Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΟΣ.


                   ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΟΣ. 
                        Σε αυτούς που γεννήθηκαν ελεύθεροι.
                      
                                
                                        Ήταν η πρώτη Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή, 
                                    που ακούστηκε στην Κύπρο η φωνή του Διγενή.
                              ‘’Νέοι, γέροι και γυναίκες, μπείτε μες την εκκλησιά,                                                                          για  να δώσουμε τον όρκο  θάνατος ή λευτεριά’’  
          
         Και ο όρκος δόθηκε, ο αγώνας έγινε, το έπος  καταγράφηκε στη συνείδηση των Ελλήνων και όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Και ο αγώνας προδόθηκε και η Κύπρος αιμορραγούσα αγωνίζεται να διασώσει την ύπαρξη της. 




ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ορθώστε το ανάστημα σας, για να δουν όσοι σας θέλουν δούλους και άρριζους, πως όσοι γεννιούνται Έλληνες μένουν Έλληνες και δεν απογίνονται.
Αγωνιστείτε υπέρ βωμών και εστιών, για του Χριστού την πίστη την Αγία και την πατρίδα, και κάντε μπορετό ότι εμείς αφήνουμε αγίνωτο.
Με όλη την  δύναμη της φωνής σας, φωνάξτε προς όλο τον κόσμο.                             ‘’Ναι θέλω να είμαι Έλληνας για να είμαι ελεύθερος. Όλοι μπορούμε να είμαστε Έλληνες, γιατί όλοι γεννηθήκαμε ελεύθεροι’’.






ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ,

Να λατρεύω τον Θεό και Τριαδικό Θεό μου,
Να αγαπώ την πατρίδα μου, γιατί του κόσμου τούτου, φώς ανέσπερο είναι,
Να αγαπώ τους ανθρώπους, ανεξάρτητα φυλής γλώσσας και θρησκείας, γιατί όλοι, ουσία, πλάσματα του ενός Θεού είμαστε.
Να σέβομαι την διαφορετικότητα ανθρώπων και πραγμάτων, γιατί μέσα σε αυτή, η ζωή είναι και μέσα στην ισοπέδωση πολιτισμών και θρησκειών, και την αγελοποίηση, ο  θάνατος είναι.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, μέσα στου μύθου τον απλόχωρο να περπατώ, και εκεί να αναζητώ την μάνα των ηρώων.
Κόρη πανέμορφη λευκοφορούσα, έχει πάτημα της τον Όλυμπο, στεφάνι στον κεφάλι τον καταγάλανο ουρανό.
Στα χέρια της, εις το ζερβό κρατάει την Ελλάδα και στο δεξί την λευτεριά.  Σπέρμα και μήτρα είναι τα δυο και όταν αυτή τα σμίγει, τότε γεννιούνται ήρωες.
Αυτοί, σαν το Γρηγόρη του Μαχαιρά, της Τροίας τον Αχιλλέα, που ξεγελούν τον χάροντα και αθάνατοι μένουν στην γης. Ιδέες στον αγέρα, φως και ελπίδα στην κατασκότεινη σκλαβιά, πύρωμα σκλαβωμένων.
Είναι εδώ, είναι παντού, ακούστε τι μας λένε. ‘’Έλληνες μου, Έλληνες μου. Η λευτεριά κερδίζεται με ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ,. Και οι πολλοί την χαίρονται’’.

 ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ, ΑΤΙΜΗΤΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ                                        ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΕΙ.

ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ, και με πολύ σεβασμό στην μνήμη του 10χρονου μαθητή δημοτικού σχολείου που συμμετείχε στην μεγάλη και άκρως μαχητική διαδήλωση των μαθητών του Πανκύπριου Εμπορικού Λυκείου Λάρνακας.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Λύκειο με προορισμό την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Κατά την μακρά πορεία, για διαδήλωση, οι συμμετέχοντες υπέστησαν τις λυσσώδεις επιθέσεις των Άγγλων.
Κορυφαία στιγμή ήταν, όταν κατόρθωσαν να απομονώσουν την σημαιοφόρο και να της αφαιρέσουν ΒΙΑΙΑ την σημαία. Τότε οι μπροστάρηδες της διαδήλωσης μαθητές, όρμησαν κατά των άγγλων, και με της καρδιάς τους το πύρωμα και ομηρική μάχη σώμα με σώμα, έστρεψαν τον κύριο όγκο των στρατιωτών σε φυγή. Απομόνωσαν έτσι τον άγγλο που κρατούσε την σημαία, την άρπαξαν από τα χέρια του και η πορεία συνεχίστηκε προς την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου.
Από δεκάδες στρατιώτες, οι διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν στον περίβολο και μέσα στην εκκλησία. Χιλιάδες τα χημικά κατά των διαδηλωτών. Και οι διαδηλωτές τα άρπαζαν και τους τα επέστρεφαν. Οι άγγλοι δεν μπορούσαν να νικήσουν.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ, Ο ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΠΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 10ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ, ΤΟΥΣ ΕΡΙΧΝΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ.   

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:
1: Πιστεύομαι ότι η  ιδιότητα, ΈΛΛΗΝΑΣ, είναι κυρίως πνευματική. Και πολύ λιγότερο βιολογική. Αυτοί που ασπάζονται τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική κοσμοθεωρία, που θέλουν να ζουν ελεύθεροι, είναι πνευματικά έλληνες. Οι βιολογικά  Έλληνες που ασπάζονται ξένες κοσμοθεωρίες, δεν είναι Έλληνες και συνήθως εξελίσσονται σε εφιάλτες.
Μακάριοι εκείνοι που στο πρόσωπο  τους συμπίπτουν η πνευματική και βιολογική ελληνική ιδιότητα. Αυτοί ως δάσκαλοι των ανθρώπων γεννήθηκαν και υπάρχουν.
2: Όλοι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι από την ίδια ουσία και από τον ίδιο Πλάστη, τον ΕΝΑ ΘΕΟ. Σαν Θείο πλάσμα ο άνθρωπος, οφείλεται σε αυτόν, κατά κανόνα, η Χριστιανική αγάπη. Όμως η ουσία  ενεργεί και παράγει αγαθό και πονηρό έργο. Τα πονηρά έργα των ανθρώπων, όπως είναι και τα αντιχριστιανικά τους πιστεύω, επισύρουν την απέχθεια και δεν επιδέχονται ούτε την ανοχή των Χριστιανών.  
Στις περιπτώσεις που τα πονηρά έργα προσώπου, στρέφονται εμπράκτως κατά των πιστεύω, του πολιτισμού και της ζωής των χριστιανών, τότε ο Χριστιανός ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΓΑΠΗ ούτε στο πρόσωπο, και υποχρεούται να αγωνιστεί υπέρ βωμών και εστιών, για του Χριστού την πίστη την Αγία και την πατρίδα.
3: Εάν τα πάντα στο κόσμο μας ήταν ομοιόχρωμα, τότε αυτός θα ήταν αόρατος και ανύπαρκτος. Η χρωματική και μορφολογική και πνευματική διαφοροποίηση ιδεών και πραγμάτων καθιστά το σύμπαν υπαρκτό και εις τα μέρη του ταυτοποιήσιμο. Η διαφοροποίηση ιδεών προκαλεί τον διάλογο και ο διαλογισμός προκαλεί την πνευματικά ανάταση του ανθρώπου.
Συνάγεται από αυτά ότι συστήματα που επαγγέλλονται την ισότητα, την πανθρησκία, την ενοποίηση πολιτισμών κλπ., όπως ο κουμμουνισμός και η Νέα τάξης,  αντιστρατεύονται την φύση και ως τοιαύτα είναι καταδικασμένα να προκαλούν  τον θάνατον  ανθρώπων και νομοτελειακά και τον δικό τους.

   





Δεν υπάρχουν σχόλια: