Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΟΔΥΝΗΣ:






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ axentrika17
                         


                            ΚΡΑΥΓΗ ΟΔΥΝΗΣ.

‘’Είναι ντροπή για την Ευρώπη, να ανέχεται μια χούφτα παρανοϊκών να  οδηγούν λαούς σε  λιμοκτονία, και να επιχειρείται για λογαριασμό της,  γενοκτονία εθνών. Είναι ντροπή, που σαν χολέρα απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη και που η τυχόν εξάπλωση της  θα απαιτήσει  να χυθούν ποταμοί αίματος, για να ξεπλυθεί η ντροπή’’.   

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

            1:  Σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εισοδηματικής προσαρμογής για την επίτευξη της δημοσιονομικής της εξυγίανσης, την οποία υποχρεώθηκε να ακολουθήσει η Ελλάδα, εκβιαζόμενη και  πιεζόμενη ασφυκτικά από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την commission, είναι η πλήρης αποδιοργάνωση και καταστροφή της οικονομίας της, σε βαθμό Λιμοκτονίας του λαού της. Ενδεικτικό της κατάστασης της οικονομίας είναι το γεγονός ότι, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και κάτω από συνθήκες έντονης λιτότητας, απαιτούνται ΤΡΙΑΝΤΑ (30) χρόνια, για να επανέλθει η απασχόληση και το εθνικό εισόδημα στα επίπεδα του 2009. Για να αποφευχθεί η λιμοκτονία επιβάλλεται.

            2:Αποκατάσταση της νομιμότητας,  της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και  των επενδυτών στην φορολογική κυρίως πολιτική. Δηλαδή σύνεση και δημοκρατία.

            3: Άμεση διακοπή των όποιων προγραμμάτων περικοπών εισοδημάτων και αύξησης της φορολογίας.

            4: Απόσβεση του 50,0% των δανείων και μείωση του επιτοκίου κάτω του 1,5%.

            5: Αναστολή εξόφλησης τοκοχρεολυσίων για τα επόμενα 20 χρόνια. Οι δανειστές να αναλογιστούν ότι τους συμφέρει να εισπράξουn τα μισά από το να τα χάσουν όλα.

            6: Συμπεφωνημένη καθιέρωση στην Ελλάδα συστήματος διπλού εθνικού νομίσματος, ΕΥΡΩ και ΔΡΑΧΜΗΣ, ( ίδε σχετικό άρθρο στο (axentrika25) για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας, χωρίς ανεπιθύμητες επιπτώσεις πάνω στην σταθερότητα του ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

            7: Το σύστημα του διπλού εθνικού νομίσματος, έχει την δύναμη να διασώσει την δημοκρατία,  την ειρήνη, το ευρώ και την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη. Για αυτό ας αποφασιστεί η εφαρμογή του, έστω και πειραματικά στην περίπτωση της Ελλάδας και γενικά των νοτίων περιοχών της Ευρώπης.    
 

ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: 

Στην πρόσφατη ιστορία αυτού του κόσμου, και 70 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων, ο κόσμος αδιάφορος, ίσως και χαιρέκακα, βιώνει ακόμα ένα ολοκαύτωμα των Ελλήνων. Και όμως και οι δύο αυτοί λαοί, προσέφεραν στον κόσμο, ότι το ποιο ανθρώπινο υπάρχει σήμερα. 

Οι ΜΕΝ προσέφεραν την σάρκα, το υλικό στοιχείο (Ιησούς Χριστός υιός Δαυίδ) και οι ΔΕ  προσέφεραν το πνεύμα και προετοίμασαν την ανθρωπότητα να κατανοήσει και να αποδεχτεί τον Θείον Λόγο. ( Ένα το ΕΙΝΑΙ, απολύτως ελεύθερο, και των πάντων, ορατών και αοράτων, Δημιουργό, και φύση αγαθό, και δίκαιο, και πάνσοφο, και  παντοδύναμο και περιορίζεται μόνο από την ίδια του την φύση.)

Πρόδρομος και Απόστολος και Διδάσκαλος του Χριστιανισμού, του ανθρωπισμού, της κοινωνικής και ατομικής ελευθερίας της βούλησης, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της ιατρικής, των γραμμάτων, της επιστήμης ΕΙΝΑΙ το Ελληνικό πνεύμα. Δωρεάν έλαβαν από τον Θεό και δωρεάν έδωσαν στους ανθρώπους.

Και ο κόσμος, έκτοτε, μετά την σταύρωση του ΑΘΩΟΥ, αρέσκεται να σκοτώνει Έλληνες. Λίγοι απομείναμε, και οι εθισμένες σε ολοκαυτώματα Γοτθικές ηγεσίες, με την πλήρη ανοχή των ευεργετημένων, επιχειρούν σήμερα την εξόντωση μας, με τον ποιο βάρβαρο τρόπον, τον αργό θάνατο, την ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ.

Κραυγή οδύνης είναι το γράφημα μου αυτό. Αν ο Θεός επιτρέψει, την δια του φόνου απόσυρση των Ελλήνων από την ΓΗΣ, τότε ο κόσμος ας είναι βέβαιος ότι από την ΓΗΣ αποσύρετai και η Θεία πρόνοια, και η ΓΗΣ γίνεται ο πλανήτης των κολασμένων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ;   ΟΧΙ, κατηγορηματικά ΟΧΙ. Στα ενδιαφέροντα μας δεν είναι να συγκινήσουμε, γιατί γνωρίζουμε τα μελλούμενα. Με την επιστημονική λογική και με την βοήθεια της επιστήμης των επιστημών, τα μαθηματικά, φιλοδοξούμε να αποκαλύψουμε και να αποδείξουμε ότι σήμερα με την ανοχή του κόσμου και την συνενοχή του σύγχρονου ΕΦΙΑΛΤΗ,

‘’Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα απάνθρωπο σχέδιο, Γοτθικής προέλευσης, γενοκτονίας των απανταχού Ελλήνων.  Ένα βάρβαρο και επαίσχυντο σχέδιο, που επιχειρείται με την μέθοδο του αργού θανάτου, την ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ, και  που κανείς δεν ξέρει αν είναι λιγότερο ή περισσότερο επώδυνη,  από την μέθοδο των θαλάμων αερίων’’.
 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ:

Α: Αξιοπιστία στατιστικών εισοδήματος:

Είμαστε πλήρως ενήμεροι με όλες τις στατιστικές που αφορούν την Ελληνική, και όχι μόνο, οικονομία. Εδώ θα περιοριστούμε στα απολύτως απαραίτητα και είμεθα στην διάθεση του όποιου καλόπιστα αμφισβητήσει τα γραφόμενα μας.

Για τα έτη 2009, 2012, και 2013 και σε εκ. ευρώ η ΕΛΣΤΑΡ μας πληροφορεί ότι

--Εισόδημα εξηρτημένης εργασίας                     86381         63969          55013     -36,3%

--Εισόδημα από περιουσία                             122403        108088       104420    -14,7%

--Συνολικό Εισόδημα                                       208874         172057        159439    -23,7%

--Απασχόληση σε χιλ. άτομα.                               4523           3720         3631     -19,7%

Τα αυτοαπασχολούμενα άτομα ανέρχονται στο 32,0% της συνολικής απασχόλησης.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, υπολογίζεται ότι,

--Μέσες αποδοχές εξηρτημένης εργασίας      28082               25228              22280.

--Εισόδημα αυτοαπασχολουμένων                  48762               30025              25887

--Συνολικό εισόδημα εργασίας                       135143               93004              80900

--Εισόδημα από περιουσία                              77731               78063              78539

--Συνολικό εισόδημα                                      208874              172057           159439

 

Από αυτά διαπιστώνεται ότι,

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΡ, και με την κάλυψη της Euro stat, κατά την τετραετία 2009-2013, η εργασία απώλεσε το 41,2% του εισοδήματος της, και οι κεφαλαιούχοι εκμεταλλευόμενοι την κρίση, αύξησαν τα κέρδη τους κατά 6,5 %. Ακόμη περισσότερο η συμμετοχή της εργασίας στην κατανομή του εισοδήματος, από 64,7% το 2009 μειώθηκε στο 50,7% το 2013, και αυξήθηκε η συμμετοχή του κεφαλαίου από 35,3% σε 49,3%.

Υπάρχει πληθώρα οικονομικών δεικτών που καταμαρτυρούν ότι βιομηχανία, εμπόριο, εστίασης, ξενοδοχεία, ενοίκια κλπ., υπέστησαν σημαντικότατες μειώσεις στα έσοδα τους και κατά προέκταση στο εισόδημα τους.

 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΡ.    Η επιστημονική αντικειμενικότητα μας επιβάλλει να μην υιοθετήσουμε την έμμεση άποψη της  ΕΛΣΤΑΡ, ότι   το Ελληνικό κεφάλαιο εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση και ότι συμμετέχει ενεργά και ενσυνείδητα στην λιμοκτονία των Ελλήνων εργαζομένων. Βέβαια υπάρχει ερμηνεία του παράδοξου.

Με σταθερή την συμμετοχή του κεφαλαίου στην διανομή του συνολικού  εισοδήματος στο 35,,0%, και με αναθεωρημένο το ύψος του  εισοδήματος στα 130750 εκ. ευρώ,  το εισόδημα από περιουσία υπολογίζεται στα 45760 εκ. ευρώ.  Η διαφορά με την εκτίμηση των 78539 εκ. ανέρχεται σε 32780 εκ ευρώ, και κατά σύμπτωση ισούται περίπου με το ύψος της αξίας της φυσικής φθοράς του παγίου κεφαλαίου της οικονομίας.

Κατά την τετραετία της κρίσης οι ακαθάριστες επενδύσεις του παγίου κεφαλαίου της οικονομίας είναι αρνητικές, και συνεπώς η φυσική φθορά του παγίου κεφαλαίου  δεν αναπληρώνεται, Υπάρχουν επίσης βάσιμες ενδείξεις ότι ο όγκος της παραγωγής υπολείπεται του ύψους των αποσβέσεων. Άρα για την συναγωγή αντικειμενικής άποψης, απαιτείται η εκτίμησης του ΑΕΠ με βάση την  προστιθεμένη αξία κατά κλάδο παραγωγής.

Β: Αξιοπιστία αποπληθωριστή.

Η ΕΛΣΤΑΡ μας πληροφορεί .ότι οι εκτιμήσεις σε σταθερές τιμές του εισοδήματος, , για τα τελευταία τρία τρίμηνα είναι προσωρινές, επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα αποπληθωριστή, το οποίο προσδοκά να επιλύσει σε συνεργασία με την Euro stat.

. Επιστημονικά αναληθείς ο ισχυρισμός, επειδή το πρόβλημα των δεικτών παραμένει άλυτο στην στατιστική επιστήμη. Για τον λόγο αυτό, εκείνο που ενδιαφέρει είναι η διαχρονική συνέπεια των μεθόδων εκτίμησης των δεικτών. Μερική αναθεώρησης τους, είναι εκ προοιμίου και αυταπόδεικτα επιλήψιμη

Επειδή στην χώρα των μνημονίων επικρατεί και η φαιδρότητα, είμεθα υποχρεωμένοι να αποσαφηνίσουμε την αληθή έννοια του αποπληθωριστή. Ο αποπληθωριστής είναι απαλλαγμένος από την επίδραση των εμμέσων φόρων και των τιμών των εισαγομένων προϊόντων. Κατά συνέπεια,

« Οι μεταβολές του συνεπάγονται αντίστοιχη μεταβολή του εισοδήματος των συντελεστών παραγωγής, δηλαδή της εργασίας και του κεφαλαίου. Δηλαδή ο αποπληθωριστής δεν αναφέρεται στην αγοραστικά αξία του εισοδήματος. Αναφέρεται στον προσδιορισμό του όγκου παραγωγής, ή κατά το επιστημονικότερο, αφαιρεί από την αύξηση των αμοιβών, το μέρος που δεν ερμηνεύεται από την αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας ( ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ)  και την ποσοτική μεταβολή της απασχόλησης των συντελεστών παραγωγής.’’

Κρίσιμο ερώτημα είναι, αν οι μεταβολές των χρηματικών αμοιβών, ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ στις μεταβολές του πληθωρισμού, ή αν ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ στην αγορά των συντελεστών παραγωγής. Κάτω από ομαλές συνθήκες λειτουργίας της οικονομίας, ισχύει το πρώτο, δηλαδή οι αμοιβές προσαρμόζονται στο ύψος του πληθωρισμού. Κάτω από καθεστώς έντονων μνημονιακών και μονοπωλιακών παρεμβάσεων, οι αμοιβές προσδιορίζονται διοικητικά ή εξωγενώς.

Είναι άκρως ηλίθιο και δόλιο να αναμένεται ότι οι μεταβολές των χρηματικών αμοιβών, θα έχουν αξιόλογη επίδραση επί των εσωτερικών τιμών όταν. Η αιτιώδης σχέση είναι ασθενής, οριακή και υστερεί σημαντικά χρονικά, όταν η αγορά ετοίμων προϊόντων, υφίσταται έντονες τις επιδράσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς και όταν στην εσωτερική παραγωγική διαδικασία, κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30,0% συμμετέχουν οι εισαγόμενες πρώτες ύλες, οι τιμές των οποίων προσδιορίζονται στην διεθνή αγορά.

Συμπερασματικά, η σημαντική μείωση του αποπληθωριστή του εισοδήματος στην Ελλάδα των μνημονίων, δηλαδή κατά την περίοδο   2009-2013, καταγράφει με τον ποιο έντονο τρόπο τα αποτελέσματα της ανθρωποκτόνου πολιτικής της εισοδηματικής προσαρμογής. Καταγράφει την κλοπή της περιουσίας και του μόχθου ενός λαού από τους Ευρωπαίους συμμάχους τους και κυρίως από τους Γότθους και τους συγγενικούς τους λαούς. Δεν είναι υπερβολή, και λυπάμαι γιατί το φτωχό ….λεξιλόγιο μου και η νομοθεσία, δεν μου επιτρέπουν να περιγράψω  με τον προσήκοντα  τρόπο την πραγματικότητα.

ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑΣ. 

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ :

Α:  Η οδυνηρή πραγματικότητα:  

Είναι τραγωδία για όσους από εμάς η ζωή και η παιδεία, τους δίδαξε πως να αποκωδικοποιούν, μέσα από τους μορφασμούς των προσώπων, τον ανθρώπινο πόνο, την απόγνωση και την απελπισία.

Είναι τραγωδία για όσους από εμάς βλέπουν την ψυχή και διαβάζουν τους διαλογισμούς  ΑΝΘΡΩΠΩΝ, μέσα από τους αριθμούς των στατιστικών. Για όλους εμάς οι στατιστικές έχουν ψυχή, χαρά, και πόνο, και θλίψη, και αποστεωμένα κορμιά παιδιών που απορημένα, με τα θλιμμένα τους μάτια, μας ερωτούν, ΓΙΑΤΙ;   Αυτές είναι οι στατιστικές για εμάς, ένα ζωντανό ΚΑΤΗΓΟΡΩ όταν, με το μέγεθος τους, περιγράφουν την σύγχρονη Ελληνική τραγωδία. Ας δικαιολογήσουμε τα γραφόμενα μας.

Με βάση τα δεδομένα του προηγούμενου πίνακα  και όσα αναφέρονται στο παράρτημα υπολογίζονται με μεγάλη φειδώ τα πραγματικά νούμερα που περιγράφουν πολύ ανάγλυφα, την τραγική πραγματικότητα μέσα στην οποία εκβιαστικά  ζουν οι Έλληνες πολίτες.

--Μέσες Αποδοχές εξηρτημένης εργασίας.     28082           ---------        21300     -24,2%

--Αριθμός μισθωμένης εργασίας, σε χιλ.            3076       ----------          2323     -24,5%

--Αριθμός αυτοαπασχολουμένων, σε χιλ.           1447          ---------           1045     -27,8%

--Ισοδύναμη απασχόληση σε χιλ.                         4523          ---------           3368     - 25,6%

 

--Εισόδημα εργασίας                         64,7       135141       ----  58,3       76190     -43,6%

--Εισόδημα από περιουσία.               35,3         73732        ----  41,7        54560    - 26,0%

--Συνολικό Εισόδημα.                       100,0        208873       ----  100,0     130750  - 37,4%

 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:

  1: μείωση του εισοδήματος της εργασίας κατά 43,6% και του συνολικού εισοδήματος κατά 37,4%, έναντι 36,3% και 23,7% αντίστοιχα, που είναι οι εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΡ.

2: Μείωση ισοδύναμης απασχόλησης κατά 25,6% έναντι 19,7% που είναι η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΡ. Για να επανέλθει η απασχόληση στα επίπεδα του 2009, θα πρέπει να γίνουν καθαρές  επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, της τάξεως των 265 δις ευρώ και να ενεργοποιηθεί το πάγιο κεφάλαιο που σήμερα υποαπασχολείται.

3: Με επιτόκιο 1,5% και χρόνο λήξεως του χρέους τα 40 χρόνια, το ετήσιο τοκοχρεολύσιο  ανέρχεται σε 11,6 δις ευρώ.. Με επιτόκιο 1,0% και απόσβεση του 50,0% του χρέους, το τοκοχρεολύσιο υπολογίζεται στα 5,3 δις ευρώ. και η συνολική δαπάνη στα 212 δις ευρώ. Αθροίζοντας και το ποσό των απαιτουμένων επενδύσεων προκύπτει ότι μέσα στα επόμενα 40 χρόνια η οικονομία για να μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της και να φθάσει το επίπεδο απασχόλησης στα επίπεδα του 2009, θα πρέπει να αποταμιεύσει 1357 δις ευρώ.

4:  Από την σχέση 7 του παραρτήματος, προκύπτει ότι η μείωση του μέσου εισοδήματος της εργασίας, δύναται να οφείλεται σε ανάλογη μείωση της τεχνολογικής προόδου (r) ή του αποπληθωριστή. (dP/P). Από τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας και από τις παραμέτρους που ισχύουν για την Ελληνική οικονομία, προκύπτει μείωση του εθνικού προϊόντος κατά 27,0%, έναντι μείωσης του εθνικού εισοδήματος  κατά 37,4%.

Η ερμηνεία της διαφοράς των δύο μεγεθών είναι πολύπλοκη. Η  πολιτική της εισοδηματικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, συμπιέζει τις αμοιβές και δεν επηρεάζει το ύψος των τιμών των εισαγομένων προϊόντων με τις οποίες εξομοιώνονται και οι πάσης μορφής διαρροές εισοδημάτων και άλλων αξιών.

Από τις σχέσεις 9.1 και 9.2 του παραρτήματος, προκύπτει ότι η σχετική αύξηση των τιμών των εισαγομένων προϊόντων, συμπιέζει βίαια και κατά ίσο ποσοστό,  την παραγωγικότητα της εργασίας, δηλαδή ισοδυναμή με βίαιη υφαρπαγή του μόχθου των εργαζομένων από τους δανειστές.

Η μέτρηση του εθνικού εισοδήματος της Ελλάδας σε τιμές εισαγωγών, αποκαλύπτει  μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας, κατά 15,0% περίπου και συμπίεση του πραγματικού  εισοδήματος από το  -27,0% στο  -37,4% Αυτός είναι ο λεγόμενος αποπληθωρισμός εισοδήματος που επιδιώκεται με την πολιτική της εισοδηματικής προσαρμογής Ο όρος ‘’αποπληθωρισμός’’ είναι απατηλός, γιατί στην ουσία πρόκειται για συνειδητή συμπίεση του πραγματικού εισοδήματος, μέσα από μια βίαιη  και δικτατορική επέμβαση της κρατικής εξουσίας στην αγορά των συντελεστών παραγωγής.

Προκύπτει από αυτά, πέραν από την οικονομική διάσταση του προβλήματος, ότι η κοινοβουλευτική λειτουργία είναι θεσμός, δεν είναι όμως η  δημοκρατία. Αντίθετα κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, είναι απόλυτα δυνατό να εξελιχθεί σε φασισμό, όπως έγινε στην Ιταλία του Μουσολίνι  και στην Γερμανία του Χίτλερ.

5: Το βασικό ερώτημα που βασανίζει είναι. Ποια είναι τα απαιτούμενα για να επανέλθει η Ελληνική οικονομία στα επίπεδα του 2009.

5.1: Αύξηση εισοδήματος κατά 60,0%, απασχόλησης κεφαλαίου κατά 43,0%, απασχόλησης εργασίας κατά 34,5% και αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας κατά 22,0%, η οποία να διατεθεί για αύξηση της μέσης αμοιβής της εργασίας κατά 31,5%. Δηλαδή, αν παραμείνουν οι σχετικές τιμές του εθνικού προϊόντος αμετάβλητες, απαιτείται  γιγαντιαία προσπάθεια αύξησης της παραγωγικότητας της οικονομίας.

5.2: Με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,1% , απαιτούνται  15 έτη για να επανέλθει το εισόδημα στα επίπεδα του 2009. Θα πρέπει όμως, μέσα στο διάστημα αυτό  να χρηματοδοτηθούν ακαθάριστες επενδύσεις της τάξεως των 595 δις ευρώ, καθαρές επενδύσεις ύψους 265 δις, και εξόφληση τοκοχρεολυσίων ύψους 80 δις ευρώ. Συνολικά θα πρέπει η ακαθάριστη αποταμίευση της οικονομίας να ανέλθει στα 675 δις ή στο 27,5%  του εισοδήματος και να υπεραπορροφήσει την αύξηση του εισοδήματος, που υπολογίζεται στα 489 δις ευρώ.. Άρα η οικονομία δεν μπορεί να στηρίξει αυτοδύναμο ρυθμό ανάπτυξης 3,1%

Είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι απαιτούνται 30 χρόνια και μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 1,6%  για να μπορέσει η Ελληνική οικονομία, αυτοδύναμα να επανέλθει στα επίπεδα του 2009. Κατά την περίοδο αυτή θα πρέπει να εξοφληθούν τοκοχρεολύσια ύψους 159 δις, και να χρηματοδοτηθούν ακαθάριστες επενδύσεις 925 δις από τις οποίες 265 δις καθαρές νέες επενδύσεις. Η ακαθάριστη αποταμίευση να κυμανθεί στα 1084 δις ή στο 22,3% του εισοδήματος και να απορροφήσει το 68,0% της αύξησης του εισοδήματος. Πληροφορούμε ότι η ανάπτυξη δεν γίνεται με ευχολόγια. Το κόστος της ανάπτυξης είναι οι νέες επενδύσεις του παγίου κεφαλαίου.   

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Μετά το Γοτθικό ολοκαύτωμα του Άουσβιτς, το Γοτθικό ολοκαύτωμα του ΕΥΡΩ.        Η πολιτική της εισοδηματικής προσαρμογής, με στόχο την δημοσιονομική εξυγίανση για την προστασία του Ευρώ και έμμεσα την de facto αναγνώριση του εκδοτικού προνομίου στο Γοτθικό κράτος, έχαν σαν αποτέλεσμα την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ της Ελληνικής οικονομίας και την λιμοκτονία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ειδικότερα,

1: Πρωτόγνωρη, σε καιρούς πολέμων, ειρήνης και φυσικών καταστροφών, μέσα σε τέσσερα μόνο χρόνια, η συμπίεση του εισοδήματος τουλάχιστον κατά 37,4%, της απασχόλησης της εργασίας κατά 25,6%, της φυσικής φθοράς κεφαλαίου ύψους 270 δις ευρώ, την υποαπασχόληση παγίου κεφαλαίου ύψους 145 δις ευρώ, την συμπίεση του πραγματικού εισοδήματος μέσα από βίαιες παρεμβάσεις στην αγορά των συντελεστών της παραγωγής κατά 15,0% και την αύξηση της ανεργίας στο 48,3%  των ισοδύναμα απασχολουμένων.

2: Οι δυνάμεις της Ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Η αποταμιευτική ικανότητα της είναι έντονα αρνητική, και η πολιτική αποπληθωρισμού του πραγματικού εισοδήματος που της έχει επιβληθεί, οδήγησε σε σημαντική συμπίεση της παραγωγικότητας της οικονομίας. Έτσι σήμερα απαιτούνται σημαντικά μεγαλύτερες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου για να παραχθεί ένας ορισμένος όγκος παραγωγής. Η πολιτική του αποπληθωρισμού χειροτέρευσε σημαντικά τους όρους ανταλλαγής Ελληνικών με κοινοτικά προϊόντα.

3: Είναι ντροπή για την Ευρώπη. Ανέχθηκε μια χούφτα  παρανοϊκών  να  καταστρέψει μια ανθούσα προ 4 ετών οικονομία και  να οδηγήσει ένα λαό σε κατάσταση λιμοκτονίας. Καταστροφή, disaster, catastrophe, katactpoφa, που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι  χρειάζονται, κάτω από συνθήκες  έντονης λιτότητας, τριάντα χρόνια  για να επανέλθει η Ελληνική οικονομία  στα επίπεδα του 2009.                                 

                                      ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

1:   Q =   A ert  Kα  Lb  = Fk  K  + FL  L ,      if  α+b =1 :  (C-D) P Function.

From (1) by derivation it is obtained the marginal products of capital (K) and labor (L)

2.  dQ/dK=Fk= α A ert  (L/K)b      and     dQ/dL=  FL= .b A ert (K/L)α

By substitution to the second part of one, it is proved that when α+b = 1. The national product equals the sum of the products of the factors of production, with their marginal products.

3. Q = FK K+ FL L= α Α ert (L/K)b K + b  A  ert  (K/L)α L=

=   α A ert  Lb  K1-b  + b A ert L1-α Kα =  A ert Lb Kα  

since  α+ b=1

By taking the second derivative of (3), and making the algebraic operations, we take the very important (4) and (5) functions, from which result that,

4.  dFK= α Α ert (L/K)b r dt + α b  A  ert  (L/K)b-1  d(L/K) =  

 =  r FK  dt   + b  FK  d ( L/K) (K/L)   and     dFk/FK = r dt + b d(L/K) (K/L),

Since  FK= α Α ert  (L/K)b . By the same way we have

5.  dFL /FL = r dt + α d(Κ/L) (L/K)

The change of the marginal productivities depends upon the technological factor (r) and the relative employment of the factors of production.

6. From 4 and 5 we have  (1/b) dfK / Fk  + (1/α) dfL /FL = r/αb           and from ( 6.1) it is concluding that the change of the relative employment of the factors of production, doesn’t affect the sum of the marginal productivities, which means that has no any effect upon the  competitiveness  οf the total  economy.

6.1.  α dFK/FK + b dFL/FL =rdt

P= Deflator of income. By multiplying P, with the marginal productivities, we have the remunerations of labor and capital.

Since  p FK = R     and  pFL  = W  we have    dFK/FK= dR/R - dp/p  and

dFL/FL= d W/W –dp/p and by substitution  to 6,1.

7.    α d R/R+ b dW/W= r +dP/P

From 7 it is concluding that the change of the remuneration of the factors of production is proportional to the change of the income deflator and the technical coefficient (r).

8.   Q- the quantity of product

 K= the Quantity of fix capital.

      L= the quantity of labor.

     W= the average wage rate.

      R= the Average rate of fix capital.

      P= the income deflator.

        α= The share of capital to the total production = 0,3

      b= The share of labor to the total production = 0,7     

8.1. Between 2009- 2013 the average wage of labor degrees, 14,0% by cutting up the thirteen and fourteen wages of all employees,  20,0 % by diminishing the monthly wage rates of civil servants and 10,0% by diminishing the wage rates of individual  employees. All these cuttings, makes an average cut of wages, at least 24,0%

8.2 The average wage rate of the self employees, it is 1,2 times, higher than the corresponding rate of employees.

8.3 Employment in equivalent persons is those who work the same length of time between 2009 and 2013. So, because of the part time employment, the number of employees in equivalent persons in 2013 is diminishing to 3368000 from 3631000, which are given by the official statistics.

8. 4. The physical depreciation of fix capital, during the period 2009- 2013, is about 20,0%, and the rate of return of fix capital has be diminished by 6,0%

9:  The income expressed in import prices is

Income = Y =(P/ PM)Q  and by manipulation we have

9.1   dY/Y = d(P/PM)(P/PM) + d Q/Q = α dK/K +b dL/L+bd FL/FL   AND 

   9.2   d (PM/P) (P/PM) =b dFL/FL

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

2014: ΕΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΔΑΚΡΥΩΝ.


                        2014: ΕΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΉ ΔΑΚΡΥΩΝ.
                              ____________________

 ‘’Η αρχή είναι το ήμισυ του όλου. Και πριν το τέλος, μέλλει  αποκαλυφθούν όλοι  όσοι απεργάζονται γενοκτονία Ελλήνων. Πρέπον είναι τούτο να γίνει. Και τότε με δάκρυα χαράς θα ποτιστεί η Ελληνίδα γης, και το χώμα, και η θάλασσα και ο αγέρας, και τα βουνά και οι κάμποι θα βλαστώσουν λευτεριά, αξιοπρέπεια, ανθρωπισμό’’.
 
                         

Ανάλγητοι – ξεδιάντροποι:

Κατάντησαν την φίλτατη πατρίδα προσομοίωση μιας ΣΤΑΝΗΣ ΑΣΚΟΥΠΙΣΤΗΣ. Και όμως θα τολμήσουν ξεδιάντροπα να εξαπατήσουν, για να  συνεχίσουν ακώλυτα το Σατανάρεστο έργο τους.

Προσοχή, μέσα στο 2014, θα κληθούμε με την ψήφο μας να αποφασίσουμε, αν έχουμε εθιστεί στην απάτη, αν αρεσκόμεθα να μας εξαπατούν.

Προσοχή, μέσα στο 2014, θα κληθούμε να αποφασίσουμε με την ψήφο μας για κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, ειρηνική συμβίωση, αξιοπρέπεια και ελεύθερη πατρίδα. Το θηρίο ψυχορραγεί και είναι τρομερά επικίνδυνο. Δεν θα διστάσει να προκαλέσει συνθήκες εμφύλιας σύρραξης και αιματοχυσίας. 

Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους, όπως έγινε το 1945-1949, και όπως έγινε πρόσφατα, το 1974 στην Ελληνική Κύπρο.

Να σεβαστούμε και να ανεχτούμε τις όποιες απόψεις και τις όποιες πολιτικές θέσεις  ΌΛΩΝ των πολιτικών μας αντιπάλων. Οι αντίπαλοι είναι συναγωνιστές και όχι εχθροί. Να σταματήσουμε να χαρακτηρίζουμε, κατά τα δικά μας πολιτικά συμφέροντα τους αντιπάλους μας. Ο κάθε ένας ότι είναι, είναι για τον εαυτόν του και μόνος κριτής, μετά τον Θεό είναι ο λαός, και οι εκλογές είναι ημέρα του λαού.

Πάνω από όλα, στη Δημοκρατία Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ  Α Γ Ι Α Ζ Ε Ι  ΤΑ ΜΕΣΑ. Εκπτώσεις από την Δημοκρατία συνιστούν επικίνδυνη εκτροπή, και τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές εκπτώσεις. Ακόμη ο δημοκρατικός διάλογος και οι αντιπαραθέσεις διεξάγονται με τον πολιτικό λόγο και σε καμιά περίπτωση με επεμβάσεις της δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών.

Στις Δημοκρατίες οι εκλογές είναι υπόθεση αποκλειστικά των πολιτών, των ψηφοφόρων. Δεν είναι υπόθεση ούτε του αστυνομικού, ούτε του δικαστή ούτε της κυβέρνησης ούτε των πολιτικών κομμάτων.

ΌΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ.      Αναγκαστήκαμε να αναφερθούμε σε απαράγραπτους κανόνες δημοκρατικής συμπεριφοράς, γιατί η διαίσθηση μας βλέπει ότι δεν βλέπει ο νους, και ο νους τρέμει το ενδεχόμενο να κληθεί η δικαιοσύνη να λύσει πολιτικά προβλήματα.

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;  Ναι υπάρχει, αλλά πολιτικά είναι επώδυνη. Αναλυτικότερα.

1: Ρευστότητα:

 Απαιτείται ρευστότητα. Χωρίς ρευστότητα, η δυνατότητα εξόδου από την οικονομική κρίση είναι μηδενική. Τα ποσά που απαιτούνται είναι τεράστια, υπολογίζονται σε 120,0 δις ευρώ, και συνεπώς ανακοινώσεις για εκατομμύρια ή και μερικά δισεκατομμύρια εισροών, ούτε που αγγίζουν το πρόβλημα.

Μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής, δηλαδή μόνο με το ευρώ, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα απόκτησης ρευστότητας. Η ΕΚΤ ιδρύθηκε και λειτουργεί για να εξυπηρετεί κυρίως τα Γερμανικά συμφέροντα. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κόστισε στον Ελληνικό λαό 75,0 δις ευρώ, και ως ψευδεπίγραφη, δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα πάνω στην ρευστότητα της οικονομίας. Αντίθετα, και μετά την ανακεφαλαιοποίηση, οι τραπεζικές χορηγήσεις δανείων στην οικονομία, μειώθηκαν.

 Ήδη οι τράπεζες χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση, και η ΕΚΤ, αντί της χορήγησης ρευστότητας, χορηγεί δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, και επιδεινώνει το πρόβλημα χρέους.  Τα δάνεια  που χορηγεί στις εμπορικές τράπεζες είναι βραχυπρόθεσμα, επαρκούν μόνο για την αποφυγή της πτώχευσης των τραπεζών, και γρήγορα μετατρέπονται σε κρατικά δάνεια. Συνεπώς η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ή ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, δεν προσφέρει λύση και αντιθέτως οδηγεί σε βάθεμα της οικονομικής κρίσης.

Χωρίς εθνικό νόμισμα και με αυτό το καθεστώς λειτουργίας του ευρώ, ή άλλως με την καθιερωμένη και ασκούμενη νομισματική πολιτική στην ζώνη του ευρώ, είναι αδύνατη η εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας, για την έστω και υποτυπώδη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας .Τις δικές μας απόψεις, έγκαιρα τις δημοσιοποιήσαμε σε άρθρο μας με τίτλο ‘’σύστημα διπλού νομίσματος’’ που είναι αναρτημένο στην παρούσα ιστοσελίδα. Εδώ θα αναφερθούμε στις αιτιάσεις των εχθρών του δικού μας εθνικού νομίσματος, αφού πρώτα, προς ενίσχυση των απόψεων μας αναφέρουμε ότι.

2: Δραχμή- ευρώ:

 η Τουρκία πριν μια δεκαετία υποτίμησε το νόμισμα της κατά 100,0% και σήμερα συγκαταλέγεται στις ανερχόμενες οικονομικά παγκόσμιες δυνάμεις. Σήμερα μεταξύ ευρώ από την μια και δολαρίου, γιεν και στερλίνας από την άλλη, διεξάγεται ένας αδυσώπητος πόλεμος υποτίμησης των εθνικών νομισμάτων, για να βοηθηθούν οι οικονομίες να αποκτήσουν διεθνή ανταγωνιστικότητα, να αυξήσουν την παραγωγή, την απασχόληση και την κοινωνική ευημερία των πολιτών τους. Η Κίνα έγινε οικονομική υπερδύναμη γιατί μπόρεσε να κρατήσει την ισοτιμία του εθνικού της νομίσματος κάτω του ήμισυ της πραγματικής του αξίας. Στην Ελλάδα οι κατά σύστημα δολιοφθορείς έχουν διαπομπεύσει στην συνείδηση των πολιτών την δραχμή, γιατί η

καθιέρωση της θα τους στερήσει την δυνατότητα διεθνοποίησης της εν Ελλάδι κερδοσκοπικής τους δραστηριότητας.

2.1: Υποστηρίζουν: Θα παρατηρηθεί μαζική φυγή τραπεζικών καταθέσεων. Μακάρι να υπήρχαν καταθέσεις και υπάρχει τρόπος να εμποδιστεί η διαφυγή τους. Γιατί όμως στην περίπτωση της Κύπρου, υποστήριξαν με θέρμη την καταλήστευση των τραπεζικών καταθέσεων των ιδιωτών, γεγονός που ΕΚΒΙΑΖΕ την φυγή των καταθέσεων και την καταστροφή του τραπεζικού συστήματος;

Σε παρόμοιες περιπτώσεις οι αναλήψεις καταθέσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων τίθενται κάτω από αυστηρότατο κρατικό ποσοτικό έλεγχο.  Η απελευθέρωσης της κίνησης κεφαλαίων γίνεται σταδιακά και ανάλογα της συμπεριφοράς των αποταμιευτών. Πέραν αυτών, το Σάββατο, με κλειστές τις τράπεζες και τα ηλεκτρονικά μέσα διεξαγωγής των συναλλαγών, αναγγέλλεται το γεγονός, και μέχρι την Δευτέρα πρωινή,  όλες οι καταθέσεις σε ευρώ, θα έχουν μετατραπεί σε καταθέσεις σε δραχμές. Κανείς δεν χάνει τις καταθέσεις του, όπως αναμένεται να συμβεί με το ευρώ και όπως συνέβηκε στη Κύπρο, και κανείς δεν θα έχει την δυνατότητα εξαγωγής δραχμών, απλούστατα γιατί το Ελληνικό κράτος δεν θα έχει την υποχρέωση, να ανταλλάξει σε συνάλλαγμα τα τυχόν διαφυγόντα κεφάλαια.

2.2: υποστηρίζουν: Θα υποτιμηθεί η δραχμή κατά 50,0% και θα υποστούμε οικονομική εξαθλίωση. ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟ. Η υποτίμηση εξαρτάται από το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών που σήμερα,  χάρις  στη βαθιά ύφεση είναι ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ. Τούτο αποτελεί πρόβλημα, που για την αντιμετώπιση του θα χρειαστεί να αυξηθούν ‘’πληθωριστικά’’ ορισμένα εισοδήματα, έτσι ώστε διά της αυξημένης ζήτησης να προκληθεί έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, το οποίο θα επιτρέψει την υποτίμηση,  και δια της οποίας θα επιδιωχθεί  αναθέρμανση της παραγωγικής δραστηριότητας, της απασχόλησης κλπ..

Η τυχόν υποτίμηση της δραχμής θα κυμανθεί στο 15,0% περίπου, υπό την προϋπόθεση της ανάλογης αύξησης των εισοδημάτων ( η οποία πρέπει να προέλθει, σε πρώτη φάση, από αύξηση της απασχόλησης ). Δηλαδή η υποτίμηση με τις παρούσες συνθήκες, καλείται να εξουδετερώσει πληθωριστική αύξηση εισοδημάτων και συνεπώς δεν συνεπάγεται καμιά μείωση εισοδημάτων. Ασφαλώς στα πρώτα στάδια μετάβασης σε νέο εθνικό νόμισμα και για να αποφευχθούν οι πληθωριστικές τάσεις, οι μεταβολές τιμών προϊόντων και αμοιβών εργασίας και κερδών, τίθενται προσωρινά υπό κρατικό  έλεγχο. Η δική μας άποψη είναι.

Ασφαλώς και θα πρέπει να υποτιμηθεί η δραχμή μέχρις και 15,0%. Η μετάβαση όμως στη δραχμή, και γενικότερα η αλλαγή ρότας της οικονομικής μας πολιτικής, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να   συνοδευτεί από μισθολογικές απαιτήσεις. Οι όποιες ωφέλειες, στο πρώτο στάδιο, θα πρέπει να διατεθούν για αύξηση της απασχόλησης. Η Ελληνική οικονομία βρίσκεται στα όρια της πλήρους κατάρρευσης, για αυτό χρειάζεται σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλους μας.

2.3: Πολλοί οι άνοες, περισσότεροι οι οικονομολογούντες που δεν έχουν οσφρανθεί ποια είναι η ασκούμενη  σήμερα μνημονιακή πολιτική, η ονομαζόμενη πολιτική προσαρμογής των εισοδημάτων. Η πολιτική αυτή συνίσταται από τα εξής.

Για να έχει επιτυχία η δημοσιονομική προσαρμογή στις απαιτήσεις της  συνθήκης του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ,  θα πρέπει η μείωση της εσωτερικής ζήτησης να υποκατασταθεί από αύξηση της εξωτερικής ζήτησης, δηλαδή των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μειωθούν οι τιμές των Ελληνικών προϊόντων στο εσωτερικό και στην διεθνή αγορά, δηλαδή να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, όπως λένε,  μέσα από την μείωση του κόστους εργασίας.

 Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν συνεπάγεται και αύξηση της παραγωγικότητας, που είναι οικονομικά το ζητούμενο, η αύξηση όμως της παραγωγικότητας συνεπάγεται και αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Δηλαδή η πολιτική της εισοδηματικής προσαρμογής επιδιώκει τον λεγόμενο ‘’αποπληθωρισμό αμοιβών, κερδών,  τιμών και όλων των αξιών στο εσωτερικό της χώρας’’, προκειμένου να καταστεί η Ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και να αυξηθούν οι εξαγωγές, όπως πιστεύουν. Την ίδια ώρα αφήνει τις τιμές των εισαγομένων προϊόντων ανεπηρέαστες.

Η πολιτική αυτή της εισοδηματικής προσαρμογής, επιχειρεί να επιτύχει με ένα παντελώς ανορθόδοξο και ηλίθιο τρόπο  τα αποτελέσματα της υποτίμησης, και τούτο γιατί η Γερμανική οικονομία κερδοσκοπεί σε βάρος της Ευρώπης από το ισχυρό νόμισμα του ευρώ. Ναι η δύναμης της Γερμανίας είναι η κερδοσκοπία και όχι η δυναμικότητα της οικονομίας της.

Αυτή η ηλίθια και ανορθόδοξη προσπάθεια της μνημονιακής πολιτικής έχει οδηγήσει σε αποπληθωρισμό εισοδημάτων, αξιών και παραγωγικού δυναμικού της χώρας της τάξης του 60,0%. Το θλιβερό αυτό προνόμιο δεν θα το είχε  καμιά υποτίμηση, ακόμη και στο 100,0%.

Συμπερασματικά, και δραχμή και υποτίμηση μέχρι και 15,0% είναι η αναγκαία συνθήκη , όχι για να βγει, αλλά για να δημιουργηθούν οι συνθήκες να βγει η πατρίδα μας από την οικονομική κρίση. 

3: ΥΠΟΝΟΜΕΥΘΗΚΕ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.

3.1:  Η μακρά και βαθιά ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, σαν αποτέλεσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής στη συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, κατέστρεψε το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας.

Κατά το παρόν, οδήγησε σε μείωση του εθνικού εισοδήματος τουλάχιστον κατά 30,0%, δηλαδή από 209,0 δις.  το 2009, σε 147,0 δις το 2013. Στην ίδια περίοδο οδήγησε σε μείωση της απασχόλησης σε άτομα κατά 892 χιλ., και σε ισοδύναμα άτομα κατά 1328 χιλ.. Σε αύξηση της ανεργίας σε άτομα κατά 889 χιλ. και σε ισοδύναμα άτομα κατά 1325 χιλ.. Έτσι οι το σύνολο των απασχολουμένων αντιστοιχεί σε 3195 χιλ. άτομα πλήρους απασχόλησης και οι άνεργοι σε ισοδύναμα άτομα ανέρχονται σε 1800 χιλ. άτομα.

Το τραγικό είναι ότι σε κάθε απασχολούμενο άτομα αντιστοιχούν 3,44 ανενεργά άτομα, και από το μισθό του θα πρέπει να τραφούν 4,44 άτομα. .Σε κάθε οικογένεια  5 ατόμων αναλογεί ετήσιο εισόδημα προ φορολογίας 22,0 χιλ ευρώ, και μετά φορολογίας αναλογεί εισόδημα περίπου 19,5 χιλ ευρώ. Δηλαδή κατά μέσο όρο, ΟΛΟΙ οι Έλληνες βρισκόμαστε κάτω από το όριο της φτώχιας.

Κατά το μέλλον:  Η παρατεταμένη ύφεση  οδήγησε σε φυσική απαξίωση του 20,0% του επενδυμένου παγίου κεφαλαίου της οικονομίας, και σε απόλυτους όρους σε φυσική καταστροφή παγίου κεφαλαίου, αξίας 270 δις. ευρώ, και αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα ενάντια στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων. Εάν η ύφεση συνεχιστεί και το 2014 η συνολική φυσική καταστροφή θα αυξηθεί σε 360,0 δις ευρώ, και θα μηδενιστεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας δηλαδή αύξησης του εισοδήματος με επαναδραστηριοποίηση αργούσης παραγωγικής δυναμικότητας..

Από το 2014 και μετά, θα υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης, όχι όμως ανάκαμψης. Η ανάπτυξη απαιτεί νέες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου. Τα απαιτούμενα ποσά είναι τεράστια. Για ετήσια ανάπτυξη 1,0%, απαιτούνται πάγιες επενδύσεις της τάξεως των 9,5 δις. ευρώ. Για να εξυπηρετηθεί το χρέος, χωρίς νέες περικοπές εισοδημάτων και φορολογίες, απαιτείται ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 3,85% και υπό την προϋπόθεση ότι το επιτόκιο δανεισμού θα μειωθεί στο 1,0% και θα αποσβεστεί το 50,0 % του χρέους.

Για να δημιουργηθούν 1325χιλ. νέες θέσεις εργασίας και να απορροφηθούν οι άνεργοι, απαιτούνται επενδύσεις της τάξεως των 400 δις ευρώ.

Κατά συνέπεια λένε ΨΕΜΑΤΑ όσοι με τις παρούσες συνθήκες, ομιλούν για επερχόμενη ανάπτυξη. Η ανάπτυξη χρειάζεται νέες επενδύσεις, και δεν είναι επενδύσεις ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις, ούτε η τυχόν ληστεία των καταθέσεων. 

ΠΡΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΤΟΣ.  Άνοες και διαστρεβλωτές νεοταξίτες. από πότε το διεθνές εμπόριο διεξάγεται με όρους τεχνολογικούς, που είναι οι προσδιοριστικοί παράγοντες της παραγωγικότητας και κατά ακολουθία της ανταγωνιστικότητας;

Το διεθνές εμπόριο ΆΝΟΕΣ διεξάγεται βάσει των σχετικών διεθνών τιμών και βασικός προσδιοριστικός παράγοντας των σχετικών τιμών είναι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η παραγωγικότητα, προσδιορίζει την κατανομή των πόρων στις διάφορες παραγωγικές δραστηριότητες, καθώς και το ύψος του μέσου κατά άτομο εισοδήματος μεταξύ των διαφόρων χωρών. Η σχετική εσωτερική παραγωγικότητα, προσδιορίζει την κατανομή έργων μεταξύ χωρών, μέλη οικονομικής ένωσης η οποία ενδείκνυται για χώρες ανταγωνιστικές και σε καμιά περίπτωση για χώρες συμπληρωματικές. Βιάζετε και ασελγείτε επί της  οικονομικής λογικής, και καταστρέφετε λαούς, κράτη και έθνη.

3.2: Υπάρχουν και τα δευτερεύοντα.

α) Το 2ον μνημόνιο έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Άρα όσοι ισχυρίζονται κατάργηση του μνημονίου, επαγγέλλονται κατάργηση του καταργημένου, εκτός και αν υπονοούν ότι δεν θα υπογράψουν τρίτο μνημόνιο.

β)  Ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου, συνεπάγεται έντοκη επιστροφή των περικοπών μισθών, συντάξεων και άλλων κοινωνικών παροχών, γεγονός απολύτως αδύνατο. Συνεπάγεται και εφεξής αποκατάσταση στα αρχικά επίπεδα, όλων των προαναφερθέντων παροχών.

γ) Κατάργηση νόμων νοείται εφεξής και συνεπάγεται αποκατάσταση όλων των προαναφερθέντων παροχών, ιδιωτικών και δημοσίων, στα αρχικά επίπεδα.

δ) Το εφικτό είναι η τροποποίηση διά νόμου εφαρμοστικών νόμων, για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων περιπτώσεων, όπως είναι πχ, η ενίσχυση των κατωτάτων συντάξεων κλπ.

ε) Αναδιαπραγμάτευση της δανειστικής σύμβασης. Είναι εφικτή και δύναται να αναφέρεται στο ύψος του επιτοκίου, στην συμβατική απόσβεση χρέους και στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους. Το επιτόκιο είναι αρκετά χαμηλό, και στην καλύτερη των περιπτώσεων, τυχόν μείωσης θα είναι ποσοτικά επουσιώδης. Η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης είναι πιθανή, όμως επιβαρύνει σημαντικά την Ελληνική οικονομία και καθιστά την Ελλάδα υπόλογο των δανειστών για αρκετές δεκαετίες. Απόσβεση χρέους τουλάχιστον κατά 50,0%, χωρίς νέους επώδυνους όρους, είναι το ζητούμενο και το επωφελές για την Ελληνική οικονομία.  

δ)  Και αν οι δανειστές δεν προσέλθουν σε διαπραγμάτευση τι γίνεται; Αν η Ελλάδα εμμείνει στην πολιτική του ‘’ευρώ πάση θυσία ή ευρώ των λαών’’, τότε υπογράφουμε το τρίτο μνημόνιο με επαχθέστερους όρους, επειδή θα θεωρήσουν ότι στις προθέσεις μας είναι η καταστρατήγηση των συμφωνηθέντων. Όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι η απειλή εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, θα τους αναγκάσει να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις και να είναι και ενδοτικοί, αυταπατούνται.  Τους έχουμε δώσει άνεση χρόνου και έχουν προετοιμάσει κατά τον καλύτερο τρόπο την άμυνα τους. Αντίθετα είναι δυνατό να είναι συζητήσιμοι και ενδοτικοί, αν ζητήσουμε την συμβατική έξοδο μας από την ευρωζώνη.

3.3:  Για να σταματήσει ο κατήφορος και να αρχίσει η επαναλειτουργία της οικονομίας, απαιτείται ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

α) Υιοθέτησης της δραχμής ως δεύτερου εθνικού νομίσματος.

β) Αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους πολιτών, γεγονός που απαιτεί την συνδρομή των… δικαστικών αρχών. Αποκατάσταση της φορολογικής, κοινωνικής και συνταγματικής νομιμότητας που έχει διαταραχθεί τα μάλα, στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ενεργοποίηση του επιστημονικού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ δυναμικού της χώρας, δηλαδή όσων αγαπούν την πατρίδα και πατρίδα είναι πρωτίστως ο λαός με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του.

 ΑΧ ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΆΓΓΛΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ  ΧΙΚΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ,  ‘’ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ’’.

γ)  Άμεση ανατροπή και αναστροφή της πολιτικής της λιτότητας.

δ)  Μονομερής απόσβεση μέρους του δημοσίου χρέους και αναστολή εξυπηρέτησης του υπολοίπου, με απόφαση της Ελληνικής βουλής και άλλα συναφή, που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα.

ε) Άμεση ακύρωση της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων της κρατικής περιουσίας. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι  επένδυση και συμβάλλουν αρνητικά στην οικονομική ανάπτυξη, αφενός γιατί το προϊόν των ιδιωτικοποιήσεων διαρρέει στο εξωτερικό για εξόφληση χρεών και αφετέρου γιατί τα τυχόν κέρδη διαρρέουν επίσης προς το εξωτερικό και επιδρούν πτωτικά πάνω στον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης.

Στ)  Άμεση απόσβεση ή μεταβίβαση στην κυριότητα του κράτους, του  ποσού των τραπεζικών δανείων  που αναλογεί στο ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση έγινε  για να καλυφθούν  τα ανεπίδεκτα εισπράξεως τραπεζικά δάνεια προς τους ιδιώτες.

ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ; Ασφαλώς ΝΑΙ. Για να μην είναι λαϊκισμός θα πρέπει τα εξοφλημένα από τον τριτεγγυητή λαό στεγαστικά δάνεια, να εισπράττονται εις διπλούν από τις τράπεζες, μέσω των τιτλοποιήσεων ή διά των εκπλειστηριασμών.

ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ.

3.4: Προοπτικές:   Υπάρχουν θετικές προοπτικές για την Ελληνική οικονομία;  ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝ.

α)  Η αναστροφή της ασκούμενης πολιτικής, αν αρχίσει σήμερα, είναι δυνατό να οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία, κάνοντας χρήση του εγκαταστημένου παγίου κεφαλαίου, που δεν έχει ακόμη υποστεί φυσική απόσβεση και που σήμερα υποαπασχολείται. Η Ανάκαμψη αυτή δύναται, χωρίς το κόστος νέων επενδύσεων, να αποδώσει αύξηση του ΑΕΠ στα επόμενα τρία χρόνια, έως και 10,0%.

β) Η αναστολή εξυπηρέτησης του χρέους για μια δεκαετία και η ισόχρονη απόσβεση των τοκοχρεολυσίων, μπορεί να αποδώσει στην ελληνική οικονομία αύξηση του ΑΕΠ στα επόμενα 10 χρόνια μέχρι και 10,0%.

Κατά συνέπεια μια συνετή, τολμηρή και ρηξικέλευθη πολιτική μπορεί στα επόμενα 10 χρόνια να αποδώσει ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι και 20,0%.

γ)  Στον πολιτικό και νομοθετικό τομέα απαιτούνται πολλά. Απαιτούνται ρίξεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα πραγματικά ελεύθερη χώρα, και που να αποτρέπουν μια χούφτα  Ελληνόφωνων, για μια χούφτα ευρώ, να εκμηδενίζουν εθνική αξιοπρέπεια, να σπρώχνουν στον θάνατο εκατοντάδες Έλληνες και να φυλακίζουν πολλαπλάσιους.

Να παραδίδουν εθνική κυριαρχία στα χέρια  σύγχρονων Ευρωπαίων σταυροφόρων, τέκνων εκείνων που το 1204 προετοίμασαν την άλωση της πόλης της αγίας από τις ορδές του Μωάμεθ του δεύτερου. Τέκνων εκείνων που σκότωσαν, βίασαν, λεηλάτησαν, κατάκλεψαν τους ελληνικούς θησαυρούς και στόλισαν με αυτούς τις πόλεις τους. Αυτούς που σήμερα ανερυθρίαστα αποκαλούν εμάς τους Έλληνες κλέφτες, όταν τα Μουσεία τους,στολίζονται από κλεμμένους Ελληνικούς θησαυρούς αμύθητης αξίας.