Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


                          ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

Ητανε, μια φορά και ένα καιρό, κάποιος ψαράς, από το μέσα το χωριό. Και το χωριό, λεπτά 50 μακριά από την θάλασσα, που είχε την βάρκα του ο ψαράς, που ψάρι έπιανε, λεφτά δεν είχε, γιατί  κανείς δεν αγόραζε. Για να εκδικηθεί τους χωριανούς σκάρωσε ένα μεγάλο ψέμα. Στο έμπα του χωριού, τον πρώτον που συνάντησε του λέει.

--Τα έμαθες τα νέα; Κάτω στη θάλασσα, βγήκε στην στεριά ένα τεράστιο ψάρι, πάνω από 5 000 οκάδες, τρέχα να το δεις. Όπως είναι γνωστό οι φήμες προσχωρούν πολύ γρηγορότερα από τους ανθρώπους. Έτσι όπως προχωρούσε μέσα στο χωριό, έβλεπε τους χωριανούς του να τρέχουν να πάνε στη θάλασσα και απορούσε.

--Ρωτάει τον ένα, ρωτάει τον άλλον, που πάτε όλοι σας τρέχοντας. Επί τέλους κάποιος φιλοτιμήθηκε και του απαντήσει.

--Δεν τα έμαθες, κάτω στη θάλασσα βγήκε ένα μεγάλο ψάρι, πάνω από 50 000 οκάδες.

--Στην αρχή ο ψαράς γέλασε ευχαριστημένος για την επιτυχία της εκδίκησης του. Μετά όμως έκανε την σκέψη. Βρε μπας και είναι αλήθεια; Για να τρέχουν όλοι να πάνε στη θάλασσα θα είναι αλήθεια, σκέφτηκε. Έτσι άρχισε να τρέχει και αυτός προς την θάλασσα για να δει το μεγάλο ψάρι που εξέβρασε η θάλασσα, και που εν τω μεταξύ το βάρος του έφτασε τις 500 000 οκάδες.

ΔΙΔΑΓΜΑ Α’: Ο ΨΑΡΑΣ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ, 

ΔΙΔΑΓΜΑ Β’: Ενώ αυτή είναι φευγάτη, αυτοί την βλέπουν να έρχεται, την δόση. Κλασσική περίπτωση στραβισμού.

ΔΙΔΑΓΜΑ Γ’: Έξω κατάμαυρος ουρανός, βροχές, καταιγίδες, χαλάζι τραμουντάνα, χαλασμός Κυρίου, μέσα στο πλανητάριο βλέπουν ανοιξιάτικες παραστάσεις . Αλλάζουν το κλίμα, ναι σας λέγω αλλάζουν το κλίμα σε ανοιξιάτικο, ….επισπεύδοντας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τον ερχομό της άνοιξης, …κατά τρείς μήνες. Ο χειμώνας καταργείται οριστικά.                                                 ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ, ή ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.    

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: