Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΛΜΗ. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ.


       Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΛΜΗ:                              ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ.

Ήρθα στην ιδιαίτερη μου πατρίδα, την Ελληνική Κύπρο για να αναπνεύσω Ελλάδα της περιφέρειας, και ξανά να ζήσω νοερά, σελίδες δόξας και ημέρες επικές, και θυσίας, και αγάπης για την πατρίδα και τον άνθρωπο. Σελίδες που μόνο μεθυσμένοι για λευτεριά μπορούν να γράφουν.

Ήταν τότε το 1955- 1959,που το κάλεσμα του Διγενή, αρχηγού της ΕΟΚΑ, για τον υπέρ πάντων αγώνα για λευτεριά και ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, συντάραξε τις ψυχές των Κυπρίων.

Ήταν τότε που αμούστακα παιδιά, άντρες, γυναίκες νέοι και γέροι μπήκαν μέσα στην εκκλησιά, και όλοι μαζί έδωσαν τον όρκο, ‘’θάνατος ή λευτεριά.’’

Αγύμναστοι, με πενιχρά υλικά μέσα, τα περισσότερα δικής τους επινόησης και κατασκευής, σαν ένας άνθρωπος,

ΟΡΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ, ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ,  ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΑΝ  70,000 ΠΑΝΟΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΉΤΑΝ ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.

 Επιδίωξης τους, ήταν να καταστήσουν γνωστά τα αιτήματα τους στην διεθνή κοινότητα, και να πείσουν για το δίκαιο τους. Ποτέ δεν επεδίωξαν μαζικές απώλειες των αντιπάλων, ποτέ δεν πανηγύρισα για τον θάνατο τους. Μόνο Τραγούδησαν τους δικούς τους νεκρούς που ήταν περισσότεροι από τους νεκρούς του αντιπάλου.

Ποτέ δεν επιδίωξαν εκδίκηση σε βάρος αόπλων, ομοεθνών  των αντιπάλων, για τις πληγές στα σώματα τους,  που τους προκάλεσαν με απίστευτης βαρβαρότητας βασανιστήρια. Ποτέ δεν ζήτησαν σαν αντάλλαγμα της θυσίας τους, ούτε φάρμακα για να απαλύνουν τον πόνο, του καταπληγωμένου σώματος τους.

Μόνο έζησαν και ζουν με την ανάμνηση εκείνων των ημερών, ανάμνηση που κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να τους την αφαιρέσει, και ποτέ δεν παραπονέθηκαν  που ούτε έναν ευχαριστώ δεν άκουσαν από τους λευτερωμένους.  

ΌΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΑΝ Η ΗΤΤΑ , ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ.

 

 ΝΙΚΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ:

Είδα τους νικημένους από τον χρόνο επιζώντες του αγώνα, και όλοι είχαν το στόμα κλειστό και στα πρόσωπα τους καταγεγραμμένη, λύπηση, από τα βάθη της καρδιάς τους βγαλμένη. Κάθισα   δίπλα τους και άκουσα τα ψιθυρίσματα της καρδιάς τους, που με κόπο, πολύ κόπο ακούγονταν  από το στόμα τους.  Άκουσα όμως πολύ καθαρά τον άηχο λόγο του προσώπου τους, ολόκληρου του σώματος τους, και είναι ο λόγος αυτός πικρός, πολύ πικρός, από τον πόνο που αμίλητα εκφράζει.

ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ,

Αυτούς που κάθονται πάνω στους θρόνους που  οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ έστησαν με τους αγώνες και με το αίμα τους,  

ΝΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ κ. ΑΚΙΝΤΖΙ,  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 18,0%.

Στην αρχή σκέφθηκα, ότι προσπαθούν να διασπάσουν το μέτωπο Τουρκίας και τουρκοκυπριακού κράτους. Ευτυχώς γρήγορα συνήρθα, απέβαλα τις ουτοπικές σκέψεις και αναλογίστηκα.

Μα τόσο μεγάλη αφέλεια; Η Τουρκία σήμερα βρίσκεται στο ζενίθ της μετακεμαλικής δόξας της και έχει βάλει πλώρη για ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Θα αφήσει τον κάθε κ. Ακιντζί  να  χαλάσει τα σχέδια της; ΑΣΦΑΛΩΣ, ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ. Και εάν ο κ. Ακιντζί  λοξοδρομήσει;  Μα τότε αναλαμβάνουν οι Γκρίζοι λύκοι, ή η ΜΙΝΤ.

Άκουσα τους δύο πόλους της πολιτικής ζωής της Κύπρου να υποστηρίζουν ότι, τώρα με τον κ, Ακιντζί, είναι μοναδική ευκαιρία να λυθεί το κυπριακό και να επανενωθεί η Κύπρος. Και είπα, μπράβο, ο  καλοπροαίρετος κ. Ακιντζί έχει δική του άποψη.

Και άκουσα φωνή, εκ του βάθους του χρόνου ερχόμενη, να μου λέγει.  Όχι βρε αδελφέ και τόσο μεγάλη αφέλεια. Ζεις έντονα το Κυπριακό, από το 1955 και δεν ξέρεις ότι οι εκάστοτε Τουρκοκύπριοι ηγέτες εκτελούν εντολές της Άγκυρας;  Εξήντα χρόνια πέρασαν από τότε, είδες ή άκουσες να αλλάξουν στο παραμικρό οι επιδιώξεις της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο; 

Ξέχασες, συνεχίζει να μου λέγει η φωνή που ερχόταν από το βάθος του χρόνου, πως όταν εμείς φωνάζαμε ΕΝΩΣΗ- ΕΝΩΣΗ αυτοί όντες και εντελώς αδύναμοι, φώναζαν ΤΑΞΙΜ- ΤΑΞΙΜ.  Και το ΤΑΞΙΜ έγινε πραγματικότητα και την ΕΝΩΣΗ την αποκηρύξαμε εμείς οι ελληνοκύπριοι, χάρις στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ;

Υποχωρώ μπροστά στην ιστορική αλήθεια, αναπολώντας εκείνη την ….Άγια ημέρα που από του στόματος του Μακαριότατου και Εθνάρχη, ακούστηκε στην Κύπρο η Ιστορική φράση.

                 ΚΥΠΡΙΑΚΕ ΛΑΕ ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕ.

Και μέσα σε τρία χρόνια από το νενικήκαμε, παγιδευμένοι από την αγγλική πολιτική που επιζητούσε την εκδίκηση της για την ήττα, ανακοινώνουμε την αναθεώρηση του… εθνοσωτήριου συντάγματος της Ζυρίχης. Οι τούρκοι αποχωρούν από την διακυβέρνηση της Κύπρου συντεταγμένα και φτιάχνου τα δικά τους ΓΚΕΤΟ.

Τον  Δεκέμβριο του 1963, όρμησαν, εξοπλισμένοι από τους άγγλους με σύγχρονο οπλισμό, κατά των Ελλήνων και έσφαζαν Έλληνες. Και οι Έλληνες για την υπεράσπιση τους, μαζί με την αστυνομία, διέθεταν π.χ. σε μια ολόκληρη επαρχία, δύο, μόνο δύο στρατιωτικά όπλα. Η Ελληνική Κύπρος σώθηκε, χάρις στα κυνηγετικά όπλα και χάρις στα τιμημένα όπλα που έδρασαν κατά των Γερμανών το 1941- 1945,  προσφορά Ελλήνων σε Έλληνες.

Και έζησα και πάλι ημέρες ανεπανάληπτες. Ολόκληρο το ελληνικό έθνος, κυβέρνησης και πολίτες,  σε μια απερίγραπτου κάλλους ομοψυχία, έκαναν την Κύπρο απόρθητο φρούριο και Ελληνική.  Και τούτο μέχρι την άνοιξη του 1967.

ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΚΑΤΑΡΑ:

 ΌΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΑΝ Η ΗΤΤΑ , ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ.
 
ΈΚΤΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ:

Και δεν είναι στις προθέσεις μου να γράψω ιστορία, ούτε να  σπείρω  τρισκατάρατο διχασμό μεταξύ των πολιτών.  Περιορίζομαι στα απολύτως απαραίτητα, για να μπορέσει ο πολίτης ενημερωμένος, υπεύθυνα να αποφασίσει. 

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΛΥΣΗΣ, ΟΜΩΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΟΤΑΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΤΟ 1964 ΚΑΙ ΤΟ 1974.

1: Ναι σε λύση συνομοσπονδίας, ή ομοσπονδίας; Ναι, κάθε κρατίδιο να διαχειρίζεται τα της πίστεως και του πολιτισμού του. ‘Όμως κοινό νομοθετικό πλαίσιο, κοινό νομοθετικό και εκτελεστικό σώμα και δικαίωμα όλων των πολιτών να εκλέγουν και να εκλέγονται ως άτομα βάση της ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, και όχι ως μέλη εθνικών ομάδων. Κάθε άλλη επινόηση αποτελεί παραβίαση βασικής δημοκρατικής αρχής και στήσιμο ενός μη βιώσιμου κράτους.

      ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ                                         ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

2: Τα όρια των κρατιδίων θα είναι εθνολογικά και θρησκευτικά  ή εδαφικά; Θα είναι επιτρεπτή η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και περιουσιών; Εάν ΝΑΙ τότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την εθνολογική σύνθεση των δύο κρατιδίων μετά π.χ. δύο ή πέντε, ή είκοσι χρόνια. Και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι και στα δύο κρατίδια θα υπερισχύει η μία από τις δύο εθνότητες.

ΆΡΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ,  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ.

Αν είναι εδαφικά, τότε όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα να εκλέγονται και να εκλέγουν τα άτομα της αρεσκείας τους, ανεξάρτητα θρησκείας, εθνότητας ή χρώματος.

 ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ            ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Στην περίπτωση αυτή τα δύο κρατίδια θα επιλαμβάνονται τοπικά θέματα, και υποκείμενο της δημοκρατίας θα είναι ο κάτοικος του κρατιδίου,   ανεξάρτητα εθνότητας. Δηλαδή θα πρέπει να ισχύσει η αρχή του ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και όχι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πολίτη.

3: Στις προθέσεις μας δεν είναι να σχολιάσουμε όλες τις πτυχές ….. του Κυπριακού προβλήματος. Θεωρούμε όμως απόλυτα επιβεβλημένο να ερωτήσουμε.

ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, Η ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ;

Τι θα γίνει με τις υπάρχουσες διεθνείς και άλλες συμφωνίες που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία με άλλα κράτη. Θα κληροδοτηθούν με μονομερή απόφαση των προέδρων των δύο κοινοτήτων στο υπό διαμόρφωση νέο κράτος;  Θα κληροδοτηθούν όλες ή μερικές ή θα αποτελέσουν αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί το νομοθετικό σώμα του νέου κράτους; Οι συμφωνίες που υπέγραψε το Ψευδοκράτος, θα έχουν την ίδια μεταχείριση με τις συμφωνίες που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δηλαδή κύριε πρόεδρε, η Κυπριακή δημοκρατία θα αναγνωρίσει αναδρομικά νομική προσωπικότητα στο Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος; Θα αναγνωρίσει  την νομιμότητα της Τουρκικής εισβολής, θα περικόψει τις συντάξεις στις οικογένειες των θυμάτων της εισβολής, και θα σύρει ζώντες και νεκρούς στα δικαστήρια για τρομοκρατική αντίσταση κατά φίλιας χώρας;

Ή θα δοθεί προκαταβολικά αμνηστία στα εγκλήματα Ελλήνων και Τούρκων που διαπράχτηκαν κατά την … ΕΜΦΥΛΙΑ σύγκρουση μεταξύ των δύο κοινοτήτων; Θα δοθούν και αντίστοιχες συντάξεις στις οικογένειες των Τούρκων θυμάτων της τουρκικής εισβολής, ή ακόμη και αποζημίωση στην Τουρκία για το κόστος της εισβολής σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικά;

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε η μόνη και κατά απόλυτο τρόπο βιώσιμη λύση, είναι η νομική ένταξη της Βόρειας Κύπρου στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Η συνένωση της δηλαδή, με την  υπάρχουσα, αναγνωρισμένη από κράτη και τον ΟΗΕ νομική προσωπικότητα, με το όνομα                                    
                    ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κάθε άλλο νομικό κατασκεύασμα, θα είναι απόλυτα επικίνδυνο για όλους τους πολίτες, Έλληνες και Τουρκοκύπριους και Μαρωνίτες και Αρμένιους ….,  και με μαθηματική νομοτέλεια θα οδηγήσει σε αιματοχυσία, όμοια της οποίας δεν γνώρισε ποτέ η Κύπρος.

Κύριε Πρόεδρε, ασφαλώς και είσαστε το ίδιο ικανός με τους προκατόχους σας στο θώκο του Προέδρου.. Ας διδαχθούμε όμως από τις αγωνίες τους, τα λάθη τους και τα παθήματα τους. Οι συμφωνίες τις Ζυρίχης ήταν σαφώς καλύτερες από το έκτρωμα που ακούγεται ότι κυοφορείται. Άντεξαν μόνο τρία χρόνια και υπογράφηκαν κάτω από την πίεση για ΕΝΙΑΙΑ ΚΥΠΡΟ.

4: Το 1950 στην Κύπρο έγινε ένα δημοψήφισμα, από το οποίο προέκυψε σαν παρεπόμενο, η Ελληνικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Κύπρου. Η νέα τάξης με την πολυπολιτισμική πολιτική και ιδεολογία της, απεργάζεται την… ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ στην οποία να ενταχθούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Η προσπάθεια αυτή έχει τις ρίζες της στο 1964.  Ερωτούμε, θα παραμείνει σεβαστεί η εθνολογική ταυτότητα  των πολιτών της Κύπρου;

Η Ελληνική έκδοση της ιστορίας της Κύπρου θα διδάσκεται στα σχολεία μας; Ο αγώνας της ΕΟΚΑ θα αναγνωριστεί από το νέο κράτος, και τα αγάλματα των ηρώων του αγώνα, του Μακαρίου, του Διγενή, θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην θέση τους; Η Ελληνική ιστορία θα εξακολουθήσει να είναι ιστορία των Ελληνοκυπρίων; Τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για την Τουρκική μειονότητα.

Κύριε πρόεδρε, ο διεθνής παράγοντας, μας έχει σύρει σε μια διελκυστίνδα από την οποία δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος.  Αυτός ο διεθνής παράγοντας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, παραβιάζει ασύστολα τους φυσικούς νόμους. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι παραβάτες, των φυσικών νόμων, νομοτελειακά υφίστανται τις συνέπειες της αποκοτιάς τους.

Υπάκουοι όντες στους ισχυρούς της γης, ακούσια προσχωρήσαμε στις απόψεις τους και πληρώσαμε ακριβά το τίμημα. Ανεχτήκαμε την παρά φύση συνουσία, του 82,0% με το 18,0% του πληθυσμού της Κύπρου, παραβιάζοντας βασικές δημοκρατικές αρχές επιβίωσης του Κυπριακού κράτους.

Με το αίμα μας λευτερώσαμε ολόκληρη την Κύπρο και βρεθήκαμε να θρηνούμε τον διαμελισμό της σε δύο κρατίδια. Και ορατός είναι ο κίνδυνος που επικρέμεται επί των κεφαλών μας.

  ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ‘’ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΛΥΣΗΣ’’

Που συνεπάγεται την κατάργηση της εθνοφρουράς, την κατάργηση των αμυντικών συμφωνιών και των δεσμών με την Ηπειρωτική Ελλάδα, την μαμά, όπως …..χαϊδευτικά την αποκαλεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ, και σε συνδυασμό με την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας και  την προσπάθεια νεκρανάστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας,

ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ                               ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. 

Και αυτό δεν είναι εθνικισμός ή ρατσισμός, είναι η σκληρή και αδυσώπητη  πραγματικότητα.

Η υλοποίηση των στρατηγικών πολιτικών και στρατιωτικών σχεδιασμών της Τουρκίας, περνάει πάνω από την Κύπρο. Μόνο η κατοχή της Κύπρου και ο απόλυτος τουρκικός έλεγχος της, θα της δώσει την δυνατότητα να καταστεί περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και στον Παρακαυκάσιο χώρο, και οι μη Τούρκικοι πληθυσμοί της Κύπρου θα βρεθούν στην θέση των …ΣΥΡΩΝ.

Στη θέση αυτή της Τουρκίας, θα μπορούσε σήμερα να είναι η Ελλάδα. Αυτή την δυνατότητα, όπως και μετά τον ΠΡΩΤΟΝ και τον ΔΕΥΤΕΡΟΝ παγκόσμιο πόλεμο την υπονόμευσε ο Αγγλοσαξονικός παράγοντας που προστάτευσε, από την διάλυση, την οθωμανική αυτοκρατορία. Και αυτό είναι ιστορία και όχι ρατσισμός.     

Θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί εσωτερική υπόθεση δύο κοινοτήτων. Είναι υπόθεση που επηρεάζει την επιβίωση του Ελληνισμού, και την ανεξαρτησία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Επηρεάζει ακόμη τον στρατηγικό συσχετισμό μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.   

ΑΡΑ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΛΟΓΙΚΗ, ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

5: Έζησα έντονα όλες τις πτυχές του Κυπριακού. Δέκα ολόκληρα χρόνια (1955-1965) υπεράσπισα και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις, ενόπλως την πατρίδα μου, χωρίς να ζητήσω, ή να πάρω, ή να δικαιούμαι να πάρω σε αντάλλαγμα, ούτε ένα κουτί ασπιρίνες.

Βλέποντας τον παρά φύση συνουσιασμό μεταξύ των δύο πόλων του πολιτικού μας βίου , στο θέμα των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ορισμένες βασικές αλήθειες. Τονίζω από την αρχή με έμφαση, ότι σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητείται ο πατριωτισμός όλων των Ελληνοκυπρίων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων κ.λ.π.. Αμφισβητείται όμως ο πατριωτισμός ηγεσιών. Ειδικότερα

1: Μια από τις βασικές αιτίες των δεινών του κυπριακού είναι ο Σοβιετισμός,  ο οποίος αντιδρούσε στην Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, γιατί διά της ένώσης, η Κύπρος θα καθίστατο έδαφος του ΝΑΤΟ.

Περισσότερες από τρείς φορές προσφέρθηκε από τις ΗΠΑ η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, και σε όλες τις περιπτώσεις, με διάφορες αστείες δικαιολογίες, η ηγεσία της Κύπρου, εκβιαζόμενη από εσωτερικά πολιτικά και στρατιωτικά μισθοδοτούμενα στοιχεία από την Σοβιετική Ένωση, ΕΙΠΕ ΟΧΙ.

Ο λεγόμενος τότε συμμαχικός παράγοντας ανέχτηκε, ή ακόμη και ενθάρρυνε, επί Γεωργίου Παπανδρέου, την στρατιωτική κατάληψη της Κύπρου από την Ελλάδα. Όχι μόνο δεν αντέδρασε σε αυτή την ελληνική ενέργεια, αλλά με το σχέδιο ΑΤΣΕΣΟΝ, και με σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας, πρόσφερε στην Κύπρο την ένωση της με την Ελλάδα, έναντι μιας ενοικιαζόμενης τουρκικής βάσης ενός συντάγματος στρατού στην Καρπασία. Εκβιαζόμενη η τότε Κυπριακή κυβέρνηση από  μισθοδοτούμενους ρέμπελους των Σοβιέτ, ΕΙΠΕ ΟΧΙ

Ο τότε ανθελληνικός ρόλος της ηγεσίας των ρέμπελων ήταν απροκάλυπτος. Ανεμπόδιστα λοιδορούσαν έλληνες αξιωματικούς, απειλούσαν αντιπάλους, και καλλιεργούσαν την ιδέα της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ. Οι ρέμπελοι μισθοδοτούμενοι αριθμούσαν   περίπου 6000 άτομα.

2: Οι ίδιες αυτές ηγεσίες, με εκπαιδευμένα στρατιωτικά άτομα στο Ισραήλ του Μπεν Γκουριόν, ενίσχυαν το αντάρτικο του ΕΛΑΣ το 1945-1948. Αυτοί είναι που φανέρωσαν στους Άγγλους την Ταυτότητα του Διγενή.

3: Αυτοί είναι, που με άλλα ονόματα, συντηρούν τον διχασμό των Κυπρίων, χαρακτηρίζοντας τον Διγενή ως πραξικοπηματία, όταν το πραξικόπημα έγινε τον ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974 και ο Διγενής είχε πεθάνει και πιθανότατα είχε δολοφονηθεί από μυστικές υπηρεσίες, στις αρχές του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΤΟΥΣ.

 ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΓΕΝΗ ΖΩΝΤΑΝΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΗ.

Ο Διγενής είχε χιλιάδες ευκαιρίες και δυνατότητες να ανατρέψει  τον Μακαριότατο. Και όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά και πλείστες όσες φορές συνήνεσε. Ήταν σε θέση να γνωρίζει τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης. Ήταν σε θέση να γνωρίζει τις συνέπειες ενός διχασμού, και να διατάξει κατάπαυση του πυρός και πλήρη υπακοή των αγωνιστών στον Μακαριότατο, το 1959.

Και όμως συντηρούν το παραμύθι, και προκαλούν τον διχασμό, με συνεχείς επιθέσεις κατά του μνημείου και του αγάλματος του Διγενή στη Λεμεσό.

4: Είναι αυτοί οι ίδιοι, που ευνοούσαν την  υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν, και την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω, όταν βεβαιώθηκαν ότι η καταψήφιση ήταν κάτι περισσότερο από σίγουρη.

5: Είναι αυτοί οι ίδιοι που και σήμερα πιέζουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να φέρει λύση, γιατί τώρα με τον κ. Ακιντζί είναι η μεγάλη ευκαιρία..

Προειδοποιήσαμε ότι θα τολμήσουμε, και πολύ συγκρατημένα τολμήσαμε το απολύτως απαραίτητο, και τούτο για να προειδοποιήσουμε τα απολύτως μη ανεκτά της όποιας λύσης.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ  ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΙΣΘΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΡΕΜΠΕΛΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ,  ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Υπονόμευσαν τον αγώνα, λοιδόρησαν και λοιδορούν τους αγωνιστές, λοιδόρησαν και  λοιδορούν  τον άνθρωπο ηγέτη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.  Επιδίωξαν και με μανία επιδιώκουν να σβήσουν  από την Κυπριακή ιστορία ΕΠΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.

Θα χαρούν  τα μάλα, την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ίδρυση ενός κράτους μορφώματος, με γεννήτορες τον κ. Ακιντζί και τους ίδιους.  

Με το δικαίωμα του πολίτη της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, και δεκάχρονου ανιδιοτελούς, για την πατρίδα και την λευτεριά και τον άνθρωπο αγώνα,  Φρονούμε, και δημοσιοποιούμε  ότι,

1: Δεν είναι απολύτως ανεκτή, η κατάργηση της  νομικής προσωπικότητας της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, άμεση ή έμμεση. Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γεννήθηκε το1959, και δεν επιδέχεται την σταύρωση της, γιατί δεν θα υπάρξει τριήμερη  ανάσταση της.

2: Το τουρκοκρατούμενο Βόρειο τμήμα της νήσου, μαζί με τον γηγενή πληθυσμό του, εντάσσεται (όπως προβλέπεται και από την συνθήκη ένταξης  της Κύπρου στην Ε.Ε.) χωρίς παραγράφους και υποσημειώσεις στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

3: Οι διεθνείς συνθήκες και υποχρεώσεις και δικαιώματα της ΚΥΠΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ παραμένουν ως έχουν και υποχρεώνουν όλους τους Κύπριους πολίτες.

4: Υποκείμενο της Δημοκρατίας να είναι το φυσικό πρόσωπο, με απόλυτα και ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες. Υποκείμενο της  ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να είναι Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ανεξάρτητα εθνότητας και θρησκεύματος. Απόλυτος σεβασμός στον ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, και απόρριψη της όποιας προσπάθειας δημιουργίας ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

5: Θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και να καταστεί γνώμονας της ορθότητας των όποιων  αποφάσεων για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος ότι, η λύση είναι  

  ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ                                                   ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.

Μια κακή λύση, με τα υφιστάμενα διεθνή δεδομένα και πολιτικοστρατιωτικούς συσχετισμούς, είναι απόλυτα δυνατό να οδηγήσει σε ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, με τραγικές συνέπιες για τον Ελληνισμό, τις χώρες της Α. Μεσογείου, τις Παρακαυκάσιες χώρες και την διεθνή ειρήνη.

 

 

 

   

 

 

 

    

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: