Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ν0 1: Κρίση μανηταρισμού.

           Η γενική αποδοχή του δολλαρίου, σαν μέσον διεξαγωγής των διακρατικών συναλλαγών και διακράτησης αποθεματικών από τις Κεντρικές Τράπεζες, όλων σχεδόν των χωρών του κόσμου,κατέστησε τις Η.Π.Α. οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. Με την έκδοση χαρτονομίσματος, μηδενικού κόστους, εξαγόρασε ανά τον κόσμο- επιχειρήσεις, προνόμια,γη, πολιτική ισχύ.

          Η σχετική μείωση της ανταγωνιστικότητας της, είχε σαν αποτέλεσμα την υπερβολική συσσώρευση βραχυπρόθεσμου εξωτερικού χρέους, το οποίο αποτελεί ΑΠΕΙΛΗ για τις Η.Π.Α. και την παγκόσμια οικονομία. Η αδυναμία εξόφλησης του χρέους, χωρίς δυσμενέστατες παρενέργειες στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των Η.Π.Α., αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ λόγοι, κατέστησαν αναγκαία την αναζήτηση τρόπων απορρόφησης της πλεονάζουσας ρευστότητας, από τον υπόλοιπο κόσμο.

         Ο τρόπος ετιτλοφορήθηκε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, δια της οποίας η οικονομική ευημερία διαχέεται σε ολόκληρον τον κόσμον.Η αιτία ηχεί ευχάριστα και οι κυβερνήσεις όλων σχεδόν των χωρών - άκριτα, εκούσια ή ακούσια-, προσεχώρησαν στο νέο σύστημα. Στρατιές κατάλληλα εκπαιδευμένων οικονομολόγων, σχολιαστές και Μ.Μ.Ε. αποτελούν τους ανίκητους διαφημιστές του νέου συστήματος. Η Ελλάδα, χάρις στις βαθειές ρίζες των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων, εντάχθηκε άμεσα και εκούσια στο νέο σύστημα.

         Οι παρενέργειες της - νέας πολιτικής-  αποδυκνείονται ισχυρότερες των επιδιοχθέντων στόχων. Χάρις στην παγκοσμιοποίηση ανεδείχθησαν νέες ισχυρότατες, μη ελεγχόμενες, αγορές.Η πολυάνθρωπη ΚΙΝΑ, κατόρθωσε με άριστο τρόπο να συνδιάση στο εσωτερικό της τον κομμουνισμό και στις διεθνείς συναλλαγές της ,την ελεύθερη οικονομία. Σήμερα είναι η δεύτερη οικονομική δύναμη. Σε 20 χρόνια η οικονομική της ισχύς θα έχει υπερκεράση την αντίστοιχη των ΗΠΑ της Ε.Ε. της Ιαπωνίας και του Καναδά.

        Το σύνδρομο ΚΙΝΑ θέλει οδηγείση, αναπόφευκτα, στην υιοθέτηση ,στο προβλεπτόν μέλλον ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΩΝ πολιτικών και ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ, που είναι:
        1: Σύνδεση του δολλαρίου με το ευρώ ή με ΝΕΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ μονάδα και επιδείωξη να καταστεί εσωτερικό νόμισμα των χωρών του ΝΑΤΟ της Ε.Ε. της Ρωσσίας κ.α.λ..
        2: Ενταξη όλων των Δυτικών χωρών σε οικονκομικο-στρατιωτικούς συνασπισμούς, χαλάρωση των εθνικών συνόρων και υποκατάσταση τών εθνικών στρατών με ΚΟΙΝΕΣ δυνάμεις επαγγελματιών στρατιωτών.

       3: Η Μεσόγειος αναβαθμίζεται σε προμαχώνα της Ευρωπαϊκής άμυνας. Η στρατιωτική συμμαχία Ελλάδος- Ισραήλ - Τουρκίας, χώρες με τεράστιο στρατιωτικό δυναμικό, δέον να θεωρείται ΒΕΒΑΙΗ.

       4: Η επίλυση του Κυπριακού, Παλαιστηνιακού και Κουρδικού με βάση την αρχή των -χαλαρών συνόρων δέον να θεωρείται πολύ πιθανή.

         ΤΕΛΙΚΑ -ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ- ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΚΟ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΗ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ.

                                                                                                       Ε.Γ.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: