Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΟΔΥΝΗΣ:






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ axentrika17
                         


                            ΚΡΑΥΓΗ ΟΔΥΝΗΣ.

‘’Είναι ντροπή για την Ευρώπη, να ανέχεται μια χούφτα παρανοϊκών να  οδηγούν λαούς σε  λιμοκτονία, και να επιχειρείται για λογαριασμό της,  γενοκτονία εθνών. Είναι ντροπή, που σαν χολέρα απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη και που η τυχόν εξάπλωση της  θα απαιτήσει  να χυθούν ποταμοί αίματος, για να ξεπλυθεί η ντροπή’’.   

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

            1:  Σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εισοδηματικής προσαρμογής για την επίτευξη της δημοσιονομικής της εξυγίανσης, την οποία υποχρεώθηκε να ακολουθήσει η Ελλάδα, εκβιαζόμενη και  πιεζόμενη ασφυκτικά από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την commission, είναι η πλήρης αποδιοργάνωση και καταστροφή της οικονομίας της, σε βαθμό Λιμοκτονίας του λαού της. Ενδεικτικό της κατάστασης της οικονομίας είναι το γεγονός ότι, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και κάτω από συνθήκες έντονης λιτότητας, απαιτούνται ΤΡΙΑΝΤΑ (30) χρόνια, για να επανέλθει η απασχόληση και το εθνικό εισόδημα στα επίπεδα του 2009. Για να αποφευχθεί η λιμοκτονία επιβάλλεται.

            2:Αποκατάσταση της νομιμότητας,  της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και  των επενδυτών στην φορολογική κυρίως πολιτική. Δηλαδή σύνεση και δημοκρατία.

            3: Άμεση διακοπή των όποιων προγραμμάτων περικοπών εισοδημάτων και αύξησης της φορολογίας.

            4: Απόσβεση του 50,0% των δανείων και μείωση του επιτοκίου κάτω του 1,5%.

            5: Αναστολή εξόφλησης τοκοχρεολυσίων για τα επόμενα 20 χρόνια. Οι δανειστές να αναλογιστούν ότι τους συμφέρει να εισπράξουn τα μισά από το να τα χάσουν όλα.

            6: Συμπεφωνημένη καθιέρωση στην Ελλάδα συστήματος διπλού εθνικού νομίσματος, ΕΥΡΩ και ΔΡΑΧΜΗΣ, ( ίδε σχετικό άρθρο στο (axentrika25) για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας, χωρίς ανεπιθύμητες επιπτώσεις πάνω στην σταθερότητα του ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

            7: Το σύστημα του διπλού εθνικού νομίσματος, έχει την δύναμη να διασώσει την δημοκρατία,  την ειρήνη, το ευρώ και την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη. Για αυτό ας αποφασιστεί η εφαρμογή του, έστω και πειραματικά στην περίπτωση της Ελλάδας και γενικά των νοτίων περιοχών της Ευρώπης.    
 

ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: 

Στην πρόσφατη ιστορία αυτού του κόσμου, και 70 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων, ο κόσμος αδιάφορος, ίσως και χαιρέκακα, βιώνει ακόμα ένα ολοκαύτωμα των Ελλήνων. Και όμως και οι δύο αυτοί λαοί, προσέφεραν στον κόσμο, ότι το ποιο ανθρώπινο υπάρχει σήμερα. 

Οι ΜΕΝ προσέφεραν την σάρκα, το υλικό στοιχείο (Ιησούς Χριστός υιός Δαυίδ) και οι ΔΕ  προσέφεραν το πνεύμα και προετοίμασαν την ανθρωπότητα να κατανοήσει και να αποδεχτεί τον Θείον Λόγο. ( Ένα το ΕΙΝΑΙ, απολύτως ελεύθερο, και των πάντων, ορατών και αοράτων, Δημιουργό, και φύση αγαθό, και δίκαιο, και πάνσοφο, και  παντοδύναμο και περιορίζεται μόνο από την ίδια του την φύση.)

Πρόδρομος και Απόστολος και Διδάσκαλος του Χριστιανισμού, του ανθρωπισμού, της κοινωνικής και ατομικής ελευθερίας της βούλησης, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της ιατρικής, των γραμμάτων, της επιστήμης ΕΙΝΑΙ το Ελληνικό πνεύμα. Δωρεάν έλαβαν από τον Θεό και δωρεάν έδωσαν στους ανθρώπους.

Και ο κόσμος, έκτοτε, μετά την σταύρωση του ΑΘΩΟΥ, αρέσκεται να σκοτώνει Έλληνες. Λίγοι απομείναμε, και οι εθισμένες σε ολοκαυτώματα Γοτθικές ηγεσίες, με την πλήρη ανοχή των ευεργετημένων, επιχειρούν σήμερα την εξόντωση μας, με τον ποιο βάρβαρο τρόπον, τον αργό θάνατο, την ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ.

Κραυγή οδύνης είναι το γράφημα μου αυτό. Αν ο Θεός επιτρέψει, την δια του φόνου απόσυρση των Ελλήνων από την ΓΗΣ, τότε ο κόσμος ας είναι βέβαιος ότι από την ΓΗΣ αποσύρετai και η Θεία πρόνοια, και η ΓΗΣ γίνεται ο πλανήτης των κολασμένων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ;   ΟΧΙ, κατηγορηματικά ΟΧΙ. Στα ενδιαφέροντα μας δεν είναι να συγκινήσουμε, γιατί γνωρίζουμε τα μελλούμενα. Με την επιστημονική λογική και με την βοήθεια της επιστήμης των επιστημών, τα μαθηματικά, φιλοδοξούμε να αποκαλύψουμε και να αποδείξουμε ότι σήμερα με την ανοχή του κόσμου και την συνενοχή του σύγχρονου ΕΦΙΑΛΤΗ,

‘’Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα απάνθρωπο σχέδιο, Γοτθικής προέλευσης, γενοκτονίας των απανταχού Ελλήνων.  Ένα βάρβαρο και επαίσχυντο σχέδιο, που επιχειρείται με την μέθοδο του αργού θανάτου, την ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ, και  που κανείς δεν ξέρει αν είναι λιγότερο ή περισσότερο επώδυνη,  από την μέθοδο των θαλάμων αερίων’’.
 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ:

Α: Αξιοπιστία στατιστικών εισοδήματος:

Είμαστε πλήρως ενήμεροι με όλες τις στατιστικές που αφορούν την Ελληνική, και όχι μόνο, οικονομία. Εδώ θα περιοριστούμε στα απολύτως απαραίτητα και είμεθα στην διάθεση του όποιου καλόπιστα αμφισβητήσει τα γραφόμενα μας.

Για τα έτη 2009, 2012, και 2013 και σε εκ. ευρώ η ΕΛΣΤΑΡ μας πληροφορεί ότι

--Εισόδημα εξηρτημένης εργασίας                     86381         63969          55013     -36,3%

--Εισόδημα από περιουσία                             122403        108088       104420    -14,7%

--Συνολικό Εισόδημα                                       208874         172057        159439    -23,7%

--Απασχόληση σε χιλ. άτομα.                               4523           3720         3631     -19,7%

Τα αυτοαπασχολούμενα άτομα ανέρχονται στο 32,0% της συνολικής απασχόλησης.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, υπολογίζεται ότι,

--Μέσες αποδοχές εξηρτημένης εργασίας      28082               25228              22280.

--Εισόδημα αυτοαπασχολουμένων                  48762               30025              25887

--Συνολικό εισόδημα εργασίας                       135143               93004              80900

--Εισόδημα από περιουσία                              77731               78063              78539

--Συνολικό εισόδημα                                      208874              172057           159439

 

Από αυτά διαπιστώνεται ότι,

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΡ, και με την κάλυψη της Euro stat, κατά την τετραετία 2009-2013, η εργασία απώλεσε το 41,2% του εισοδήματος της, και οι κεφαλαιούχοι εκμεταλλευόμενοι την κρίση, αύξησαν τα κέρδη τους κατά 6,5 %. Ακόμη περισσότερο η συμμετοχή της εργασίας στην κατανομή του εισοδήματος, από 64,7% το 2009 μειώθηκε στο 50,7% το 2013, και αυξήθηκε η συμμετοχή του κεφαλαίου από 35,3% σε 49,3%.

Υπάρχει πληθώρα οικονομικών δεικτών που καταμαρτυρούν ότι βιομηχανία, εμπόριο, εστίασης, ξενοδοχεία, ενοίκια κλπ., υπέστησαν σημαντικότατες μειώσεις στα έσοδα τους και κατά προέκταση στο εισόδημα τους.

 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΡ.    Η επιστημονική αντικειμενικότητα μας επιβάλλει να μην υιοθετήσουμε την έμμεση άποψη της  ΕΛΣΤΑΡ, ότι   το Ελληνικό κεφάλαιο εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση και ότι συμμετέχει ενεργά και ενσυνείδητα στην λιμοκτονία των Ελλήνων εργαζομένων. Βέβαια υπάρχει ερμηνεία του παράδοξου.

Με σταθερή την συμμετοχή του κεφαλαίου στην διανομή του συνολικού  εισοδήματος στο 35,,0%, και με αναθεωρημένο το ύψος του  εισοδήματος στα 130750 εκ. ευρώ,  το εισόδημα από περιουσία υπολογίζεται στα 45760 εκ. ευρώ.  Η διαφορά με την εκτίμηση των 78539 εκ. ανέρχεται σε 32780 εκ ευρώ, και κατά σύμπτωση ισούται περίπου με το ύψος της αξίας της φυσικής φθοράς του παγίου κεφαλαίου της οικονομίας.

Κατά την τετραετία της κρίσης οι ακαθάριστες επενδύσεις του παγίου κεφαλαίου της οικονομίας είναι αρνητικές, και συνεπώς η φυσική φθορά του παγίου κεφαλαίου  δεν αναπληρώνεται, Υπάρχουν επίσης βάσιμες ενδείξεις ότι ο όγκος της παραγωγής υπολείπεται του ύψους των αποσβέσεων. Άρα για την συναγωγή αντικειμενικής άποψης, απαιτείται η εκτίμησης του ΑΕΠ με βάση την  προστιθεμένη αξία κατά κλάδο παραγωγής.

Β: Αξιοπιστία αποπληθωριστή.

Η ΕΛΣΤΑΡ μας πληροφορεί .ότι οι εκτιμήσεις σε σταθερές τιμές του εισοδήματος, , για τα τελευταία τρία τρίμηνα είναι προσωρινές, επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα αποπληθωριστή, το οποίο προσδοκά να επιλύσει σε συνεργασία με την Euro stat.

. Επιστημονικά αναληθείς ο ισχυρισμός, επειδή το πρόβλημα των δεικτών παραμένει άλυτο στην στατιστική επιστήμη. Για τον λόγο αυτό, εκείνο που ενδιαφέρει είναι η διαχρονική συνέπεια των μεθόδων εκτίμησης των δεικτών. Μερική αναθεώρησης τους, είναι εκ προοιμίου και αυταπόδεικτα επιλήψιμη

Επειδή στην χώρα των μνημονίων επικρατεί και η φαιδρότητα, είμεθα υποχρεωμένοι να αποσαφηνίσουμε την αληθή έννοια του αποπληθωριστή. Ο αποπληθωριστής είναι απαλλαγμένος από την επίδραση των εμμέσων φόρων και των τιμών των εισαγομένων προϊόντων. Κατά συνέπεια,

« Οι μεταβολές του συνεπάγονται αντίστοιχη μεταβολή του εισοδήματος των συντελεστών παραγωγής, δηλαδή της εργασίας και του κεφαλαίου. Δηλαδή ο αποπληθωριστής δεν αναφέρεται στην αγοραστικά αξία του εισοδήματος. Αναφέρεται στον προσδιορισμό του όγκου παραγωγής, ή κατά το επιστημονικότερο, αφαιρεί από την αύξηση των αμοιβών, το μέρος που δεν ερμηνεύεται από την αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας ( ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ)  και την ποσοτική μεταβολή της απασχόλησης των συντελεστών παραγωγής.’’

Κρίσιμο ερώτημα είναι, αν οι μεταβολές των χρηματικών αμοιβών, ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στις μεταβολές του πληθωρισμού, ή αν ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ στην αγορά των συντελεστών παραγωγής. Κάτω από ομαλές συνθήκες λειτουργίας της οικονομίας, ισχύει το πρώτο, δηλαδή οι αμοιβές προσαρμόζονται στο ύψος του πληθωρισμού. Κάτω από καθεστώς έντονων μνημονιακών και μονοπωλιακών παρεμβάσεων, οι αμοιβές προσδιορίζονται διοικητικά ή εξωγενώς.

Είναι άκρως ηλίθιο και δόλιο να αναμένεται ότι οι μεταβολές των χρηματικών αμοιβών, θα έχουν αξιόλογη επίδραση επί των εσωτερικών τιμών όταν. Η αιτιώδης σχέση είναι ασθενής, οριακή και υστερεί σημαντικά χρονικά, όταν η αγορά ετοίμων προϊόντων, υφίσταται έντονες τις επιδράσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς και όταν στην εσωτερική παραγωγική διαδικασία, κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30,0% συμμετέχουν οι εισαγόμενες πρώτες ύλες, οι τιμές των οποίων προσδιορίζονται στην διεθνή αγορά.

Συμπερασματικά, η σημαντική μείωση του αποπληθωριστή του εισοδήματος στην Ελλάδα των μνημονίων, δηλαδή κατά την περίοδο   2009-2013, καταγράφει με τον ποιο έντονο τρόπο τα αποτελέσματα της ανθρωποκτόνου πολιτικής της εισοδηματικής προσαρμογής. Καταγράφει την κλοπή της περιουσίας και του μόχθου ενός λαού από τους Ευρωπαίους συμμάχους τους και κυρίως από τους Γότθους και τους συγγενικούς τους λαούς. Δεν είναι υπερβολή, και λυπάμαι γιατί το φτωχό ….λεξιλόγιο μου και η νομοθεσία, δεν μου επιτρέπουν να περιγράψω  με τον προσήκοντα  τρόπο την πραγματικότητα.

ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑΣ. 

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ :

Α:  Η οδυνηρή πραγματικότητα:  

Είναι τραγωδία για όσους από εμάς η ζωή και η παιδεία, τους δίδαξε πως να αποκωδικοποιούν, μέσα από τους μορφασμούς των προσώπων, τον ανθρώπινο πόνο, την απόγνωση και την απελπισία.

Είναι τραγωδία για όσους από εμάς βλέπουν την ψυχή και διαβάζουν τους διαλογισμούς  ΑΝΘΡΩΠΩΝ, μέσα από τους αριθμούς των στατιστικών. Για όλους εμάς οι στατιστικές έχουν ψυχή, χαρά, και πόνο, και θλίψη, και αποστεωμένα κορμιά παιδιών που απορημένα, με τα θλιμμένα τους μάτια, μας ερωτούν, ΓΙΑΤΙ;   Αυτές είναι οι στατιστικές για εμάς, ένα ζωντανό ΚΑΤΗΓΟΡΩ όταν, με το μέγεθος τους, περιγράφουν την σύγχρονη Ελληνική τραγωδία. Ας δικαιολογήσουμε τα γραφόμενα μας.

Με βάση τα δεδομένα του προηγούμενου πίνακα  και όσα αναφέρονται στο παράρτημα υπολογίζονται με μεγάλη φειδώ τα πραγματικά νούμερα που περιγράφουν πολύ ανάγλυφα, την τραγική πραγματικότητα μέσα στην οποία εκβιαστικά  ζουν οι Έλληνες πολίτες.

--Μέσες Αποδοχές εξηρτημένης εργασίας.     28082           ---------        21300     -24,2%

--Αριθμός μισθωμένης εργασίας, σε χιλ.            3076       ----------          2323     -24,5%

--Αριθμός αυτοαπασχολουμένων, σε χιλ.           1447          ---------           1045     -27,8%

--Ισοδύναμη απασχόληση σε χιλ.                         4523          ---------           3368     - 25,6%

 

--Εισόδημα εργασίας                         64,7       135141       ----  58,3       76190     -43,6%

--Εισόδημα από περιουσία.               35,3         73732        ----  41,7        54560    - 26,0%

--Συνολικό Εισόδημα.                       100,0        208873       ----  100,0     130750  - 37,4%

 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:

  1: μείωση του εισοδήματος της εργασίας κατά 43,6% και του συνολικού εισοδήματος κατά 37,4%, έναντι 36,3% και 23,7% αντίστοιχα, που είναι οι εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΡ.

2: Μείωση ισοδύναμης απασχόλησης κατά 25,6% έναντι 19,7% που είναι η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΡ. Για να επανέλθει η απασχόληση στα επίπεδα του 2009, θα πρέπει να γίνουν καθαρές  επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, της τάξεως των 265 δις ευρώ και να ενεργοποιηθεί το πάγιο κεφάλαιο που σήμερα υποαπασχολείται.

3: Με επιτόκιο 1,5% και χρόνο λήξεως του χρέους τα 40 χρόνια, το ετήσιο τοκοχρεολύσιο  ανέρχεται σε 11,6 δις ευρώ.. Με επιτόκιο 1,0% και απόσβεση του 50,0% του χρέους, το τοκοχρεολύσιο υπολογίζεται στα 5,3 δις ευρώ. και η συνολική δαπάνη στα 212 δις ευρώ. Αθροίζοντας και το ποσό των απαιτουμένων επενδύσεων προκύπτει ότι μέσα στα επόμενα 40 χρόνια η οικονομία για να μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της και να φθάσει το επίπεδο απασχόλησης στα επίπεδα του 2009, θα πρέπει να αποταμιεύσει 1357 δις ευρώ.

4:  Από την σχέση 7 του παραρτήματος, προκύπτει ότι η μείωση του μέσου εισοδήματος της εργασίας, δύναται να οφείλεται σε ανάλογη μείωση της τεχνολογικής προόδου (r) ή του αποπληθωριστή. (dP/P). Από τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας και από τις παραμέτρους που ισχύουν για την Ελληνική οικονομία, προκύπτει μείωση του εθνικού προϊόντος κατά 27,0%, έναντι μείωσης του εθνικού εισοδήματος  κατά 37,4%.

Η ερμηνεία της διαφοράς των δύο μεγεθών είναι πολύπλοκη. Η  πολιτική της εισοδηματικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, συμπιέζει τις αμοιβές και δεν επηρεάζει το ύψος των τιμών των εισαγομένων προϊόντων με τις οποίες εξομοιώνονται και οι πάσης μορφής διαρροές εισοδημάτων και άλλων αξιών.

Από τις σχέσεις 9.1 και 9.2 του παραρτήματος, προκύπτει ότι η σχετική αύξηση των τιμών των εισαγομένων προϊόντων, συμπιέζει βίαια και κατά ίσο ποσοστό,  την παραγωγικότητα της εργασίας, δηλαδή ισοδυναμή με βίαιη υφαρπαγή του μόχθου των εργαζομένων από τους δανειστές.

Η μέτρηση του εθνικού εισοδήματος της Ελλάδας σε τιμές εισαγωγών, αποκαλύπτει  μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας, κατά 15,0% περίπου και συμπίεση του πραγματικού  εισοδήματος από το  -27,0% στο  -37,4% Αυτός είναι ο λεγόμενος αποπληθωρισμός εισοδήματος που επιδιώκεται με την πολιτική της εισοδηματικής προσαρμογής Ο όρος ‘’αποπληθωρισμός’’ είναι απατηλός, γιατί στην ουσία πρόκειται για συνειδητή συμπίεση του πραγματικού εισοδήματος, μέσα από μια βίαιη  και δικτατορική επέμβαση της κρατικής εξουσίας στην αγορά των συντελεστών παραγωγής.

Προκύπτει από αυτά, πέραν από την οικονομική διάσταση του προβλήματος, ότι η κοινοβουλευτική λειτουργία είναι θεσμός, δεν είναι όμως η  δημοκρατία. Αντίθετα κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, είναι απόλυτα δυνατό να εξελιχθεί σε φασισμό, όπως έγινε στην Ιταλία του Μουσολίνι  και στην Γερμανία του Χίτλερ.

5: Το βασικό ερώτημα που βασανίζει είναι. Ποια είναι τα απαιτούμενα για να επανέλθει η Ελληνική οικονομία στα επίπεδα του 2009.

5.1: Αύξηση εισοδήματος κατά 60,0%, απασχόλησης κεφαλαίου κατά 43,0%, απασχόλησης εργασίας κατά 34,5% και αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας κατά 22,0%, η οποία να διατεθεί για αύξηση της μέσης αμοιβής της εργασίας κατά 31,5%. Δηλαδή, αν παραμείνουν οι σχετικές τιμές του εθνικού προϊόντος αμετάβλητες, απαιτείται  γιγαντιαία προσπάθεια αύξησης της παραγωγικότητας της οικονομίας.

5.2: Με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,1% , απαιτούνται  15 έτη για να επανέλθει το εισόδημα στα επίπεδα του 2009. Θα πρέπει όμως, μέσα στο διάστημα αυτό  να χρηματοδοτηθούν ακαθάριστες επενδύσεις της τάξεως των 595 δις ευρώ, καθαρές επενδύσεις ύψους 265 δις, και εξόφληση τοκοχρεολυσίων ύψους 80 δις ευρώ. Συνολικά θα πρέπει η ακαθάριστη αποταμίευση της οικονομίας να ανέλθει στα 675 δις ή στο 27,5%  του εισοδήματος και να υπεραπορροφήσει την αύξηση του εισοδήματος, που υπολογίζεται στα 489 δις ευρώ.. Άρα η οικονομία δεν μπορεί να στηρίξει αυτοδύναμο ρυθμό ανάπτυξης 3,1%

Είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι απαιτούνται 30 χρόνια και μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 1,6%  για να μπορέσει η Ελληνική οικονομία, αυτοδύναμα να επανέλθει στα επίπεδα του 2009. Κατά την περίοδο αυτή θα πρέπει να εξοφληθούν τοκοχρεολύσια ύψους 159 δις, και να χρηματοδοτηθούν ακαθάριστες επενδύσεις 925 δις από τις οποίες 265 δις καθαρές νέες επενδύσεις. Η ακαθάριστη αποταμίευση να κυμανθεί στα 1084 δις ή στο 22,3% του εισοδήματος και να απορροφήσει το 68,0% της αύξησης του εισοδήματος. Πληροφορούμε ότι η ανάπτυξη δεν γίνεται με ευχολόγια. Το κόστος της ανάπτυξης είναι οι νέες επενδύσεις του παγίου κεφαλαίου.   

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Μετά το Γοτθικό ολοκαύτωμα του Άουσβιτς, το Γοτθικό ολοκαύτωμα του ΕΥΡΩ.        Η πολιτική της εισοδηματικής προσαρμογής, με στόχο την δημοσιονομική εξυγίανση για την προστασία του Ευρώ και έμμεσα την de facto αναγνώριση του εκδοτικού προνομίου στο Γοτθικό κράτος, έχαν σαν αποτέλεσμα την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ της Ελληνικής οικονομίας και την λιμοκτονία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ειδικότερα,

1: Πρωτόγνωρη, σε καιρούς πολέμων, ειρήνης και φυσικών καταστροφών, μέσα σε τέσσερα μόνο χρόνια, η συμπίεση του εισοδήματος τουλάχιστον κατά 37,4%, της απασχόλησης της εργασίας κατά 25,6%, της φυσικής φθοράς κεφαλαίου ύψους 270 δις ευρώ, την υποαπασχόληση παγίου κεφαλαίου ύψους 145 δις ευρώ, την συμπίεση του πραγματικού εισοδήματος μέσα από βίαιες παρεμβάσεις στην αγορά των συντελεστών της παραγωγής κατά 15,0% και την αύξηση της ανεργίας στο 48,3%  των ισοδύναμα απασχολουμένων.

2: Οι δυνάμεις της Ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Η αποταμιευτική ικανότητα της είναι έντονα αρνητική, και η πολιτική αποπληθωρισμού του πραγματικού εισοδήματος που της έχει επιβληθεί, οδήγησε σε σημαντική συμπίεση της παραγωγικότητας της οικονομίας. Έτσι σήμερα απαιτούνται σημαντικά μεγαλύτερες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου για να παραχθεί ένας ορισμένος όγκος παραγωγής. Η πολιτική του αποπληθωρισμού χειροτέρευσε σημαντικά τους όρους ανταλλαγής Ελληνικών με κοινοτικά προϊόντα.

3: Είναι ντροπή για την Ευρώπη. Ανέχθηκε μια χούφτα  παρανοϊκών  να  καταστρέψει μια ανθούσα προ 4 ετών οικονομία και  να οδηγήσει ένα λαό σε κατάσταση λιμοκτονίας. Καταστροφή, disaster, catastrophe, katactpoφa, που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι  χρειάζονται, κάτω από συνθήκες  έντονης λιτότητας, τριάντα χρόνια  για να επανέλθει η Ελληνική οικονομία  στα επίπεδα του 2009.                                 

                                      ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

1:   Q =   A ert  Kα  Lb  = Fk  K  + FL  L ,      if  α+b =1 :  (C-D) P Function.

From (1) by derivation it is obtained the marginal products of capital (K) and labor (L)

2.  dQ/dK=Fk= α A ert  (L/K)b      and     dQ/dL=  FL= .b A ert (K/L)α

By substitution to the second part of one, it is proved that when α+b = 1. The national product equals the sum of the products of the factors of production, with their marginal products.

3. Q = FK K+ FL L= α Α ert (L/K)b K + b  A  ert  (K/L)α L=

=   α A ert  Lb  K1-b  + b A ert L1-α Kα =  A ert Lb Kα  

since  α+ b=1

By taking the second derivative of (3), and making the algebraic operations, we take the very important (4) and (5) functions, from which result that,

4.  dFK= α Α ert (L/K)b r dt + α b  A  ert  (L/K)b-1  d(L/K) =  

 =  r FK  dt   + b  FK  d ( L/K) (K/L)   and     dFk/FK = r dt + b d(L/K) (K/L),

Since  FK= α Α ert  (L/K)b . By the same way we have

5.  dFL /FL = r dt + α d(Κ/L) (L/K)

The change of the marginal productivities depends upon the technological factor (r) and the relative employment of the factors of production.

6. From 4 and 5 we have  (1/b) dfK / Fk  + (1/α) dfL /FL = r/αb           and from ( 6.1) it is concluding that the change of the relative employment of the factors of production, doesn’t affect the sum of the marginal productivities, which means that has no any effect upon the  competitiveness  οf the total  economy.

6.1.  α dFK/FK + b dFL/FL =rdt

P= Deflator of income. By multiplying P, with the marginal productivities, we have the remunerations of labor and capital.

Since  p FK = R     and  pFL  = W  we have    dFK/FK= dR/R - dp/p  and

dFL/FL= d W/W –dp/p and by substitution  to 6,1.

7.    α d R/R+ b dW/W= r +dP/P

From 7 it is concluding that the change of the remuneration of the factors of production is proportional to the change of the income deflator and the technical coefficient (r).

8.   Q- the quantity of product

 K= the Quantity of fix capital.

      L= the quantity of labor.

     W= the average wage rate.

      R= the Average rate of fix capital.

      P= the income deflator.

        α= The share of capital to the total production = 0,3

      b= The share of labor to the total production = 0,7     

8.1. Between 2009- 2013 the average wage of labor degrees, 14,0% by cutting up the thirteen and fourteen wages of all employees,  20,0 % by diminishing the monthly wage rates of civil servants and 10,0% by diminishing the wage rates of individual  employees. All these cuttings, makes an average cut of wages, at least 24,0%

8.2 The average wage rate of the self employees, it is 1,2 times, higher than the corresponding rate of employees.

8.3 Employment in equivalent persons is those who work the same length of time between 2009 and 2013. So, because of the part time employment, the number of employees in equivalent persons in 2013 is diminishing to 3368000 from 3631000, which are given by the official statistics.

8. 4. The physical depreciation of fix capital, during the period 2009- 2013, is about 20,0%, and the rate of return of fix capital has be diminished by 6,0%

9:  The income expressed in import prices is

Income = Y =(P/ PM)Q  and by manipulation we have

9.1   dY/Y = d(P/PM)(P/PM) + d Q/Q = α dK/K +b dL/L+bd FL/FL   AND 

   9.2   d (PM/P) (P/PM) =b dFL/FL

Δεν υπάρχουν σχόλια: