Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019


Η 64η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Οι καιροί μου επιβάλλουν να δημοσιοποιήσω απόσπασμα ομιλίας αγωνιστή της ΕΟΚΑ, που έγινε σε σχετική τελετή στην πόλη της Λάρνακας.
……. Και εσείς ελληνόπουλα της Κύπρου, μαγιά του κόσμου,  ορθώστε το ανάστημα σας και κάντε μπορετό ότι εμείς αφήνουμε αγίνωτο.
Με  αγωνιστικότητα, αποδείξετε, πως όσοι  γεννιούνται Έλληνες παραμένουν Έλληνες και δεν απογίνονται.
Με όλη την δύναμη της φωνής σας, πείτε σε όλο τον κόσμο ότι, ΝΑΙ θέλω να είμαι Έλληνας για να είμαι ελεύθερος. Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να είμαστε Έλληνες γιατί όλοι γεννηθήκαμε ελεύθεροι.
n  Ελεύθερα και ελεύθεροι να λατρεύομε τον Θεό και Θεόν μας.  
n  Ελεύθερα και ελεύθεροι να αγαπάμε την πατρίδα μας, γιατί του κόσμου τούτου φως ανέσπερο είναι.  
n  Ελεύθερα και ελεύθεροι, να αγαπάμε τους ανθρώπους, όλους τους ανθρώπους, γιατί όλοι παιδιά του ενός Θεού είμαστε και αδέλφια.
n  Ελεύθερα και ελεύθεροι, να υπερασπιζόμαστε  τα αναπόδεικτα πιστεύω μας και τα ιδεώδη του Ελληνισμού και του ανθρωπισμού, ότι πηγές ζωής του κόσμου μας είναι.  
n  Ελεύθερα και ελεύθεροι, να υπερασπιζόμαστε την διαφορετικότητα των ανθρώπων, ότι μέσα σε αυτή είναι η ελευθερία της βούλησης και η ζωή, και μέσα στην αγελοποίηση, ενεδρεύει η υποταγή και ο θάνατος.
n   Ελεύθερα και ελεύθεροι, μέσα στου μύθου τον απλόχωρο να περπατούμε  και να αναζητούμε την μάνα των Ηρώων. Κόρη πανέμορφη λευκοφορούσα, έχει πάτημα της τον Όλυμπο, στεφάνι στο κεφάλι τον καταγάλανο ουρανό.  Στα χέρια της, εις το ζερβό κρατάει την Ελλάδα και στο δεξί την λευτεριά. Σπέρμα και μήτρα είναι τα δυό και όταν αυτή τα σμίγει, τότε γεννιούνται ΗΡΩΕΣ. Αυτοί σαν τον Γρηγόρη του Μαχαιρά της Τροίας τον Αχιλλέα, που ξεγελούν τον χάροντα και αθάνατοι μένουν στην γης. ΙΔΕΕΣ στον αγέρα, φως και ελπίδα στην κατασκότεινη σκλαβιά, πύρωμα σκλαβωμένων. Είναι εδώ, ακούστε τους, ακούστε τι μας λένε. ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΕΙ.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: