Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΤΕΧΝΙΑΣ.


ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΤΕΧΝΙΑΣ.

 

Μελετάτε τας στατιστικάς:

Οι καιροί μενετοί είναι.  Στο ερώτημα ‘’πίστευε και μη ερεύνα’’ ή ‘’ μελετάτε τας γραφάς’’, χωρίς κανένα ενδοιασμό προκρίνουμε το δεύτερο.  Το πρώτο απαύγασμα αγραμματοσύνης είναι, το δε δεύτερο απαύγασμα συνειδητής πίστεως  και Επιστημονικού λόγου είναι. Πρωτογενείς πηγές πληροφόρησης για την Ελλάδα είναι κυρίως, η Στατιστική Υπηρεσία, η ΤτΕ και το Υπ. Οικονομικών. Για την διεθνή οικονομία βασικές πηγές πληροφόρησης είναι κυρίως ο ΟΟΣΑ, η Eurostat, ο ΟΗΕ, το ΔΝΤ, η παγκόσμια τράπεζα και πλήθος άλλες δευτερευούσης σημασίας πηγές. 

Αφορμή για τα παραπάνω δίνει η άκριτη χρησιμοποίηση και δημοσιοποίηση και από καλόπιστους δημοσιογράφους, δημοσιονομικών μεγεθών, με αποτέλεσμα την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στους πολίτες.  Το φαινόμενο έχει τις ρίζες του στους  άναρχους δημοσιονομικούς λογαριασμούς της        FORSE TASK που δημοσιοποιεί το Υπ. Οικονομικών.

Από τις αρχές του 2013 διαπιστώσαμε και επισημάναμε ότι με τις ευλογίες και τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων  της Ευρωζώνης επιχειρείται, με άγρια παραποίηση των στατιστικών, η αποκατάσταση του τρωθέντος γοήτρου της Ευρωζώνης των αγορών.

 Όμως, όπως η ψυχοκτόνα προπαγάνδα του Παύλωφ δεν έσωσε την πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση, έτσι και η στατιστική απόκρυψη των προβλημάτων, δεν προβλέπεται να σώσει την Ευρωζώνη των αγορών. Οι πολίτες της Ευρώπης προσδοκούν βάσιμα ότι σύντομα θα απαλλαγούν από την επικυριαρχία των αγορών, των μονοπωλίων, των τραπεζών και των τραπεζιτών και ότι μόνο έτσι η Ευρώπη θα καταστεί χώρος ειρηνικής συμβίωσης λαών και εθνών και πολιτισμών και θρησκειών.

Οι λαοί την Ευρώπης, μακριά από μικρόψυχους υπολογισμούς, οφείλουν να αφυπνιστούν και να προστατέψουν την δημοκρατία και το δικαίωμα στην ζωή όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Πρώτοι από όλους οφείλουν να αφυπνιστούν οι Γερμανοί πολίτες, που δύο φορές τον προηγούμενο αιώνα πλήρωσαν με ποταμούς δυστυχίας και αίματος τις επιλογές των ηγετών τους, και στιγματίστηκαν από την διεθνή κοινωνία ως οι δολοφόνοι των λαών.  

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ:  

Όποιος, χωρίς εσωτερική πληροφόρηση, κατορθώσει να αποκρυπτογραφήσει τους δημοσιονομικούς λογαριασμούς που δημοσιοποιεί, με την αμέριστη συνδρομή της FORSE TASK, το Υπ. Οικονομικών, αναμφισβήτητα θα ανακηρυχτεί ως ο μεγαλύτερος εφευρέτης της νεώτερης ιστορίας της Ευρώπης.

Τεχνοκρατικά κυριαρχεί το σύστημα της πολλαπλής αλήθειας, κατάλληλο για την εξυπηρέτηση τριπλού στόχου. Όπου όμως υπάρχουν πολλές αλήθειες, όλες είναι ψεύτικες.

1: Το ταμειακό έλλειμμα, καταμαρτυρεί την πλήρη επιτυχία των μνημονιακών πολιτικών για…… καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας, και  στηρίζει τις απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑΣ για λήψη και άλλων μέτρων ολοκλήρωσης της καταστροφής.

2: Το δημοσιονομικό πλεόνασμα, εξυπηρετεί την Παυλώφια προπαγάνδα της κομισιόν και των Ελληνικών κυβερνήσεων, περί επιτυχίας των μνημονιακών πολιτικών και στην Ελλάδα. ‘’Λίγο ακόμη και βγαίνουμε από την κρίση’’, είναι  η κορωνίδα του προπαγανδιστικού λόγου που ενσπείρεται από τα ΜΜΠ σε κάθε γωνιά της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής επικράτειας.

3: Η μεγάλη εφεύρεση των τροποποιημένων ελλειμμάτων και των εθνικολογιστικών προσαρμογών, αποτελεί συνεισφορά της FORSE TASK στην …ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ καταπολέμηση της ύφεσης και της ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΡ. Ποιος Έλλην, όσον εφευρετικός και αν είναι, θα μπορούσε να διανοηθεί ότι οι απλήρωτες οφειλές των ΟΚΑ αποτελούν ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝΟΣΜΑ που μειώνει την ύφεση και την ανεργία και αυξάνει την απασχόληση;

4: Η Ελλάδα και άλλες χώρες τέθηκαν υπό την επιτήρηση της κομισιόν, με βάση τις σχετικές διατάξεις της συνθήκης του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, στις οποίες ρητά προβλέπεται ότι οι δημοσιονομικοί λογαριασμοί καταρτίζονται, χωρίς καμιά εξαίρεση, με βάση τη μέθοδο της ολοκληρωμένης συναλλαγής, δηλαδή με βάση τις πληρωμές και εισπράξεις, ανεξάρτητα του πότε χρονικά γεννιέται η υποχρέωση ή η απαίτηση του Δημοσίου. Σοφή η ρύθμιση, η οποία εξομοιώνεται με την μέθοδο του κατά απόλυτο τρόπο προσδιορισμού της ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ μεταξύ δύο σημείων, π.χ., μεταξύ Ομόνοιας και Συντάγματος.

Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος, π.χ. η μέθοδος της δημοσιονομικής διαχείρισης, εξομοιώνεται με την μέθοδο του προσδιορισμού της ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ μεταξύ δύο σημείων, η οποία είναι απολύτως απροσδιόριστη. Πράγματι, από την Ομόνοια μπορεί κάποιος να φθάσει στο Σύνταγμα, μέσο Θεσσαλονίκης ή  και μέσο ….Βρυξελλών, ή μέσο της Πανεπιστημίου.

Είναι φανερό από αυτά ότι η κατάρτιση των δημοσιονομικών λογαριασμών, ταυτόχρονα με την  μέθοδο της ολοκληρωμένης συναλλαγής, ανεξάρτητα του χρόνου γέννησης της απαίτησης ή της υποχρέωσης, και την μέθοδο του δεδουλευμένου, ανεξάρτητα του χρόνου ταμειακής ολοκλήρωσης της συναλλαγής, εξυπηρετεί την Παυλώφια προπαγάνδα. Εμπεδώνει στην συνείδηση των πολιτών το διαζύγιο των στατιστικών με την πραγματικότητα, η οποία σαν χολέρα εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλη την Ευρωζώνη. 

ΤΑ ΦΑΥΛΑ; 

1: Από τα ετήσια στοιχεία της ΤτΕ , πληροφορούμαστε ότι το πρωτογενές ταμειακό αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού από 2547 εκ το 2012 αυξήθηκε σε 6718 εκ. το 2013, δηλαδή κατά 163,8%. Το καθαρό ταμειακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκε από 10697 εκ το 2012, σε 12794 εκ. το 2013, δηλαδή κατά 19,6%.

2: Από το Υπ. Οικονομικών πληροφορούμαστε ότι, το ταμειακό (περίπου) πρωτογενές έλλειμμα από 4081 εκ το 2012 αυξήθηκε σε 6580 το 2013, και το συνολικό ταμειακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκε από 16306 εκ το 2012, σε 12680 το 2013. Δηλαδή, για το 2013 τα ποσά του Υπ. Οικονομικών και της ΤτΕ περίπου συμπίπτουν. Βέβαια το Υπ. Οικονομικών για να δείξει βελτίωση έναντι του 2012, φρόντισε να μεταφέρει από το 2013 στο 2012 δαπάνες επενδύσεων ύψους μόνο 495εκ ευρώ και να το χρεώσει τις δαπάνες με τόκους, ύψους 5270 εκ ευρώ.

3: όμως καμιά ανησυχία. Έρχονται τα τεράστια πλεονάσματα των ΟΤΑ και των ΟΚΑ και λύνου το πρόβλημα  της πρωτογενούς Υποκριτικής ατεχνίας. Γνωρίζουμε την πραγματικότητα. Όμως για λόγους αντικειμενικότητας θα αναμένομε την δημοσιοποίηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού της ΓΕΝΙΚΗΣ κυβέρνησης, για να αποκαλύψουμε και να σχολιάσουμε. Όμως σαν πρόγευση τούτα μόνο.

Τον Φεβρουάριο του 2013 οι καταθέσεις των ΟΤΑ και των ΟΚΑ στις τράπεζες ανήρχοντο σε 6652 εκ ευρώ, και τον Μάρτιο μειώθηκαν σε 234 εκ..Παρά την εντατική αναζήτηση μας, η πορεία των ποσών αυτών δεν εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης στον προϋπολογισμό του 2014, το πλεόνασμα των ΟΤΑ και ΟΚΑ το 2013, προβλέπεται να ανέλθει στα 7249 εκ. ευρώ. Άρα, το κεφάλαιο των  δύο αυτών οργανισμών, στο τέλος του 2013, ανέρχεται σε 13901 εκ ευρώ. Άρα με τα κεφάλαια αυτά, καλύπτεται το συνολικό προβλεπόμενο έλλειμμα του 2014, κατά 3,26 φορές. Άρα βγήκαμε από το μνημόνιο, βγήκαμε στις αγορές, διώξαμε την ΤΡΟΪΚΑ και την TASK FORSE!!!

 Αναδημοσιεύουμε τα ερχόμενα. Ενημερωθείτε, πάντοτε με κριτική διάθεση.

                    ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ.

‘’Κατεβείτε από τις επάλξεις, ο οχτρός πέρασε προ πολλού τα τείχη, είναι μέσα στην πόλη, κυκλοφορεί ανάμεσο μας, φορεί τα ίδια με εμάς ρούχα, μιλάει την ίδια με εμάς γλώσσα, έχει το ίδιο με εμάς όνομα. Από τα έργα του αναγνωρίζεται και  από το θράσος του αποκαλύπτεται.’’ 

Προβλέπουμε ότι στο επόμενο δίμηνο θα γίνου τα εξής.

2.1: Κανένα νέο μέτρο δεν προλαμβάνει να αποδώσει ούτε ένα ευρώ.

2.2: Θα αναβληθεί η προγραμματισμένη εξόφληση  υποχρεώσεων παρελθόντων ετών, ύψους 3850 εκ. ευρώ.

2.:3: Θα αναβληθεί η προγραμματισμένη επιστροφή φόρων, ύψους 850 εκ. ευρώ.

2.4: Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται 4,7 δις., και παραμένουν ακάλυπτα 2,6 δις.. Περίπου 1,6 δις θα καλυφθούν από έκδοση εντόκων γραμματίων, δηλαδή από δάνεια από τις εμπορικές τράπεζες. Τα υπόλοιπα θα εξοικονομηθούν με πρόσθετες υστερήσεις πληρωμών των κρατικών προμηθευτών κλπ..

3: Μέσα στο 2014 μεταφέρονται από το 2013 , χρέη προς τους ιδιώτες  και τις τράπεζες, ύψους 7,3 δις. ευρώ, τόκοι εξωτερικού χρέους 6,0 δις. και χρεολύσια ύψους 24,9 δις. Χωρίς νέα μέτρα το πρωτογενές  τροποποιημένο ταμειακό  έλλειμμα εκτιμάται σε 10,0 δις. περίπου. Σύνολο υποχρεώσεων  48,2 δις. ευρώ. Από αυτά στο άμεσο ενδιαφέρον της ΤΡΟΪΚΑΣ εμπίπτουν τα 30,9 δις τα οποία κατά 19,4 δις θα καλυφθούν από τις υπολειπόμενες δόσεις του δανείου.

Άρα παραμένουν ακάλυπτες δανειακές υποχρεώσεις ύψους 11,5 δις ευρώ,  10,0 δις. νέο έλλειμμα και 7,3 δις μεταφορά χρεών προς τους ιδιώτες από το 2013.

Στο άμεσο ενδιαφέρον της ΤΡΟΪΚΑΣ βρίσκονται τα 11,5 δις. τα οποία χρονικά εντοπίζονται  στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Το συμπέρασμα είναι ότι για την ικανοποίηση των δανειστών δεν υπάρχει άμεση ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Επειδή όμως τα όποια μέτρα χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν, για τον λόγο αυτό στις συζητήσεις που γίνονται, το μέλημα είναι η ‘’κατανομή  της λήψης των νέων μέτρων, ύψους τουλάχιστον 11,5δις. ευρώ’’ προ και μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Άρα μέσα στο 2014 θα εισπραχτούν, κατά τον ένα ή τον άλλον τρόπο, τουλάχιστον 11,5δις ευρώ από νέα μέτρα.

4: Το αμείλικτο ερώτημα που ζητάει απάντηση είναι,  ποιό είναι το ύψος των επιπτώσεων πάνω στην Ελληνική οικονομία, τα εισοδήματα την απασχόληση την κοινωνική συνοχή και την εθνική ασφάλεια.

Στο επόμενο 14μηνο οι εκροές άμεσης αγοραστικής δύναμης είναι 28,8δις. ευρώ, δηλαδή το 17,4% του ΑΕΠ σε τιμές βάσης. Αυτές οι εκροές, υλοποιούμενες, είναι ικανές να γκρεμίσουν ότι απέμεινε όρθιο στην Ελληνική οικονομία.

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΗΦΘΗΣΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΟ. ΤΟΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ, ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ‘’ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ’’, ΤΟΤΕ ΤΟΥΤΟ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ, Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΛΦΗ, ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

 

  

.

 

 

    

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: