Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΠΛΟΥ ΕΥΡΩ

                        ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΠΛΟΥ ΕΥΡΩ.
 Οι ηλιθιάζουσες, γνήσια αποβράσματα της εξουσιομανίας, για μήνες ασχολούνται με το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και επαναφοράς της δραχμής σαν εθνικό νόμισμα. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει νομικός τρόπος αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ, και ότι οι Έλληνες επιθυμούν σφόδρα, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Συμπεράσματα επί συμπερασμάτων για βιβλική καταστροφή του Ελληνισμού, αν η Ελλάδα επανέλθει στη δραχμή. ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ;
Αλήθεια γιατί με την δραχμή, Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, που αποτελεί γεγονός ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, αν συντρέξουν δεκάδες παράγοντες;  Γιατί με το ευρώ Η ΣΩΤΗΡΙΑ, αφού μέσα στα πλαίσια του νομίσματος αυτού, η Ελλάδα διέρχεται τα τελευταία στάδια της οικονομικής της κατάρρευσης;  
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:   Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό. Κάποιοι αποφάνθηκαν ότι ο Ελληνικός πολιτισμός και οι φορείς του, ήταν και είναι τα εμπόδια επιβολής της ‘’παγκόσμιας διακυβέρνησης’’ . Κάποιοι αποφάσισα ‘’σκοτώστε την Ελλάδα’’ για να καταστεί μπορετή η υποδούλωση του ανθρώπου, κάτω από την εξουσία του ΕΝΟΣ.
Η ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:
1: Από τα δάνεια των μνημονίων, ούτε ένα ευρώ δεν εισέρρευσε στην Ελλάδα για την χρηματοδότηση δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, όπως είναι μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία, κλπ..
 2: Από το PSI, το λεγόμενο κούρεμα, ούτε ένα ευρώ μείωσης του χρέους  ΔΕΝ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗKΕ. Πρόκειται για προεξόφληση και επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του χρέους, δηλαδή μετάθεση του οικονομικού βάρους στα παιδιά των παιδιών που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη. Πρόκειται για υποκατάσταση ιδιωτικού με δημόσιο χρέος, δηλαδή μετάθεση του οικονομικού βάρους από τις τράπεζες στους λαούς της Ευρώπης. Πρόκειται για διάσωση των εμπορικών τραπεζών, για υποθήκευση της οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και για εξαναγκασμό της Κύπρου να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης με ενδεχόμενες ολέθριες ΕΘΝΙΚΕΣ επιπτώσεις.
3: Τα μέχρι σήμερα ληφθέντα μέτρα οδήγησα, με πλήρη γνώσει των εξουσιαστών, σε μείωση του εθνικού μας εισοδήματος κατά 30% και αύξηση της ανεργίας στο 1,2 εκ. άτομα. Με τα προβλεπόμενα στο μνημόνιο , νέα μέτρα, η Ελληνική οικονομία και κατά προέκταση το Ελληνικό κράτος, οδηγούνται σε πλήρη κατάρρευση. Τα γνωρίζου και όμως επιμένουν,  γιατί για αυτούς πατρίδα είναι ο πλανήτης ΓΗΣ, και ο αφανισμός της Ελλάδος είναι απλά, για αυτούς, οι παράπλευρες απώλειες επίτευξης του στόχου της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Το γράψαμε πριν από μήνες.

 ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤO ΙΣΧΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ-ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, (ΙΔΕ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ  axentrika25 ),  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΙΔΕΧΘΗ ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΔΗΓΕ,Ι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Μέσα από τις σελίδες του δευτέρου μνημονίου προκύπτει υποχρέωση της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως των 20 δις. ευρώ, με το οποίο να  πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια του χρέους.  Αφού οδήγησα την Ελληνική οικονομία σε κατάσταση χρεοκοπίας, με μέτρα όμοια των οποίων δεν ελήφθησαν ποτέ σε βάρος στρατιωτικά ηττημένης χώρας, με το νέο μνημόνιο την οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση.
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:  Γνωρίζουν ότι το Β’ μνημόνιο έχει ακυρωθεί από την οικονομική πραγματικότητα και ότι οι  προβλέψεις του είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Επιμένουν, τρομοκρατούν, επισείουν τον κίνδυνο της δραχμής, και απαριθμούν  τρομοκτικά επακόλουθα.
          ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ Η ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΙ;
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:  Γράψαμε, η 11/11/11/4μ.μ., σήμανε το τέλος μιας φαρσοκωμωδίας και την απαρχή μιας Ελληνικής τραγωδίας με τέσσερις πράξης.
      ΠΡΑΞΗΣ ΤΡΙΤΗ:  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΠΛΟΥ ΕΥΡΩ. Ευρώ Α’ για τις πλούσιες χώρες της Ευρωζώνης και ευρώ Β’ για Μεσογειακές χώρες. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου συστήματος είναι.
 1: Τουλάχιστο δύο χώρες με ευρώ Β’, για να δικαιολογηθεί η υπαγωγή της διαχείρισης του στις αποκλειστικές αρμοδιότητες της ΕΚΤ.
2: Η ΕΚΤ στους διακανονισμούς μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης, θα αποδέχεται και τα δύο νομίσματα και θα καθορίζει την ισοτιμία ανταλλαγής μεταξύ τους. Θα ελέγχει την προσφορά τους με κριτήριο το ύψος του πληθωρισμού, και θα ρυθμίζει την ρευστότητα της οικονομίας σε στενή συνεργασία με το σύστημα των εμπορικών τραπεζών. Έτσι η ΕΚΤ και οι Ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες, θα εξακολουθήσουν να νέμονται την υπεραξία που συνεπάγεται το εκδοτικό προνόμιο και το διαφορικό επιτόκιο δανεισμού των κρατών μελών της Ευρωζώνης.
3: Δια την Ελλάδα, το ευρώ Β’, είναι μια άλλη ονομασία της δραχμής  ειδικού τύπου, και με λειτουργικούς περιορισμούς που πολλαπλασιάζουν τις δυσμενείς συνέπειες,  τις καθιστούν αναπόφευκτες και οδηγούν νομοτελειακά στην πλήρη κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας.
3.1: Ο διακανονισμός των διακρατικών μας συναλλαγών θα γίνεται από την ΕΚΤ, η οποία θα αποδέχεται απεριόριστα το ευρώ  Β’, σαν μέσον πληρωμής των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, οι οποίες θα γίνονται με το ευρώ Α’. Αυτό  σημάνει, μετατροπή του ευρώ Β’ σε ευρώ Α’, βάσει ισοτιμίας που θα καθορίζεται από την ΕΚΤ. Στις εκτιμήσεις τους είναι, ότι η αξία του ευρώ Β’, θα είναι το ήμισυ της αξίας του ευρώ Α’ και κατά συνέπεια το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα μειωθεί στο ήμισυ του σημερινού επιπέδου, που είναι κατά 30% μειωμένο έναντι εκείνου που ίσχυε το 2009. Είναι φοβερό. Φτιάχνου νέο εθνικό νόμισμα για την Ελλάδα και το χειρίζεται κατά το δοκούν η ΕΚΤ, δηλαδή το σύστημα των Ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών.
3.2: Τα δάνεια προς την Ελλάδα θα εκφράζονται σε ευρώ Α’. Έτσι κάθε υποτίμηση του ευρώ Β από την ΕΚΤ, θα συνεπάγεται την αύξηση του χρέους σε κεφάλαιο και τόκους.
3.3: Οι καταθέσεις ΜΟΝΟ σε ευρώ, στις Ελληνικές τράπεζες μετατρέπονται αυτόματα σε ευρώ Β’ , και η αξία τους θα μειώνεται ή θα αυξάνει, σε κάθε υποτίμηση/ ανατίμηση του ευρώ Β’.
                                                                                                                                                                                            4: Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ Β’, ΕΙΝΑΙ.
4.1: Η δραχμή θα εκδίδεται από την Τράπεζα Ελλάδος, και η κυκλοφορία της θα ρυθμίζεται με βασικό κριτήριο την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας χρηματοδότησης της ανάκαμψη της οικονομίας και των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού. Εκτιμάται ότι η Ελληνική οικονομία, ΑΝΕΤΑ και χωρίς κραδασμούς, μπορεί να απορροφήσει το ισόποσο των 115 δις. ευρώ, με τεράστιο όφελος για την Ελληνική οικονομία και την λειτουργία του κράτους. Σε ένα σύστημα διπλού νομίσματος, ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ, (ίδε axentrika25) , οι διακανονισμοί των εξωτερικών μας συναλλαγών, θα γίνονται με ευρώ Α’ και συνεπώς δεν υπάρχει ΟΥΣΙΩΔΗΣ κίνδυνος υποτίμησης. Σε μία όμως οικονομία, με ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, η εμπιστοσύνη του κοινού στο νέο νομισματικό σύστημα, αποτελεί αναγκαίο και ικανό παράγοντα για επιτυχίας. Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ. ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ. Αντίθετα είναι μυστηριώδης η συμπεριφορά πολιτικών, με την οποία στρέφουν τους πολίτες εναντίο του δικού τους κράτους.
4.2: Με την δραχμή, η υπεραξία που συνεπάγεται το εκδοτικό προνόμιο και οι τόκοι επί της δραχμής θα απορροφώνται από την Ελληνική οικονομία, με τεράστιο όφελος για την Ελλάδα και αντίστοιχη ζημιά για τις …..Ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες.  (έτσι εξηγείται και ο  αδυσώπητος πόλεμος κατά της δραχμής).
5: πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, με τα άρθρα μας δεν εκφράζουμε πολιτικές θέσεις. Αναλύουμε επιστημονικά και συμπεραίνουμε συγκριτικά, για το καλύτερο ή το λιγότερο χειρότερο, για την οικονομία της χώρας μας, που είναι οι άνθρωποι και όχι κάποια αφηρημένη έννοια και απρόσωπο μέγεθος. Ο HICKS ,από τους μεγαλύτερους κλασσικούς οικονομολόγους, έλεγε. Οικονομική θεωρία που δεν προάγει τα συμφέροντα των πολιτών είναι από τον εαυτό της  λάθος.   
Έτσι , στο ερώτημα ΕΥΡΩ Β’ ή δραχμή, απαντούμε χωρίς περιστροφές  ΔΡΑΧΜΗ.  Το ευρώ Β’ οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση και την αποικιοποίηση της Ελλάδος. Η δραχμή συνεπάγεται μεγάλα προβλήματα τα οποία μπορούν να μειωθούν σημαντικά, αν αποκατασταθεί  η  εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και κράτους. Στο ερώτημα, τι να επιλέξουμε, απαντούμε απερίφραστα. Δεν επιλέγουμε. Με τις υπάρχουσες συνθήκες προσχωρούμε στην λύση του συστήματος του διπλού νομίσματος, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ( ίδε axentrika25) σαν μοναδικής λύσης διεξόδου από την κρίση. Στο ερώτημα γιατί οι κυβερνώντες δεν προχωρούν στην λύση αυτή, απαντούμε απερίφραστα. 

  ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: