Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

......ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΙΖΟΝΤΑΙ.


                …………. ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΙΖΟΝΤΑΙ.

ΠΡΟΪΔΕΑΣΗΣ:

          ‘’ Στον κόσμο των μνημονίων και των αγορών, ο εφιάλτης των                                 Μηδικών πολέμων έχει ξεπεραστεί προ πολλού, από πολλούς και κατά πολύ’’. 

ΓΕΝΙΚΑ:

 Σιγήσαμε επί αρκετό αλλά δεν σιωπήσαμε, δεν αλλοτριωθήκαμε, δεν εφησυχάσαμε, δεν αναθεωρήσαμε απόψεις, απλούστατα γιατί απ’ αρχής υιοθετήσαμε την επιστημονική ανάλυση και το αντικειμενικό συμπέρασμα.

Αυθυποβληθήκαμε σε έλεγχο όλων των αναρτημένων άρθρων μας. Έπρεπε, για να έχουμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε. Μετά το πέρας του ελέγχου αυτού με απέραντη λύπη μας, ανακοινώνουμε ότι ανανεώσαμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε  να ενημερώνουμε, πάντοτε με απόλυτα αντικειμενικό και υπερκομματικό τρόπο.

Διαπιστώσαμε ότι όλα τα άρθρα μας επαληθεύτηκαν από τα γεγονότα και  αποτελούν σήμερα μια  οιονεί εκπληρωμένη  προφητεία.  Μεταξύ άλλων πολλών επισημάναμε ότι τα βασικά πρωτογενή προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας είναι

            α; Η απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας,

β: Η πλήρης απώλεια εμπιστοσύνης και πολιτικής επαφής  των πολιτών με τους κυβερνώντες,      

γ: Η έλλειψη ρευστότητας η οποία έχει άμεση σχέση με την νομισματοπιστωτική πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ, και           

            δ:  Το ύψος του χρέους το οποίο κατά  απόλυτο τρόπο δεν είναι  διαχειρίσιμο.         Η εξυπηρέτηση του χρέους αυτού οδήγησε την Ελληνική οικονομία σε πλήρη καταστροφή και η εμμονή στην ίδια πολιτική θέλει προκαλέσει ανεπανόρθωτες εθνικές απώλειες στο όνομα της σωφροσύνης. Και ασφαλώς είναι σωφροσύνη να σιωπάς και να μην προκαλείς όταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

Όμως το ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ είναι απότοκο της καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας, η οποία με την σειρά της οφείλεται στην πλήρη υποταγή του πολιτικού μας κατεστημένου στις υποδείξεις των δανειστών, με το επιχείρημα
                       

                                    ‘’ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ’’. 

Ναι, την μόνη επιλογή που έχει το πολιτικό μας κατεστημένο είναι η οικονομική καταστροφή (συνετελέσθην) και η εθνική καταστροφή (πιθανότατη) της Ελλάδος, αν αφεθεί ο εφιάλτης ανενόχλητος να τρώει τα σπλάχνα της πατρίδας..

Με απέραντη λύπη μας παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην ΚΥΠΡΟ. τονίζουμε απ’ αρχής ότι το πρόβλημα είναι η ενεργή αμφισβήτηση της Κυπριακής κυριαρχίας και ακόμη περισσότερο η αμφισβήτηση της νομικής υπόστασης του Κυπριακού κράτους. Με τις πράξεις της αυτές η Τουρκία κτίζει τις προϋποθέσεις για κατάλυση του Κυπριακού κράτους και ενσωμάτωσης της Κύπρου στη Νέα Ισλαμική Αυτοκρατορία που ονειρεύεται η Τουρκική  ηγεσία και που περίτεχνα προετοιμάζει με την πλήρη υποστήριξη του EMPEROR.

Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι κάποιοι προετοιμάζουν μεθοδικά το ΙΣΛΑΜ, να αποτελέσει το αντίπαλο δέος κατά της ορθόδοξης Ρωσίας και του Ελληνισμού, η ύπαρξης των οποίων καθιστά την ευόδωση των επιδιώξεων τους αδύνατη. Όσοι μιλούν περί τάχατε ανούσιων πολιτικών ελιγμών της Τουρκίας, απλά προσπαθούν να καλύψουν ευθύνες για την πλήρη αδυναμία της Ελληνικής μητρόπολης να στηρίξει τον Ελληνισμό της περιφέρειας, καλυπτόμενοι τάχατες πίσω από την σωφροσύνη.

Προς τους κιοτήδες τούτος ο λόγος. Ιστορικά αλλά και από προσωπική εμπειρία, συμπεραίνετε  ότι οι ορέξεις του ΙΣΛΑΜ είναι ακόρεστες. Υποχώρηση σε ένα, διπλασιάζει τις απαιτήσεις τους,  προάγει το θράσος, καθιστά τα προβλήματα βουνό και το ΙΣΛΑΜ άκρως επιθετικό και πολυαίμακτο.     

Χάρις σωφροσύνης το 1959 υπογράψαμε την συνθήκη της Ζυρίχης, και καταστήσαμε τους Τούρκους συνέταιρους, έτσι για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας με τους συμμάχους.

Χάρις σωφροσύνης το 1965 απορρίψαμε την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα, υποκύπτοντες στις επιταγές της τότε κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, έτσι για να μην γίνει η Κύπρος χώρος του ΝΑΤΟ.

Χάρις σωφροσύνης το 1966 αρνηθήκαμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση    Στεφανόπουλου η οποία σε πλήρη συνεργασία με την κυβέρνηση της Τουρκίας προωθούσαν σαν λύση του Κυπριακού την Ένωση. Μετά από την πτώση του Στεφανόπουλου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συνελήφθη και απαγχονίστηκε.

Χάρις σωφροσύνης το 1974 η Κύπρος αφέθηκε αβοήθητη επειδή ήταν μακριά και όχι μόνο. Η απόφαση ανακοινώθηκε σε εθνικό δίκτυο με αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση των στρατιωτών στην Κύπρο και την δολοφονία 2000 Ελληνοκυπρίων με άνανδρα κτυπήματα στην πλάτη. Και βέβαια την Τουρκική κατάληψη της μισής Κύπρου.

Χάρις σωφροσύνης το 2012 ανεχτήκαμε και προκαλέσαμε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο και την οδηγήσαμε στην αγκαλιά του μνημονίου. έτσι για να απογυμνωθεί οικονομικά και να αποδεχθεί κάποιο σχέδιο Ανάν.

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΕΛΟΥΣ.  

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΙΖΟΝΤΑΙ:  Και ενώ ο ελληνισμός πανταχόθεν βάλλεται και οι οχτροί επιδιώκουν με μανία την συρρίκνωση και αφανισμό της κρατικής μας οντότητας, και  ακόμη περισσότερο τον αφανισμό του Ελληνικού πολιτισμού και των φορέων του πολιτισμού αυτού, το πολιτικό κατεστημένο αεροβουρλίζεται ανούσια με φόντο  ένα πολυσέλιδο  κείμενο, ονόματι ΜΝΗΜΟΝΙΟ. 

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ                                              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;  

Συνεπάγεται η κατάργηση του, την  αποκατάσταση του επιπέδου της ρευστότητας στα απαιτούμενα επίπεδα για να αρχίσει να λειτουργεί η οικονομία.;

Συνεπάγεται μείωση του δυσβάστακτου χρέους, η εξυπηρέτηση του οποίου απαιτεί μέσο ρυθμό ανάπτυξης 4,5% για να εξυπηρετηθεί από το δημιουργούμενο ΝΕΟ πλεόνασμα παραγωγής;  Και αν ακόμη υποθέσουμε ότι επιτυγχάνεται αύξηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας σε επίπεδα ικανά να στηρίξουν ρυθμό ανάπτυξης 4,5% ,θα μπορέσει η Ελλάδα να επιτύχει τον εξαγωγικό άθλο που απαιτείται  για να  καταστεί  δυνατή η απορρόφηση της αυξημένης παραγωγής;

                        ΤΥΦΛΟΙ ΤΑ ΩΤΑ, ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥ, ΤΑ ΟΜΜΑΤΑ.

Γνωρίζουν ότι η αποπληρωμή του χρέους και των τόκων του, αποτελεί διαρροή από την οικονομία, εσωτερικής αποταμίευσης και αυτόματα μειώνει ισόποσα την χρηματοδότηση  νέων επενδύσεων που είναι αναγκαίες για να επιτευχθεί η όποια ανάπτυξη. Συμπερασματικά, η αποπληρωμή του χρέους με εσωτερικούς πόρους αποτελεί παράγοντα αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης.

Άρα για να μείνει σταθερό το Εθνικό προϊόν θα πρέπει, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο η εξυπηρέτηση του χρέους να γίνεται με δανεικά. Και για να επιτευχθεί ρυθμός ανάπτυξης 4,5% απαιτούνται πόροι τους οποίους η Ελληνική οικονομία δεν τους έχει και πρέπει να τους δανειστή. Δηλαδή ρυθμός ανάπτυξης 4,5%, απαιτεί διπλασιασμό του εξωτερικού δανεισμού συν τους τόκους

Πολύς ο λόγος για επιστροφή στις αγορές. Η εξόφληση του χρέους των 390δις ευρώ με δανεισμό από τις αγορές θα δημιουργήσει χρέος της τάξεως των 1200 δις ευρώ, επειδή τα επιτόκια δανεισμού από τις αγορές θα είναι με τις καλύτερες προϋποθέσεις της τάξεως του 4,0%.

Το συμπέρασμα που αβίαστα συνάγεται είναι.

1: Δημιουργία ρευστότητας έξω από τον έλεγχο της ΕΚΤ, και κάτω  από τον απόλυτο έλεγχο του Ελληνικού κράτους. Η υπεραξία που συνεπάγεται η αύξηση της ρευστότητας δύναται να χρηματοδοτήσει πάγιες επενδύσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι δημιουργίας τραπεζικού χρήματος και άρα το Ελληνικό δημόσιο μπορεί με την έκδοση οιονεί χρήματος, συμπληρωματικού του ΕΥΡΩ, να χρηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Βέβαια οι Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και το σύστημα των Ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών, θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά, αφού θα χάσουν την υπεραξία χρηματοδότησης της Ελληνικής οικονομία με την έκδοση τραπεζικού χρήματος.

2: Διαγραφή του 50,0% τουλάχιστον του Ελληνικού κρατικού χρέους, περίοδος χάρητος τουλάχιστον 15 ετών, κατά την οποία να ανασταλεί η καταβολή  χρεολυσίων και να μηδενιστεί η υποχρέωση πληρωμής τόκων. Σε περίπτωση που οι δανειστές αρνηθούν την ρύθμιση αυτή, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας και είσπραξης μέρους έστω των απαιτήσεων τους, τότε το Ελληνικό κράτος φορτικά να απαιτήσει.

3:Μετατροπή .όλου του χρέους σε ομόλογα διαπραγματεύσιμα στην δευτερογενή αγορά  και ταυτόχρονα σύσταση ειδικού ταμείου χρηματοδότησης της Ελλάδας για εξαγορά, BUY BACK, του Ελληνικού χρέους στην δευτερογενή αγορά και στην τρέχουσα τιμή. Την απόλυτη ευθύνη της διακίνησης του ταμείου αυτού να την έχει η Ελληνική πλευρά, και η ΕΕ  να έχει μόνο τον κατασταλτικό έλεγχο, δηλαδή να εγκρίνει την εκταμίευση μόνον όταν με το προϊόν της, εξαγοράζεται χρέος.

4:  Επειδή η Ελλάδα βρίσκεται σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο, θα ακουστούν πολλά άτοπα αλλά και καταστρεπτικά για την Ελλάδα. Διακηρύξεις όπως 

            α) Κατάργηση του μνημονίου αλλά και ευρώ και αποπληρωμή του χρέους, είναι ουτοπικές και δεν μεταβάλλουν σε τίποτα την υπάρχουσα κατάσταση. Η ρήση ‘’θα διαπραγματευτούμε την μείωση του χρέους είναι παραπλανητική, γιατί όλες οι κυβερνήσεις επιθυμούν και επιδίωξαν μάταια, μια τέτοια διαπραγμάτευση. Όμως το μαχαίρι το κρατάει η άλλη πλευρά, και το ζητούμενο δεν είναι αν θέλουμε να διαπραγματευτούμε, αλλά αν η άλλη πλευρά θελήσει να διαπραγματευτεί και ακόμη περισσότερο αν θελήσει να ενδώσει σε απαιτήσεις μας.    

            β) Θα βγούμε από το μνημόνιο με κοινή συμφωνία με τους δανειστές, δεν έχουμε ανάγκη άλλα δάνεια από την ΕΕ, θα βγούμε στις αγορές, η Ελλάδα θα εξοφλήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, το χρέος είναι διαχειρίσιμο, Η Ελληνική οικονομία στο προαύλιο της ανάπτυξης  και πολλά άλλα συναφή,  που όλα μαζί συνιστούν άκρως επικίνδυνους ισχυρισμούς για την Ελληνική οικονομία.

ΤΟ ΑΓΟΣ:                                                                                          Δεν είναι στις προθέσεις μας να κουράσουμε με την παράθεση, έστω και αναξιόπιστων στατιστικών. Με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική οικονομία, οι στατιστικοί δείκτες αδυνατούν να περιγράψουν την πραγματικότητα.    Οι στατιστικές είναι σχετικά αξιόπιστες όταν η συναλλακτική οικονομία λειτουργεί και όταν οι μεταβολές των οικονομικών μεγεθών είναι σχετικά οριακές και οφείλονται σε παράγοντες της αγοράς.  Στις περιπτώσεις νομιναλιστικής   (Όταν η συμπεριφορά των πολιτών ρυθμίζεται βίαια με νόμους και διοικητικές αποφάσεις από άτομα που γνωρίζουν καλύτερα …την πείνα από τους πεινασμένους και άλλα πολλά ευτράπελα)  λειτουργίας της οικονομίας και μεγάλων μεταβολών, η οικονομικοί δείκτες είναι στην βάση τους εν πολλοίς αναξιόπιστοι.

Θα κουράσουμε μόνο με την παράθεση στατιστικών πληροφοριών, παρμένες από την ΕΛΣΤΑΤ και που αφορούν την συμμετοχή της εργασίας και του οιονεί κεφαλαίου στην κατανομή του εθνικού εισοδήματος.

 
                                 

Στο γράφημα αυτό η καφέ γραμμή (ΥΚ/Υ) απεικονίζει την εκατοστιαία συμμετοχή του εισοδήματος από περιουσία (κεφαλαίου! ) στην κατανομή του εθνικού εισοδήματος.  Αντίστοιχα η μπλε γραμμή ΥΚ/Υ απεικονίζει την συμμετοχή της εξαρτημένης εργασίας. Οι συνεχόμενες γραμμές αποτελούν δικήν μας εξομάλυνση των δεδομένων από τις εποχικές μεταβολές.

ΤΟ 3ΟΝ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2009, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ 45,0% ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ 35,0% ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ  ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΑΠΟ  55,0% ΣΕ 70,0% ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΣΤΗ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΣΕ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 36,0% ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ 16,0% ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΑ 23,8%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η οικονομική κρίση, αναγνωρίζεται επίσημα, εξαθλίωσε την εργασία και αποτέλεσε αφορμή τεράστιας αισχροκέρδειας του κεφαλαίου. Η επίσημα αναγνωριζομένη αυτή εκδοχή, επήλθε με καταναγκαστικά νομοθετήματα και δεν είναι αποτέλεσμα λειτουργίας της αγοράς. Είναι αποτέλεσμα νομιναλιστικών παρεμβάσεων, αυτών που διατείνονται και σήμερα ότι πέτυχαν να σπρώξου την Ελλάδα στα πρόθυρα της ανάπτυξης

ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;

ΌΜΩΣ:  Ας επιχειρήσουμε μερική επεξεργασία. Μέσα στο εισόδημα από περιουσία, η ΕΛΣΤΑΤ περιλαμβάνει και το εισόδημα της αυτοαπασχολούμενης εργασίας η οποία ανέρχεται στο 37,6% της συνολικής απασχόλησης. Είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι γνώρισαν και γνωρίζουν το εκδικητικό μένος του γκουβέρνο.

Το μέσο εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων ανέρχεται στο 120,0% περίπου του μέσου εισοδήματος της εξαρτημένης εργασίας. Η προσμέτρηση του εισοδήματος  αυτού στο εισόδημα από εργασία, με σταθερό το εθνικό εισόδημα, αυξάνει την συμμετοχή της, στο 60,0% το 2009 και σε 51,0% το 2014.  Ταυτόχρονα μειώνει την συμμετοχή του κεφαλαίου στο εθνικό εισόδημα στο 40,0% το2009 και στο 49,0% το 2014. Δηλαδή παρατηρείται και πάλι σημαντική αύξηση της συμμετοχής του κεφαλαίου στην κατανομή του  εθνικού εισοδήματος.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στην υπό εξέταση περίοδο η μείωση του απόλυτου ποσού του εισοδήματος του κεφαλαίου (μετά την διόρθωση)  μειώνεται κατά  6,8% από 16,1% πριν την διόρθωση. Δηλαδή ουσιαστικά το εισόδημα του κεφαλαίου παραμένει αμετάβλητο όταν το εισόδημα της εργασίας μειώνεται κατά 36,0%.

Όμως στο εισόδημα του κεφαλαίου προσμετράτε το αγροτικό εισόδημα και τα ενοίκια κατοικιών τα οποία υπέστησαν σημαντική μείωση. Επίσης μεγάλες επιχειρήσεις εγκατέλειψαν το Ελληνικό έδαφος. Χωρίς να αμφισβητούμε και τυχόν αύξηση των  κερδών, κυρίως του παρασιτικού κεφαλαίου, αρνούμεθα να αποδεχτούμε ότι οι παραγωγικές δραστηριότητες εκμεταλλευτήκαν την κρίση, αύξησαν τα κέρδη τους και οδήγησα στην λιμοκτονία τους εργαζομένους. Από δικές  μας αναλύσεις προκύπτει ότι το εισόδημα του κεφαλαίου μειώθηκε τουλάχιστον κατά 25,0%.

Προκύπτει από τις απόλυτα αυτές αντικειμενικές διορθώσεις ότι το εθνικό εισόδημα σε τρέχουσες τιμές, κατά την περίοδο 2009- 2014, μειώθηκε κατά 30,0% περίπου και όχι κατά 23,8% που είναι οι εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΣΤ. Παραμένει το γεγονός ότι η συμμετοχή της εργασίας στην κατανομή του εθνικού εισοδήματος, με μικρές μόνο εξαιρέσεις, μειώθηκε σε επίπεδα απόλυτης φτώχιας ολόκληρου του εργατικού δυναμικού της χώρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 16,9 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ ΣΕ 10,1 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΕΤΗΣΙΩΣ.

 

   

 

 

 

  

 

 

                                  

                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: