Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


ΑΦΙΕΡΩΜΑ  ΣΤΟΥΣ κ.κ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.  Ακούσαμε τις δηλώσεις του κ Υπουργού των οικονομικών ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013, και περί καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας, την διετία του2007 – 2009, από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και δεν εξεπλάγημεν, περιέργως!!

Ακούσαμε την στήριξη του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τον κ. Στουρνάρα, και περιέργως δεν εξεπλάγημεν!!. Γνωρίζουμε ότι στο κόμμα αυτό το σήμερα εχθρεύεται το δικό του χθες. Είναι ένα κόμμα χωρίς ρίζες. Είναι το κόμμα των επιγόνων.

Περιέργως όμως, μας ήρθαν στον νου τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Σημίτη και εξεπλάγημεν για το απύθμενο θράσος μερικών από τα πρόσωπα που με τις εισηγήσεις τους συνέβαλα τα μέγιστα, στα αδιέξοδα που κληροδότησα στην κυβέρνηση Καραμανλή. Το σήμερα, θα αναφερθώ μόνο σε δύο περιπτώσεις. Τα υπόλοιπα θα σχολιασθούν με άρθρα μας του χθες. 

1: Επί διακυβέρνησης Σημίτη, το εσωτερικό χρέος του κράτους, έγινε εξωτερικό χρέος. Δηλαδή τα έντοκα γραμμάτια (εσωτερικό χρέος) εξοφλήθηκα με εξωτερικό δανεισμό, σε ομολόγα, σε ευρώ. Έτσι προέκυψε μια τεράστια αύξηση της ρευστότητας, η οποία χρηματοδότησε κατά συντριπτικό ποσοστό, κερδοσκοπικές χρηματιστηριακές αγοραπωλησίες. Ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος των δανείων χρησιμοποιήθηκε για καταναλωτικές παροχές από το κράτος και τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ που παρατηρήθηκε κατά την διακυβέρνηση Σημίτη.  Δηλαδή κατά την περίοδο Σημίτη, η κατανάλωση υπερέβαινε κατά πολύ το εισόδημα, και η διαφορά εκαλύπτετο με εξωτερικό κρατικό και τραπεζικό δανεισμό. Η Ελληνική οικονομία επί Σημίτη κατέστη έντονα καταναλωτική, και έντονα ευημερούσα, επικάθετο  πάνω σε ξύλινα πόδια.

2:  Όλοι οι πολιτικοί γνώριζαν ότι η επίτευξη των κριτηρίων ένταξης στην Ευρωζώνη, στηριζόταν πάνω σε κατασκευασμένα στατιστικά στοιχεία. Πρώτη διδάξασα η Γερμανία. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι την περίοδο 1998 – 2003, οι καθαρές δανειακές ανάγκες του κράτους προσμετρήθηκαν σε 37662 εκ. και η αύξηση του χρέους έφτασε τα 60819 εκ. ευρώ. Απόκλιση 61,5%. Τα αντίστοιχα ποσά το 2004 -2008, ήταν 55590 εκ. και 60242 εκ. αντίστοιχα. Απόκλιση 8,4%.  Τα υπόλοιπα, επιτρέψατε μας να τα σχολιάσουμε με άρθρα του χτες. 

Α; Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010, γράφαμε στο axentrika25. 
                    Το άρθρα γράφτηκε επί κ. Παπακωνσταντίνου, ταιριάζει όμως απόλυτα και στην περίπτωση του κ. Στουρνάρα.  

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!!! ΓΙΑΤΙ;;;

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης από την ΕΛΣΤΑΤ ρυθμού μείωσης του ΑΕΠ κατά 3,7% σας ακούσαμε να δηλώνεται ότι το 2011 η Ελληνική οικονομία, πιθανότατα θα αρχίσει να ανακάμπτει.

ΕΧΟΥΜΕ διαφορετική εκτίμηση που προκύπτει από αντικειμενική επιστημονική ανάλυση.

ΕΑΝ παραστήσουμε με Q= AEΠ σε αγοραίες τιμές, με Υ=ΑΕΠ σε τιμές συντελεστών παραγωγής και με λ= το  ποσοστό εμμέσων φόρων, τότε έχουμε:

Q=Y(1+r) and dQ/Q=dY/Y + dλ/(1+λ) . Επειδή λ=0,04 η 4% και (1+λ) =1,19 συνάγεται ότι.

dQ/Q= dY/Y + 0,034 and dY/Y=dQ/Q - 0,034 =7,1% . Αυτή είναι η μείωση του πραγματικού

εισοδήματος που οδηγεί στην ανέχεια, την μείωση των φορολογικών εσόδων την μείωση της απασχόλησης την αύξηση της ανεργίας.

ΑΛΛΑ από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι η οικονομία μας βρίσκεται σε περίοδο καθόδου με σταθερό ρυθμό, αν όχι αυξανόμενο.

Οι έμμεσοι φόροι (Ι) είναι το γινόμενο του εισοδήματος σε τρέχουσες τιμες και του ποσοστού των εμμέσων φόρων. Εργαζόμενοι όπως προηγουμένως, ΕΧΟΥΜΕ,

dI/I=dY/Y+dλ/λ Και επειδή dλ/λ = 4/19= 21%, and dI/I=0,0% , συνάγεται ότι

dY/Y=0,0%-21%
= --21% ,

δηλαδή σημαντικότατη μείωση των συναλλαγών και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, Αν συνεχισθεί άσκηση οικονομικής πολιτικής με διοικητικά μέτρα (ΣΔΟΕ), τότε δέον να θεωρείται βέβαιη η γιγάντωση της ΑΚΟΥΣΙΑΣ φοροδιαφυγής και η μείωση του εισοδήματος σε παγκόσμιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ρεκόρ
 

Β: Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010, γράφαμε.

Έγκλημα Χρηματιστηρίου ή Εθνικής τράπεζας;

* Με απόφαση της η Τράπεζα Ελλάδος, σε εφαρμογή Κοινοτικής οδηγίας, επιτρέπει την εξαγορά από
επιχειρήσεις του 10% των ιδίων μετοχών.

* Η Εθνική αποφασίζει τον διπλασιασμό του μετοχικού της κεφαλαίου και δωρεά διανομή των νέων μετοχών εις τους παλαιούς μετόχους.

* Η Δ.Ε.Κ.Α. στηρίζει, με αγορές την αύξηση του κεφαλαίου της Εθνικής και η αξία της μετοχής αντί να ΥΠΟΔΙΠΛΑΣΙΑΣΘΕΙ σημειώνει και αύξηση.

* Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές πωλούν τις μετοχές της Εθνικής και πραγματοποιούν τεράστια κέρδη και αποσύρονται από το χρηματιστήριο Αθηνών.

* Η τιμή της μετοχής της Εθνικής και ο γενικός χρ. δείκτης μειώνεται σημαντικά

* Η Εθνική αγοράζει μαζικά τις δικές της μετοχές.

* Η Εθνική αδυνατεί να στηρίξει την τιμή της μετοχής της και αποφασίζει ΑΚΎΡΩΣΗ της αύξησης του κεφαλαίου της

Γ: Την 28 Δεκεμβρίου 2010, γράφαμε με τον τίτλο

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ:Η ΑΠΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΕΣΥ ΡΑΓΙΑ, λάτρης της λαλούσας εικόνας, εξακολούθα να ασχολείσαι με το Βατοπέδι, και να παρακαλάς να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, να ρουφιανεύης τους συνανθρώπους σου και τους ίδιους σου τους συγγενείς, να καταριέσαι τους δημόσιους λειτουργούς, επειδή με μέσο ετήσιο μισθό 25000 ευρώ, κατέστρεψα το Ελληνικό κράτος!!!.

ΕΣΕΙΣ αξιότιμε κ. ΠΡΟΕΔΡΕ της Κυβέρνησης εξακολούθα, έστω και ακούσια, να είσαι η αιχμή του δόρατος των αγορών, κατά της ελευθερίας και της οικονομικής ευημερίας των λαών της Ευρώπης (ίδε μήνυση Bloomberg κατά Ε.Κ.Τ.) ΝΑΙ κ. Πρόεδρε, ΜΕΛΛΕΙ να πετύχετε άθλο μέγα. ΜΕΛΛΕΙ να πείσετε τους λαούς της Ευρώπης, για πρώτη φορά από καταβολής κόσμου, να ΚΑΤΑΡΙΟΎΝΤΑΙ τους Έλληνες, σαν την αιτία απώλειας της οικονομικής και πολιτικής τους ελευθερίας.

ΕΣΕΙΣ αξιότιμε κ. ΠΡΟΕΔΡΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξακολούθα να ψελλίζεις. Γνωρίζεις ότι οι επιλογές είναι μόνο δύο. ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ή ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. Στέκεσαι στη μέση, εκεί που δεν υπάρχει χώρος, αναποφάσιστος, φοβισμένος. ΦΙΛΤΑΤΕ Αντώνιε, ή γίνεσαι επαναστάτης διακινδυνεύοντας την ΖΩΗ και της οικογένειας σου ή προσχωρείς στη θρησκεία των ΑΓΟΡΩΝ. Γνωρίζεις και ομολογείς ότι η ακολουθούμενη πορεία είναι αδιέξοδη, όμως και οι προτάσεις σας είναι ΑΛΥΣΙΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΕΣ.

ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ‘’ κι’ακαρτέρει κι’ακαρτέρει φιλελεύθερη λαλιά, το ένα χτύπαε το άλλο χέρι από την απελπισιά.’’ 

- Προκάλεσαν την οικονομική κρίση και έδωσαν μήνυμα στους λαούς: ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

-Στόχευσαν την Ελλάδα, θέλοντας να δώσουν μήνυμα υποταγής στους λαούς. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛ/ΕΥΘΕΡΩΝ ΥΠΕΚΥΨΕ. Μην αντιστέκεστε.

- Διέφθειραν τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους.

-Διόγκωσαν το κρατικό έλλειμμα του 2009 κατά 6600 εκ. ευρώ και το αύξησαν από 10,2% σε 13,0%, για να επικαλεσθούν κρίση χρέους.

-Καθύβρισαν τους Έλληνες σε όλες τις συνάξεις τους και σε όλες τις Πρωτεύουσες του κόσμου.

 Δ: ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ :
                                                                                                                                                                                                                       Η ΜΕΓΑΛΗ  ΑΠΑΤΗ:  ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  2009-2010.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ: Το πρώτο 7μηνον του 2010, οι Εμπορικές Τράπεζες δανείσθηκαν από  την ΕΚΤ 46930 εκ. ευρώ. Με αυτά κάλυψαν την μείωση των καταθέσεων που ανήλθε σε 39757 εκ. και χορηγήθηκαν πιστώσεις προς το Ελληνικό Κράτος, ύψους 13803 εκ..  Οι πιστώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα σημείωσαν μείωση καθώς και προς πελάτες μη κατοίκους της ζώνης. Την ίδια εποχή τα επιτόκια καταθέσεων επιμένοντα από 0,37-1,71%.

            Την ίδια περίοδο του 2009, οι Τράπεζες δανείσθηκαν από την ΕΚΤ 5215 εκ. μείωσα τα ανοίγματα τους προς μη κατοίκους της ζώνης κατά 10957 εκ., δανειοδότησα το κράτος με 9769 εκ., και αύξησα τις πιστώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα κατά 5373 εκ. ευρώ. Για να καταδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος αναφέρουμε ότι το 2007 και 2008 η δανειοδότηση του ιδιωτικού τομέα ανήλθε σε 38497 και 34192 εκ .ευρώ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΒΑΘΕΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΤΗΣΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ  ΕΚΤ ΕΓΕΊΡΗ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Αναφερθήκαμε σε άρθρα του χτες για λόγους οικονομίας και για να μην κατηγορηθούμε για πολιτικολογία. Όμως έχουμε το δικαίωμα να κερδοσκοπήσουμε. Εμείς μια ολιγάριθμη ομάδα, με ελάχιστα μέσα και χωρίς καμιά πολιτικές φιλοδοξίες, μπορέσαμε να ερευνήσουμε, να αναλύσουμε, να διαπιστώσουμε, να προειδοποιήσουμε και να προτείνουμε. Τα γεγονότα αποτελούν μια διαρκή δικαίωση μας. Το πολυδάπανο Ελληνικό κράτος, Οι παμφάγοι πολιτικοί σχηματισμοί ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ;  Οι απαντήσεις στ6ο axentrika25.

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: