Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ


                   ΣΤΟ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ:   
Η Ελλάδα πεθαίνει,  η  οικονομία διασωληνωμένη, στην εντατική, και η κυβέρνηση με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ την παρουσιάζει να διασκεδάζει σε νυχτερινό κέντρο, να χορεύει τσιφτετέλι, να σπάει πιάτα και να εράται δημόσια και ξεδιάντροπα με ευρωλάγνους.
Δεν κουράστηκαν και δεν κουραστήκαμε να μας εξαπατούν.
 
                        Η Ελλάδα πεθαίνει, και αντί να σημάνει συναγερμός όλων των δυνάμεων του έθνους, το πολιτικό σύστημα ερίζει περί όνου σκιάς. Ναι, περί όνου σκιάς, γιατί χωρίς πατρίδα, λείπει το υπόβαθρο εφαρμογής όλων των  πολιτικών, πολιτιστικών, εθνικών, θρησκευτικών κλπ σχεδίων και προγραμμάτων.

                               ΔΕΝΤΡΟ ΑΡΡΙΖΟ ΚΑΙ ΑΒΛΑΣΤΟ, ΔΕΝ ΚΑΡΠΙΖΕΙ.   

ΓΕΝΙΚΑ:  Ξαφνιάστηκα ευχάριστα, διαβάζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας (υπουργός και καθηγητής των οικονομικών), έθεσε στους σταυροφόρους εταίρους μας, θέμα αναθεώρησης των ληφθέντων και αποφασισμένων να ληφθούν μέτρων, επειδή οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές είναι τριπλάσιοι, από ότι αρχικά, η ΤΡΟΪΚΑ εκτίμησε. Παρασυρμένος από ενθουσιασμό μονολόγησα. Επιτέλους η Ελλάδα άρχισε να ξυπνάει. Να δεις είπα στον εαυτόν μου, ότι σύντομα θα απαιτήσουμε και αποζημίωση για το τερατώδες κακό που μας έκαναν, και θα προβάλουμε, ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, το δικαίωμα συμψηφισμού χρεών  και αποζημίωσης.

Δεν πρόλαβα να χαρώ και πολύ και μου ήρθε στο νου η Κρητική μαντινάδα,

ήθελα νάμουνα παπάς, πάνω στον αι Αντώνη, μα δεν μ' αφηνει
                                  o διάολος πούχω στο παντελόνι.

Το αρρωστημένο μυαλό του ερευνητή, σε κλάσματα δευτερολέπτου, ταύτισε τον διάολο με τους σταυροφόρους εταίρους μας  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Με ένα απότομο ΑΠ, με μετέφερε από το επίπεδο της αισιοδοξίας, στο επίπεδο της  Απαισιοδοξίας.

Επειδή ζούμε μέσα σε μια απέραντη σχιζοφρένεια, παρακαλώ πείτε μου αν τα όσα γράφω πιο κάτω, είναι αποτέλεσμα αυτής της ασθένειας.

 Α:  Κύριε Στουρνάρα, κ. Σταϊκούρα κ. Μέργο. Οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές, σας είναι γνωστοί από τα πρώτα στάδια των σπουδών σας. Είναι σχετικά, στατιστικά κ. Μέργο, εύκολα υπολογίσιμοι. Εμείς τους εκτιμήσαμε και τους δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας, που αναδημοσιεύεται σε δεκάδες ιστοσελίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, από τις αρχές του 2010.

Το αίτημα του κ. Στουρνάρα προς τους σταυροφόρους εταίρους μας, αποδεικνύει ότι δεν  γνωρίζατε τους πραγματικούς πολλαπλασιαστές, και ότι αποδεχτήκατε, σαν ευαγγελική περικοπή, τις εκτιμήσεις της ΤΡΟΪΚΑΣ. Αποδεικνύει ακόμη ότι προσχωρήσατε,  δεν διαπραγματευτήκατε, δεν ερευνήσατε, δεν αναλύσατε, δεν διαπιστώσατε, δεν συμπεράνατε, δεν διεκδικήσατε.

Κλάψε Ελλάδα:  Έτσι διαχειρίζονται το παρόν και το μέλλον σου.

Β:  Ο αρρωστημένος ΝΟΥΣ του ερευνητή, όταν αρχίσει την περιήγηση, σταματάει μόνο στο τέρμα. Διερωτήθηκα. Γιατί αυτή η πρωτοβουλία του κ. Στουρνάρα. Βρε, μπας και προετοιμάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων, σκέφτηκα. ΟΧΙ, ηλίθιε, απαισιόδοξε, σχιζοφρενή, με καθύβρισε ο εαυτός μου, και συνέχισε.

Ακόμα οι πανηγυρισμοί δεν κόπασαν για την δόση μαμούθ των 51 δις., την αύξηση των καταθέσεων κατά …Χ δις, (ερευνάται), τα κονδύλια του ΕΣΠΑ των 16,3+ 2,0 δις, και κυρίως την αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού μας προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2013, και εσύ σκέπτεσαι πονηρά, με μάλωσε ο εαυτός μου.  

Είναι αλήθεια προβληματίστηκα. Εκεί που σκεπτόμουνα αν πρέπει ή όχι να ζητήσω την βοήθεια ψυχιάτρου, ακούω τον κ. Μέργο, καθηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον κ. Στουρνάρα, να λέει. ‘’Ο κατώτατος μισθός των 650 ευρώ τον μήνα ( ο οποίος … καταζητείται , αλλά παραμένει ασύλληπτος από τους διώκτες του), είναι ψηλός και πρέπει να κοντύνει,  για να υπάρξει ΑΝΑΠΤΥΞΗ.  

Σταμάτησα αμέσως τον προβληματισμό, γύρισα προς τον εαυτόν μου και του είπα. Δεν είμαι ηλίθιος βρε, και θα ψάξω, γιατί φοβάμαι πως …  είμαστε για τα πανηγύρια. Όσον για τον κ. Μέργο, μαρτυρώ ότι είναι ένας άνθρωπος καλών προθέσεων, που υπέκυψε στους εκβιασμούς αυτών που υπέγραψαν το τέταρτο μνημόνιο. 
 
Φύγε φίλε μου, φύγε, θα σε συντρίψουν.
Γ: Για την δόση γράψαμε και ξαναγράψαμε και ξαναγράφουμε ότι, ‘’αν η Ελλάδα δει έστω και ένα ευρώ από την δόση’’, εγώ θα παραιτηθώ από συνταξιούχος, θέση από την οποία … απολύθηκα, με απόφαση της ΤΡΟΪΚΑΣ εσωτερικού, και υπόδειξη της ΤΡΟΪΚΑΣ εξωτερικού.

1: Αύξηση τραπεζικών καταθέσεων: Παρατηρείται φυγή καταθέσεων από την Κύπρο, κυρίως προς την Ελλάδα. Οι άθλιοι των Αθηνών πανηγυρίζουν, γιατί με το PSI, ζημίωσαν τις Κυπριακές τράπεζες με 4,8 δις ευρώ, και έστειλαν την Κύπρο στα σαγόνια των σταυροφόρων εταίρων μας. Πανηγυρίζουν οι άθλιοι των Αθηνών, επειδή με την φυγή καταθέσεων, η Κύπρος οδηγείται, ενδεχομένως σε άτακτη πτώχευση, ή  αποδοχή δυσμενέστατων όρων δανειοδότησης της, με ανυπολόγιστες εθνικές συνέπειες. Πανηγυρίζουν και κυβερνούν, αντί να απολογούνται στην δικαιοσύνη για εσχάτη προδοσία του Ελληνισμού.

2: Οι προϋποθέσεις και τα ποσά που δικαιούνται οι επί μέρους χώρες, σαν ενίσχυση, από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., καθορίζονται με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου, που έχει επεξεργαστεί και εισηγηθεί η κομισιόν. Στην απόφαση προσδιορίζεται το ύψος του κοινοτικού προϋπολογισμού, και εγκρίνονται οι όροι κατανομής του στις διάφορες χρήσεις. Η κατανομή γίνεται και δημοσιοποιείται, με αποφάσεις της κομισιόν. Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το συνολικό ποσό της ενίσχυσης των επί μέρους χωρών, κατανέμεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας περιλαμβάνει τα ποσά των αγροτικών ενισχύσεων, από τον οποίο αποσπάστηκαν τα ποσά για γεωργικές επενδύσεις, που μεταφέρθηκαν στον δεύτερον πυλώνα. Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει τα ποσά συγχρηματοδότησης δημοσίων επενδύσεων.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τα ποσά του δεύτερου πυλώνα, ενισχυμένα με 1,8 δις του πρώτου πυλώνα, ανέρχονται σε 16,3+2,0 δις ευρώ για την περίοδο 2014- 2020, έναντι 24,3 δις που ήταν τα αντίστοιχα ποσά για την περίοδο 2007- 2013. Παρατηρείται δηλαδή μείωσης τους κατά 8 δις, ή κατά 32,9%.

Ειδικοί ερευνητές υπολογίζουν τα ποσά του πρώτου πυλώνα, για αγροτικές ενισχύσεις σε 13 δις, για την περίοδο 2014- 2020, έναντι 18,0 περίπου δις, για την περίοδο 2007- 2013. Μείωση 5,0 δις ή 27,8% Για το σύνολο των ποσών του ΕΣΠΑ, η μείωση υπολογίζεται σε 13,0δις, ή σε 30,7%.

Δεν είναι μόνο η μείωση το δυσμενές. Στην απόφαση προβλέπεται ότι για να εκταμιευτούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, θα πρέπει οι χώρες που τελούν κάτω από δημοσιονομική επιτήρηση, να τηρούν τους όρους δημοσιονομικής προσαρμογής που τους επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.

Για να επωφεληθεί η Ελλάδα από τα ποσά που προβλέπονται για χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων, θα πρέπει να διαθέσει από δικούς της πόρους, 12,0 δις ευρώ περίπου. Για την 7ετία 2014- 2020 η Ελλάδα για να εισπράξει τα προαναφερθέντα ποσά, θα πρέπει από έντονα ελλειμματική, να επιτύχει πλεόνασμα στον κρατικό της προϋπολογισμό, 85,0 δις ευρώ περίπου.

Συμπερασματικά, μας έριξαν στον Ατλαντικό ωκεανό, και μας υποχρεώνουν να διανύσουμε, κολυμπώντας, την απόσταση μεταξύ Ν. Υόρκης- Λονδίνου, χωρίς καμιά συνοδεία σωστικών σκαφών. Εμείς; Εμείς πανηγυρίζουμε γιατί μας εμπιστεύτηκαν το ΑΔΥΝΑΤΟ.

3: κρατικός προϋπολογισμός Ιανουαρίου 2013.

Σταδιακά αλλά σταθερά, έχει επιβληθεί στην Ελλάδα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ. Ομολογώ ότι η τακτική αυτή δυσχεραίνει, αλλά δεν καθιστά αδύνατη την διερεύνηση και αποκάλυψη των πραγματικών μεγεθών και κυρίως των τάσεων, που διαμορφώνονται στην Ελληνική οικονομία.

3.1: Νεοτερισμός;  Το ποσό ‘’καταβολή κεφαλαίου στο Ε.Τ.Ν.Σ.’’, μετονομάζεται το 2013, σε ‘’Συμμετοχή στο.. μετοχικό κεφάλαιο του Ε.Τ.Ν.Σ.’’.  Το ποσό αυτό το 2011 ήταν μηδενικό, το 2012 έφτασε τα 41,0 δις έναντι 48,5 δις που είναι η πρόβλεψη, και από …παραδρομή δεν περιλαμβάνεται στις δανειακές ανάγκες του 2013. Το ποσό αυτό δεν είναι ούτε συμμετοχή ούτε μετοχή στο κεφάλαιο του ΕΤΝΣ. Είναι καταβολή των ποσών που το ταμείο αυτό δάνεισε τις Ελληνικές τράπεζες, με έκτακτη χρηματοδότηση, και που εξοφλείται από το Ελληνικό Δημόσιο, στα πλαίσια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το ποσό αυτό ανέρχεται συνολικά σε 50,0 δις ευρώ. Ασφαλώς δεν είναι συμμετοχή, γιατί τα κεφάλαια του ταμείου αυτού ανέρχονται σε 700,0 δις ευρώ και η Ελληνική συμμετοχή υπολογίζεται στα 14,0 δις περίπου.  Το Σημαντικότερο είναι ότι η όποια Ελληνική συμμετοχή εξοφλήθηκε με δανεισμό και άρα αποτελεί δάνειο που αυξάνει το χρέος.

3.2: Όπως είναι γνωστό, οι λογαριασμοί του δημοσίου τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδας. Από σύγκριση των ποσών των λογαριασμών ‘’δανειακές ανάγκες’’ που καταρτίζονται από το Υπ. Οικονομικών και την Τ.τ.Ε. (ταμειακή βάση), προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

·                    Το άθροισμα των κρατικών εσόδων για τον μήνα Ιανουάριο, για τα έτη 2012- 2013, ανέρχεται και στις δύο εκτιμήσεις, σε 9366 εκ. ευρώ. Όμως το Υπ. Οικονομικών, τα έσοδα του 2013 (Ιανουάριος) τα εκτιμά σε 4418, έναντι 4299 εκ. που είναι η εκτίμηση της Τ.τ.Ε. Άρα το Υπ. Οικονομικών περιλαμβάνει έσοδα που καταλογίστηκαν, αλλά δεν εισπράχτηκαν ή μεταφέρονται κατά σύστημα από το προηγούμενο έτος στο επόμενο έτος. Αυτό αγαπητέ κ. Μέργο, το έκανε κατά σύστημα το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στις δόξες του.

·                    Το Υπ. Οικονομικών τις δαπάνες του Ιανουαρίου 2012 τις υπολογίζει σε 4844 εκ. ευρώ, έναντι 4121 που υπολογίζει η Τ.τ.Ε..Αυτό υποδηλώνει ότι φορτώθηκαν στο 2012, δαπάνες 723 εκ ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν και δεν πληρώθηκαν το 2013. Το καταπληκτικότερο είναι ότι το Υπ. Οικονομικών υπολογίζει, για τον μήνα Ιανουάριο, μείωση δαπανών κατά 18,8%, έναντι 9,3% που υπολογίζει για ολόκληρο το 2013 και 7,2% που καταγράφει η Τ.τ.Ε..

·                     Τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση εξήγγειλε την πρόθεση της να προβεί σε εξόφληση 1,5       δις ευρώ, υποχρεώσεις της προς την ιδιωτική οικονομία, που θα έδιναν ανάσα        ρευστότητας, και θα διευκόλυναν την …επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας. Από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού προκύπτει ότι για επιστροφές φόρων και τακτοποίηση υποχρεώσεων προηγουμένων οικονομικών ετών, κατεβλήθησαν μόνο 257 εκ. ευρώ. Άρα οι κυβερνητικές δηλώσεις για ενέσεις ρευστότητας από τα ποσά της δόσης μαμούθ, ήταν ενσυνείδητη προπαγάνδα. 

·                     Κατάρρευση εσόδων. Η πορεία των εσόδων προσδιορίζει το αποτέλεσμα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με την Τ.τ.Ε., τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για τον μήνα Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 778 εκ. ή κατά 15,5%. Σύμφωνα με το Υπ. οικονομικών, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 572 εκ. ή κατά 11,5. Σύμφωνα με την Τ.τ.Ε. οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 385 εκ. ή κατά 7,2%. Σύμφωνα με το Υ.Ο,   οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 912 εκ. ή κατά 18,2%!!!
 
 
 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  
 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ                                           ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕ. ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ; 

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ: 
Αύξηση της ανεργίας στο 27,0 % και μείωση του ΑΕΠ κατά 7,5% το 4ον τρίμηνο του2012. Άρα αυτοματοποιείται η ρήτρα για νέα μέτρα. Το 4ον μνημόνιο οδήγησε την χώρα στον προθάλαμο της σχιζοφρένειας. Λήψης νέων μέτρων, ή ακόμη εμμονή στη εφαρμογή των ληφθέντων, ισοδυναμεί με άνοιγμα της πόρτας που μας χωρίζει από την σχιζοφρένεια, που πολιτικά ερμηνεύεται με τον όρο ‘’Κοινωνική έκρηξη’’.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που καταμαρτυρούν, ότι οι σταυροφόροι εταίροι μας, για να καλύψου τον διασυρμό της πολιτικής τους, καλλιεργούν την οξύτητα στην Ελλάδα, και προετοιμάζουν την κοινωνική σύγκρουση. Η κυβέρνηση, Ευχόμεθα να βρει τις δυνάμεις να αντισταθεί, κάτι που έχει μικρές πιθανότητες, γιατί και η ίδια είναι υπόλογος απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.  Ταυτίστηκε με την πολιτική των μνημονίων, με το αλάθητο και το φάσμα της αποτυχίας, αποτελεί κάκιστο σύμβουλο που εκτρέφει τα πάθη.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ:  Ο εφησυχασμός αποτελεί πλέον πράξη ειδεχθούς εσχάτης προδοσίας. Τα νηφάλια στελέχη της Ν.Δ. και κυρίως ο πρώην πρωθυπουργός, έχουν εθνική υποχρέωση, με πράξεις ρηξικέλευθες να σταματήσουν την πορεία προς το αδιέξοδο, μακριά από συναδελφική αλληλεγγύη και κομματικές ή παραταξιακές σκοπιμότητες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οφείλουν να σταματήσουν τις έριδες και τους μεταξύ τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.  Οφείλουν να κλειδώσουν στα κομματικά ντουλάπια, όλα και όσα τα χωρίζουν μεταξύ τους και να συνεργαστούν για την σωτηρία της πατρίδας όλων μας. Μεταξύ τους υπάρχουν πολλά που τα χωρίζουν, Υπάρχει όμως ένα που τα ενώνει και που ακούει στο όνομα ΠΑΤΡΙΔΑ, την πατρίδα όλων μας, που αποτελεί το υπόστρωμα ανάπτυξης των όποιων κομματικών πολιτικών και των όποιων πολιτιστικών και θρησκευτικών δραστηριοτήτων.

 

  

                       

 

     

 

                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: