Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ:


                      
                    
                 
                    
                       ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ.
            Εργαζόντουσαν και οι δύο. Ένωσαν τα μέλλον τους και τους μισθούς τους, πήραν και τις οικονομίες των πατεράδων τους, εξαπατήθηκαν και από τις υποσχέσεις κράτους και τραπεζών. Αγόρασαν ένα σπίτι με τραπεζικό δάνειο, και με αιματηρές στερήσεις εξυπηρετούσαν το χρέος τους.
            Ήταν ευτυχισμένοι γιατί επί τέλους έβαλαν το δικό τους κεραμίδι πάνω από τα κεφάλια της οικογένειας τους. Και ξαφνικά κρίση. Και ξαφνικά άκουσαν τον Καβάφη μέσα από τον τάφο του να λέγει.
                  <<Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
                 όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
                πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος
                και οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.>>  
Και ο Εφιάλτης φάνηκε και οι κατοχικού τύπου κυβερνήσεις της δύσμοιρης πατρίδας έγιναν η προσωποποίηση του Εφιάλτη. Και οι Μήδοι διάβηκαν την Κερκώπορτα και οι φίλοι και εταίροι έγιναν η προσωποποίηση των Μήδων.
Και έκτοτε, αργά, σταθερά και μεθοδευμένα, επιχειρείται ξεδιάντροπα η γενοκτονία των Ελλήνων και η κατάλυση του Ελληνικού κράτους.
Πρώτα τους φορολόγησαν και τους μείωσαν μισθούς και συντάξεις. Τους μείωσαν ξανά και ξανά και ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις. Τους αφαίρεσαν το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής και το ιερό δικαίωμα της εργασίας. Τους λήστεψαν τις μικρές τραπεζικές καταθέσεις, τους άφησαν μακροχρόνια άνεργους, τους αφαίρεσαν την αξιοπρέπεια, τους φτωχοποίησαν και τους περιήγαγαν σε πλήρη αδυναμία, να χρηματοδοτήσουν τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση τους και την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Και το σήμερα, ξεδιάντροπα και ανάλγητα τους παίρνουν τα σπίτια τους και καθιστούν άστεγες  χιλιάδες οικογένειες. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ;

         <ΛΑΟΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ                       ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ>.


             



             

Δεν υπάρχουν σχόλια: