Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


                     ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 
 

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ:   Το άρθρο αυτό είναι πρακτικής φύσεως, μπορεί να γίνει αντιληπτό από πολλούς, και να κριθεί το βάσιμο των ισχυρισμών μας, και  από τους έχοντες σχετική εμπειρία. Προειδοποιούμε ότι δεν διεκδικούμε ποσοτική ακρίβεια και ότι η αναφορά σε ποσά, είναι τάξεις μεγεθών που στηρίζουν τα συμπεράσματα. Κίνητρο μας είναι η απόδειξη του αβάσιμου υποσχέσεων των πολιτικών σχηματισμών της Ελλάδος, και κυρίως η απόδειξη ότι οι πολιτικοί μας σχηματισμοί, ποτέ τους δεν ασχολούνται σοβαρά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και το Ελληνικό έθνος. 

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ:    Για να γίνει ανάπτυξη πρέπει να κτιστούν παραγωγικές μονάδες, δηλαδή να γίνου νέες καθαρές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου. Για νέες  επενδύσεις απαιτείται η ύπαρξη πόρων με τους οποίους να στηριχθούν τα άτομα που θα ασχοληθούν με το κτίσιμο  των παραγωγικών μονάδων. Οι πόροι αυτοί ονομάζονται αποταμίευση και αποτελούν το ποσό του εισοδήματος που οι πολίτες δεν καταναλίσκουν.  Άρα η αποταμίευση μειώνει την τρέχουσα κατανάλωση και κατά επέκταση το βιοτικό επίπεδο του σήμερα, χάρις ενός υψηλότερου βιοτικού επιπέδου του αύριο.

1:  Ο προγραμματικός στόχος είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων που θα επιτρέψουν την αύξηση των ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ  ΕΣΟΔΩΝ κατά 16,0 δις ευρώ, όταν το σύνολο των έργων τεθεί σε λειτουργία.

2: Με μέση δαπάνη κατά άτομο 1600 ευρώ, μέση διάρκεια παραμονής 10 διανυκτερεύσεις και διάρκεια τουριστικής περιόδου 120 ημέρες προκύπτουν τα ακόλουθα.

2.1: Αριθμός τουριστών 10,0 εκ. άτομα. Αριθμός διανυκτερεύσεων 100 εκ.. Μέσος αριθμός ημερησίων αφίξεων στα αεροδρόμια 83.333, και αριθμός διανυκτερεύσεων κατά ημέρα 833.333.

2.2:  Εάν υποθέσουμε ότι οι αφίξεις γίνονται με αεροπλάνα των 200 θέσεων, τότε έχουμε 417 αφίξεις αεροπλάνων ημερησίως. Με μέσο χρόνο προσγείωσης/απογείωσης 10’, προκύπτει  απαιτούμενος χρόνος 70,0 περίπου ώρες. Επειδή η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες, συνάγεται ότι για την εξυπηρέτηση των αφίξεων απαιτούνται τρείς αεροδιάδρομοι. 

 

·        ΆΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΔΙΣ, ΕΥΡΩ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

 

3: Εάν υποθέσουμε δίκλινα δωμάτια ξενοδοχείων, απαιτούνται για την εξυπηρέτηση του πρόσθετου τουριστικού ρεύματος  417,000 δωμάτια. Το Εμβαδό κάθε δωματίου, συν τους αναλογούντες πρόσθετους κοινόχρηστους χώρους, υπολογίζεται σε 70,0 μ2. και συνολικά σε 29.190.000μ2.

            3.1: το κόστος κατασκευής μαζί με τις αναλογούσες λοιπές δαπάνες, μετριοπαθώς εκτιμάται σε 2.000/μ2.

 

·        ΆΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 58,0 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

 

4:  Υποθέτοντας ξενοδοχειακές μονάδες 200 δίκλινων δωματίων, προκύπτει ότι θα πρέπει να κτιστούν 2085 νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Εάν κατά μέσο όρο κάθε ξενοδοχειακή μονάδα απέχει 5 χιλ. από τις υπάρχουσες υποδομές, προκύπτει ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν δρόμοι, νέες γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, παροχής νερού, μήκους 10.425 χιλ..

 

·        ΆΡΑ  ΜΕ 2,0 ΕΚ. ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 21,0 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ.

 

5:  Κάθε διανυκτερεύοντας τουρίστας καταναλώνει 70,0 λίτρα νερό ημερησίως, και άρα απαιτούνται 58.310μ3 νερό ημερησίως και συνολικά 6.997.000μ3.νερό.

 

·        ΆΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΝΕΡΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ Π.Χ. 1000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΟΥΣ 7,0 ΜΕΤΡΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ  ΝΗΣΙΑ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ Κ.Λ.Π. ΜΟΝΑΔΩΝ,ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 10,0 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ..


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  

1: Με μετριοπαθείς εκτιμήσεις για την επίτευξη του στόχου των 16,0 δις ευρώ τουριστικά έσοδα απαιτείται ύψος επένδυσης, 103,0 δις ευρώ περίπου. Επειδή δε από τα 16,0 δις., τα 3,0 δις διαρρέουν με την μορφή εισαγωγών καυσίμων, τροφίμων και ποτών, έπεται ότι το τουριστικό εισόδημα περιορίζεται στο 13,0 περίπου δις. ευρώ. Ο λόγος κεφαλαίου/ προϊόντος υπολογίζεται σε Κ/Υ= 8,0 και είναι υψηλότερος από τον μέσο όρο της οικονομίας. 

2: Με 50 άτομα μόνιμη και πλήρη απασχόληση κατά ξενοδοχειακή μονάδα, η μόνιμη και πλήρης απασχόληση συνολικά, εκτιμάται σε 105.000 άτομα. Προσθέτοντας και την  απασχόληση στα αεροδρόμια κ.λ.π. η συνολική απασχόληση εκτιμάται σε 115.000 άτομα.

3: Το ύψος της επένδυσης ανά απασχολούμενο άτομο εκτιμάται σε 900,000χιλ. και το μέσο ανά απασχολούμενο άτομο  προϊόν, υπολογίζεται σε 113.000 ευρώ.

 

 

 

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



                                        ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: 
        Με όλες τις δυνάμεις τους, όρμησαν να σώσουν το ευρώ και την ευρωζώνη, και κατέστησαν προβληματική την επιβίωση της  Ελληνικής  οικονομίας στα πλαίσια της Ε.Ε. 
            Η παρά φύση οικονομική και κυρίως νομισματική ένωση 18 χωρών διαφορετικού οικονομικού επιπέδου, παραβιάζει την οικονομική λογική και  ισοδυναμεί με πυριτιδαποθήκη συνδεδεμένη με βραδύκαυστη θρυαλλίδα, στα θεμέλια  της Ευρώπης. 
Απαιτείται ριζική αναθεώρηση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και καθιέρωση διπλού εθνικού νομίσματος για τις χώρες της Ευρωζώνης, για να επιβιώσει η Ευρωπαϊκή οικονομία, η κοινωνική  συνοχή και η Δημοκρατία.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το παρών άρθρο είναι άκρως επιστημονικό και δύσκολα κατανοητό από τους μη επαΐοντες. Ζητούμε για αυτό συγνώμη, αλλά είναι αναγκαίο να παρουσιάσουμε την επιστημονική αντικειμενική και όχι την υποκειμενική μας άποψη. Στους μη επαΐοντες συνιστούμε να ασχοληθούν με τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα και πολύ λιγότερο με τα αριθμητικά ποσά.
Α: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
τρία είναι τα προαπαιτούμενα για να υπάρξει ανάπτυξη δηλαδή αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της οικονομίας.                                                             
  1: Νέες καθαρές επενδύσεις που συνεπάγονται και νέες θέσεις εργασίας,         
  2: Επαρκής ζήτηση, κυρίως εξωτερική, ικανή να απορροφήσει το παραχθησόμενο προϊόν και                                                                                                                          
3: Επαρκείς αποταμιευτικοί πόροι με τους οποίους να χρηματοδοτούνται οι ακαθάριστες και όχι μόνο οι καθαρές νέες επενδύσεις.
Εάν οι αποταμιευτικοί πόροι διαρρέουν προς το εξωτερικό, π.χ. για αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων δανείων, τότε η συμβολή τους στην ανάπτυξη είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ
Εάν το ύψος των αποταμιευτικών πόρων, υπολείπεται της φθοράς του παγίου κεφαλαίου της οικονομίας, τότε απλά συμβάλουν στην διατήρηση του υφισταμένου επιπέδου παραγωγής και η συμβολή τους στην ανάπτυξη είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ.
Εάν ο εξωτερικός δανεισμός (εξωτερική αποταμίευση) Χρησιμοποιείται για αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων στο εξωτερικό, τότε η άμεση συμβολή του στην ανάπτυξη είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
Με τις υφιστάμενες συνθήκες, για την ετήσια παραγωγή μιας χρηματικής μονάδας προϊόντος, απαιτούνται νέες επενδύσεις 7 χρηματικών μονάδων. Επειδή η φυσική φθορά του παγίου κεφαλαίου είναι κατά μέσο όρο 2,5% (απόσβεση σε 40 χρόνια), έπεται ότι σε όλη  την διάρκεια της ζωής του, παράγει 40 μονάδες προϊόντος. Η μέση ακαθάριστη παραγωγικότητα του κεφαλαίου εκτιμάται στο 14,3% και η καθαρή παραγωγικότητα του, εκτιμάται στο 11,8%. Από το παραγόμενο προϊόν, η εργασία απορροφά κατά μέσο όρο το 55,0% και η καθαρή αποδοτικότητα του κεφαλαίου περιορίζεται στο 5,2%.
Κατά συνέπεια, οι εξωτερικές άμεσες επενδύσεις είναι επωφελείς για την οικονομία, εάν η ετήσια επανεξαγωγή κερδών δεν υπερβαίνει το 12,0% του επενδυθέντος ΠΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα βασικά μακροοικονομικά δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας, που είναι εντελώς απαραίτητο να τα γνωρίζουν οι ασκούντες οικονομική πολιτική. Βασική παράμετρος εκτίμησης των ποσών του πίνακα, είναι η παραγωγικότητα του παγίου κεφαλαίου K/Y (όγκος κεφαλαίου ανά χρηματική μονάδα παραγομένου προϊόντος) Η πραγματική παραγωγικότητα του παγίου κεφαλαίου εκτιμάται στο Κ/Υ=7. Η προγραμματική παραγωγικότητα λαμβάνεται ίση με Κ/Υ=5, γεγονός που υποδηλώνει υιοθέτηση τεχνικών παραγωγής εντάσεως εργασίας, δηλαδή αύξηση των θέσεων εργασίας κατά μονάδα επενδυόμενου παγίου κεφαλαίου. Υποδηλώνει επίσης αύξηση της παραγωγικότητας του παγίου κεφαλαίου κατά 30,0% περίπου, μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας και ανάλογη μεταβολή των αμοιβών των δύο αυτών βασικών συντελεστών της παραγωγής.
Α1: Διαπιστώσεις:
Με τα σημερινά δεδομένα Κ/Υ=7, και σωρευτικά για τα επόμενα 30 χρόνια,
1: Για μηδέν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης ( 0%), δηλαδή για να διατηρηθεί σταθερό το σημερινό επίπεδο εθνικού εισοδήματος απαιτούνται ακαθάριστες επενδύσεις της τάξεως των 580 δις. ευρώ, και αποταμίευση ίση με το 12,4% του εισοδήματος (Υ). Σήμερα το επίπεδο της εσωτερικής αποταμίευσης είναι 20,0% αρνητικό, δηλαδή δανειζόμαστε για καταναλωτικούς σκοπούς, ποσό ίσο με το 20,0% του εισοδήματος μας. Αυτό είναι το κόστος συντήρησης του υφιστάμενου επιπέδου παραγωγικής ικανότητας της Ελληνικής οικονομίας.
2: Για θετικά επίπεδα ανάπτυξης το κόστος αυξάνεται σημαντικά. Έτσι π.χ. για  μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,0% απαιτούνται ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου της τάξεως των 3586 δις. ευρώ, και ετήσια ακαθάριστη αποταμίευση ίση με το 42,6% του εισοδήματος.  Με το ρυθμό αυτό ανάπτυξης, η σωρευτική αύξηση του εισοδήματος εκτιμάται σε  3912 δις ευρώ, δηλαδή θα πρέπει να αποταμιευθεί το 91,7% της αύξησης του εισοδήματος, γεγονός απόλυτα αδύνατο. Από την προσδοκώμενη αύξηση του εισοδήματος τα 2152 δις απορροφούνται από την εργασία, η αποταμίευση της οποίας δεν υπερβαίνει το 20,0%.
   
 
3: ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 3,5%, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΆΡΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟ Η ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΕΣΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ 3,5%.
4: Το κρατικό χρέος, μαζί με το χρέος των τραπεζών, ανέρχεται σε 390 δις ευρώ. Το κόστος εξόφλησης του χρέους αυτού στην επόμενη τριακονταετία, εκτιμάται σε 490 δις ευρώ και το ετήσιο τοκοχρεολύσιο σε 16,2 δις. Για την εξόφληση του χρέους αυτού με εσωτερικούς πόρους, και με σταθερά μηδενικό μέσο ρυθμό ανάπτυξης απαιτούνται 948 δις ευρώ, ή μέση ετήσια αποταμίευση της τάξεως 21,1%. Τούτο σημαίνει μέση κατά οικογένεια κατανάλωση 33857 ευρώ. Εάν το χρέος αυτό εξοφληθεί με έκδοση ομολόγων στην ελεύθερη κεφαλαιαγορά, τότε το κόστος  εξόφλησης του χρέους και διατήρησης σταθερού του επιπέδου του εθνικού εισοδήματος, προσαυξάνεται σε 1278 δις ευρώ και η απαιτουμένη αποταμίευση προσαυξάνεται σε 28,4%.
5: Για ρυθμό ανάπτυξης 4,0% το κόστος της ανάπτυξης προσαυξάνεται σε 4076 δις. και σε 4304 δις, ευρώ, ανάλογα αν το υφιστάμενο χρέος εξοφληθεί με εγχώριους πόρους ή με έκδοση ομολόγων στην ελεύθερη κεφαλαιαγορά. Με την προσθήκη του κόστους εξόφλησης του χρέους η απαιτουμένη αποταμίευση προσαυξάνεται αντίστοιχα σε 48,5% και 51,1% . Και στις δύο περιπτώσεις υπεραπορροφάται η προσδοκώμενη αύξηση του εισοδήματος και μειώνεται ανάλογα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. 
6: Με ρυθμό ανάπτυξης 4,0% και με οριακό λόγο κεφαλαίου- εργασίας ίσον με       Κ/L=650 000 ευρώ η απασχόληση της εργασίας θα φθάσει τα 5,3 εκ. πλήρως απασχολούμενα άτομα.  Η μέση παραγωγικότητα της εργασίας εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 91 000 ευρώ περίπου, έναντι 46,500 ευρώ το 2009, σημειώνοντας αύξηση 95,6%, έναντι  προσδοκώμενης αύξησης 133,0% του εθνικού εισοδήματος.   
Α1.1: Συμπεράσματα:
1: Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο, και ότι το βασικό της πρόβλημα είναι το απαιτούμενο τεράστιο κόστος ανάπτυξης και λιγότερο το ύψος του χρέους. Επτά  χρόνια έντονης ύφεσης οδήγησαν σε φυσική φθορά επενδυμένου παγίου κεφαλαίου της οικονομίας, ύψους 585 δις, ευρώ περίπου και μείωσαν την παραγωγική ικανότητα της οικονομίας κατά 40,0% περίπου. Χρονικά η Ελληνική οικονομία βρίσκεται, παραγωγικά,  στο επίπεδο του 1955. Το βιοτικό της επίπεδο είναι σχετικά υψηλότερο, χάρις στα κοινοτικά δάνεια και τις αποκρατικοποιήσεις.
2: Οι ειδικές σχέσεις που έχει η ΕΕ με Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες χαμηλού παραγωγικού κόστους, οδήγησαν σε υιοθέτηση στην παραγωγή, τεχνικών μεθόδων εντάσεως κεφαλαίου, και στην οικονομική απαξίωση τεράστιων ποσών παγίου κεφαλαίου, επενδυμένου σε επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας ( έτοιμα ενδύματα, κλωστοϋφαντουργία κ.λ.π.)  Έτσι η αύξηση της ανεργίας αντιμετωπίστηκε με προσλήψεις στο δημόσιο με τις γνωστές συνέπειες.
Εισροές Ευρωπαϊκών επενδυτικών κεφαλαίων δεν παρατηρήθηκαν, λόγο του σημαντικά μειωμένου κόστους τραπεζικού δανεισμού των επιχειρήσεων και γενικότερα λόγο της προσαρμογής της νομισματοπιστωτικής και μεταναστευτικής πολιτικής, στις ανάγκες των πλουσιοτέρων χωρών της Ε.Ε.  
Δυστυχώς για την Ελλάδα και τις λοιπές περιφερειακές οικονομίες της Ε.Ε., το επιστημονικό συμπέρασμα δικαιώθηκε πλήρως. ‘’Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ. ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ. 
Κατά λογική συνέπεια η ένταξη στην ΕΕ χωρών, με εντελώς διαφορετικό οικονομικό επίπεδο, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε φτωχοποίηση των περιφερειακών χωρών, σε πλουτισμό των Βορείων χωρών, σε κατάλυση της Δημοκρατίας και σε βίαιη διάλυση της ΕΕ, αν δεν ληφθούν ρηξικέλευθα μέτρα.
 Αποτελεί ουτοπία, με διοικητικά μέτρα να επιχειρείται πολλαπλή διαμόρφωση  αμοιβών  συντελεστών παραγωγής, σε μια κατά επίφαση ενιαία ελεύθερη αγορά. Και όμως  η φτωχοποίηση των περιφερειακών χωρών, είναι οικονομικά…… αναγκαία, για να διατηρηθεί η Ευρωπαϊκή συνοχή, ο πλουτισμός και ο ηγεμονισμός των βορείων χωρών της ΕΕ.
Σύντομα, αρχής γενομένης με τις Ευρωεκλογές του 2014, θα αρχίσουν να διαφαίνονται τα αδιέξοδα. Το αίτημα για υιοθέτηση διπλού ευρώ θα επανέλθει και θα οδηγήσει σε αιματοκύλισμα την Ευρώπη αν γίνει αποδεκτό. Τελικά, προ της διάλυσης, η ΕΕ θα περάσει σε σύστημα διπλού νομίσματος, Ευρώ και  εθνικά νομίσματα, και μέσα από τις μεταβολές των ισοτιμιών των εθνικών νομισμάτων θα επιχειρείται  η επιβολή πολλαπλών επιπέδων αμοιβών σε μια κατά επίφαση ενιαία και ελεύθερη αγορά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΤΡΟΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. ΌΣΟΙ ΦΡΟΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΚΑΝΟΥΝ  ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ
Α2:  Διαπιστώσεις:   Επίπεδο παραγωγικότητας κεφαλαίου (προγραμματικό) Κ/Υ= 5.
1: Μείωση του κόστους ανάπτυξης στα 919 δις ή κατά 28,5% για ρυθμό ανάπτυξης 1,0% και στα 2776 δις. ή κατά 22,5% , για ρυθμό ανάπτυξης 4,0%. Η απαιτουμένη ετήσια αποταμίευση μειώνεται αντίστοιχα στο 17,6% του εισοδήματος από  24,7% και  σε 33,0% από 42,6% στην περίπτωση όπου Κ/Υ=7.
2: Για ρυθμούς ανάπτυξης έως και 2,0% η αποταμίευση θα απορροφά μέχρι και ολόκληρη την αναμενομένη αύξηση του εισοδήματος. Για ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους του 2,0% και ειδικότερα για ρυθμό ανάπτυξης 4,0%,  η αποταμίευση, θα απορροφά το 71,0% της αναμενομένης αύξησης του εισοδήματος.
3: Αθροιζομένου και του κόστους εξόφλησης του χρέους με εσωτερικούς πόρους, το κόστος ανάπτυξης προσαυξάνεται, για ρυθμό ανάπτυξης 2,5%, στα 2152 δις. ευρώ και καλύπτεται από την αναμενομένη αύξηση του εισοδήματος (2085 δις). Εξόφληση του χρέους με δανεισμό με ομόλογα στην ελεύθερη κεφαλαιαγορά, αυξάνει το κόστος της ανάπτυξης κατά 718 δις, ή σε 2707 δις το οποίο περίπου καλύπτεται από την αναμενομένη αύξηση του εισοδήματος με ρυθμό ανάπτυξης 3,2% περίπου.
4: Η αύξηση της παραγωγικότητας του παγίου κεφαλαίου από  Υ/Κ=!/7. Σε Υ/Κ=1/5 συνεπάγεται σημαντική αύξηση κατά 32% περίπου, των θέσεων εργασίας στην οικονομία και κατά 70,0%  κατά μονάδα επενδυόμενου παγίου κεφαλαίου. Συνεπάγεται ταυτόχρονα και ανάλογη μείωση της αμοιβής της εργασίας, σε σχέση με την αμοιβή του κεφαλαίου, κάτι το οποίο επεδίωξε και επέτυχε η ΤΡΟΪΚΑ.  
5: Η χρησιμοποίηση στην παραγωγική διαδικασία,  τεχνικών μεθόδων εντάσεως εργασίας, μειώνει το κόστος ανάπτυξης κατά 28,5% , αυξάνει τις θέσεις εργασίας από 5,3 σε 7,0 εκ. πλήρως απασχολούμενα άτομα και μειώνει την παραγωγικότητα της εργασίας σε 69600 ευρώ έναντι 46500 το 2009 και 91000 με παραγωγικότητα κεφαλαίου Κ/Υ= 1/7.  Ανάλογα αυξάνονται και οι μισθοί, δηλαδή κατά 49,7% έναντι του 2009. ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
6: Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΟΧΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΗΞΗΣ.
6.1: Εφαρμογή της αρχής του διπλού εθνικού νομίσματος. Ευρώ στις διακρατικές συναλλαγές της Ελλάδος και δραχμή στις εσωτερικές συναλλαγές.  Τούτο είναι αναγκαίο για να επιτευχθεί σχετική στεγανοποίηση  της εσωτερικής αγοράς από τις εξελίξεις στην ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά.
6.2: Προστασία της εγχώριας παραγωγής μέσα από τις μεταβολές της συναλλαγματικής ισοτιμίας της δραχμής. Δηλαδή άσκησης πολιτικής αυτάρκειας σε βασικά προϊόντα διατροφής, ένδυσης κ.λ.π..
6.3: Ευρείες συμφωνίες ανταλλαγής αγροτικών κυρίως προϊόντων, με  κρατικές προμήθειες.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΙΣΧΥ ΟΡΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1: Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, ώθησε την παραγωγική διαδικασία στην υιοθέτηση τεχνικών μεθόδων παραγωγής εντάσεως κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά και πέρα από τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας,  οι απαιτούμενες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου για την παραγωγή μιας μονάδας εθνικού  προϊόντος (ΑΕΠ).
2: Με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,0%, η χρηματοδότηση των αναγκαίων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου απαιτεί όπως το 42,6% του εθνικού προϊόντος αποταμιεύεται, πράγμα εντελώς ανέφικτο αφού τουλάχιστο το 55,0% του εισοδήματος απορροφάται από την εργασία, της οποίας η αποταμίευση δεν υπερβαίνει το 20,0%.
3: Ακόμη χειρότερα, αν το υφιστάμενο χρέος εξοφληθεί με έκδοση ομολόγων στην ελεύθερη κεφαλαιαγορά, η αναγκαία αποταμίευση προσαυξάνεται σε 51,1% και υπεραπορροφά την προσδοκώμενη αύξηση του εισοδήματος.
4: Είναι προφανές ότι απαιτείται αναδιάρθρωσης της Ελληνικής οικονομίας, προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μεθόδων παραγωγής Εντάσεως εργασίας, πράγμα που είναι δυσκολότατο να επιτευχθεί στα πλαίσια της ενιαίας Ευρωπαϊκής αγοράς.
5: Ως αναγκαία όχι όμως και ικανή συνθήκη, είναι η υιοθέτηση συστήματος διπλού νομίσματος, για να καταστεί μερικώς δυνατή η επίτευξη επιπέδου αμοιβής της εργασίας, χαμηλότερου από το μέσο επίπεδο της ΕΕ.
6: Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΘΕΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ, ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΝ Η ΕΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ.
7: Βεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει καμιά υπερβολή στα γραφόμενα μας, και τούτο θέλουμε αποδείξουμε με άρθρο πρακτικής φύσεως, με τίτλο ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
8: Προειδοποιούμε τους νομιναλιστές ότι η οικονομία έχει τους δικούς της νόμους και δεν υπακούει σε διαταγές. Κύριοι, τον όνο μπορείτε με την βία να τον πάρετε στην βρύση, δεν μπορείτε όμως να τον αναγκάσετε να πιεί νερό.
Προειδοποιούμε ακόμη ότι τα μνημόνια, και η υφαρπαγή μισθών και συντάξεων για την αποπληρωμή του χρέους, έχουν μακροχρόνιες δυσμενέστατες συνέπειες επί της οικονομίας, του βιοτικού επιπέδου και ενδεχομένως επί της κοινωνικής μας συνοχής και της εθνικής μας κυριαρχίας. 
 
  
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
  



 

 

 

 

 

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΕΥΡΩΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ


                ΕΥΡΩΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

·       Η παραποίηση των μακροοικονομικών στατιστικών, με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών και των ασκούντων την οικονομική πολιτική ( policy makers), αποτελεί πράξη που διαπερνά τα όρια της εσχάτης προδοσίας και της εσχάτης ατιμίας.

·       Η σιωπή των όσων δύνανται να έχουν γνώση και άποψη για παραποίηση στατιστικών, και κυρίως των πολιτικών σχηματισμών, αποτελεί πράξη που διαπερνά τα όρια της εγκληματικής αμέλειας.

 

 

 

·       ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:                                                                     

Θα πρέπει να πληροφορήσουμε ότι στα Ελληνικά Υπουργεία έχουν, από τα χρόνια των μνημονίων, εγκατασταθεί άνθρωποι της FORCE TASK, κυρίως Γερμανοί,  οι οποίοι ελέγχουν και καθοδηγούν την δραστηριότητα των Υπουργείων. Διά της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων, η νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία στη Ελλάδα, ασκείται από την FORCE TASK. Τα άτομα αυτά πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο, περίπου 6000 ευρώ μηνιαίως, έκαστο.

                        A’: ΤΟΤΕ.  Τα γεγονότα του 2000, η δημιουργική λογιστική όπως εφαρμόστηκε τότε, για να αποκτηθούν τα τυπικά προσόντα ένταξης της Ελλάδος στην ΟΝΕ, με πρωταγωνιστές τα ίδια άτομα και με επινοητές και συμβούλους, τους Γερμανούς της  F.T. επαναλαμβάνονται και σήμερα. Τότε όλα τα κόμματα γνώριζαν περί της δημιουργικής λογιστικής. Ειδικότερα η ΝΔ και γνώριζε και σε ανώτατο επίπεδο έγιναν πολλές σχετικές συζητήσεις. Επεκράτησε η άποψη να μην ασκηθεί αντιπολίτευση, για να μην κατηγορηθεί η ΝΔ  ότι υπονομεύει την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.                                                                           
Το Ελληνικό χρέος από 100,0% εσωτερικό, υποκαταστάθηκε με ομόλογα και 100,0% εξωτερικό χρέος. Απελευθερώθηκαν τεράστια ποσά ρευστότητας, τα οποία χρηματοδότησαν αφειδώς την  κατανάλωση και τις κερδοσκοπικές δραστηριότητες στο χρηματιστήριο Αθηνών. Καμιά προσπάθεια ενίσχυσης και απορρόφησης, μικρού έστω μέρους της πλεονάζουσας ρευστότητας από τις παραγωγικές επενδύσεις.   Εγκλήματα επί εγκλημάτων, και h κορύφωση, το έγκλημα των τραπεζών  Εθνικής και Ελλάδας, το οποίο βαπτίστηκε έγκλημα χρηματιστηρίου, για να παραμείνει και έμεινε ατιμώρητο. Με το έγκλημα των τραπεζιτών αποζημιώθηκαν οι εξωτερικοί θεσμικοί επενδυτές για τις υπηρεσίες συγκάλυψης της δημιουργικής λογιστικής που προσέφεραν στην Ελλάδα και ένταξης της στην ΟΝΕ.

Δια των λεγόμενων εκροών κεφαλαίων,  τεράστιο μέγεθος Ελληνικών κεφαλαίων απωλέστηκε.  Η ρευστότητα της οικονομίας, συνεχώς μειούμενη, έπεσε κάτω των κανονικών επιπέδων. Η παραγωγική βάση της οικονομίας διαβρωμένη, το αγροτικό εισόδημα κατά 60,0% επιδοτούμενο και η Ελλάδα άρχισε να εισάγει και… σκόρδα. Η Ελληνική κοινωνία εθισμένη στην υψηλή κατανάλωση, συνέχισε να καταναλώνει το 125,0 % των παραγωγικών δυνατοτήτων της οικονομίας.

Χωρίς παραγωγική βάση, χωρίς παραγωγική συνείδηση και κοινωνική αλληλεγγύη, χωρίς Θεό και πατρίδα, οι Έλληνες της ΟΝΕ  μετεβλήθησαν σε χοιρίδια προς πάχυνση, πλουσιοπάροχα εκτρεφόμενα από τους λαούς της Ευρώπης.

Μαθηματικά ήταν αναμενόμενο. Οι διεφθαρμένες και εγκληματικές Ευρωπαϊκές ηγεσίες, οι ηθικοί αυτουργοί των Ελληνικών παθημάτων σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των Αθηνών, οδηγούν κατά αγέλες τα παχυθέντα χοιρίδια σε σφαγή, για να αποπληρωθεί το χρέος. 

Β’: ΚΑΙ ΤΩΡΑ.   Ασχημονούν και ασελγούν ξεδιάντροπα πάνω στο πτώμα της Ελλάδας. Επί μήνες τώρα προσπαθούν να πείσουν τους άνεργους ότι εργάζονται, τους πεινασμένους ότι είναι χορτασμένοι, τους αστέγους ότι είναι στεγασμένοι. Τελικά η μεγάλη ανακάλυψη, ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ με το οποίο επιχειρούν να εξαγοράσουν ψήφους με πανάκριβα δανεικά. Εξανεμίζουν και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας των Ελλήνων, και η αντιπολίτευση σιωπά. Ούτε μια ερώτηση του τύπου.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕ; ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ EUROSTAT, ΠΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ;
 

Γ’ : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ …..ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ:  

Ο πίνακας που ακολουθεί είναι έκδοση του Υπ. Οικονομικών. Έχει συμπιεσθεί , για να καταστεί όσο το δυνατό ευρύτερα κατανοητός.  Τα αποτελέσματα των προϋπολογισμών των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ και των ΟΚΑ,  περιλαμβάνονται αθροιστικά στο προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης, στον οποίο αθροίζονται και τα αποτελέσματα του κρατικού προϋπολογισμού. Τα ποσά του πίνακα παρουσιάζονται χωρίς καμιά δική μας διόρθωση. Προκύπτουν από τον πίνακα αυτό τα εξής αξιοσημείωτα.

1: Στο κρατικό προϋπολογισμό καταγράφονται δύο ζεύγη δημοσιονομικών αποτελεσμάτων. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΚΟ σύμφωνα με το οποίο το έτος 2013 επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκ. ευρώ και συνολικό έλλειμμα 5441 εκ ευρώ,  και το ΤΑΜΕΙΑΚΟ σύμφωνα με το οποίο το έτος 2013 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 6770 εκ ευρώ, και συνολικό έλλειμμα 11211 εκ ευρώ.

2: Στο προϋπολογισμό της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, το πρωτογενές έλλειμμα μειώνεται σε μόλις 450 εκ. ευρώ και το συνολικό έλλειμμα μειώνεται σε 7049 εκ ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αθροιστικά το έτος 2013 οι ΔΕΚΟ, οι ΟΤΑ και οι ΟΚΑ είχαν πρωτογενές πλεόνασμα 6314 εκ. !!! και συνολικό πλεόνασμα 4171 εκ. ευρώ. και άρα εισέπραξαν τόκους ή ενδεχομένως κοινωνικό μέρισμα της τάξεως των 2143 εκ. ευρώ.

Τα παράξενα δεν τελειώνουν εδώ. Σε κάθε όμως περίπτωση,

 ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ, ΕΣΤΩ, ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, Κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ; Δώστε όμως προσοχή σε όσα ακολουθούν, παρακαλώ και ενημερώστε δομικά τους πολίτες, εσείς που έχετε φωνή, 

                 
 
  

Από τον πίνακα αυτό προκύπτουν πολλά παράξενα, και ειδικότερα.

1: από τις πρωτογενείς δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 46372 εκ ευρώ, καταβάλλονται για επιχορηγήσεις των ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΟΚΑ , 27612εκ. ευρώ. Δηλαδή το 59,5% των κρατικών δαπανών απορροφάται από τις επιχορηγήσεις, οι οποίες καλύπτουν το 48,7% των εσόδων των ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΟΚΑ. Άρα η Κεντρική Διοίκηση, Νοσοκομεία, Σχολεία, Αστυνομία, Στρατός, Υπουργεία συντάξεις του Δημοσίου κ.λ.π., δαπανά για την λειτουργία της ΜΟΝΟ 18760 εκ. ευρώ!!!  

2: Για το έτος 2013, η ΤτΕ, δίνει για τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ πρωτογενές έλλειμμα 6718 εκ. , έναντι 5167 που δίνει το Υ.Οικ., και συνολικό έλλειμμα 12794 εκ. έναντι 11211εκ. που δίνει το Υ.Οικ..           

Δ’: ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014:

Δ1: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Σύμφωνα με τα στοιχεία του   Υπ. Οικονομικών το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται σε 1467 εκ. , και το συνολικό έλλειμμα σε 522 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεί8α της ΤτΕ το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται σε 771 εκ., και το συνολικό έλλειμμα σε 1141εκ. ευρώ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014 Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ 522- 1141 εκ.. ΕΥΡΩ. ΆΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΔΑΝΕΙΚΑ έτσι για να συντηρηθεί το πανάθλιο μικροκομματικό σύστημα.

 

Δ2 : ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ: Καταγράφεται στους λογαριασμούς   εισπράξεων- πληρωμών του δημοσίου που τηρούνται στην ΤτΕ;

1: Στην υπό εξέταση περίοδο, το κράτος μας, εξέδωσε έντοκα γραμμάτια, συνολικής αξίας,9600εκ. ευρώ έναντι 5200 εκ. που ήταν η αξία των εντόκων που έληγαν.

2: Από την λογιστική κατάσταση της ΤτΕ, πληροφορούμαστε ότι οι καταθέσεις του Δημοσίου σε αυτή , μειώθηκαν από 5181 εκ ευρώ τον Δεκέμβριο του 2013, σε 3612 εκ. τον Μάρτιο του 2014. Επίσης τα δάνεια της ΤτΕ προς το δημόσιο, από 9550 εκ. αυξήθηκαν σε 9623 εκ. Ευρώ. Άρα το δημόσιο απέσυρε καταθέσεις ή έκανε νέα δάνεια ύψους 1642 εκ. ευρώ.

3: Συνολικά, με τα  νέα έντοκα γραμμάτια και την μείωση καταθέσεων, το Ελληνικό δημόσιο απέκτησε ρευστότητα 6042 εκ. ευρώ. Αφού τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν στα ταμεία του κράτους, έπεται ότι ΚΑΤΙ χρηματοδότησαν ή ΚΑΤΙ εξοφλήθηκε με αυτά, χρέος ή δαπάνες.

4:  Περίπου 1800 εκ πληρώθηκαν στις ΕΚΤ για εξόφληση ομολόγων. Παραμένει υπόλοιπο 4242 εκ. ευρώ το οποίο εξακολουθεί να καταζητείται.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ, ΒΑΣΙΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2014, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΤτΕ..ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.
 

ΆΡΑ Ο ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡ4ΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο είναι αδύνατο να αποκοπεί από τις συνήθειες του.


                                      



Ε: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι, ‘’ χωρίς αποκατάσταση της ρευστότητας της οικονομίας είναι μαθηματικά αδύνατη η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΉ ή ΕΡΓΑΣΙΑΚΉ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.’’  Ότι άλλο, αποτελεί ψεύδος και εντάσσεται στα πλαίσια παραπλάνησης των μαζών.

Τονίσαμε πολλές φορές ότι η Ελληνική οικονομία, ασθενή βαριά, δεν λειτουργεί, και δεν ανταποκρίνεται στα συνήθη οικονομικά μέτρα. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΑ ΜΕΤΡΑ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΡΗΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.  

Τονίσαμε επανειλημμένα ότι , Το δημόσιο χρέος, μαζί με το χρέος των τραπεζών, και αν ακόμη αποσβεστεί κατά το ήμισυ, δεν είναι βιώσιμο, επειδή με τις παρούσες συνθήκες δεν λειτουργεί το οικονομικό σύστημα της Ελλάδος.

Με έμφαση τονίζουμε ότι οι οραματιστές ηγέτες που με την λάμψη του πνεύματος τους και την σύνεση των ενεργειών τους ωφέλησαν την ανθρωπότητα, μετρούνται στα δάκτυλα της μιας χειρός. Αντίθετα οι κατά φαντασία οραματιστές που υπερφίαλα και εγωιστικά …ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ…, μετρούνται σε εκατομμύρια στην παγκόσμια ιστορία,  αποτελούν για την ανθρωπότητα το πλέον επικίνδυνο και καταστροφικό είδος ανθρώπου. Οι οραματιστές ηγέτες πλάθονται μέσα στο καμίνι της φωτιάς, οδηγούν και δεν οδηγούνται από ανθρωποειδή με τα οποία γέμουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι καν ηγέτης, όποιος εκτελεί δουλικά εντολές άλλων,  για οποιονδήποτε λόγο.  

 

Ζ: ΠΕΡΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ.

Έχουμε διαπιστώσει ότι, έναντι πλουσιοπάροχων αμοιβών, οι ειδικοί της FORCE TASK, διδάσκουν την τέχνη της δημιουργικής λογιστικής  στους Έλληνες Υποτελείς τους.  Έλλην  ειδικός, περιζήτητος στα Ευρατλαντικά σαλόνια για τις γνώσεις του, προσφέρθηκε, εντελώς δωρεάν, να διαφωτίσει σχετικά τους Έλληνες πολίτες,  σχετικά με το  δημοσιονομικό αποτέλεσμα, έλλειμμα ή πλεόνασμα.

1: Δημοσιονομικό Αποτέλεσμα (ΔΑ)  είναι η διαφορά μεταξύ συνολικών Εσόδων (Ε) και Δαπανών (Δ),   ΔΑ= Ε-Δ

2: Εάν στις δαπάνες και τα έσοδα περιληφθούν μόνο οι δημόσιες πληρωμές και εισπράξεις κατά τον χρόνο που γίνονται και ανεξάρτητα αιτίας, τότε έχουμε το λεγόμενο Ταμειακό Δημοσιονομικό Αποτέλεσμα (ΤΔΑ).  ΤΔΑ=ΤΕ-ΤΔ.

3: Αν από τις δαπάνες αφαιρεθούν οι πληρωτέοι ή πληρωθέντες Τόκοι (Τ), τότε προκύπτει το λεγόμενο Πρωτογενές Δημοσιονομικό Αποτέλεσμα (ΠΔΑ).

ΠΔΑ= Ε-(Δ-Τ)= Ε+Τ-Δ       ή      ΠΤΔΑ = ΤΕ-(ΤΔ-Τ)= ΤΕ+Τ-ΤΔ 

Είναι φανερό ότι μέχρι τώρα προέκυψαν τέσσερα αποτελέσματα, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν κατά περίπτωση Επειδή ο αριθμός των αποτελεσμάτων, στα επόμενα θα αυξάνει κατά αριθμητική πρόοδο, ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών για την ασάφεια που θα προκύψει. Οι απλοί αναγνώστες ας περιοριστούν στην διαπίστωση ότι η δημιουργική λογιστική έχει την δυνατότητα να πλάθει εκατοντάδες δημοσιονομικά αποτελέσματα.

 

4: ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΑΜΕΙΑΚΟ ή ΟΛΙΚΟ. Προσφεύγουμε στην έννοια του δεδουλευμένου, δηλαδή τα έσοδα ή τις δαπάνες που πληρώθηκαν ή εισπράχτηκαν σε προηγούμενες χρονικές περιόδους και βαρύνουν την τρέχουσα περίοδο, ή που εισπράχτηκαν/πληρώθηκαν την παρούσα περίοδο και αφορούν  άλλες χρονικές περιόδους. Οι δυνατοί συνδυασμοί είναι εκατοντάδες. Προτιμούνται οι συνδυασμοί μεταφοράς εσόδων από τις προηγούμενες χρήσεις στην τρέχουσα χρήση και δαπανών από την τρέχουσα στην προηγούμενη χρήση. Έτσι έχουμε

4.1:  Τα τέλη κυκλοφορίας εισπράττονται π,χ τον Δεκέμβριο του 2013 αλλά αφορούν το έτος 2014.  Το ίδιο ισχύει και για όλα τα τέλη που ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, όπως είναι ο φόρος ακίνητης περιουσίας κλπ. Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη ροή. Ο φόρος εισοδήματος  που πληρώνεται στην παρούσα χρήση, και που έχει καταστεί δεδουλευμένος την προηγούμενη χρήση, αφού επιβάλλεται επί των εισοδημάτων της προηγούμενης χρήσης.  

ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι πολίτες χρωστάνε στο κράτος περί τα 70,0 δις ευρώ, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν π.χ., μέσα σε μια δεκαετία  Άρα κάθε έτος καθίστανται δεδουλευμένα και απαιτητά 7,0 δις ευρώ, τα οποία είτε εισπράττονται είτε  όχι είναι δεδουλευμένα και μπορούν να προστεθούν στα έσοδα της τρέχουσας περιόδου. Επίσης το κράτος έχει όλη την ευχέρεια να τιτλοποίηση τις φορολογικές του απαιτήσεις, κατά το πρότυπο των τραπεζών και να πουλάει τίτλους.  Με την Ρύθμιση αυτή το έλλειμμα μειώνεται κατά 7,0 δις Ευρώ. Αν παραστεί ανάγκη το κράτος αυξάνει την φορολογία χωρίς να ενδιαφέρεται για την είσπραξη των φόρων, ή μειώνει τον αριθμό των δόσεων π.χ. από 10 σε 5. Υπάρχουν δηλαδή πολλές επιλογές που εξασφαλίζουν πλεόνασμα που να το ζηλεύει ολόκληρη  Η ΕΥΡΩΠΗ.
 

5: ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. 

Περιλαμβάνει και το σκέλος των δαπανών Οι επιλογές είναι τεράστιες.

5.1: Αναστολή εξόφλησης δαπανών. Εδώ η έννοια του δεδουλευμένου ατονεί πλήρως. Κανονικά οι δεδουλευμένες οι δαπάνες, είτε πληρώθηκαν είτε όχι, βαρύνουν την τρέχουσα περίοδο. Όμως βάσει της ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ, αφού δεν πληρώθηκαν δεν καταγράφονται. Οι δαπάνες αυτές εξοφλούνται το επόμενο έτος. Όμως και πάλι δεν καταγράφονται, γιατί βάσει ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟΥ, αφορούν την προηγούμενη χρήση. Δηλαδή με πηδηματάκια μεταξύ δεδουλευμένου και ταμειακής προσέγγισης,  ρυθμίζεται κατά τρόπο επιθυμητό το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο προπληρώνονται. Δηλαδή ο καταβαλλόμενος μισθός  π.χ. του Απριλίου, παρέχεται για εργασία που καταβάλλεται τον Μάιο. Η κατάργηση του ….προνομίου αυτού θα αυξήσει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2014, κατά 1,4 δις ευρώ.

5.2:  Δραστικότατο μέτρο θα είναι και η σταδιακή αναβολή πληρωμής για ένα ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ, των δεδουλευμένων δαπανών της τρέχουσας περιόδου, και εξόφλησης τους  την επόμενη δημοσιονομική χρήση. Έτσι κατά την τρέχουσα χρήση, όταν η όλη διαδικασία θα έχει ωριμάσει, η καταγραφή τρεχουσών δαπανών στον προϋπολογισμό θα είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ, βάσει της ΤΑΜΕΙΑΗΣ προσέγγισης. Επίσης η καταγραφή των πληρωθέντων δαπανών Προηγουμένων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ), θα είναι επίσης ΜΗΔΕΝΙΚΗ, βάσει της ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟΥ. Με τη ρύθμιση αυτή το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα υπερβαίνει σημαντικά τα κρατικά έσοδα και μετά βεβαιότητας, ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ, ότι θα απονεμηθεί στην Ελλάδα   το        

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΝΟΗΣΕΩΝ (ΣΑΤ.ΕΠΙΝ.)  με απόλυτη ευθύνη των Γερμανών τεχνοκρατών της FORCE TASK, και απόλυτη άγνοια των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους θα απονεμηθεί το παγκόσμιο βραβείο  Α.Ν.ΕΞΑΠ.  όπερ εστί μεθερμηνευόμενο ‘’αρέσκονται να εξαπατούνται.’’.