Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

                ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ:


Α’: Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ.:

ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ.

            Οι Έλληνες, και δεν εννοώ τις Ελληνικές κυβερνήσεις, γνωρίζουμε ότι,
            Όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά όλοι οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο θα μας ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ, αλλά θα μας ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ στους Τούρκους όπως έκανα, το 1204 με τους σταυροφόρους στο Βυζάντιο, όπως έκαναν το 1921 με την Μικρασιατική καταστροφή, όπως έκαναν με την Κύπρο το 1974.
            ΌΜΩΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΞΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
            Αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την Ελλάδα προς όφελος της Τουρκίας, τούτο θα γίνει για να επανέλθει η Τουρκία στις αγκαλιές των Δυτικών, και να διακόψει τις οποιεσδήποτε φιλικές σχέσεις με την Ρωσία.
            Άρα η ρώσοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία ¨ΗΤΑΝ και θα ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ο φυσικός εχθρός της Ρωσίας. Γιατί λοιπόν συνεχίζουν μια κατά ανάγκη πολιτική, για την οποία γνωρίζουν ότι έχει ισχύ  μικρής διάρκειας; Γιατί εγκατέλειψαν την Ελλάδα και τα Δυτικά Βαλκάνια στα χέρια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να προκαλέσουν ρήγμα, από την φύση του προσωρινό, μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ;
            ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΑΕΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΟΥ.
            Α’: Οι Κούρδοι από φίλοι μετατρέπονται σε θανάσιμους εχθρούς της Τουρκίας και των Δυτικών χωρών. Η στήριξη τους από την ΕΕ, γνωρίζουν ότι είναι αναποτελεσματική και ως τέτοια προσχηματική.
            Β’: Η προσέγγιση Κούρδων και ΆΣΑΝΤ γίνεται με τις ευλογίες της Ρωσίας, και άρα κατά ανάγκη , οι Κούρδοι αρχίζουν να αποκτούν εμπιστοσύνη στους Ρώσους.
            Γ’: Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Ρώσοι θα προωθήσουν Λύση του Κουρδικού προβλήματος που να ικανοποιεί μεσοπρόθεσμα τους κούρδους και τις χώρες, στο έδαφος των οποίων υπάρχουν Κουρδικοί πληθυσμοί. Η Ρωσία θα είναι ο μόνος εγγυητής της λύσης αυτής και η μόνη πολιτικά κυρίαρχη, στον χώρο αυτό της Μέσης Ανατολής.
            Δ’: Άρα θα πρέπει να αναμένεται συνεχής επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκιάς η οποία θα εκδηλωθεί και στον στρατηγικό τομέα των πολεμικών επιχειρήσεων.
            Ε΄: Η Ρωσία, λίαν προσεχώς θα πρέπει να αρχίσει να αναθερμαίνει τις σχέσεις της με τα Δυτικά Βαλκάνια, με κέντρο την Ελλάδα.



Β’: ΣΥΝΕΧΗ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΥΡΛΙΑΣΜΑΤΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Αποδεικνύεται περίτρανα , ότι χωρίς ντροπή και ηθικές αρχές, ο άνθρωπος
είναι χειρότερος και αγριότερος όλων των ομοίων του, του ζωικού βασιλείου,
στο οποίο η σαρκική του φύση και ανήκει.
Αυτός είναι ο κόσμος που ονειρεύεται η ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ.

Γ’: Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

             Ούτε το 1974 στην Κύπρο, Ούτε σήμερα στην Συρία ο Τουρκικός στρατός αντιμετώπισε και ασφαλώς δεν νίκησε, πραγματικά οργανωμένο στράτευμα. Και για την ανοργανωσιά των αντιπάλων τους δεν φρόντισαν οι ίδιοι οι Τούρκοι.
            Αντίθετα φρόντισαν τα ίδια τα θύματα των Τούρκων και οι συμμαχικές μας κυβερνήσεις. Φρόντισαν αδιαμφισβήτητα οι Κυπριακές κυβερνήσεις και οι εθνάρχες, που άφησαν την Κύπρο χωρίς στρατό, από τον φόβο μην χάσουν την κυβερνητική εξουσία. Φρόντισαν οι σύμμαχοι που μέσα από την δύναμη των Ηνωμένων εθνών, παρέσχον αποφασιστικές για την έκβαση του πολέμου, στρατιωτικές υπηρεσίες στα τουρκικά στρατεύματα.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΣΑΝ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ.
            Το ίδιο τώρα συμβαίνει στην Συρία. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από πολλού χρόνου, παρέδωσαν στους τούρκους όλες τις αναγκαίες πληροφορίες που αφορούν το αξιόμαχο και την στρατιωτική δομή της Κουρδικής πολιτοφυλακής.
            Οι σύμμαχοι μας,  έδωσαν στον κ. Ερτογάν την δυνατότητα να πιστώσει τον Τουρκικό στρατό με μια ακόμη, στρατιωτικά ανύπαρκτη νίκη.
            Συμφωνώ απόλυτα με την καταληκτική παράγραφο των δηλώσεων του Στρατηγού.
            ‘’Η παγκόσμια εμπειρία αλλά και η ιστορική διαδρομή του ελληνισμού δείχνει ότι δεν υπάρχουν απειλές που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν. Αρκεί να είμαστε ψύχραιμοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να νικήσουμε’’
            Διαφωνώ απόλυτα με την κρίση του στρατηγού,
Ότι ο Τουρκικός στρατός απέκτησε πολεμική εμπειρία, λόγο των πολυετών συγκρούσεων του με τους Κούρδους. Διαφωνώ γιατί, δυστυχώς οι Κούρδοι ποτέ δεν έμαθα τα μυστικά του πολέμου και κυρίως και πρωτίστως, τα μυστικά του ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥ.
            Εμείς στην Κύπρο στρατηγέ μου την περίοδο 1955-1959, αν είχαμε το ένα εκατομμυριοστό του οπλισμού των κούρδων, και αν είχαμε το ένα χιλιοστό της μορφολογίας των εδαφών τους, οι Άγγλοι και πολλαπλάσιοι σε αριθμό να ήταν, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν ούτε μια βδομάδα.
            Βέβαια τότε υπήρχε φρόνιμα και ο αρχηγός Διγενής, σήμερα επικρατούν οι ιδεοληψίες και οι ψευδαισθήσεις, των Ελληνόφωνων.
             Δ’; ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ .ΠΡΟΣΟΧΗ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΚΙΕΡΑ.
           
Αναμφισβήτητα οι εξελίξεις στην Β. Συρία, με οριστική ματαίωση της δημιουργίας Κουρδικού κράτους υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, αποτελούν μια καθαρή, αναίμακτη για την ίδια, νίκη της Ρωσικής πολιτικής.
            Όμως στην διεθνή πολιτική σκηνή, τα πάντα γίνονται με αμοιβαίες υποχωρήσεις και ανταλλάγματα. Ποιο είναι το συμφωνημένο κέρδος των ΗΠΑ, θα αρχίσει να αποκαλύπτεται σύντομα. Ανταλλάγματα βέβαια θα δοθούν και στην Τουρκία. ΠΟΙΑ; Οι Υπερδυνάμεις γνωρίζουν.
            Πρέπει όμως να επισημάνουμε την παντελή απουσία της ΕΕ. από τα διεθνή δρώμενα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να υποθέσουμε ότι το Ευρωπαϊκό όραμα της παγκοσμιοποίησης βαίνει προς το τέλος του και παρασύρει μαζί του και τους εμπνευστές το
υ;
            ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ. Οι ΗΠΑ έχουν απόλυτη ανάγκη να καλύψουν οικονομικά τον χώρο που σήμερα καλύπτει η ΕΕ

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ , Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.         
                
        
Ε’: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ.
            Τον καιρό που έγραψε ο Ιεζεκιήλ τα κεφάλαια στα οποία αναφέρεστε, δεν υπήρχε κανένα από τα ΕΘΝΗ, τα οποία απαριθμήσατε.
            Πέραν αυτών, όποτε ο Θεός φανερώθηκε με τον Λόγο του στους ανθρώπους, και κυρίως όταν ενσαρκωμένος σε ανθρώπινο σώμα, παρουσιάστηκε στους ανθρώπους, Αυτός μίλησε στις ψυχές και εμείς , απαντήσαμε με την σαρκική μας φύση.
            Και παρά ταύτα, σαν απάντηση στον άνθρωπο, θεράπευσε και ανέστησε σάρκες, και απέδειξε σε εμάς ότι αυτός είναι ο ζωοδότης και αρχηγός της ζωής, παντός λογικού ή άλογου όντος, σερνόμενου ή βαδίζοντος.
            Άρα προσοχή στην ερμηνεία των γραφών. Και ο Θεός είναι πλάστης όλων των ανθρώπων και όλους τους αγαπάει το ίδιο. Και εν τη Αγαθότητα Του ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, ως πολύτιμο σκεύος διά του οποίου απονέμει χάρη και σωφρονισμό ψυχών (πνευμάτων).
            Και πριν Ιεζεκιήλ, υπήρξε ο λόγος-προφητεία του Μωυσή διά το έθνος του Ισραήλ, και μετά ο γραπτός λόγος του Απ. Παύλου στις προς Ρωμαίους και Εβραίους επιστολές του. Μη τις αγνοούμε.
            Η γραφή ουσιαστικά αναγράφει την Ιστορία του Εβραϊκού έθνους, την οποία και σέβομαι, και μόνο στο βιβλίο προφητείες αναφέρεται στον Θείο Λόγο.. Όμως η Ιστορία δεν είναι Λόγος Θεού ( δηλαδή ενεργός βούληση Θεού) και άρα δεν υπερέχει πάντων.                      
             Αγνοήσατε, τον Λόγο του Θεανθρώπου, των ευαγγελιστών , των προφητών, των πατέρων και Γερόντων του Χριστιανισμού, τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, και ασκήσατε προπαγάνδα.
            Και μόνο μια ερώτηση. Πιστεύετε στον Θείο Λόγο,
ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΒΡΑΑΜ ΕΡΘΕΙ, ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ, Η ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: