Τρίτη 18 Απριλίου 2023

 

Το Πάσχα των Ελλήνων:

Πολλές φορές υποστήριξα και υποστηρίζω ότι η βιολογία από μόνη της δεν γεννάει   ΈΛΛΗΝΕΣ. Απαιτείται να συντρέχει η πίστη στα Ελληνικά ιδεώδη.  Αυτή την βδομάδα την ΑΓΙΑ, οι  Έλληνες απέδειξαν,  με την  μαζική  προσέλευση τους  στις εκκλησίες, ότι παραμένουν στενά συνδεδεμένοι με τα Ελληνικά ιδεώδη, και  ότι ανεπηρέαστοι από Δαρβινιστικά  θεωρήματα  παραμένουν αταλάντευτα στον δρόμο που χάραξαν οι πατέρες μας.

Επιβεβαίωσαν  ότι το Πάσχα,  είναι η γιορτή των Ελλήνων και κάθε Έλληνας είναι εκ πεποιθήσεως Χριστιανός ορθόδοξος.

Την μεγάλη Πέμπτη συμμετείχαμε νοερά στα πάθη του Του υιού του ανθρώπου, και δια της συμμετοχής αυτής αποδεχθήκαμε το Θείο μήνυμα, « ο άνθρωπος που αγαπάει τα έργα του Θεού, θυσιάζει ακόμη και τον εαυτόν του, προκειμένου να βοηθήσει ένα συνάνθρωπο του»  Και τούτο είναι το μήνυμα της ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ προς τον άνθρωπο  και ταυτόχρονα είναι μήνυμα - εντολής του Θεού προς τους ανθρώπους

                          «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ»

Την Μεγάλη Παρασκευή, επίσης μαζική η προσέλευση στις εκκλησίες και η συμμετοχή μας στον ενταφιασμό του ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Κατά την ημέρα αυτή, οι άνθρωποι παρέστημεν μάρτυρες ότι ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ κατ’ εντολή του πατρός σήκωσε στους ώμους του τις δικές μας αμαρτίες και τις έθαψε στα κατάβαθα του ΑΔΗ.

Την Κυριακή, αθρόα η συμμετοχή στην κατανυκτική τελετή της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Παρέστημεν όλοι μάρτυρες της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ο οποίος μας μετέφερε διά ζώσης φωνής, μήνυμα ότι ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΟΣ,  διά της θυσίας του ΥΙΟΥ ΤΟΥ  χάρισε στους ανθρώπους την αιωνιότητα της ΖΩΗΣ. Ακόμη χάρισε στους ανθρώπους την (ΧΑΡΗ) ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ  ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ  σε όσους από εμάς μετανοούμε  και ομολογούμε και εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας, και καθώς υποσχέθηκε διά του  προφήτη Ιερεμία, με την νέα διαθήκη μεταξύ ΘΕΟΥ και ανθρώπων ο Θεός κατήργησε το παλαιό και την ακαμψία του ΝΟΜΟΥ.

ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΥ: Προφητεία Ιερεμία.

……Διότι κατηγορών ο Θεός αυτούς που έλαβαν την πρώτη  διαθήκη, λέγει διά του προφήτου Ιερεμία. Ιδού έρχονται ημέραι, λέγει ο Κύριος, και θα συνάψω με τον οίκο Ισραήλ και με τον οίκο Ιούδα, με τον νέον Ισραήλ της χάριτος, διαθήκη νέα.

Η νέα αυτή διαθήκη δεν θα είναι όμοια με εκείνη, που έκανα με τους προπάτορας του παλαιού Ισραήλ και του Ιούδα την ημέρα που τους έπιασα από το χέρι διά να τους βγάλω ελεύθερους από την γη της Αιγύπτου. Εκείνη η διαθήκη θα καταργηθεί, διότι αυτοί δεν έμειναν πιστοί στην διαθήκη μου, και  δι’ αυτό και εγώ τους παραμέλησα, λέγει Κύριος.

Διότι αυτή είναι η νέα διαθήκη, την οποία θα συνάψω με τον οίκο του νέου πνευματικού Ισραήλ ύστερα από τας ημέρας εκείνας, λέγει ο Κύριος, Θα δώσω δηλαδή τους νόμους μου εις την διάνοια των και θα γράψω αυτούς, όχι εις πλάκας λιθίνας αλλά βαθειά εις τας καρδίας των, και θα είμαι εις αυτούς Θεός, και αυτοί θα είναι εις εμέ λαός εκλεκτός.

Και δεν θα διδάσκουν τότε ο καθένας των, τον συμπατριώτη του  και τον αδελφό του λέγων. Μάθε τον Κύριο. Διότι όλοι θα με γνωρίζουν από τον μικρό τους έως τον μεγάλο εξ αυτών.

 Και θα με γνωρίζουν όλοι διότι θα είμαι ίλεως εις τας αδικίας των και δεν θα ενθυμηθώ πλέον τας αμαρτίας των και τας ανομίας των.

Δεν υπάρχουν σχόλια: