Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΠΙΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο γράφων τα οικονομικά, είναι οικονομολόγος ερευνητής, με εμπειρία 45 ετών στην έρευνα .Τα ποσά που αναφέρονται στις αναρτήσεις είναι από επίσημα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών, της Τράπεζας Ελλάδος, της Ελσταρ, του ΟΟΣΑ και των Ην. Εθνών. Δεν έχει και δεν δύναται να έχει προσωπικές φιλοδοξίες. Πάθος του είναι η ελευθερία, η αλήθεια, ο άνθρωπος.

ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΛΟΓΟ ΛΑΒΑΤΕ. ΔΙΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΝΟΥ.ΔΙΑΒΙΒΑΣΑΤΕΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ: Σε όλους αυτούς τους καλοπροαίρετους θεωρητικούς, ο λόγος τούτος.

-Ασκούντες κυβερνητικό έργον, επαλήθευσαν κατά τρόπον απόλυτον τον ΒΙΣΜΑΡΚ. Αυτό, γιατί αποφαίνονται και ενεργούν με βάσει τον κόσμο της θεωρίας, χωρίς συνδυασμό της με τον κόσμο της πραγματικότητας.

-Αποφαίνονται, χωρίς να επιχειρηματολογούν, "Ήταν αναγκαία η προσφυγή στο μνημόνιο, μπορούσαμε όμως να το …διαπραγματευτούμε.” Δηλαδή ΝΑΙ και ΟΧΙ. Γιατί ήταν μονόδρομος; Παραπέμπουν στα δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία βασίζονται σε πληροφορίες κυβερνητικών πηγών. ΟΜΩΣ, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία καταμαρτυρούν ότι δεν ήταν μονόδρομος η προσφυγή της Ελλάδος στο μνημόνιο και δεν είναι αναγκαία η εμμονή μας σε αυτό. (σχετικές αναρτήσεις στο axentrika.blogspot.com)

-Εισηγούνται: Για να ορθοποδήσει η χώρα, θα πρέπει ο Δημόσιος τομέας να συρρικνωθεί κατά 400.000 άτομα. Επιπολαιότητα, μεγάλη επιπολαιότητα. Η οικονομία σαν κοινωνική επιστήμη στηρίζεται στην κοινωνική συνοχή και χωρίς αυτήν, δεν υπάρχουν κοινωνικές επιστήμες. Με 1,5 εκ. ανέργους, που αν μετρηθούν με τα κριτήρια των ΗΠΑ, ξεπερνούν τα 2 εκ., φρονούν ότι θα υπάρχει κοινωνική συνοχή; Παραγνωρίζουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση, τα επιδόματα ανεργίας, σωρευτικά, θα υπερβούν τα 4 δις., τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, σε ετήσια βάσει, θα μειωθούν κατά 5 δις. Και οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα αυξηθούν κατά 1,5 δις. Ευρώ.

--Χωρίς εργαζόμενους, στο μόχθο ποίων, θα παρασιτούν τα παράσιτα;



-Δεν θεραπεύονται, με αφορισμούς και ανάλγητα μέτρα, παθογένειες δεκάδων ετών, που οφείλονται στα δεινά του πρώτου, του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, την εμφύλια σύρραξη, την σφαγή στην μαρτυρική Κύπρο. Όχι ,συγχωρούμε αλλά δεν ξεχνούμε, ότι όλα αυτά έγινα με τις ευλογίες των συμμάχων και ανερυθρίαστα κατηγόρων μας. Ούτε είναι επίορκοι, εκείνοι οι πολιτικοί, που υπερφόρτωσαν το Δημόσιον με υπαλλήλους, προκειμένου να εξασφαλισθεί ένα ξεροκόμματο ψωμί σε συνανθρώπους μας.

-Πέραν του ηθικού, στο οικονομικό μέρος. Να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα, φωνασκούν. Πρωτοφανής αφέλεια για επιστήμονες. Για κάθε θέση εργασίας, πρέπει να επενδυθούν 200.000 ευρώ. Για ένα εκ. ανέργους χρειαζόμεθα νέες επενδύσεις 200 δις. ευρώ, πρόσθετα των 10 δις. ετησίως που απαιτούνται για να απορροφηθεί το νέο-δημιουργούμενο εργατικό δυναμικό. Σε όλους αυτούς τους καλοπροαίρετους, ο λόγος του ερευνητή.

-ΤΟ μείζων πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, είναι σήμερα η υπερχρέωσητης,δια των Εμπορικών Τραπεζών, στην ΕΚΤ..

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

1: Αποκατάσταση εμπιστοσύνης πολιτών- Κράτους. Επιβάλλεται ο κ. Υπ. Οικονομικών να δηλώσει ασθένεια και να μετέλθει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες που θα προσδώσουν αληθοφάνεια στο γεγονός.

2: Συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και υπό Προεδρική εποπτεία , στο οποίο να εξετασθούν,

2.1:Η σθεναρή πρόθεση των Ελλήνων να απαλλαγούν το γρηγορότερο δυνατόν από το μνημόνιο.

2.2: Να δηλωθεί ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα φορολογικά – εισπρακτικά μέτρα και ότι οι αδικίες θα διορθώνονται κατά το μέτρο που θα αποκαθίσταται η ισορροπία στην Ελληνική οικονομία.

2.3: Με ευρεία συναίνεση, να επιταχυνθούν οι θεσμικές αλλαγές, με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, χωρίς οι όποιες αλλαγές να υποδηλώνουν ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΗΣΗ. Να γίνουν βάσει συγκεκριμένου προγράμματος. Να κλιμακωθούν διαχρονικά κατά τρόπο που να διασφαλίζεται το δικαίωμα εργασίας των εργαζομένων.

2.4: Οι βουλευτές να περιορισθούν αυστηρά, στα νομοθετικά και ελεγκτικά τους καθήκοντα και να σταματήσουν άμεσα τον αυτό-διασυρμό τους, που ναρκοθετεί την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος.

2.5: Να δηλωθεί με σαφήνεια, ότι η Ελληνική Πολιτεία, έχει υποχρέωση, διασφάλισης και εξασφάλισης εργασίας για όσους επιθυμούν και μπορούν να εργασθούν.

3: ΆΜΕΣΗ ΈΚΔΟΣΗ, εις ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ, εντόκων γραμματίων και τριετών ομολόγων, ανοιχτού ποσού, με επιτόκιο 4,5%, για αγορές με χρήματα ακαθορίστου προελεύσεως και 5,5% για αγορές με κεφάλαια προερχόμενα από Τράπεζες με έδρα εκτός Ελλάδος. Για ποσά άνω των 100.000 τα επιτόκια να αποκλιμακώνονται, αντιστρόφως ανάλογα, με το ύψος του ποσού.

-Έκδοση δεκαετών ειδικών χαμηλότοκων ομολόγων, για ποσά μεγαλύτερα των 5 εκ. ευρώ, τα οποία να απευθύνονται σε κατοίκους της ζώνης. Μετά την παρέλευση πέντε ετών οι επιχειρήσεις να δύνανται να συμψηφίζουν την αξία των ομολόγων, σε ονομαστικές τιμές, με χρέη προς το Δημόσιο. ΣΤΟΧΟΣ,

-Ο επαναπατρισμός και η εισροή νέων καταθέσεων, για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

-Η μείωση και παράταση του μέσου χρόνου εξόφλησης του χρέους, δια της εξαγοράς παλαιού χρέους, με νέα ομόλογα,διακρατούμενα από αποταμιευτές, μη κερδοσκόπους.

4: Για την αντιμετώπιση ταμειακών προβλημάτων του γενικού κράτους,

-ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΗ η παροχή οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις αυθαίρετες κατοικίες, για να αυξηθούν τα έσοδα των ΟΤΑ. Το μέτρο δεν αίρει τον παράνομο χαρακτήρα των οικοδομών, ούτε η άρση της απαγόρευσης, με τα σημερινά τεχνικά μέσα, οδηγεί σε αύξηση των αυθαιρέτων οικοδομών.

-Νομιμοποίηση των, επί σειρά ετών , καταπατημένων- αξιοποιημένων δασικών εκτάσεων, δια της εξαγοράς τους από τους καταπατητές. Υποχρεωτική διαπίστωση των προϋποθέσεων, από αεροφωτογραφίες.

-Εκποίηση ακίνητης κρατικής περιουσίας.

5: ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του φορολογικού μας συστήματος, με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής τα 4 έτη. Με το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα, κανένας επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτόν του, δεν επενδύει στην Ελλάδα, όπου όλοι οι επιχειρηματίες, εξ’ορισμού, θεωρούνται, ανήθικοι και κερδοσκόποι. Σοβαροί επιχειρηματίες δεν αποδέχονται η ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ, να εξαρτάτε, ΔΙΑΡΚΩΣ, από πιστοποιητικά εντιμότητας του ΣΔΟΕ. Ούτε ανέχονται να τελούν κάτω από τον διαρκή εκβιασμό, νόμιμο ή παράνομο, του Κράτους και του ΣΔΟΕ

-Υπαγωγή όλων των εισοδημάτων στην φορολογική κλίμακα. ( Η φόρο-απαλλαγή είναι στη χώρα μας, πολλαπλάσια, της φοροδιαφυγής.)

-Αυτοέλεγχος της αξιοπιστίας των φορολογικών δηλώσεων, δια της καθιέρωσης της ΔΑΠΑΝΗΣ σαν γενικού τεκμηρίου εισοδήματος.

-Καθιέρωσης της φορολογίας του οικογενειακού εισοδήματος ,για άρση της άνισης φορολογικής μεταχείρισης των οικογενειών και για να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του τεκμηρίου της δαπάνης.-

- Καθιέρωσης συστήματος επιστροφής φόρων, πραγματικών και πλασματικών, σε νέους ανθρώπους που συνέρχονται το πρώτον εις γάμο και για κάθε νέο παιδί. Κατάργηση και ενσωμάτωση στις συντάξεις των υφισταμένων σχετικών επιδομάτων.

-Φορολόγηση όλων των επιχειρήσεων με βάσει τα καθαρά κέρδη, που προκύπτουν από τα λογιστικά τους βιβλία.

-Μετά την παρέλευση πενταετίας τα λογιστικά βιβλία να θεωρούνται ειλικρινή. Διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων, μετά την 5ετία, να κρίνονται και να κολάζονται ΑΥΤΟΝΟΜΑ.

-Δειγματοληπτικός φορολογικός- ποιοτικός έλεγχος των μεταφερομένων προϊόντων, στις εισόδους των πόλεων, σε οιονεί ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΥΣ σταθμούς.

-Εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από εξουσιοδοτημένα λογιστικά γραφεία. Το Υπουργείο Οικονομικών να επικεντρωθεί στο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ έργο.

6: Με νόμο αυξημένης ισχύος, να καθιερωθεί ότι τα ελλείμματα του κεντρικού κράτους, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, να ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου. Κλιμάκωση πλήρους εφαρμογής του μέτρου μέσα σε μια πενταετία
ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΛΥΣΗ ,ΑΜΕΣΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ.

7: Μείωση των Υπουργικών συμβούλων σε ΤΡΕΙΣ. Επανασύσταση ερευνητικών και προγραμματικών οργανισμών, που να υπάγονται στην διοικητική αρμοδιότητα της Βουλής. Να είναι οι σύμβουλοι του Ελληνικού Κράτους, να γνωμοδοτούν κατόπιν αιτήματος ή με δική τους πρωτοβουλία.
Να έχουν αποκλειστικές αρμοδιότητες,

-Εκπόνησης τριετών κυλιόμενων προγραμμάτων ανάπτυξης και ελέγχου της εφαρμογής τους.

-Επαφών με Διεθνείς Οργανισμούς, για θέματα επιστημονικής φύσεως. Δεν είναι πρέπων να μην έχει αξιόπιστο συνομιλητή η EUROSTAT. Ο μονομερής προσδιορισμός της έννοιας του ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, είναι απαράδεκτος, αντιδεοντολογικός και έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στην πολιτική της χώρας μας, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ.

Να έχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες και γνωματεύσεις τους να συνοδεύουν,

-Προϋπολογισμούς κράτους , ΟΤΑ και ΔΕΚΟ

-Αποφάσεις για μεγάλες διεθνείς επενδύσεις.

-Αποφάσεις σύνθεσης του κρατικού χρέους.

Ε.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: