Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ: ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


1: Ουκ επ’ άρτο μόνο, ζήσετε άνθρωπος.

2: Μη παρακαλώ σας μη. Στο πρόσωπο σας, διασύρεται η Ελληνική αξιοπρέπεια. Εξευτελίζεται ο άνθρωπος. Αναστείλατε, μέχρι διαλογισμού σας, επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες.

3: Σκεφθείτε, αναλύστε, χαράξατε Εθνική στρατηγική, προσέλθετε σε διάλογο με δικές σας, Ελληνικές, προτάσεις.

4:Τριετής ανάσα στην Ελληνική οικονομία, με ΜΗΔΕ πρόσθετα φορολογικά-εισοδηματικά-εργασιακά μέτρα. Ρητή υπόσχεση επανόρθωσης, κατά το μέτρο που θα επιτρέπει η Ελληνική οικονομία.

5: Διαρθρωτικά μέτρα που να στοχεύουν, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, στην αναδιάρθρωση της δαπάνης από την κατανάλωση στις επενδύσεις.

6: Καθιέρωση του θεσμού του υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα, με αποκλειστικό έργο, την διαμόρφωση προτάσεων και εποπτεία ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ, εκ βάθρων, της λειτουργίας των Υπουργείων.

7: Χρονική επιμήκυνση εξόφλησης χρέους, παρακράτηση ( μη καταβολή), τόκων δύο ετών, κεφαλαιοποίηση τόκων για το τρίτο και τέταρτο έτος, προσαύξηση επιτοκίου υφιστάμενου χρέους, κατά μια εκατοστιαία μονάδα. Το κούρεμα ελάχιστα επηρεάζει το ύψος των ελλειμμάτων, και δεν προσφέρει ανάσα στην οικονομία.

8: Το ευρώ είναι εθνικό μας νόμισμα και δεν το χαρίζουμε σε κανένα. Γεννήθηκε θνησιγενές και παρασύρει στον όλεθρο τις Ευρωπαϊκές οικονομίες. Καιρός για προτάσεις.

9: Το ευρώ, παραμένει υποχρεωτικά αποδεκτό στις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και μεταξύ κρατών της Ε.Ε., και προαιρετικά αποδεκτό στις συναλλαγές, μεταξύ ιδιωτών και κράτους.

10: Εισάγεται σαν συμπληρωματικό νόμισμα, η δραχμή, η οποία να είναι υποχρεωτικά αποδεκτή, στις συναλλαγές μεταξύ κράτους και ιδιωτών, και προαιρετικά αποδεκτή στις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Αντί εφεδρεία, δραχμή.

11: Καθιέρωση κινήτρου κυκλοφορίας της δραχμής. Να ισχύσει μειωμένος ΦΠΑ στις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών-επιχειρήσεων.(ίδε axentrika26.blogspot.com)

12 : Ο κρατικός δανεισμός σε δραχμές να μην υπόκειται στα κριτήρια του Maastricht. Ο δανεισμός σε ευρώ (κυρίως σε ευρωομόλογα) να υπόκειται στην προέγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έτσι η Ε. Επιτροπή θα απελευθερωθεί από τα αστυνομικά της καθήκοντα, τα κράτη θα διαμορφώνου ελεύθερα την δημοσιοοικονομική τους πολιτική χωρίς να επηρεάζουν, κατά τρόπο άμεσο, την ισοτιμία του ευρώ και θα σταματήσουν οι αντιδημοκρατικές πρακτικές στους κόλπους της ΕΕ, που δυναμιτίζουν τη ύπαρξη της.

Το διπλό νόμισμα είναι η λύση του μέλλοντος, προβλεπτή μεν, όχι όμως κατά ανάγκη ηθικά αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: