Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Β': ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ-ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ 'Η ΚΛΑΨΕ ΕΛΛΆΔΑ

Β’: ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ – ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ  Ή ΚΛΑΨΕ ΕΛΛΑΔΑ.

( Το γραπτό  αυτό αποτελεί οργανική συνέχεια της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης μας, με τίτλο,            
 A’: ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ- ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ.  )

            Σύνδεση με προηγούμενη ανάρτηση μας, με τίτλο
 Α’: ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ- ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ.
Το βασικό συμπεράσματα στην ανάρτηση αυτή ήταν.
            Οι εταίροι σπρώχνου την  Ελλάδα στην ελεύθερη αγορά, για να εξοφλήσει το χρέος της προς  αυτούς, με την έκδοση ομολόγων.   Αποδείξαμε μαθηματικά, ότι χωρίς απομείωση τους χρέους κατά 50,0% , προσφυγή της Ελλάδας στην ελεύθερη αγορά ( με το υπάρχον χρέος, ή με μείωση του επιτοκίου, ή με επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του, ή και με τις δύο αυτές αναδιαρθρώσεις)

ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 Στην παρούσα ανάρτηση θα αποδείξουμε με επιστημονικές μεθόδους ότι,
1:  Τα περί ανάπτυξης που έρχεται και που επαναλαμβάνεται συνεχώς διά στόματος δανειστών και των δοτών τους κυβερνήσεων, στόχο έχουν την ύπνωση των Ελλήνων, για να υποστούν αδιαμαρτύρητα την ευθανασία των ιδίων και της πατρίδας τους ,

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

2: Θα αποδείξουμε ότι με ορυμαγδό ανούσιων και πλαστών στατιστικών, με ανούσιους και πλαστούς βασικούς οικονομικούς δείκτες,  παραγωγής της θυγατρικής της EUROSTAT στην Ελλάδα,  επιχειρούν να δικαιώσουν την καταστροφική πολιτική τους κατά της Ελλάδας και πιέζουν, εκβιάζουν και απειλούν για νέα και νέα μέτρα, δηλαδή για αφανισμό των Ελλήνων.

Επιβεβαιώνουν έτσι την ιστορική αλήθεια.
ΌΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΙΚΑΚΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ.

Αν το ανάχωμα της Ασιατικής πλημμυρίδας καταπέσει, η Ελλάδα θα σωθεί μέσα στις τρύπες των βουνών της. Η Ευρώπη, νομοτελειακά, θα γνωρίσει και θα υποστεί  την Ελληνική τραγωδία, γιατί αποστάτησε από Θεό, ιδανικά, πολιτισμούς και ανθρωπισμό που οι Έλληνες τους έδωσαν.
Με ποταμούς αίματος, οι Έλληνες


                                                                    



             μόνοι και αβοήθητοι, πιστοί στις αξίες και τις παραδόσεις τους,  πάλεψαν, και έστησαν  κράτος.     


                           
Και εσείς οι ευρωπαίοι, με τις κατοχικές κυβερνήσεις σας, της αφαιρέσατε την αξιοπρέπεια, την δημοκρατία και το δικαίωμα στην ζωή. Προκαλώ σας Ευρωπαίοι πανθεϊστές, δείξτε μας έναν, μόνο έναν Ευρωπαίο πολίτη που να επιβαρύνθηκε έστω και με ένα ευρώ για δάνεια σας προς την Ελλάδα.  Δάνεια που ποτέ δεν της δώσατε και ποτέ δεν έλαβε.
Αντίθετα, η Ελλάδα από το 1995 έως και το 2016 πλήρωσε στους ευρωπαίους 160 δις τόκους έναντι δανείων 252 δις. ευρώ, δηλαδή το 63,5% των δανείων είναι τόκοι.

ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΡ ΣΥΣΚΟΤΙΖΟΥΝ:
Οι στατιστικολόγοι και γενικά η επιστήμη, γνωρίζει ότι το…. πανάρχαιο πρόβλημα των δεικτών παραμένει άλυτο. Οι στατιστικές εκτιμήσεις των διαφόρων μεγεθών, υπηρετούν την σχετικότητα, την συγκρισιμότητα, αποτελούν τάξεις μεγέθους, και με αυτές δεν εκφράζονται απόλυτα ποσά. Άρα για να είναι τα εκτιμούμενα μεγέθη συγκρίσιμα, θα πρέπει οι εκτιμήσεις τους να γίνονται διαχρονικά με σταθερές παραμέτρους και μεθόδους. 
Στο σχήμα έξη απεικονίζονται οι εκτιμήσεις από την ΕΛΣΤΑΡ, της                          VA= προστιθεμένης αξίας σε σταθερές τιμές προηγούμενου έτος,  και οι δικές μας εκτιμήσεις του ιδίου μεγέθους, σε σταθερές τιμές έτους 1995=100. Οι δικές μας εκτιμήσεις έγιναν με βάση τον αποπληθωριστή και την προστιθεμένη αξία, όπως υπολογίζονται από την ΕΛΣΤΑΡ, δηλαδή έγιναν με μια απλή διαίρεση.
Διά γυμνού οφθαλμού διαπιστώνεται ότι οι εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΡ ( VA.Pt-1/Pt) είναι συστηματικά μεγαλύτερες και συνεχώς αποκλίνουσες, από τις εκτιμήσεις  (VA.Po/Pt).   Είναι πρόδηλο ότι τα ποσά τα οποία συνιστούν τις γραμμές του γραφήματος πρέπει να είναι μεταξύ τους συγκρίσιμα, δηλαδή να διαφέρουν ΜΟΝΟ ως προς το μέγεθος. Οι συγκρίσεις γίνονται με την πράξη τις διαίρεσης, είναι δηλαδή ΑΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΕΣ.
Στο γράφημα τα διάφορα σημεία των δύο γραμμών, ορίζονται αντίστοιχα από
(VΑt / Pt)Pt-1 στην ακολουθία της ΕΛΣΤΑΡ και (Vat /Pt)Po, στην δική μας 1995=100. Το t λαμβάνει διαδοχικά τιμές από 1-22 και σχηματίζονται οι ακολουθίες

1: (VA1/P1) Po, (VA2/P2) P1, (VA3/P3) P2…………….(VA16/P16)P15
2: (VA1/P1)Po, (VA2/P2)Po, (VA3/P3) Po…………….(VA16/P16)Po

Και στις δύο ακολουθίες τα VAi /Pi= Qi είναι κοινά  και εκφράζουν μονάδες όγκου. Για να καταστούν προσθετέα, πολλαπλασιάζονται με κάποιο δείκτη τιμών, που πρέπει να είναι διαχρονικά σταθερός, ώστε τα προκύπτοντα μεγέθη να εξακολουθούν να εκφράζουν όγκους.
Από την πρώτη ακολουθία προκύπτει ότι έκαστος όρος πολλαπλασιάζεται με διαφορετικό δείκτη τιμών, και άρα τα ποσά της ακολουθίας δεν είναι μεταξύ τους συγκρίσιμα.  Εκφράζουν το γινόμενο όγκου και δείκτη τιμών, με υστέρηση μιας χρονικής περιόδου.
Από την δεύτερη ακολουθία προκύπτει ότι έκαστος όρος πολλαπλασιάζεται με τον ίδιο δείκτη (Pο) και άρα τα ποσά της ακολουθίας είναι μεταξύ τους συγκρίσιμα και εκφράζουν μεταβολές του Όγκου της παραγωγής.
                                      
                   Pt= Δείκτης τιμών το έτος t, Το οποίο λαμβάνει, τιμές από το 1995-2016.



Επί της ουσία τι το άπρεπο και τι το παραπλανητικό;
            Η ΕΛΣΤΑΡ με την ακολουθία της αφήνει να νοηθεί ότι μεταξύ των ετών 1995-2016 το πραγματικό εισόδημα αυξήθηκε, παρά την οικονομική κρίση και τα μνημόνια,  κατά 83,1% έναντι ………..έναντι έντονα αμφισβητούμενης αύξησης κατά 15,8%.

Τα ίδια προκύπτουν και από το σχήμα πέντε στο οποίο απεικονίζονται οι μεταβολές των ακαθαρίστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου.
                                               

                                                  

GI.Pt-1/Pt= Ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, σε σταθερές τιμές προηγούμενου έτους.
 GIPο/Pt   = Ακαθάριστες Επενδύσεις Παγίου κεφαλαίου, σε σταθερές τιμές 1995=0

 Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι, ακόμη και με τον τρόπο  παρουσίασης των στατιστικών, η ΕΛΣΤΑΡ κατέστη πάροχος στις εκάστοτε κυβερνήσεις και κυρίως στην νομενκλατούρα της ΕΕ και των δανειστών,  προπαγανδιστικού υλικού παραπλάνησης των πολιτών και επιστημονικής συσκότισης των πεπραγμένων της Ελληνικής οικονομίας. Και τούτο είναι το έλασσον.
 Στην ανάλυση που προηγήθηκε περιοριστήκαμε στο τυπικό μέρος κριτικής επισκόπησης βασικών στατιστικών της ΕΛΣΤΑΡ. Εκλάβαμε  τις εκτιμήσεις από την ΕΛΣΤΑΡ της Ακαθάριστης Προστιθέμενης αξίας ως αξιόπιστες.  Όμως υπάρχουν ενδείξεις σε βαθμό αποδείξεως, που μαρτυρούν το αντίθετο και σε αυτές θα εστιάσουμε την έρευνα μας.  

ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ:
Επιτρέψετε μας να προϊδεάσουμε.

Δεοντολογικά:  Επιστήμη που δεν προσφέρει στην κοινωνική και ατομική ευημερία των πολιτών, αναμφίβολα αποτελεί μια μεθοδική, επιστημονικοφανή συγγραφή τερατουργήματος.
Ανάπτυξη αποτελεί κάποια ποσοστιαία, μικρή ή μεγάλη, αύξηση ‘’του παραγομένου προϊόντος’’ ή ‘’της παραγωγικής ικανότητας’’, της οικονομίας μιας χώρας ή της χώρας. Η σύγχρονη επιστημονικοφάνεια  επιλέγει, ‘’του παραγομένου προϊόντος μιας χώρας’’. Έτσι δεν εξετάζεται αν η όποια ανάπτυξη συνεπάγεται την βελτίωση της οικονομικής ευημερίας τω ν πολιτών. Αν οδηγεί σε αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων των πολιτών, στην χώρα των οποίων γίνεται η ανάπτυξη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ Η ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ.

Η Ελλάδα αιμάσσει, γιατί οι υπονομευτές του Ελληνικού πολιτισμού που έδωσε στην ανθρωπότητα ότι το καλό και το αγαθό, φρόντισαν να αφαιρέσουν από τους Έλληνες  την πίστη στον  Ένα Θεό, τον πατριωτισμό, την ιστορία τους, τις παραδόσεις, την  ηθική, τις ιδέες, τα ιδανικά,  την αρετή. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει ελληνισμός.
Και όμως οι Πατέρες μας μίλησαν για όλα και για τα οικονομικά. Ο Αριστοτέλης δίδαξε την,

ΜΕΣΟΤΗΤΑ: Το οικονομικά σύστημα που με νομοθετικές ρυθμίσεις (και όχι με αποφάσεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας), να περιορίζει την διασπορά των ιδιωτικών εισοδημάτων και του ατομικού πλούτου μέσα σε προκαθορισμένα όρια, κοινωνικά αποδεκτά από τους πολίτες, και προστατευόμενα από την πολιτεία.
Έτσι, μόνο έτσι, θα αποφεύγετε η μεγάλη συσσώρευση πλούτου και οικονομικής δυνάμεως σε ιδιώτες, με κίνδυνο την εξαγορά συνειδήσεων, την υπονόμευση κρατικών θεσμών,  και την παράνομη άσκηση της κρατικής εξουσίας.  
Μόνο έτσι  αποφεύγονται οι στρατιές  πενήτων, η ύπαρξης των οποίων αποτελεί απειλή κατά της πολιτείας.

ΧΡΗΜΑ:  Ναι στην έκδοση από το κράτος χρήματος, το οποίο όμως να έχει ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.  Έτσι η συσσώρευση του από τους ιδιώτες εξομοιώνεται με τον υλικό πλούτο, δηλαδή συνεπάγεται κόπο και θυσία, γεγονότα που αποτελούν αντικίνητρο  συσσώρευσης του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΠΟΡΟΙ:  Καθήκον της πολιτείας είναι η διαφύλαξης τους, η συνετή ανάλωσης τους εις τον χρόνο και όχι η κατασπατάλησης τους, στο όνομα της ανάπτυξης, δηλαδή στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη οικονομική επάρκεια. Άρα οι πρόγονοι μας απέρριπταν μετά βδελυγμίας την καταναλωτική κοινωνία  και αποδέχονταν τον περιορισμό της οικονομικής ευχέρειας στα απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών.
          
ΟΥΚ ΕΠΙ ΑΡΤΟ ΜΟΝΟ, ΖΗΣΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: