Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ν0 2: Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

ΑΠΩΤΕΡΗ ΕΠΙΔΕΊΩΞΗ: Διατήρηση και ενίσχυση του ηγετικού ρόλου των ΗΠΑ και αφανών δυνάμεων, έναντι της απειλής που συνεπάγεται η διάχυση της τεχνολογίας σε όλον τον κόσμο και η ταχύτατη οικονομική ανέλιξη χωρών με πολυάριθμο πληθυσμό.Τα μέσα πραγμάτωσης της επιδίωξης είναι.

       α)  ΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ανάδειξη εντολοδόχων κυβερνήσεων σε όλες τις Δημοκρατικές χώρες του πλανήτη ΓΗ.

       β)  Σ΄ΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ: με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, απρόσκλητες παρεμβάσεις σε στρατηγικά σημεία ανά τον κόσμο. Στρατιωτικές βάσεις διεσπαρμένες ανά τον κόσμο και
υπέρ-εθνικοί στρατοί είναι η ικανή συνθήκη πραγμάτωσης του στόχου

       γ)  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:  βασική τακτική ο καταναγκασμός των διαφωνούντων και η στήριξη των συνοδοιπορούντων.

       δ)  Σε διατεταγμένη υπηρεσία--Χρηματιστήρια, Εμπορικές Τράπεζες, Διεθνείς Επενδυτικοί Οργανισμοί, Μ.Μ.Ε., Στρατευμένοι Επιστήμονες και Δημοσιογράφοι.

Η  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

        1) Οι κεντρικοί Τραπεζίτες μηδενίζουν τα ενδοτραπεζικά επιτόκια και διευκολύνουν τις Εμπορικές Τράπεζες στην καθιέρωση αρνητικών επιτοκίων ιδιωτικών τραπεζικών καταθέσεων και μειωμένων επιτοκίων χορηγήσεων. Οι συνέπειες των αρνητικών επιτοκίων είναι,
     1.1) :Τεράστια μεταφορά οικονομικών πόρων από τους ιδιώτες καταθέτες προς τις επιχειρήσεις και σε μικρότερη έκταση πρός τα νοικοκυριά.
     1.2)  Αναγκαστική στροφή των καταθετών προς τα Χρηματιστήρια με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των τιμών των μετοχών. Απορρόφηση μεγάλων χρηματικών ποσών από τις επιχειρήσεις διά της αυξήσεως του αριθμού των μετοχών τους και διάθεσης τους στό Χρηματιστήριο.
     1.3)  Η εξάντληση των θετικών αποτελεσμάτων των αρνητικών επιτοκίων επί των κερδών των επιχειρήσεων, οδηγεί σε κατάρρευση τις τιμές των μετοχών. Οι ανύποπτοι ιδιώτες πωλούν και οι θεσμικοί επενδυτές αγοράζουν. ΧΡΗΜΑ-ΜΕΤΟΧΕΣ περιέρχονται στα χέρια των θεσμικών επενδυτών.
     1.4:  Οι αποταμιευτικοί οργανισμοί, όπως οι οργανισμοί κοινωνικής και ιδιωτικής ασφάλισης,οδηγούνται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους, τις οποίες αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Γρήγορα διαπιστώνεται και η αδυναμία των κρατικών προϋπολογισμών και το σύστημα εισέρχεται στο στάδιο των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ που διανύεται κατά τις ημέρες μας .
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ.

       2) ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,παραχωρούν το εκδοτικό προνόμιο του χρήματος,στους διεθνείς επενδυτικούς ΟΙΚΟΥΣ μαζί και την υπεραξία που συνεπάγεται η έκδοση χρήματος.
      2.1)  Τα κράτη στερούνται σημαντικών δανειακών πόρων, μηδενικού κόστους και μη εξοφλητέους σε τακτή προθεσμία,και δανείζονται αυτόν, τον κατ`εξοχή κρατικόν πόρον από τους διεθνείς επενδυτικούς ΟΙΚΟΥΣ'
     2.3)  ΤΟ ΜΕΙΖΩΝ είναι. Η δανειοληπτική ικανότητα των κρατών εξαρτάται από την αξιολόγηση των ../ΟΙΚΩΝ...

                                                                                                        Ε.Γ.
                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: