Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΨΙΛΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

ΨΙΛΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.


Αν υπήρχε σοβαρή κυβερνητική, θα υπήρχαν και μελέτες. Αν είχα μελετηθεί τα δεδομένα του κουρέματος, τότε θα γνωρίζαμε τα προαπαιτούμενα για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020, και το ΤΙ η ΤΡΟΪΙΚΑ θα απαιτούσε από εμάς, που αποφασίζουμε χωρίς … να διαβάζουμε και …. υπογράφουμε χωρίς να γνωρίζουμε. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ KAI TO ΘΡΑΣΟΣΑΣ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΣΤΕ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεχόμενοι σαν αληθινές τις υπερβολές του κουρέματος, μείωση χρέους κατά 100δις και μείωση τόκων κατά 5 δις, από την εθνοσωτήρια ρύθμιση της 26ης Οκτωβρίου( παραμονές του ΟΧΙ που εισέπραξαν, όταν μας ζήτησαν και τότε, να μας σώσουν ), προκύπτουν τα εξής.

1: Με μηδενική αύξηση των δαπανών, οι στόχοι της ΤΡΟΪΚΑΣ θα επιτευχθούν, χωρίς νέα μέτρα, μόνο αν επιτευχθεί μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης, 3,8%.

2: Όμως, αν ο ρυθμός που εκτιμά η ΤΡΟΪΚΑ είναι εφικτός, τότε με λίγη περεταίρω αναπτυξιακή προσπάθεια, είναι εφικτός και ρυθμός 4,3%. Με 4,3% και μηδενική αύξηση των δαπανών, επιτυγχάνονται οι στόχοι που θέτει η ΤΡΟΪΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

3: Με μέση ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 1,0% ή 2,0%, οι στόχοι της ΤΡΟΪΚΑΣ για να επιτευχθούν ,χωρίς την λήψη νέων μέτρων, απαιτείται μέση ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,0% και 4,6% αντίστοιχα. Χωρίς το κούρεμα και τα θλιβερά παρεπόμενα του, και με τις ίδιες προϋποθέσεις, επιτυγχάνονται οι στόχοι που θέτει η ΤΡΟΪΚΑ με μ.ε.α. του ΑΕΠ κατά 5,0%και 5,4% , αντίστοιχα, δηλαδή με μικρή πρόσθετη αναπτυξιακή προσπάθεια.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ, ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΨΗΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΎΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΡΥΘΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΙ,ΤΟΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Τότε γιατί; Γιατί το έγκλημα είναι προσχεδιασμένο. ΘΕΛΟΥ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ.

4: Με την εφαρμοζόμενη βάρβαρη πολιτική, ο ΕΦΙΚΤΟΣ ρυθμός ανάπτυξης είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ. Η ύφεση συνεχώς θα βαθαίνει. Με ηρωικές υποθέσεις προκύπτει ότι. Με ρυθμούς ανάπτυξης 0%, 1%, 2%, και 3% και με ρυθμό αύξησης των δαπανών, σε τρέχουσες τιμές 1%, το σωρευτικό έλλειμμα, την περίοδο 2011-2020, θα είναι 196-174-123-και 71 δις ευρώ, αντίστοιχα. Το ενδεχόμενο αυτό, απαιτεί πρόσθετα μέτρα 21,7-19,3-13,6 και 7,9 δις ευρώ αντίστοιχα, για να επιτευχθούν οι ΑΝΕΦΙΚΤΟΙ στόχοι της ΤΡΟΪΚΑΣ. Ανέφικτοι γιατί τα πρόσθετα βάρβαρα μέτρα, θα οδηγήσου σε βάθεμα της ύφεσης κατά 12,8%- 11,4%-8,0% και 4,7% αντίστοιχα,

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: