Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Δ'ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ Η ΟΙΚΟΝΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (Η νέα προδοσία της Κύπρου)


                                      Δ’. ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

                                                      Η νέα προδοσία της Κύπρου

                             Παρόντες στους απελευθερωτικούς αγώνες του Kυπριακού Ελληνισμού. Με

 πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας του λόγου μας, δηλώνουμε ότι είναι καιρός ο  Ελληνισμός

 της Κύπρου να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με τις κυβερνήσεις  των Αθηνών                


 
 Η νέα προδοσία της Κύπρου

Α’: Κατέστρεψαν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, το οποίο παρήγαγε το 45% του κυπριακού ΑΕΠ, σε τιμές συντελεστών παραγωγής. Καταλήστεψαν μόχθους δεκάδων ετών Ελληνοκυπρίων. Οι ξένοι καταθέτες τα χρήματα τους τα είχαν στο παράρτημα Ρωσικής τράπεζας στη Κύπρο, τα δε υπόλοιπα τα εξήγαγαν σε τράπεζες του εξωτερικού, με κλειστές της Κυπριακές τράπεζες. 

Β’: Αυτά οι κυβερνήτες Κύπρου και Ελλάδας τα ήξεραν και κατά συνέπεια και οι ευθύνες τους είναι απαράγραπτες, και θα αναζητηθούν.

Γ’: Υπάρχουν όμως και οι δηλώσεις, ‘’για φως στο τούνελ’’, και για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών στις Ελληνικές εμπορικές τράπεζες. Αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να στηρίζει την εκφραζόμενη κυβερνητική αισιοδοξία. Είναι απλή ουτοπία, είναι συνήθεις παραπλανητικοί ελιγμοί;  Κατά την ταπεινή μας άποψη υπάρχει κάτι το επί πλέον.

Παρέμειναν ύποπτα απαθείς και σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Αθηνών, συμμετείχαν ενεργά στην διαμόρφωση του πακέτου της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Ελληνοκυπριακού λαού. Υπάρχουν βάσιμες πολιτικές εκτιμήσεις ότι,

Η τριμερής διακυβέρνηση των Αθηνών στηρίζει την αισιοδοξία της στα κέρδη που προσδοκά από την  διάλυση των Κυπριακών τραπεζών, από την ελπιζόμενη φυγή των καταθέσεων, όταν τούτο καταστεί επιτρεπτό.  ‘’ Διαμοιράσαντα τα ιμάτια μου εαυτοίς, και επί τον ιματισμό μου έβαλαν κλήρο’, και αυτό ξεπερνά τα ανεκτά όρια.

Δ’:  Παρόντες στους απελευθερωτικούς αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, μάρτυρες τριών προδοσιών του κυπριακού Ελληνισμού, με αποφασιστική συμμετοχή των κυβερνήσεων των Αθηνών. Αδιαπραγμάτευτοι θιασώτες της συνένωσης των δυνάμεων του Ελληνισμού, σαν αναγκαίο απαιτούμενο για εθνική επιβίωση, θέση για την οποία αγωνιστήκαμε, βασανιστήκαμε, δολοφονηθήκαμε, και επιμένουμε. Με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας του λόγου μας,  δηλώνουμε ότι είναι καιρός ο  Ελληνισμός της Κύπρου να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με τις κυβερνήσεις των Αθηνών.

Μετά την κυβέρνηση Γεώργιου Παπανδρέου, οι κυβερνήσεις αυτές, προοδευτικά, αργά αλλά σταθερά, και ιδίως αυτές των ετών 2010- 2013, απέβαλαν την Ελληνικότητα τους, την ελληνική συνείδηση τους,  και κατέστησαν μέρος της διεθνούς παράνοιας.

Οι Έλληνες της Κύπρου, σφιχτά αδελφωμένοι με τους Έλληνες του Ελληνικού κράτους, και τους απανταχού  Έλληνες, οφείλουν να αγωνιστούν, αγώνα μεγάλο, για να επιζήσουν σαν άνθρωποι και σαν Έλληνες.  Οφείλουν να αγωνιστούν για την ολοκλήρωση της εθνικής τους ανεξαρτησίας και την ελευθερία των απανταχού ανθρώπων.

Ε’: Οι αρχιερείς του θεού Μάμων  του ναού της ΕΚΤ μίλησαν, σε πολιτική ενίσχυση των δικών τους ανθρώπων σε Ελλάδα και Κύπρο, κυρίως όμως γιατί φοβούνται την απρόβλεπτη Κύπρο. Είπαν, το ‘’2013 και 2014, η Κύπρος θα βυθιστεί σε βαθιά ύφεση. Το 2015, με ΣΥΡΡΙΚΝΩΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΗΣ ΚΛΑΔΟ, που παράγει το 45% του ΑΕΠ,  θα αρχίσει να ανακάμπτει’’.  Φοβούνται και σπεύδουν να προλάβουν, φοβούνται έξοδο της Κύπρου από το ευρώ, φοβούνται αναδιοργάνωση και ανάκαμψη του τραπεζικού της κλάδου, φοβούνται τον διασυρμό και τον εξευτελισμό τους από την ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΥΠΡΟ.

Δεν υπερβάλλουμε και δεν διακατεχόμαστε από εμπάθεια, γιατί ούτε αυτήν δεν την αξίζουν . Η ΕΚΤ εκβίασε ωμά, την πτώχευση των Κυπριακών τραπεζών, απαιτώντας την άμεση αποπληρωμή των χρημάτων που τους δάνεισε στα πλαίσια του ELA, του ταμείου έκτακτης χρηματοδότησης. Επέβαλε την ληστεία των τραπεζικών καταθέσεων και οδήγησε στην απόγνωση και στην πείνα χιλιάδες Ελληνοκυπρίους. Τα χρήματα όμως των καταθέσεων βρίσκονται στα χέρια των οφειλετών των τραπεζών, είναι τραπεζικά δάνεια, τα οποία επιστρέφονται στις τράπεζες, συνήθως με τοκοχρεωλυτικές δόσεις, κατά την λήξη τους και αν οι οφειλέτες έχουν την δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανείων τους.

Αντικειμενικά, οι οφειλές των κυπριακών τραπεζών στην ΕΚΤ θα είναι δυνατό να εξοφληθούν, όταν και κατά το μέτρο που οι τράπεζες θα εισπράττουν τα δάνεια από τους πελάτες τους, ή με  ανάληψη του τραπεζικού χρέους από το κράτος.

Κατά συνέπεια οι κύριες επιπτώσεις του κουρέματος των καταθέσεων πάνω στην Κυπριακή οικονομία, δεν έχουν εκδηλωθεί. Η εκδήλωση τους αρχίζει με την έναρξη αναζήτησης των τραπεζικών δανείων, κυρίως με την μέθοδο των κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Επί χρόνια η τραπεζική ρευστότητα θα είναι έντονα αρνητική και η κυπριακή οικονομία θα πνίγεται από συνεχώς μειούμενη ρευστότητα.

Ασφαλώς και θα παρατηρηθούν έντονες εκούσιες δυσλειτουργίες στην είσπραξη των τραπεζικών δανείων. Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής δημοκρατίας. Αυτοί που σταύρωσαν την Κύπρο έχουν έτοιμη την λύση. Για να πάρει η Κύπρος κάποια από τις επόμενες δόσεις, θα υποχρεωθεί να εκχωρήσει τα ενυπόθηκα τραπεζικά δάνεια και τα φορολογικά χρέη προς το κράτος, σε κάποιο υπερεθνικό όργανο της περιοχής του ευρώ. Και τότε ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων.

Σπεύδε ουν, κ. πρόεδρε, μακριά από Σαμάριες φαντασιώσεις για ανάπτυξη, και αναζήτησε λύση Ταχύτατης απελευθέρωσης της Κύπρου από τα σαγόνια των μνημονίων.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: