Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.


                            ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

Προλεγόμενα: 

Εκ προοιμίου οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το ηλεκτρόνιο, με την αμέριστη στήριξη των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, αύξησε σημαντικά το προσδοκώμενο όριο ζωής της ΑΠΑΤΗΣ. Πολύτιμοι σύμμαχοι της είναι, η διδασκόμενη αγραμματοσύνη, ο καταναλωτισμός, η σκοπιμότητα, η παράνοια, ο άγνωστος εαυτός μας.

Παρά ταύτα, και η απάτη έχει αρχή και τέλος, είναι θνητή. Ως θνητή, υπάγεται στην επίδραση της φθοροποιού και απαραμετρικής δύναμης, τον ΧΡΟΝΟ. Ο χρόνος , σαν απαραμετρική δύναμης δεν έχει διάσταση, δεν είναι κατά απόλυτο λόγο μετρήσιμος, και ότι οι άνθρωποι ονομάζουμε μήνα ή έτος είναι μόνο κατά σύμβαση υπαρκτά  μεγέθη, που υποδηλώνουν την σχετικότητα μέσα στην οποία προσδιορίζεται ο κόσμος μας. Άρα οι απατεώνες εξαπατώμενοι εξαπατούν και η απάτη τους θέλει νομοτελειακά αποκαλυφθεί, και νομοτελειακά θέλει γίνει ο κατήγορος τους.

Είναι σαφές από αυτά ότι δεν αποδεχόμαστε ότι δια της απάτης είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του εθνικού ή του δημοσίου συμφέροντος, δεν αποδεχόμαστε ότι το πονηρό δύναται να αποτελέσει προϋπόθεση ύπαρξης και επικράτησης του αγαθού. Αντίθετα είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τέτοια εγχειρήματα υπηρετούν αποκλειστικά ιδιοτελείς επιδιώξεις και ζημιώνου ενίοτε θανάσιμα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Για αυτό θα συνεχίσουμε τον αποκαλυπτικό λόγο.

Παράνοια:

 Οι δέσμιοι της πολιτικής του ‘’ευρώ πάση θυσία’’ σκοτώνουν τους Έλληνες για να σώσουν την Ελλάδα. Άνοα θέλουν να  αγνοούν ότι το πρώτο και βασικότερο συστατικό του κράτους, είναι οι άνθρωποι και ότι χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει ούτε κράτος ούτε Έθνος. Εξαπατώμενοι εξαπατούν και νομοθετούν το ΑΔΙΚΟ, την καταστροφή, τον θάνατο, τον κενό δηλαδή τον ανύπαρκτο, λόγο. Ασελγούν ανεμπόδιστα επί της λογικής, υποστηρίζοντας ότι μέσα στο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, χωράει ο σωτήριος και ο λογικά δομημένος λόγος

Και ο αντίλογος, η λογική αποδόμηση και αποκάλυψη της απάτης; Απελπιστικά απών. Ο επιστημονικός αντίλογος πνίγεται μέσα στον πολιτικό μας λαβύρινθο, και ότι προβάλλεται σαν επιστημονική άποψη αποτελεί εξαγορασμένο λόγο. Και οι συνιστώσες του πολιτικού μας συστήματος; Περιορίζονται σε γενικόλογες, κενές ουσίας και πειστικότητας,  προτάσεις. 

            Λείπει απελπιστικά  ο  αντίλογος, του επιστημονικά θεμελιωμένου πολιτικού επιχειρήματος. και κυρίως λείπει η αποκάλυψη των όσων τραγικών συμβαίνουν στην δύσμοιρη πατρίδα  μας. Απουσιάζει απελπιστικά η αποκάλυψη των προθέσεων που προκύπτουν μέσα από τον κυβερνητικό λόγο, τα νομοθετήματα και τις εξόφθαλμα παραποιημένες στατιστικές. Επιλεκτικά μόνο και εις επιστημονική  κρίση, τα πιο κάτω..

            1: Στα πλαίσια του ‘’success story’’ ο  ισχυρισμός. ‘’Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2014 ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ’’. Δηλαδή θα δανείζεται από τις Γερμανικές τράπεζες με επιτόκιο 7,0% , και με τα ποσά των ιδιωτικών δανείων, θα εξοφλεί τα κρατικά χρέη προς το Γερμανικό και άλλα κράτη της Ευρωζώνης,  που εκτοκίζονται με επιτόκιο 1,5%. Έτσι για να εξοφληθεί στα επόμενα 40 χρόνια, κρατικό χρέος 360 δις ευρώ, με ισόποσο ιδιωτικό χρέος, το κόστος δανεισμού προσαυξάνεται από 480 δις , σε 1080 δις ευρώ, και έτσι, ναι έτσι σώζεται η Ελλάδα!!

          Σώζεται ή χάνεται η Ελλάδα;  Για να επιτευχθεί μέσος ετήσιος  ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ 1,0%- 5,0% θα πρέπει η ακαθάριστη αποταμίευση να απορροφήσει αντίστοιχα το 32,0%-43,1% του συνολικού Εθνικού εισοδήματος και το 176,1%- 64,9% της αύξησης του εισοδήματος. Υπεραπορρόφηση, σημαίνει χαμηλότερο, από ότι το 2013,  βιοτικό επίπεδο για τα επόμενα 40 χρόνια. Άρα η μέση αύξηση του εισοδήματος θα πρέπει να υπερβεί το 3,0% για να υπάρξει έστω και κάποια υποτυπώδης αύξηση του βιοτικού επιπέδου, της τάξεως του 10,0%.

Για κοινωνικά αποδεκτή αύξηση του βιοτικού επιπέδου 18,2%-23,7% θα πρέπει ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ να κυμανθεί μεταξύ 4,0%-5,0%, και η ακαθάριστη αποταμίευση μεταξύ 40,0%- 43,0%.

Πέρα από την κοινωνική διάσταση, απαιτείται ηρωική προσπάθεια στον τομέα της παραγωγικής διαδικασίας. Η απασχόληση, για δημογραφικούς λόγους, δεν δύναται να αυξηθεί πέραν του διπλασίου. Κατά συνέπεια απαιτείται αύξηση της απασχόλησης του παγίου κεφαλαίου της οικονομίας, τουλάχιστο ίση με την αύξηση του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 6-7 φορές, και τεχνολογικός συντελεστής 2,7%-3,8% κατά μέσο όρο ετησίως.

Για να επιτευχθούν οι μεταβολές αυτές θα πρέπει η Ελλάδα να βιώσει ένα άλλο χρυσόν αιώνα του Περικλέους.

Δεν είμεθα οπαδοί του μονόδρομου, και για ακόμη μια φορά διαλαλούμε ότι υπάρχουν λύσεις, των οποίων όμως η επίτευξη, απαιτεί  ρίξεις, νου, πατριωτισμό, κοινωνική συνοχή  και υπεύθυνη πολιτική ηγεσία.  Θελήσαμε να αποδείξουμε ότι η τυχόν έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με τις υφιστάμενες συνθήκες, αποτελεί δυσμενέστατη εξέλιξη, και ενέργεια που κινείται μέσα στα όρια του παραλογισμού.

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ;  

2: Από τα εθνικολογιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΡ                       ( Στατιστική Υπηρεσία) και με το δεδομένο ότι η αυτοαπασχολούμενη εργασία αποτελεί το 32,0% της συνολικής απασχόλησης προκύπτει ότι.

 Το συνολικό εισόδημα της εργασίας, κατά την περίοδο 2009-2013, μειώθηκε κατά 33,0% και το εισόδημα από περιουσία παρέμεινε αμετάβλητο και απορρόφησε το 44,1% του εισοδήματος το 2013, έναντι34,5% το 2009. Το συνολικό εισόδημα φέρεται να έχει μειωθεί μόνο κατά 21,8%.

Αν τα στοιχεία αυτά θεωρηθούν αξιόπιστα, τότε καταδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η πολιτική των μνημονίων στρέφεται ευθέως κατά του εισοδήματος της εργασίας, δηλαδή αποτελεί έντονα ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. Αποτελούν τα στοιχεία; αυτά κόλαφο για το οικονομικό επιτελείο της  κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, επειδή μεταξύ 2012 και 2013, σε ένα μόνο έτος, το εισόδημα της εργασίας φέρεται να έχει μειωθεί κατά 12,4%  έναντι μείωσης του εθνικού Εισοδήματος κατά 6,3% και αύξησης του εισοδήματος του κεφαλαίου κατά 1,0%.

Οι τραγικές αυτές διαπιστώσεις, όπως έχουμε αποδείξει σε άλλα άρθρα μας, οφείλονται στην υπερεκτίμηση του ύψους του εισοδήματος από την ΕΛΣΤΑΡ. κατά 15,0% περίπου. Δηλαδή την περίοδο 2009-2013, η μείωση του συνολικού εισοδήματος ανέρχεται σε 32,0% περίπου, του εισοδήματος της εργασίας σε 43,0% περίπου κα του κεφαλαίου σε 14,5%. Βέβαια υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των διαφόρων κλάδων παραγωγής και οι μειώσεις στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκφράζονται μέσα από την σημαντικότατη μείωση του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων.

Η υπερεκτίμηση αυτή του εισοδήματος, επιτρέπει στην κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η φορολογία των Ελλήνων είναι ακόμη χαμηλή, και ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή. Έτσι ανενόχλητα αυξάνει τα φορολογικά βάρη, καθιστά όλους τους πολίτες φοροφυγάδες, φυλακίζει, κατάσχει σπίτια, καταστήματα, καταθέσεις, μισθούς συντάξεις   

3: ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ:

Για πρώτη φορά θα επιχειρήσουμε πολιτική ανάλυση που άπτεται της πολιτικής συμπεριφοράς των πολιτικών σχηματισμών. Από αρκετό καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι απουσιάζει απελπιστικά ο αντίλογος, ο οποίος με πολιτικά επιχειρήματα επιστημονικά θεμελιωμένα να προτείνει, να αποκαλύπτει, και να αποδομεί τον φαύλο λόγο. Τονίζουμε ότι κρίνουμε πολιτικές και όχι πολιτικούς σχηματισμούς ή πολιτικούς στους οποίους ευχόμαστε ολόψυχα πολιτική σύνεση και προσωπική ευτυχία.

Είναι πλέον κοινή η διαπίστωση, ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν υπολογίζει την κοινωνική οργή, και η αντιπολίτευση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. Διάχυτη είναι επίσης η πεποίθηση ότι με την καθοδήγηση εξωθεσμικών κέντρων, και με πρόσχημα την ανακοπή της πορείας της ΧΑ, προετοιμάζεται διάδοχο κυβερνητικό σχήμα με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στα πλαίσια της παρούσας βουλής, ή μονοκομματική κυβέρνηση με ποσοστό κοινωνικής αποδοχής της, το 20,0% -25,0%.  

Οι ερχόμενες ημέρες θα είναι αποκαλυπτικές. Εάν εκδηλωθεί νέο κύμα ποινικών διώξεων κατά της ΧΑ και κυρίως αν απαγορευτεί με διάφορα προσχήματα η συμμετοχή της στις επερχόμενες εκλογές, τότε καθίσταται εμφανέστατο ότι η παρούσα κυβέρνηση εκκαθαρίζει το τοπίο και προετοιμάζει, έστω ακούσια, την ανενόχλητη επικράτηση του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ, το οποίο σφόδρα αδημονεί να απαλλαγεί από τους ιδεολογικούς του οχτρούς και τους εκλογικούς του αντιπάλους.

Το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις και είναι καθόλα έτοιμο να κυβερνήσει. Το ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ άγεται νομοτελειακά, όπως πιθανότατα και η ΔΗΜΑΡ, εις διαφθορά και οι εναπομείναντες ψηφοφόροι τους εντάσσονται κατά πλειοψηφία στο ΝΠ. Οι μετακινήσεις αυτές εξασφαλίζουν στο ΝΠ την άνετη πλειοψηφία και η αναμενόμενη γιγαντιαία αποχή και ο πολυκερματισμός της πολιτικής ζωής, είναι απόλυτα δυνατό να εξασφαλίσουν στο ΝΠ απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πολύ σύντομα θα πρέπει να αναμένεται, απολύτως νόμιμα και με κοινοβουλευτικά αδιάβλητες διαδικασίες, η μετατροπή της χώρα σε μονοκομματικό κράτος.

 Η παρούσα κυβέρνηση έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα, με πράξεις της στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Έχει καταστεί ευάλωτη και πολλαπλά εκβιαζόμενη. Είναι απόλυτα πιθανό, εκβιαζόμενη και με αντάλλαγμα την πολιτική επιβίωση ενίων εκ των  μελών της, να προχωρήσει σε πράξεις που θα οδηγήσουν την χώρα στα όρια της κοινωνικής σύγκρουσης. Οι ερχόμενες ημέρες είναι πονηρές και αναμφίβολα η τυχόν αντιμετώπιση των αντιπάλων με ποινικές αποφάσεις, συνιστά δημοκρατική εκτροπή με απρόβλεπτες προεκτάσεις.

Με τις θέσεις αυτές δεν εκφράζουμε πολιτικές προτιμήσεις. Απλά προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την δημοκρατία. Πεποίθηση μας είναι ότι μετά τον Θεό είναι ο λαός και κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν νομιμοποιείται να αμφισβητεί την ετυμηγορία των πολιτών. Αποτελεί δε, πολιτική εκτροπή με επικίνδυνες διαστάσεις,  να θεωρούνται  οι πολίτες  πολιτικά ανώριμοι και να ακυρώνεται με φυλακίσεις και απαγορεύσεις η ψήφος τους, επειδή επιλέγουν αυτό που κάποιοι θεωρούν λάθος.

 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΟ.

 Άποψη μας είναι, ότι ο στείρος αντιμνημονιακός λόγος, αυξάνει την ζωή της πολιτικής των μνημονίων, όταν δεν συνοδεύεται από εναλλακτικές επιστημονικά θεμελιωμένες πολιτικές προτάσεις και όταν δεν αποκαλύπτει την απάτη που ευδοκιμεί στον Ευρωπαϊκό χώρο.

3.1: Η έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική οικονομία υπερβαίνει τα 130,0δις ευρώ και συνεχώς το πρόβλημα επιδεινώνεται. Χωρίς επαρκή ρευστότητα αποτελεί ουτοπία ο τυχόν ισχυρισμός ότι είναι δυνατή η έξοδος από την κρίση. Ή ευρώ και μνημόνια ή χωρίς μνημόνια και μια άλλη συμπληρωματική του ευρώ νομισματική πολιτική. Αυτές είναι οι διαθέσιμες πολιτικές, και οι πολιτικοί σχηματισμοί οφείλουν χωρίς περιστροφές να γνωστοποιήσου την επιλογή τους.

ΌΣΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΥΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

3.2: Αποδείχτηκε στην πρώτη παράγραφο ότι η τυχόν έξοδος της Ελλάδος στις αγορές, συνεπάγεται γιγαντιαία αύξηση και υπερδιπλασιασμό του κόστους του δανεισμού. Ασφαλώς το γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί, και όμως η κυβέρνηση πανηγυρίζει και η αντιπολίτευση συναινεί με την σιωπή και τον στείρο αντιπολιτευτικό λόγο. Διερωτηθήκαμε γιατί; Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την κομισιόν, η οποία μας είπε ‘’ξεχάστετο, είναι αντικειμενικά ανέφικτο’’, όπερ εστί μεθερμηνευόμενο.

 Προετοιμάζεται η υπογραφή του τρίτου μνημονίου με τις ευχές όλων μας και την συνηγορία της επιστήμης.

                BEST, IS THE LEAST BAD.

ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΣΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.   

3.3:Τα γεγονότα που συμβαίνουν σε Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Ελλάδα και αλλαχού, παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κοσμοκράτειρα δύναμης αντεπιτίθεται, διά του διασκορπισμένου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μυστικού στρατού της. Αναμενόμενο ήταν. Η ιστορία, διδάσκει πως η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ αφαιρείται και ποτέ δεν παραδίδεται. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις περί επανάληψης των γεγονότων του 2010. Η κρίση χρέους στις ΗΠΑ, το αδύναμο δολάριο,  η διεθνής οικονομική κρίση και ο ισχυρότατος οικονομικός, στρατιωτικός και πολιτικός ανταγωνισμός από Ρωσία και Κίνα, συνεπάγονται τεράστια ζημία για τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Η χώρα αυτή, εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη, πρόσω ολοταχώς, να αντιδράσει.

Η διά του κ. Παπανδρέου προκληθείσα κρίση χρέους στην ευρωζώνη το 2010, ανέκοψε την επέκταση της κρίσης,  και το επόμενο έτος η οικονομία των ΗΠΑ.    πραγματοποίησε τεράστια κέρδη. Ταπεινή μας άποψη είναι ότι η ίδια ακριβώς ιστορία, με άλλα ονόματα, βρίσκεται στην αρχή της επανάληψης της.

Αν οι σκέψεις αυτές επαληθευτούν τότε θα πρέπει σύντομα, να αναμένεται.

3.3.1: Αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα με συμπράξεις μέσα από την παρούσα βουλή, ή με εκλογές και κυβερνητική αυτοδυναμία με τον πολυκερματισμό των πολιτικών δυνάμεων, την επηρεασμένη ποικιλοτρόπως αποχή, και την απουσία, ισχυρής αντιπολίτευσης.

3.3.2: Αίτημα της Ελλάδος, με την συνεπικουρία του ΔΝΤ, για υποδιπλασιασμό του Ελληνικού χρέους, και αναστολή εξόφλησης τοκοχρεολυσίων τουλάχιστο για τα επόμενα 10 έτη και με πρόσχημα, την διάσωση του ‘’ευρώ των λαών’’. Αν το αίτημα γίνει αποδεκτό, τότε θα ακολουθήσουν ανάλογα αιτήματα και από άλλες υπερχρεωμένες χώρες, τα οποία  γενόμενα αποδεκτά,  οδηγούν σε πρόβλημα χρέους την Γερμανία. Αν δεν γίνουν αποδεκτά, τότε πιθανότατα η Ελλάδα, μονομερώς,  θα κηρύξει μείωση χρέους και αναστολή εξόφλησης τοκοχρεολυσίων με τις ίδιες ακριβώς συνέπιες.

3.3.3: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το 2014 θα επαναληφθούν τα γεγονότα του 2010. Αλλαγή κυβέρνησης, επίθεση κατά του ευρώ και πρόβλημα χρέους στην ευρωζώνη το οποίο θα πλήξη τις ισχυρές χώρες του Βορρά, και σημαντικές απώλειες κεφαλαίων Κίνας και Ρωσίας, είναι τα λογικά αναμενόμενα. Αν οι σχεδιασμοί αυτοί γίνου πράξεις, θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις των θιγομένων χωρών. Αποτελεί όμως βεβαιότητα ότι τα Ελληνικά κόμματα έχουν μυστικά προγράμματα και διακρατικές συμφωνίες, και σε αυτά οφείλονται πράξεις και παραλείψεις τους που κινούνται μέσα στα όρια του ανεξήγητου.

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: