Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

THE GROSS EXTERNAL DEBT POSITION BY INSTRUMENT AND COUNTRY


         THE GROSS EXTERNAL DEBT POSITION BY INSTRUMENT AND COUNTRY 
ΣΥΝΟΨΗ
Η Ελλάδα έχει τεθεί οριστικά εκτός του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η επιστροφή της στους κόλπους της νομισματικής Ευρώπης παρεμποδίζεται από την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η οικονομία της από τα μνημόνια, σε συνδυασμό με το ύψος του χρέους της. Η Ελλάδα για να ζήσει, οφείλει να απαγκιστρωθεί από τις ψευδαισθήσεις και να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις. Μηδενική είναι η προοπτική και μέσα στο ‘’ευρώ των λαών’’ και μέσα στο ‘’Ευρώ πάση θυσία’’.
Από πολύ νωρίς η επιστήμη αποφάνθηκε ότι το ευρώ γεννήθηκε θνησιγενές. Μετά από χρόνια διαπιστώνεται ότι η Ευρώπη με το Ευρώ κατέστη θνησιγενής.
Είναι πλέον φανερό ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΖ είναι παρασιτικά οργανωμένο και ευθύνεται για την μετάλλαξη της Ευρώπης από ένωση αλληλεγγύης, σε ένωση οικονομικής εκμετάλλευσης των αδύναμων οργανωτικά χωρών. Ο αδικαιολόγητος πλουτισμός εκτρέφει την βουλιμία, την πλεονεξία και τον φόνο. Η πλεονεξία μητέρα κακού είναι και ξύπνησε στην Ευρώπη μνήμες εσωτερικής αποικιοκρατίας και δεσποτισμού.
Ο λόγος τούτος σε όσους αγαπάμε τον άνθρωπο, την ειρηνική συμβίωση με ανοχή στην αντίθετη άποψη και την συνύπαρξη λαών και πολιτισμών. Οι σκληρές κυρώσεις των συμμάχων κατά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, γέννησαν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ναι η εκμετάλλευση τρέφεται με αίμα ανθρώπων. Για αυτό όλοι οι νουνεχείς, όλοι οι νουν έχοντες,
  ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.   
ΓΕΝΙΚΑ:
Το Ακαθάριστο Εξωτερικό Χρέος (ΑΕΧ) συνίσταται από το άθροισμα του χρέους όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται οικονομικά, μέσα στα όρια μιας ορισμένης ανεξάρτητης χώρας, προς τους αντίστοιχους φορείς του υπόλοιπου κόσμου. Είναι το χρέος π.χ. των Ελλήνων, προς όλον τον υπόλοιπο κόσμο.
Αν από το ΑΕΧ αφαιρεθεί το χρέος, π.χ. του υπόλοιπου κόσμου προς τους Έλληνες, προκύπτει η καθαρή επενδυτική θέση της Ελλάδας, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. 
Το  κρατικό εξωτερικό χρέος, διαφέρει από το αντίστοιχο χρέος που  ανακοινώνεται από το Υπ. Οικονομικών, κατά το ποσό που το κράτος οφείλει στην εσωτερική οικονομία. Σύμφωνα με την Ελληνική πραγματικότητα, το συνολικό κρατικό χρέος της Γενικής κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το εξωτερικό της χρέος.
Για μεγαλύτερη σαφήνεια, λόγο της σοβαρότητας που παρουσιάζει το όλο θέμα για τη καθημερινή ζωή των πολιτών , το πρόβλημα χρέους θα αναπτυχθεί σε πέντε συνεχή άρθρα μας.
Πηγή των στατιστικών στοιχείων είναι η World Bank, σε συνεργασία με το (IMF) ΔΝΤ και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (ISB)
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:
Οι σημαντικότερες από τις διαπιστώσεις που ακολουθούν  συνάγονται από διασταύρωση στοιχείων πολλών πινάκων της  World Bank, που χάρη της απλότητας, δεν κρίθηκε σκόπιμο να περιληφθούν στον πίνακα. Οι διαπιστώσεις αυτές άπτονται της βιωσιμότητας της ίδιας της ΕΕ, και παρακαλούμε τους αναγνώστες να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην κρίση τους με εμάς, αλλά και με εκείνους  που πολύ γρήγορα κατόρθωσα να μεταλλάξου την ΕΕ, από Ένωση αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών σε παρασιτική ένωση. Το παρών άρθρο θα μπορούσε να τιτλοφορείται,
           ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. 
 
     
 
1: Το συνολικό χρέος της ΕΖ σε ομόλογα (εξωτερικό και μεταξύ των χωρών της ΕΖ)  ανέρχεται σε 11654 εκ ευρώ, και ισούται με το 180,7% του αντίστοιχου εξωτερικού της χρέους. Δύο χώρες, Γαλλία και Γερμανία, οφείλουν το 46,4% του χρέους αυτού. Εάν προστεθούν και Ιρλανδία και Λουξεμβούργο το ποσοστό αυξάνεται  σε 62,4% .
 Τα ομόλογα είναι στενά υποκατάστατα του ευρώ. Δεδομένου ότι η καθόλου νομισματική πολιτική της ΕΖ διεξάγεται με ομόλογα, προκύπτει το αδιάψευστο συμπέρασμα ότι οι χώρες αυτές ασκούν καταχρηστικά, την Ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική, σφετερίζονται το εκδοτικό δικαίωμα της ΕΚΤ και καρπούνται την υπεραξία που συνεπάγεται το εκδοτικό προνόμιο. Η Μ. Βρετανία, μέσα από το τραπεζικό της σύστημα συμμετέχει ενεργά στην κατανομή της υπεραξίας, διακινούσα σημαντικό ποσοστό του κοινοτικού χρέους.
2: Το συνολικό χρέος των τραπεζών των  χωρών της ΕΖ ανέρχεται σε 8659 εκ . ευρώ, και οφείλεται κατά ποσοστό 50,6%, δηλαδή κατά 4381 εκ ευρώ,  από τις τράπεζες Γαλλίας και Γερμανίας. Το χρέος αυτών των τραπεζών αποτελείται από δάνεια, νόμισμα και καταθέσεις, του ιδίου περίπου ύψους, δηλαδή 4283,0 εκ ευρώ.  
3: Το συνολικό χρέος των χωρών της κοινότητας σε ομόλογα και δάνεια τραπεζών, ανέρχεται σε 20313 εκ. ευρώ, και οφείλεται κατά ποσοστό 47,2% από Γερμανία και Γαλλία. Εάν αθροιστούν και τα αντίστοιχα ποσά για Ολλανδία και Λουξεμβούργο, το ποσοστό αυξάνεται από 47,2% σε 60,9%.
Συνάγεται από αυτά ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΖ, παρασιτικά οργανωμένο, επιτρέπει σε δύο χώρες να εκμεταλλεύονται το νομισματικό της σύστημα, να σφετερίζονται την υπεραξία που συνεπάγεται το εκδοτικό προνόμιο και  να χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα την οικονομία τους με κοινοτικούς πόρους. Δηλαδή το 60,0% περίπου της ρευστότητας της ΕΖ, χρηματοδοτεί την Γερμανική και Γαλλική οικονομία.
4:ΕΛΛΑΔΑ:  Με ποσοστό 86,9% χρέος σε δάνεια προς τους εταίρους της. Επειδή όμως τα Ελληνικά ομόλογα διακατέχονται από τις κεντρικές Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και επειδή είναι αποκλεισμένη από την έκδοση νέων  ομολόγων, συνάγεται αβίαστα ότι βρίσκεται  κατά απόλυτο τρόπο εκτός  του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος..       
 
 


 

 
    

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: