Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: Μέρος δεύτερο

ANADHMOSIEYSH APO TO axentrika17


             ΛΟΓΟΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

                                                Μέρος δεύτερο:

‘’Εθνική οικονομία και χρέος. Πορεία αντίθετη αλλά και  αυτόνομη’’.

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ:  Οι κυβερνήσεις των Αθηνών, αυταπατώμενες, πιστεύουν ότι η οικονομική καχεξία της Ελλάδας, οφείλεται στο υψηλό δημοσιονομικό χρέος, και άρα η μείωση του χρέους θα φέρει και την οικονομική άνοιξη. Έτσι, αποδέχονται όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, προσδοκώντας ότι το 2014 , οι εταίροι μας θα φιλοτιμηθούν να μας μειώσουν το χρέος και έτσι αυτόματα να ανακάμψει η οικονομία  και να περισωθεί το κύρος της τριμερούς διακυβέρνησης.

Όμως το επίπεδο της οικονομίας εξαρτάται από τις ΡΟΕΣ, όπως είναι το εισόδημα, η απασχόληση, οι επενδύσεις,  εξαγωγές, εισαγωγές, μισθοί κλπ. Το ύψος του χρέους, αυτό καθαυτό, δεν αποτελεί περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας, ούτε και κατά την φάση εξόφλησης του, επειδή κατά την φάση είσπραξης του συνέβαλε στην πολλαπλάσια αύξηση του εισοδήματος, αν βέβαια χρησιμοποιήθηκε για χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων.  Αν χρησιμοποιήθηκε για χρηματοδότηση της κατανάλωσης, τότε αλλοίμονο στην οικονομία , που τις κόβονται οι πιστώσεις, έστω και αν το χρέος δεν υπερβαίνει το 50% του ΑΕΠ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, η οικονομία δεν επηρεάζεται από το ύψος του χρέους. Επηρεάζεται όμως από τις πολιτικές που συνδέονται με το χρέος και κατά την είσπραξη του και κατά την αποπληρωμή του. Το εξωτερικό χρέος είναι ευλογία για την οικονομία, αν χρηματοδοτεί πάγιες επενδύσεις, και κατάρα αν χρηματοδοτεί την κατανάλωση, όπως είναι η περίπτωση της Ελλάδας. Η εξόφληση του χρέους είναι ηθικά και οικονομικά επιβεβλημένη πράξη, αν γίνεται με την υπεραξία της παραγωγής που το ίδιο δημιούργησε. Είναι κατάρα αν γίνεται με περικοπές αποδοχών, θέσεων εργασίας και αύξηση της φορολογίας, όπως είναι η κραυγαλέα περίπτωση στην Ελλάδα.  

ΠΡΟΣΦΑΤΟ, ΥΠΟ κ. ΣΑΜΑΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ:

1: Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2012 και Μαρτίου 2013, το χρέος αυξήθηκε κατά 5,9 δις ευρώ και έφτασε τα 309,4 δις., δηλαδή στο 206,3% του ΑΕΠ, μετρούμενο σε βασικές τιμές.

2: Το Χρέος λήξεως μέχρι και το 2019, παρέμεινε αμετάβλητο στα 78,7 δις, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν εξαγοράστηκαν ομόλογα που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες.

3: Το χρέος λήξεως από 2020- 2032, μειώθηκε κατά 68 δις., ήτοι κατά 32580 εκ., από την εξαγορά ομολόγων (buy back), και κατά 35,4 δις. από την μεταφορά της λήξεως τους, πέραν του 2032. Η επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους επιβαρύνει την Ελληνική οικονομία με πρόσθετους τόκους ύψους 13,6 δις ευρώ. Η εξαγορά των ομολόγων έγινε με επιτόκιο αναγωγής του στην παρούσα αξία 9,0 %, δηλαδή σημαντικά χαμηλότερο από το επιτόκιο που ίσχυε στην δευτερογενή αγορά για τα Ελληνικά ομόλογα και που υπερέβαινε το 18%. Με βάση το επιτόκιο αυτό, η παρούσα αξία των εξαγορασθέντων ομολόγων στην δευτερογενή αγορά ήταν 3,8 δις περίπου. Κατά συνέπεια η Ελλάδα υποχρεώθηκε από τους δανειστές της να εξαγοράσει τα ομόλογα με επιπλέον κόστος, 7,0 δις ευρώ περίπου.

Έτσι η ρύθμιση του Ελληνικού χρέους, που τόσο απλόχερα έγινε από τους εταίρους μας, στοιχίζει στην Ελληνική οικονομία,… ΜΟΝΟ 20,5 δις. ευρώ, και καθιστά την Ελλάδα υποχείριο των δανειστών της, τουλάχιστο μέχρι το 2051. 

4: Στο υπό εξέταση εξάμηνο, η Ελλάδα δανείστηκε από το ΔΝΤ και από το ΕΤΧΣ, 42833 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό διατέθηκε κατά 10753 εκ. για την εξαγορά ομολόγων, κατά 3395 εκ. για την εξόφληση εντόκων γραμματίων και κατά 6687 εκ. για κάλυψη δανειακών αναγκών του κράτους, κυρίως για την αποπληρωμή τόκων. Τα υπόλοιπα 20687 εκ. διατέθηκαν για την λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα διατεθούν συνολικά 50,0 δις. ευρώ. Η ψευδεπίγραφη ανακεφαλαιοποίηση γίνεται με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή των φορολογουμένων πολιτών.

 ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ;

Οφείλεται στις επισφάλειες, δηλαδή στην αδυναμία χιλιάδων συμπολιτών μας να εξυπηρετήσουν τα τραπεζικά τους δάνεια, κυρίως στεγαστικά, τα οποία είναι ενυπόθηκα. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των δανείων χαρακτηρίζονται ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ, δεν καταγράφονται στους ισολογισμούς των τραπεζών, μειώνουν τις απαιτήσεις των τραπεζών, και σαν ζημίες μειώνουν λογιστικά τα κεφάλαια και αποθεματικά των τραπεζών.

Η απόσβεση, μερική ή ολική των δανείων αυτών, αφορά μόνο τις τράπεζες και όχι τους δανειολήπτες, οι οποίοι εξακολουθούν να οφείλουν στο ακέραιο ολόκληρο το ανεξόφλητο ποσό των δανείων τους, και να ευθύνονται προσωπικά και με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η προσωπική ευθύνη των δανειοληπτών, είτε τα δάνεια είναι ενυπόθηκα είτε όχι, τους καθιστά υπεύθυνους έναντι των τραπεζών και με τα περιουσιακά τους στοιχεία.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Και ενταύθα το αισχρό και το ανήθικο. Αφού οι φορολογούμενοι πολίτες, αποζημιώνουμε στο ακέραιο τις τράπεζες για τα ανεπίδεκτα εισπράξεως δάνεια, γιατί οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν απαίτηση πάνω στα δάνεια αυτά; Ποια αρρωστημένα μυαλά επεξεργάζονται νομοσχέδια για εκπλειστηριασμούς, αφού τα επισφαλή δάνεια εξοφλήθηκαν από τον τριτεγγυητή που ονομάζεται ελληνικός λαός; Ποια αρρωστημένα μυαλά καθιέρωσαν την λεγόμενη συλλογική ευθύνη για να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια τους;

   Αφού πρώτα στέρησαν τους πολίτες, κυρίως τους νέους, από κάθε πηγή εισοδήματος, αφού προκάλεσαν την πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων,  έρχονται τώρα να τους στερήσου την στέγη και να αφήσουν αστέγαστες χιλιάδες οικογένειες.

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ. Το χρέος όντας μη βιώσιμο δεν αποπληρώνεται, είτε πρωτοβουλία των εταίρων μας, είτε πρωτοβουλία της Ελλάδος. Το πρόβλημα όμως είναι, το επίπεδο στο οποίο η ελληνική οικονομία είναι βιώσιμη.

Α’; Βιωσιμότητα χρέους:

1: Το χρέος τον Μάρτιο2013, ανήρχετο σε 309 δις ευρώ, και, βεβαιωμένα, μέχρι τέλος παρόντος έτους θα αυξηθεί στα 350 δις.. Μέχρι την πλήρη εξόφληση του, η Ελληνική οικονομία θα επιβαρυνθεί με τόκους ύψους 210 δις. και με τοκοχρεολύσια ύψους 560 δις, ευρώ.

2: Με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ ( τιμές βάσης) 2,4%, η σωρευτική αύξηση του εισοδήματος θα ανέλθει σε 1750 εκ. ευρώ. Με 50% οριακό φορολογικό συντελεστή, εισπράττονται 875 δις. από τα οποία μπορούν να διατεθούν για εξυπηρέτηση του χρέους, το ανώτατο 525 δις ευρώ, έναντι συνολικής επιβάρυνσης 560 δις ευρώ. ΆΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΠ 2,4%, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.   Αξίζει να επισημανθεί ότι με τα δεδομένα του 2009, για την εξυπηρέτηση του ίδιου ποσού χρέους θα απαιτείτο 1,7% μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης.

 ΆΡΑ Η ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Τα δεδομένα αυτά υπολογίστηκαν, βάσει των εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΡ ως προς το ύψος του εισοδήματος το 2013. Αν γίνουν οι δέουσες διορθώσεις, τότε για την εξυπηρέτηση του χρέους απαιτείται μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ 2,7%.

3: Το συνολικό εισόδημα που θα παραχθεί, με μ.ε.ρ. 2,4% είναι 6480 δις. ευρώ. Με μέση ετήσια εσωτερική αποταμίευση 30,0%, η συνολική αποταμίευση σωρευτικά, υπολογίζεται σε 1950 δις.. Από αυτά τα 560 δις φεύγουν εκτός οικονομικού κυκλώματος για εξυπηρέτηση του χρέους και τα 930 δις. αποτελούν απόσβεση του παγίου κεφαλαίου της οικονομίας ( αναπλήρωσης φυσικής φθοράς παγίου κεφαλαίου). Απομένουν, συνολική καθαρή αποταμίευση για χρηματοδότηση νέων παγίων επενδύσεων, 460 δις..  Με βάσει την αποταμίευση αυτή και βέβαια την αντίστοιχη αύξηση του παραγωγικού κεφαλαίου της οικονομίας, το συνολικό ΑΕΠ αυξάνει κατά 65 δις. , δηλαδή κατά 44,0 % τα επόμενα 30 χρόνια, έναντι απαιτουμένης αύξησης 104,0%.

Είναι πρόδηλο ότι, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ( η αποταμίευση είναι σήμερα έντονα αρνητική) δεν είναι δυνατή η εξοικονόμηση των αναγκαίων πόρων, για εξυπηρέτηση του χρέους και επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2,4% κατά μέσο όρο ετησίως. Αν ληφθούν υπόψη διορθωμένα στοιχεία εισοδήματος, τότε, η εμμονή στην ακολουθουμένη πολιτική καθιστά την οικονομία μη βιώσιμη και κατά ακολουθία την εξυπηρέτηση του υφισταμένου χρέους ένα όνειρο απατηλό για όσους αρέσκονται να αυτό/εξαπατούνται. .

Β’ Βιωσιμότητα της οικονομίας:

1: Επίκεινται νέα μέτρα λιτότητας; Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και ειδικότερα αν το 2015 ο κρατικός προϋπολογισμός θα είναι σε θέσει να καλύπτει τις κρατικές δαπάνες, και τα τοκοχρεολύσια εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.  

Σύμφωνα με την τράπεζα της Ελλάδος οι δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης, το Α’ τετράμηνο του 2013, ήταν 6268 εκ. ευρώ, έναντι 3061 την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ήταν δηλαδή αυξημένα κατά 104,7% (Γιατί πανηγυρίζει ο κ. Στουρνάρας; ειλικρινά δεν θέλω να ξέρω), με βάσει τα δεδομένα αυτά, οι δανειακές ανάγκες και κατά ακολουθία η αύξηση του χρέους το 2013 θα υπερβεί τα 15 δις ευρώ. Το 2014, αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν προβλέπεται  από κανένα, μα από κανένα δεν συζητάτε. Οι δαπάνες θα αυξηθούν, επειδή θα λήξει η παρακράτηση των ….αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Άρα χωρίς νέα μέτρα, οι ανάγκες για νέο δανεισμό, με τις καλύτερες προϋποθέσεις (κάποια στελέχη της κυβέρνησης είναι ή ήταν στενοί μου φίλοι) θα κυμανθούν στα επίπεδα του 2013.Στο τέλος του 2014 το χρέος θα κυμανθεί στα 365 δις ευρώ.

2: Τα 2014 εισπράττονται όλες οι δόσεις του δανείου των 130 δις ευρώ, άρα το 2015 θα πρέπει ο προϋπολογισμός να καλύψει 15 δις. περίπου  δανειακές ανάγκες,  και 16,1 δις ευρώ χρεολύσια. Σύνολο 31,1 δις. Και αν ακόμη χαριστεί ολόκληρο το χρέος που διακρατείται από τις κεντρικές τράπεζες, και πάλι παραμένει πρόβλημα ρευστών ύψους 15 δις ευρώ. Η κυβέρνηση εθελοτυφλούσα και αυταπατώμενη ελπίζει το 2014 να βγει στις αγορές και να δανειστεί από την ελεύθερη αγορά, χωρίς μνημόνια αλλά με επαχθέστερους όρους, που επιδεινώνουν την κατάσταση της οικονομίας. Όσοι αρέσκεστε να σας εξαπατούν, εισέρχομαι μέσα στη σκέψη σας και σας βεβαιώνω ότι  το συνολικό ποσό από των αποκρατικοποιήσεων, εκτιμάται από την κυβέρνηση σε 15 δις. και θα εισπραχθεί σε βάθος χρόνου.

3:Δική μας εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση θα πιεστεί να λάβει νέα δρακόντεια μέτρα, με αντάλλαγμα την μερική απόσβεση κρατικού χρέους, και ενδεχομένως την επιμήκυνση του χρόνου λήξεως του χρέους που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες. Τα νέα μέτρα, κατά οικονομική αναγκαιότητα θα είναι προσαρμοσμένα στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ( όχι άλλα βάρη σε μισθωτούς- συνταξιούχους). Υπογραφεί νέου μνημονίου δεν θα χρειαστεί και έτσι θα απαλειφθούν οι ουσιώδεις διαφορές μεταξύ των δύο πρώτων κομματικών σχηματισμών. Μπροστά στο κίνδυνο που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, τα δύο κόμματα ενδέχεται με μεγάλη πιθανότητα να συνεργαστούν, για να σώσουν την Ελλάδα από τον ….φασισμό, στα πλαίσια βέβαια του ‘’ευρώ για τους λαούς της Ευρώπης’’.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΣΤΑΙ Ο ΚΛΑΥΘΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΩΝ   

4: Οι παραγωγικές δυνατότητες των οικονομιών εξαρτώνται από την ποσότητα και την ποιότητα των παραγωγικών συντελεστών που διαθέτουν. Η χώρα μας διαθέτει άφθονη εργασία και σχετικά λίγο πάγιο κεφάλαιο. Το 2009, το πάγιο κεφάλαιο επέτρεπε την παραγωγή   προϊόντος ύψους 230 δις περίπου, έναντι παραχθέντος προϊόντος ύψους 209 δις.. Έκτοτε, λόγο βαθιάς ύφεσης σαν συνέπεια των μέτρων λιτότητας, το παραγόμενο προϊόν στο 2013 θα προσεγγίσει τα 140 δις. περίπου, και θα είναι μειωμένο έναντι του 2009, κατά 33,0%..

Κατά την ίδια περίοδο η απασχόληση σε άτομα αναμένεται να μειωθεί κατά 24%, έναντι 18% που είναι η μείωση τον Μάρτιο του 2013.  Η απασχόληση σε ώρες εργασίας αναμένεται να μειωθεί κατά 13% περίπου, και κατά προέκταση η συνολική απασχόληση σε ισοδύναμα άτομα θα είναι μειωμένη κατά 34,1%. Τούτο υποδηλώνει ότι η απασχόληση του παραγωγικού κεφαλαίου της οικονομίας μειώθηκε κατά 31,0%. Το ποσοστό αυτό του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού υφίσταται οικονομική απαξίωση για  πέντε συνεχή χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα, δεν υπέστη καμιά συντήρηση, και είναι προφανές ότι, σε μεγάλο ποσοστό υπέστη και φυσική φθορά, και άρα δεν είναι διαθέσιμο για  ….ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της οικονομίας, με την μέθοδο της ανάκαμψης.

Είναι επιβεβλημένο να εκτιμηθεί η ζημιά που υπέστη η Ελληνική οικονομία από την εφαρμογή των μνημονίων.

1: Σωρευτική εισοδηματική ζημιά, εκτοκιζόμενη με  5% ετησίως, 250 δις, ευρώ.

2: φυσική φθορά παραγωγικού κεφαλαίου,                                     450 δις, ευρώ.

3: Απώλεια τραπεζικών καταθέσεων                                               120 δις ευρώ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΜΙΑ  820 ΔΙΣ ΕΥΡΩ .ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ …ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Αυτά σημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία για να επανέλθει στα επίπεδα του 2009, θα πρέπει να επενδύσει σε πάγιο κεφάλαιο 480 δις ευρώ, ή  370 δις αν υποθέσουμε μερική επαναδραστηριοποίηση του φθαρέντος παγίου κεφαλαίου.  Σημαίνουν ακόμη ότι για να συμβεί το ποθούμενο θα απαιτηθούν με καλές προϋποθέσεις 25- 30 χρόνια.

5: Τυχόν νέα μέτρα λιτότητας, οποιασδήποτε μορφής και έκτασης, θα οδηγήσου την Ελληνική οικονομία σε πρωτόγονη κατάσταση, και επί πολλές δεκαετίες θα την καταστήσουν μη βιώσιμη.

Θα πρόκειται για ξεδιάντροπη, ξετσίπωτη, ανάλγητη, ανερυθρίαστη, απροσχημάτιστη , ολοκλήρωση της απόπειρας ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των ελλήνων από την ….πολιτισμένη Ευρώπη.

Όμως το θαύμα θα γίνει, έρχεται, είναι κοντά, η ημέρα που θα ακουστεί στις πόλεις, τα χωριά, τα όρη τις πεδιάδες την θάλασσα, τον ουρανό, του Ρήγα ο θούριος.

ΞΥΠΝΑ, ΞΥΠΝΑ ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΡΑΓΙΑ, ΞΥΠΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

                    ΝΑΙ, ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΗ Ο ΡΑΓΙΑΣ.

                  YES, THE SLAVE WILL WAKE UP. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: