Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΚΙΕΡΑ>


                                  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΚΙΕΡΑ.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της αχανούς Ρωσικής Δημοκρατίας. Ως πρώτη μου διαπίστωση είναι, ότι όσα λάθη και να κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας σας, το μέλλον σας ανήκει. Έχετε ανεξάντλητη γεωγραφική έκταση, και ανεξάντλητους , στρατηγικής υφής οικονομικούς, κοινωνικούς, επιστημονικούς και τεχνικούς πόρους.

Έχετε, σημαντικότερο  από ότι άλλο την αληθινή πίστη στον Ένα Ουράνιο Τριαδικό Θεό, των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Κάντε κύριο μέλημα σας την εμπέδωση στον λαό σας αυτής της πίστη, γιατί είναι η μόνη που υπάρχει, δική σας και διεθνής, ελπίδα να επιζήσει ο κόσμος μας.
Διδάξετε στο λαό σας ότι οι άνθρωποι από την φύση μας είμαστε αμαρτωλοί, η συμφιλίωση όμως με την αμαρτία αποτελεί αμαρτία της αμαρτίας, είναι θανάσιμη και ασυγχώρητη από τον Θεό. Πιστεύω και το κοινοποιώ ότι, θάττον ή βράδιον,  ο πνευματικός κόσμος του Αγαθού Θεού, του Παντοκράτορα, θα συγκρουστεί με τον κόσμο της ύλης, του πονηρού θεού, του κοσμοκράτορα.  

Τα γράφω αυτά όχι για να επαινέσω, αλλά να επισημάνω ότι ναι μεν όλα αυτά οδηγούν σε  ευχάριστες προσδοκίες για τον του λαό σας, συνεπάγονται όμως και τρομερές ευθύνες, τις οποίες είμαι βέβαιος ότι τις γνωρίζετε.
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
Παρακολουθώ με κριτικό πνεύμα, την κάθοδο σας στην Μεσόγειο και αναγνωρίζω ότι στην πραγματική ζωή γίνονται και ελιγμοί που δεν εντάσσονται στην στρατηγική πορεία των διαφόρων κρατών, ωφελούν όμως προσωρινά, ή αν θέλετε μεσοπρόθεσμα. Αναφέρομαι ειδικότερα στις σχέσεις σας με την Τουρκία.

Από θανάσιμο εχθρό σας την καταστήσατε φίλο σας, και επιφέρατε ή προσδοκάτε να επιφέρετε, ουσιώδη ρωγμή μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, που είναι ο ομολογημένος εχθρός της χώρας σας. Με την βοήθεια των ……ΗΠΑ, καταφέρατε να γίνετε ο αναμφισβήτητος ηγέτης στον χώρο της Μέσης Ανατολής, και με την Βοήθεια της Τουρκίας καταφέρατε να ματαιώσετε την δημιουργία Κουρδικού κράτους κάτω  από την ασφυκτική επιρροή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Αυτά είναι αναμφισβήτητα.

Αδιαμφισβήτητη όμως είναι και η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Αμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ, σε σχέση με την Τουρκία. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι επιρρεπής σε πολιτικές γκάφες.

Αντίθετα πιστεύω ότι ο λόγος του Αμερικανού προέδρου προς την Τουρκία συνοψίζεται στην φράση,
ΔΕΝ   ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΣΧΗΜΗ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΜΦΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΣΕ ΘΕΛΩ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
Πράγματι, οι ΗΠΑ θέλουν την πολύφερνη νύμφη, την Τουρκία, αποκλειστικά δική τους.

ΓΙΑΤΙ; Για τον πολιτισμό της, για τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους, για την οικονομία της, τον σεβασμό της στην ανθρώπινη ζωή, τον σεβασμό της στον Δυτικού τύπου νομικό πολιτισμό τους, τις επιστήμες και λοιπές αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμένο κόσμο μας; Μάλιστα πολλές από αυτές τις αξίες δεν τις αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ, για τις χώρες που τις θεωρούν απειλή, όπως σήμερα και η Τουρκία,  χάρη  της αυτοκρατορίας του δολαρίου, διά του οποίου κερδοσκοπούν  σε βάρος όλου του υπολοίπου κόσμου;


ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Την νύμφη την πολύφερνη οι ΗΠΑ την θέλουν απεγνωσμένα, αποκλειστικά δική τους,  γιατί το υπό φιλοσοφική έννοια  είναι της, εξυπηρετεί τα ΜΑΛΑ τα συμφέροντα της, έναντι των χωρών που οι ΗΠΑ θεωρούν απειλή για τα συμφέροντα τους.

1: Η Γεωγραφική της θέση αποτελεί ανάχωμα επέκτασης της Ρωσικής επιρροής στην Μεσόγειο θάλασσα. Ο ίδιος παράγοντας επιτρέπει στις ΗΠΑ να προσεγγίσουν σε σημαντικό βαθμό,  με τα πυραυλικά τους συστήματα, τα Ρωσικά σύνορα, και να απειλούν σοβαρά Ρωσικές πόλεις και εγκαταστάσεις.

2: Η Τουρκία ελέγχει το ειρηνικό και κυρίως το στρατιωτικό πέρασμα των Ρωσικών πλοίων στην Μεσόγειο θάλασσα. Παρεμποδίζει έτσι, την οικονομική και πολιτιστική δραστηριοποίηση της Ρωσίας στον χώρο της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, και εξασφαλίζει, για τις ΗΠΑ και τις λοιπές ισχυρές  χώρες του ΝΑΤΟ, την αποκλειστική, μονοπωλιακή εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών  πόρων, κυρίως, της παρθένας Αφρικής.   
3: Υπάρχει και ένας τρίτος σημαντικός λόγος. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ με ενεργό πολυάριθμο στρατό, του οποίου η  επιβίωση κατά την διεξαγωγή εχθροπραξιών, λίγο επηρεάζει το πολιτικό κατεστημένο στο εσωτερικό της Τουρκίας.  Άλλωστε ο σκοτωμός των τούρκων στρατιωτών στην μάχη, τους μετατρέπει σε ΜΑΡΤΥΡΕΣ. Ο στρατός αυτός είναι απόλυτα χρήσιμος και αναγκαίος στις ΗΠΑ για την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων.
Σημαντικοί και οι τρείς αυτοί λόγοι κ. πρόεδρε της Ρωσίας, όμως και οι τρείς έχουν μοναδική αναφορά στην διαφύλαξη των συμφερόντων  του Δυτικού κόσμου και των ΗΠΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
4: ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ;
ΜΗΔΑΜΙΝΗ! Οι δομές της οικονομίας της κοινωνίας, και του στρατού της Τουρκίας, σχεδιάστηκαν , κατασκευάστηκαν και συντηρούνται από τις ΗΠΑ και τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ. Άλλωστε καμιά χώρα επιπέδου Τουρκίας δεν έχει την ικανότητα να αντέξει στις πιέσεις του δολαρίου και των αγορών.

ΆΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΙΓΟΥ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ  Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΙΟ.

Είναι θέμα μικρού ακόμα χρόνου, η Τουρκία να ανακαταλάβει την θέση της ως φυσικού εχθρού της Ρωσίας.

Είναι θέμα χρόνου η δική μου πατρίδα η Ελλάδα, να αντιληφθεί την αποκοτιά της να εμπιστευθεί τις υποσχέσεις των ΗΠΑ, και να αποδεχθεί την εγκατάσταση Αμερικανικών βάσεων κατά μήκος και πλάτος της Ελληνικής επικράτειας.

Είναι θέμα μικρού ακόμα χρόνου, που  η δική μου πατρίδα με πολύ αίμα, θα  υποχρεωθεί  να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία από τα Πεσκέσια των Αμερικανών, που θα δοθούν στον επιστρέφοντα  άσωτο υιό, στην πατρική κατοικία.  

Είναι θέμα λίγου ακόμη χρόνου που η Ρωσία θα κληθεί να πληρώσει βαρύ το τίμημα, αν δεν αντιληφθεί έγκαιρα το στρατηγικό λάθος να εγκαταλείψει τα Δυτικά Βαλκάνια στα χέρια του ΝΑΤΟ,

Η Μεσόγειος θάλασσα με τον περίγυρο της, υπήρξε ιστορικά, πάντοτε το κέντρο προσδιορισμού των γεωπολιτικών εξελίξεων σε όλο τον πλανήτη ΓΗ. Η παγκόσμια ιστορία συνεχώς και αδιαλείπτως περιτριγυρίζει γύρω από αυτόν τον κόσμο.

Όποιος ελέγχει τα Βαλκάνια, ελέγχει τον χώρο της Μεσογείου, και όποιος ελέγχει την Μεσόγειο ελέγχει Ευρώπη, Αφρική, Μέση ανατολή, Ευρωπαϊκή Ασία.

Φαινομενικά η Ρωσία εμφανίζεται, να θυσιάζει στρατηγικές επιλογές χάρη σκοπιμοτήτων, ή άλλως, χάρη βραχύβιων πολιτικών επιλογών. Η επιλογή αυτή της επέφερε σημαντικά και στρατηγικής φύσεως κέρδη, τα οποία όμως στερούνται προοπτικής και χρονικού βάθους. Φαινομενικά η Ρωσία με τρία πιόνια και ένα άλογο, πέτυχε στην πολιτική σκακιέρα,  RUA MAT, στον χώρο της Μέσης Ανατολής.  

Όμως το σκάκι είναι απλά ένα παιγνίδι και τα κέρδη ή ζημιές περιορίζονται στον χρόνο διεξαγωγής του παιγνιδιού. Ο κόσμος μας όμως είναι ιστορία, πολιτισμός, και υπεραίσθηση που προσδιορίζεται από τα βαθύτερα και αναπόδεικτα πιστεύω των λαών. Ο κόσμος είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα παιγνίδι πάνω στην πολιτική σκακιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: