, το δάνειο του τρίτου μνημονίου λήγει το 2017, και καλύπτει, μετα βίας τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.  Από το 2018 ή υπογράφεται τέταρτο μνημόνιο, ή η Ελλάδα πρέπει να καταστεί ικανή να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις.

 Με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις σε τοκοχρεολύσια προς τους θεσμούς, που είναι οι Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και το ΔΝΤ  (ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΝΕΤΑΙ), η Ελλάδα το 2018 πρέπει να έχει πλεόνασμα στον κρατικό της  προϋπολογισμό (18) δις. ευρώ το ελάχιστον, και με την προϋπόθεση ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν τα αναμενόμενα.

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ.

 Η ΜΟΝΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΗΓΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΣΥΝΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΒΙΟΥ.

ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 470 ΕΥΡΩ, ΠΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.

 

 

 

 

 

  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: